Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@jenie123 ano da sa to na dva krat zaplatit ja som tak vzdy spravila a keby sa jej nepacilo tak jednoducho v polke skoncim a hotovo. Je len uvidim ci si nan nici zvykne to som kupila na tu velku postel.
@basa23 och no nech vam to zaberia ty vyssia davka aby ste nemuseli podstupovat nejake vysetrenia a hlavne u gastro, neviem toho o tom moc ale su to tusim take neprijemne vysetrenia tou sondou tusim alebo sa mylim? nemaj ziadne vycitky zacnes aj ty a dnes som ani prstom nakoniec nepohla. A to mam ist este zajtra akoze aj svokre pomoct s umyt okna ma nejake vyrazky po rukach 😠 😠 😠 😠
@angie267 ja som dnes len napiekla a inak nic.. Som lenivec.. 🙂 este ani do okien som sa nepustila.. Mala mi uz spinka, kukneme si nejaky film a sup do postele.. Kedy chces dat malu spat do tej postele? Ja som rozmyslala, ze by som jej kupila postel, len sa bojim, ze z nej spadne.. Sice tam byvaju zabrani, ale nie po celej dlzke.. ☹
dobre ranko, ako ste spinkali? My des, do 1 super vo svojej izbe, a od jednej sme boli skoro stale hore, plakala, vrtila sa, dokonca aj teplotu mala.. Dostala nurofen, ale vela nam to nepomohlo.. Ale za to rano pri topankach, ked sa pozerala co vsetko priniesol mikulas, tak tolko spokojnosti a veselosti a radosti som dlho nevidela.. 🙂
@jenie123 dobre ranko konecne som tu na skok.sme boli kvoli kakaniu chirurg jej pichol prst do zadku a koniec nechapem 😒 tak ju idem objednat na gastro.mi noc ok ale buntoisla take 2 hodky sa mrvila a vstavala 6 20.ach uz ma ide porazit z toho kakania.mi sme mikulasa dali ale takeho zdraveho nakolko nemoze teraz sladke 😉
ahojte 🙂 my noc katasdtrofa, neviem cim to mohlo byt sposobene, ale horor 😒 som unavena hrozne
@jenie123 ja ta obdivujem ako fungujes ked mate take zle noci, lebo ja jedna noc a som vyblvane leco 😝
este so nerozmyslala kedy ju tam budem davat spinkat, mame ju zatial u Simonky v izbicke kym spravime izbu aj Nici, ale aj tak Simi chce aby bola nejaky cas u nej, myslim ze tak tie buduce vianoce uz by aj mohla, uvidime podla toho ake budu noci 😝
@basa23 a co povedal ten chirurg po vysetreni? asi sa viac dozvies u toho gastro, nohlavne nech je vsetko ok a to nekakanie len docasne.
Aj u nas bolo radosti rano ked si nasli darceky 😅 😅
@angie267 to ma mrzi, ze ste mali taku noc.. ☹ to je uz o zvyku, dokonca sa ja budim castejsie ako mala.. Teraz ked mi mala zaspavala bola akasi opat horuca.. Uz som ju merat nechcela.. Zmeriam ju ked sa zobudi.. Len dufam, ze nebude chora.. Dnes som kupila dalsie 2 darceky.. 🙂 takze mi ostavaju 4 ludia.. 🙂 idem nieco pozehlit.. Ale ani sa mi nechce.. 🙂
@basa23 to aj mna zaujima ci ti povedal chirurg.. Chudatko vivi si toho vytrpi, nez sa poriadne vykaka..
@jenie123 aj nasa soplikuje a mam pocit ze viac a viac, ale inak jej nic nie je a este je hrozne od vcera jedovita 😠 ja som teraz objednala prvy darcek pre nici http://www.krajina-deti.sk/krajina-deti/eshop/2...
@angie267 nic nepovedal len ze zmenit stravovanie ale ja uz neviem co jej davat ryzu,banany jej nedavam, papa vlocky,acidko,slivky,vyzivy atd . proste jej davam veci take po ktorych by jej slo kakat a nic.ja uz neviem.no predchvilou som objednala na gastro ze 30.1. az 😠 no to sa museli tesit mala dnes nedostala sladke bo jak kaka som jej nechcela davat cokoladky a tak.ale u svokry ma mikulasa tak tam asi dostane cokolady a tak.bo cely vikedn dostavala mikulasov tak stacilo dnes dostala ovocie 😀
@basa23 no chudatka moje! kamoska mala podobny problem s jej malou, ale ta uz 3r. a na nu zabera fakt, ze jej ako riesenie dr predpisal cipky a ona si ho nechce dat, tak ide radsej kakat - u nej je to psychologicke... ale mala problem cely zivot 😖 este jej skus dat mastnejsie veci, to tiez zabera.. a pozri tu https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/tvrda-st...
@jenie123 ale si sa rozbehla s darcekmi 😉 dufam, ze stellka je uz v poriadku, bez teplot
@basa23 nase tiez podostavali vela vela sladkosti, malej mohli radsej kazda babka kupit balik plienok, bolo by to uzitocnejsie, ale ja som zistila, ze Nici nie je vela na sladke ja jej aj ponuknem ale ona akosi raz kusne a hotovo, ale som aj rada 😉 ja tiez dufam ze sa vam to upravi coskoro mozno si travenie musi zvyknut bez mat. mliecka.
@jenie123 no som zvedava ci dorazi do vianoc. Bola som dnes aj v tescu a tam som kupila knizocku, laptop detsky a bodynka Minnie, tak pomaly sa nam to kopi a este simonke Activity hru 🙂
@znamia ani nehovor, ked sa zobudila na obed tak mala 38,7 ☹ teraz vecer uz nema, uvidim v noci.. No rozbehla, musim.. 🙂 zajtra musim kupit dalsi.. 🙂 teda ak sa vobec dostanem von..
@angie267 ja tiez chcem skocit do tesca, ci tam nieco neobjavim pre malu.. My sme dostali od mojej maminy aj plienky.. 🙂 este od svokry nedostala zatial nic.. Uvidime cim prekvapi.. Inak ani mojej moc nechuti sladke.. Rozbali si kinder cokoladku, kusne si a ostatne bud zahodi alebo da mamine.. 🙂 ona je skor na slane.. 🙂
@jenie123 chuda, dufam teda ze bude dobre a konecne vam vyjde ten ocak, tak ako nam dnes 😀 ale dnes mala uz aj hnacku. pretrpela si vsetky mozne symptomy, chuda. len som zvedava, ze kedy zacnu ostatne stolicky strasit... 🙄
@angie267
mate dobre, ze nemate male na sladke, mia zboznuje sladke. coko jej nedavam, ani lizatka a cukriky, ale moja mama do nej napcha toho tolko 😠 sice coko nie, lebo ma zakazane, lebo trdlo ma detsky exzem a nechcem to moc pokusat. obcas dostane odhryznut, ale este nikdy nemala celu kinder alebo podobne. mame radi ovocne kolace a zele s ovocim 😵
@znamia super, gratulujem k ocaku.. Dnes som malej kukala a este neni vonku.. Dufam, ze coskoro sa ukaze.. Stolicky by tusim mali vyjst v 2 rokoch, tak dufam, ze nam daju zubky na cas pokoj.. Ja tiez zakazujem babkam, aby davali malej sladke.. Ale vzdy sa jej nieco utrafi.. Aj na mikulasa som im nakazala, nech jej radsej kupia jogurty a kukuricku.. 🙂
@jenie123 no chudatko male no nech teplota rychlo prejde a zuby blbe vylezu, moja zacala velmi podozrivo slintat nikdy takto neslintala tak mam podozrenie ze aj nam tie ocaky pojdu coskooro na povrch sice sa jej tlacia ale nie su prerezane ale to uz dost dlho.
@znamia ja sa tiez vyhybam cukrikom ale ked tak dostane hroznovy cukor a to ma rada a babky to ani radsej nehovorim oni by najradsej ju napchavali stale ale nastastie ked tak mam ich pod dozorom ked nahodou nevaruju 😝
dobre ranko @angie267 @basa23 @znamia ako ste spinkali.. Dufam, ze lepsie ako my.. Celu noc sme preplakali,prefnukali a prehadzovali sa.. Takze noc na jednotku.. ☹ ale vstavali sme 7:45 🙂
@angie267 nam tiez nejako dlho isli ocaky.. Mam pocit, ze aj 2 mesiace.. Hlavne nech Nici vyjdu bez bolesti a teploty a hlavne velmi rychlo..
dobre ranko
@jenie123 mi sme mali noc ok ale posledne dni stale vstava o pol 7.jaj tie vase noci snad uz sa konecne coskoro vyspite.no dnes rano kakala 2 bobky a potom uz konecen normalne snad sa jej to dovtedy upravi bo ma picne.
@angie267 tak to ano plienky by boli uzitocnejsie ale u svokry sme dostali 2 kinder vajicka a kindercokoladu a dala im 10 eur tak kupime plienky 😀 nasa lubi sladke ale ja jej moc nedavam sem tam dostane. 😉
@znamia hej tie cipky to som pocual ale doktorka mi zatial nic take nedala 😒 uvdiim dens uz rano pekne kakala sand jej to tak ostane.jej dakujem idem precitat 😉
@jenie123
@basa23
@angie267
morgen 🙂
nasa noc lepsia nez predchadzajuca, ked mi v noci spadla z postele 😅 ale ani nerevala...
ja mam migrenu a vseeetko mi je 😖
ideme von sa trochu vybesniet do snehu, len masha nema este nepremokave rukavice, tak to nebude na dlho. ale uz som jej vcera objednala dajake, je neskutocne kolko tie rukavice stoja! a na sk ani niet vyber, vsetky co sa mi pacili boli v cz obchodoch 😠
@basa23 dufam, ze to vivi uz ostane a nemusite behat po vysetreniach..
@znamia ze spadla z postele.. Ja sa toho vzdy bojim a radsej som ked spi na madracke, to aspon dlho neleti na zem.. 🙂 migrenu nezavidim.. ☹ jeeeee, u vas je sneh..? Aj u nas hlasili, ale len prsi.. Vidis na nepremokave rukavice som ani nemyslela, ale tusim tam mame, musim mrknut velkost..
ahojte 😉 my sme mali noc lepsiu uz, tak sme trosku vyspaty 🙂
@jenie123 uvidime ako to pojde nam, kedy sa jej prerezu ale myslim ze este to potrva.....boze tie vase noci to uz musi byt pre teba nocna mora.
@basa23 no snad uz bude dobre s kakanim
@znamia migrenu poznam tiez mavam a niekedy dost casto, vy mate sneh? My tu nastastie nie a ani nemusi byt jedine na vianoce nech to ma caro a potom fuc.
@angie267
@jenie123
no besnenie sa nekonalo, 10 minut som ju obliekala a asi tolko sme boli von a ona cely cas len na ruky a dudu a tak som ju dala spat. ideme to teraz skusit opat, som zvedava ako dlho nam to vydrzi.. ☹
ja som posledne 2 dni neskutocne zuriva, normalne sa mi samej so sebou tazko zije 😖 mala prave naschval zhodila hracku a rozbila jej kus strechy tak som ju zrevala ako nikdy predtym... ale ona akoby nic. potrebovala by som zaliezt a preckat to niekde sama, mne je jej luto, ze ma musi trpiet 😢 ale do vecera je este taaaak dlho
@znamia neobvinuj sa ja som tiez strasne zuriva niekedy mi staci malo a ja tak buchnem a aj na deti, zijeme teraz hroznym stereotypom a to robi svoje, ja mam niekedy pocit utekat do lesa a kricat kolko mi bude hrdlo stacit. Niekto povie ved si na materskej ale co to vsetko obnasa a nerozumiem tomu ze nazov Materska dovolenka 😠 😠 😠 mne je to vzdy tiez velmi luto ked zerevem na deti a aj na starsiu Simonku ona to horsie znasa prechadza takym predbubertalnym obdobim a je velmi citliva, Nicolka sa otrasie a ide vystrajat dalej 😝
@znamia jeeeeej vy mate sneh?aj ja chcem u nas prsiiii ☹ dakujem za link som sa tam vela docitala 😉
@angie267
@jenie123 no baby konecne sa dnes vykakala 2 krat a nebolo to ani take tvrde.konecne 😀 som jej kupila tu vlakninu aj a este chcem tie lanove semiacka som sa docitala ze pomahaju.dnes zas spala od pol 2 do pol 5 posledne dni mi dlho spi cez den taky nezvyk ju pak chodim uz budit ked tak dlho spi 😉 no a najlepsie sa nam spustili sopliky och snad zuby a nic ine 😒
@basa23 no vidis super sa tesim s tebou, vsetko sa to da do poriadku + ked pridas tie zdrave potraviny k tomu bude dobre urcite nebude potrebovat nejake gastro vysetrenie. Aj nasa dnes spinkala velmi dlho ale ona chodi o 12tej a spala do tretej 😅 sa im asi dobre spinkalo, teraz uz zarezava nocny spanok 🙂
@jenie123 mne to je tiez vzdy luto potom, ale to patri asi k tomu .
@basa23 super, ze sa malej polepsilo 🙂 ja som tiez potrebovala 2 tyzdne na vratenie do normalu po tej grcacke😒
@angie267
@jenie123
viem, ze nie sama s nervami na dranc, ale mne bolo tieto dva dni zle vo vlastnej kozi. samu seba som stvala. a chuda mia len zle stupila ked som ju obliekala a uz som frflala. ale popoludnie sme uz mali lepsie, uz ani hlava nebolela, aj som sa stihla najest, co sa mi posledne dni velmi nedarilo, lebo mala sa budila v momente ked som si nieco nabrala (o dovod viac byt nervna, ked som hladna).
von sme boli zase len na 20min. nejako sa jej ten sneh nepozdava. snad sa to zmeni s lepsimi rukavicami a ked si zvykne na obmedzeny pohyb v sustiakoch a v snehu 😅
inak, som sa az do biela rozzurila na svokru a svagrinu. v nedelu mali v dedine mikulasa a v pondelok mi kamoska, co na nom bola(maju tiez tam starku) vravi, ze svagrina robila certa. tak som sa zacudovala, ale neriesila som. dnes kuknem na fb a moja svagrina (ta nie je registrovana na fb) na foto s mikulasom a v pozadi svokra vysmiata ako leco!!! tak vnuca ma len jedno a nezavola, aby sme prisli, ale ona ... sa tam ide vytrcat a iste sa jej pytali, ze kde sme, tak som zvedava, co si vymyslela... uz ju mam tak v zuboch, ze si to v najblizsej dobe zlizne! a to sa este nestalo... ze miu prisla jej prvy rok pozriet len kazde 2 mesiace (byva 2 zastavky/dedinu od nas) som rozdychala, lebo teraz sa 'snazi' a dojde raz za mesiac. ale toto jej dam u vyzrat... ja to nepochopim ako sa moze tak ignorantsky spravat! 😠
@znamia to ma mrzi.. To vas teda mohla zavolat, to si viem predstavit ako si z toho vytocena.. Ja by som bola strasne zla.. S tymi navstevami je to aj u nas podobne.. Svokor bol u nas tento rok az 2 krat.. A to sme z jedneho mestecka.. A o svokre sa radsej ani vyjadrovat nebudem.. Uz sme boli pred par mesiacmi pohadane a teraz je medzi nami opat velke napatie, uz len cakam, kedy to praskne.. ☹
@jenie123 to mas teda horsie ako ja ☹ ja mam dost tupu svokru a neviem, ci mi rozumie polovicu z toho co jej vravim. zvycajne nie a to jej uz davam odpovede v holych vetach. aj drahy si to uvedomuje a tak nechcem riesit. my mame pocit, ze ma pociatocne stadium alzheimera, jej otec mal tiez. ale tentokrat to uz aj jeho dost dozralo ako sa obe zachovali... ja to poriesim chabymi darcekmi z tesca 😉 a nejakou tou ironickou poznamkou, ktoru aj tak nepochopi 😀
mame 10cm snehu a snezi dalej.... zajtra sa budeme sankovat 🙂 a odpratavat sneh 😖

@basa23 uvidis ci vam zaberie vyssia davka.. To je strasne,ked vam tam nieco bucha.. U nas vzdy ked nieco robia, beriem malu spat inde.. Inak by tiez asi nezaspala.. Susedovych chlapec ma rad vrtanie,buchotanie, ze vraj pri tom najlepsie spinka.. 🙂