icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jenie123
9. feb 2012

@znamia jeeeeej, teda.. Mala ma od narodenia take vyrazky, najskor to mala len na nozicke 2 malicke, len teraz sa jej to rozliezlo.. Vobec netusim co to je, ono to ani nezmizne, len sa to cim dalej tym viac rozlieza a teraz dotoho tie flaky.. ☹ mzlej kolektiv nechyba, je s detmi skoro kazdy den.. Ja by som ju teraz najradsej ani nenahlasovala, ved ked si najdem pracu skor, tak pojde skor a ked nie, tak v 3 rokoch.. Je to blbost, aby som teraz nahlasila mesiac, kedy nastupi..

znamia
9. feb 2012

@jenie123 ono je to tak, ze skolka na zaciatku sk. roka nahlasi pocet deti a na tie dostanu peniaze. preto potom neskor uz nechcu brat nenahlasene deti. a stale si mozes vybavit papier od doki, ze mala nemoze zo zdr. dovodov nastupit. ale je dobre mat tie zadne dvierka otvorene, si myslim 😉

jenie123
9. feb 2012

@znamia to hej, dnes na cviceni sme sa bavili s ucitelkou z MS a ta mi hovorila, ze tym, ze je Stellka narodena v juni, tak mi ju nezoberu, az potom v septembri.. Moje krstniatko nezobrali ani v aprili.. Takze ak by som chcela, musela by som ju nahlasit asi najneskor od marca.. No uvidim, mam este tyzden na rozmyslenie.. 🙂

znamia
9. feb 2012

@jenie123 vidis, este ze si mi pripomenula. ja ju tiez musim ist uz nahlasit. nejako som si myslela, ze staci do aprila 😉

jenie123
9. feb 2012

@znamia 🙂 uz mam tlacivo vyplnene, este skocit k doki a hotovo.. Buduci tyzden to vybavim.. 🙂

jenie123
10. feb 2012

dobre ranko kocky @znamia @basa23 @angie267 ako ste spinkali? my celkom v pohode, bola asi 10 krat hore, ale o 5 sa rozhodla, ze uz spinkat nemusi a hodinu sme ju prehovarali, ze este je tma a vsetci spinkaju.. nakoniec zaspala a vstavali sme 7:30 🙂 co mate dnes na plane a co budete varit?

znamia
10. feb 2012

@jenie123 ahoj 🙂 volala som do skolky a zapis maju az od 1.3. a ze pokial bude mat hygienicke navyky, vie pouzivat lyzicku, atd. tak ju vezmu. 🙂
mne v noci vstala o 2.30 a hodinu cirkusovala, mliecko a fnuk a mliecko a fnuk, chcela naspat do postielky a naspat k nam, jooj no hodinu. ako 1.tyzden bez mlieka bol v poho, teraz 3. noc uz robi cirkusy 😠

jenie123
10. feb 2012

@znamia jasne, aj u nas musi vediet chodit na wcko, pit z poharika a sama jest, len u nas je strasne vela deticiek a deti, ktore sa nahlasia neskor, uz nezoberu, lebo ich nemaju kam dat.. ☹
chudatko chce mliecko, no nez si na to zvykne, ze nic nedostane.. manzel dal malej o 5 mliecko a tym urobil chybu, lebo ona dostava mliecko az rano, ked vstavame a mala si myslela, ze uz je rano, tak preco by mala po mliecku ist spat.. 🙂
boli sme u doki a mala ma ekzem a tie vyrazky co ma, ze ak jej nezmyznu, tak pojdeme na vypalovanie.. ☹ uz teraz mam z toho obavy.. ma toho vela.. ☹

basa23
10. feb 2012

ahojte kocky, no konecne som tu rano sme boli na nakupoch, mala sa vyjasila v kutiku deckom.konecne isiel dnes muz zobrat ten pultik pre babiky potom hodim foto.mi sme spali ok vstavala 6 20 skoro 😠
@jenie123 mi mame vybratu skolku v ruzinove no lepsie nie vybratu ale tu je problem dostat dieta do skolky a tam mame znamost tak nas tam dostanu.staci nam az buduci rok vo februari dat ziadost.no ani ja neviem co urobim lebo ja musim nasupit do prace jak mala dovrsi 3 roky neviem co s nou v lete 😒 dnes idem piect moravske kolace mnaaam porusim aspo njeden si dam 😉
@angie267 ako ste dopadli na kramaroch dufam ze uz mate sadru dole 😉
@znamia no aj mi tu mame par chumackov snehu 😉 u vas to musi byt krasne zasnezene 😀

angie267
10. feb 2012

ahojte babule 😉 tak sme z kramarov doma, sadra dole s rychlym zaparkovanim a este rychlejsim vybavenim ani vyzliect sme sa nestihli 😀 😀 vsetko na jednotku mi vyslo 😵 mala si dala mekaca a teraz spi ako zabita 😀 😀
@basa23
@jenie123
@znamia a baby vy uz idete zapisovat deti do skolky? Ako to vlastne funguje?

jenie123
10. feb 2012

@basa23 mnaaaam ti mi robis chute.. 🙂 dala by som si.. 🙂 ja robim segedinsky gulas.. a malej spagety.. uz ti je lepsie? to mas super, ze mas znamost v skolke, aspon to mas bez problemov.. 🙂
@angie267 super, tak uz bez sadry.. teraz si Nici musi zvyknut na zivot bez sadry.. aj budete chodit cvicit..? u nas sa dava prihlaska na rok dopredu a mame ju odovztat od 15.2. - 15.3. takze od tohoto septembra do konca augusta dalsieho roka.. keby som malu chcela dat az v buduci rok v septembri, tak budem davat prihlasku az buduci rok..
baby a ako to je s rodicovskym prispevkom, ked dieta nastupi do skolky skor nez dovrsi 3 roky? teraz akosi neviem..

angie267
10. feb 2012

@jenie123 musim sa ist ja tiez k nam do skolky opytat ako to funguje tu u nas, lebo je problem s tym nechcu brat deti maju total plno a na dalsiu ucitelku nemaju peniaze. S tym rodicovskym neviem ako to je, ale volakedy to hned stopli ked dieta nastupilo do skolky, ale vela sa toho zmenilo. A co teraz s tym ekzemom dali vam nejake masticky, mrzi ma to a to vypalovanie si ani neviem predstavit chudatko Stelli 😒
ty zas robis mne chute s tym segedakom je to moje jedlo 😝

gilmorka
10. feb 2012

Ahojte. Prapacte, ze vam skacem do konverzacie, len som teraz taka nahnevana, tak sa chcem poradit este kym ma to neprejde 😒
Akym stylom vam deticky papaju? Lebo ja som uz z toho zufala, mam pocit ze sa cely den len krmime a vlastne dokopy zje malicko. Len my napriklad ranajky, t.j. jeden krajcek chceba jeme asi 1.5 hodiny, proste mu to nakrajam na kocky a nase jedenie vyzera tak, ze sedi v stolicke alebo na linke a bez hracky to samozrejme nejde, tak zje 3-4 kusky, potom uz musi ist behat a popri tom ho ja nahanam s miskou a krmim. Inak mi nejze nic. Obed je v stolicke, ale tiez jasne ze s hrackami, a jeme asi hodinu a aj to zje ozaj malicko, a az ma usta bolia co mu musim rozpravat vselicko len aby jedol. Ked je v jedle nieco co ma radsej ako ine, ako napr dnes mal v masku kukuricku, tak sa zameria na nu a pyta len ju a ine mi uz nezje, ak mu chcem dat aj tak vsetko spolu na lyzicke, nasleduje plac. Po spanku sa nam olovrant zleje s vecerou, lebo si pyta ovocie, co ma aj rad, tak zje napr. mandarinku,ale to tiez musim za nim behat, on ma kopec inej prace ako jest sam , potom pyta kusok napr. bananu, chrumku, chlebik, pripadne co vidi jest nas,to chce aj on,da dva hryzy a dost. Takze takto dzobe cele poobedie po troske a ked ideme spat, vlastne neviem ci je najedeny alebo nie. Uz mi proste dochadza trpezlivost. Tak by som sa chcela spytat,ci vase deticky jedia lepse alebo je to normalne. Kedysi mi jedaval ovela krajsie, tak do roka, ale teraz je to hroza. Okrem toho, jogurty, ani kase,ani pudingy, proste nic take mi nezje.
Ked citam, ze vy riesite skolku, teda, neviem si predstavit co by tam s nim robili, tam ich urcite nikto nenahana, aby nieco zjedli. Mam chut spravit to tak, ze na kazde jedlo ho dam do stolicky a dam mu na to pol hodinu a kolko zje, tolko zje. A medzi jedlami ziadne ine veci. Ved je mozne aby napr. teraz po spanku po 4 hodinach od posledneho jedla nebol hladny natolko, aby zjedol viac ako ozaj par lyziciek? Ani ked ho necham jest sameho,ani ked ho krmim.

angie267
10. feb 2012

@gilmorka no nie si sama v tomto je nasa Nici velmi podobna 😝 my papame stylom - kniha pred nami ja jej musi rozpravat vsetko mozne a medzitym rychlo davat lyzicku do ust. A papa len co sa jej paci, inak neda ani lyzicku.
A tiez normalne si da par lyzic a je napapana a najradsej papa sama, to jednu lyzicku ma v rucicke ona a druhu ja a vystihujem jej ju supnut do pusiny.

jenie123
10. feb 2012

@angie267 to mate tiez teda super vymyslene vo vasej skolke.. A kam potom maju deti ist? Ved to, volakedy to bola takto, len teraz mozu maminy i popri materskej robit a peniazky im ostanu.. Len mi niekto spominal, ze ak ma dieta svoju opatrovatelku.. Ak sa da dieta do skolky, peniaze ti zoberu.. Ale vobec netusim ako to je, musim to pokukat.. Ale zasa na druhej strane, nez pojdu nase deti do skolky, urcite sa to zmeni.. 🙂 na ekzem dostala balneum - sojovy olej, dava sa do kupela, ecolom - ale to vraj predpisuje len kozna, ale kedze mam svokru v lekarni, neni problem.. 🙂 ja si to tiez neviem predstavit to vypalovanie.. Mne volakedy, este na strednej, vypalovali dusikom kurie oko.. Manzel si bude musiet zobrat volno, ja ju pri tom asi neudrzim a budem plakat s nou.. ☹

jenie123
10. feb 2012

@gilmorka my sme tiez asi podobny pripad ako tvoj syncek.. Lenze mala papa len sama, krmit sa nenecha.. Par lyziciek si da a koniec a niekedy ani to.. A presne ako pises, ked zbada kukuricku, tak papa len ju.. Nic ine ju nezaujima.. U nas ovocie sa nepapa vobec.. Odmieta to, teraz po novom nechce ani ovocny jogurt.. Takze ovocie do nej nedostanem.. ☹ tiez mam niekedy nervy, ze nic nechce.. Dufam, ze to raz prejde..

angie267
10. feb 2012

@jenie123 poznam tu u nas v dedine par zien, ktorych deti uz dosiahli 3 roky a nezobrali ich do skolky lebo maju plno, vraj az od septembra a tak vyse pol roka nevedia c os detmi 😠 😠 nech sa pekne rychlo zbavite toho hnusneho ekzemu a aspon na nieco je ta svokra dobra 😝 😀 och len ked si predstavim to vypalovanie, och chudatko male ja by som tiez urcite plakala s nou.

znamia
10. feb 2012

@gilmorka ja si myslim, ze ty si v podstate nasla riesenie, len teraz najst tu silu pritom aj zotrvat. ja to tak robim 🙂 od zaciatku. samozrejme, ze ked ju trapili zubky resp. chorobu, tak som aj ja nahanala/nahanam, ale to su jedine dva pripady, ked to pravidlo porusim.
proste ju dam do stolicky, naservirujem jedlo a co zje, zje a ako nahle sa zacne bavit, jedlo odkladam. dalsie dostane az to co nasleduje desiata, olovrant, obed atd.... a ak nezje ani to nevadi, raz vyhladne. vzdy ju dostanem na nejake to ovocie 😉 ale ziadne hranie pri jedle! robila som opatrovatelku deti 7 rokov pred narodenim dcerky a toto pravidlo sa osvedcilo. ziadne hracky na dosah, ci su male ci su velke deti, a casovy limit na jedno jedlo. za 20 minut sa dieta naje, ak je hladne. a ak je hladne i nadalej, nie je problem, ale hrat sa moze s plastelinou a nie jedlom na tanieri. mozno to znie striktne, ale funguje to a aspon si dieta navykne na system. to ze dieta clovek potom nahna, aby nieco zjedlo sposobi, ze ho vlastne clovek otravuje a ze radsej sa jedlu bude vyhybat takym, ci onakym sposobom. mna by to otravovalo tiez. 😅
proste vymedzit cas na ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru a podavat jedlo len vtedy, neprenasledovat. ked bude hladny, pride resp. uvidis to na nom. moja mala, ked vynecha jedlo a uz je velmi hladna, tak je velmi zlostna a protivna, vtedy ju samozrejme nebudem trapit. ja som taka ista...
moja mala je tiez z tych stihlejsich, od nejakych 14m sa krmit nenecha (jedine, ked chce z nasich tanierov) a tak je na nej kolko zje. teraz uz rozprava a tak si vypyta, co chce, len to neznamena, ze to aj dostane.
neviem, ci ti to nejako pomoze, ale da sa to, funguje to, len to musis brat ako rutinu. maly od hladu neumrie 😉

znamia
10. feb 2012

@jenie123 ooh, exzem ☹ stellka je tiez ten typ, co mia ☹ ale vravim, si, kym nie je atopicka, tak to ujde.. no nakoniec, su aj horsie veci. len co to ma za vyrazky, co jej chce vypalovat? to su ako bradavicky? chuda male...
@angie267 super, ze ma nici sadru prec. pouziva rucku v pohode? chudatko, musi ju mat tenku ako spajlik... to je na nic, ked nemas kam malu dat, ked je skolka plna. my tu skolku nemame, vlastne mame v tej hlavnej casti dediny, ale to je zopar km a je len pre deti z ustavu. deti z nasej dediny chodia do susednej dediny, ak nejake su, ktora je tam, kde je vlastne ten ustav. no postavene na hlavu! ale mala pojde dole do dobsinej, pretoze tam su nasi(mama ako ucitelka konci o 1.30) a aj drahy tam ma pracu a mozu ju potom o tej 3.30 vyzdvihnut a ja si mozem najst normalnu robotu a nemusim sa niekam hnat..
@basa23 ako sa malej pozdava pultik? 😉

gilmorka
10. feb 2012

dakujem za prispevky 🙂 skusim to veru teraz tak prisnejsie, uvidime ci to bude mat efekt. Lebo moja miera trpezlivosti veru pretiekla. Ked si predstavim, ze v tomto veku dietata mavaju uz mamicky bezne druhe, to teda obdivujem.
Tak drzte palce 😉 ak sa podari, pochvalim sa.

A pisali sme tu o vyrazkach. Aj nas maly ma od leta, najskor na nozickach, take cervene drsnejsie flaky, myslela som,ze to od buriny vonku, ked sme boli stale v krataskoch, ale ked mu to nemizlo, islo sme nasej doki a ze atopicky ekzem, koznej nas neposlala. Doma nie sme alergici, tak snad z toho maly vyrastie. Poctivo natierame kazdy den, uz to mal aj na brusku, aj na laktoch, ked je to silnejsie, dam mu silnejsiu mast, inak len premastujeme.

angie267
10. feb 2012

@znamia ano pouziva rucicku normalne, kazali nam cvicit doma ale ako vidim tak netreba ona cvici dost 🙂 akurat bola zvyknuta ze ma tu sadru a ked sa jedovala tak zacala vzdy s tou rucickou o vsetko buchat vedela ze sa neudrie a dnes to par krat urobila ale uz samozrejme bez sadry a treskla napr. nou o stol a hned rev lebo sa riadne udrela. Opica musi si zvyknut ze uz ked treskne nou ze to bude boliet. Mas to super s tou skolkou vymyslene 😉

jenie123
10. feb 2012

@znamia neviem to dobre opisat, su to vyrazky podobne ako akne, na zaciatku ich ma trosku zapalene, uprostred s bielou bodkou, potom vyblednu.. vyzeraju, ze sa daju aj vytlacit, len sa nestracaju, tie co ma na nozicke, uz ma tusim od 3 mesiacov.. Doki vtedy hovorila, ze ked bude starsia, nas posle na to vypalenie dusikom.. No a teraz behom mesiaca sa jej to strasne rozrastlo..
@angie267 chudatko, este sa nabucha, nez si zvykne..
@gilmorka ja si to tiez neviem predstavit, mat teraz druhe.. Asi by ma odviezli na psychiatriu.. 🙂

jenie123
10. feb 2012

jeeee baby, musim vam napisat, co sa mi stalo.. Dnes poobede som zakopla o konferencny stolik malickom.. Je cely modry + modre okolie a opuchnuty a teda aj dost boli.. Len dufam, ze neni zlomeny, len udrety.. ☹

obycko
11. feb 2012

Ahojte. Prepacte, ze vam sem tak vstupujem, ale chcem sa spytat. Vy mi budete vediet lepsie poradit. Budeme mat babätko, ktore sa ma narodit v auguste, aky kocik je najlepsi? Bojim sa toho, ze ked si nejaky kupim, po pol roku, co bude v zime tam babo uz s fusakom nedam, lebo sa mi nezmesti. Nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze a potom kupovat druhy kocik. Dakujem.

angie267
11. feb 2012

@jenie123
@znamia
@basa23 dobre rano 🙂 ako ste sa vyspali? my tak vselijako, viac krat bola hore ale vzdy zaspala 😝 dnes bola riadna kosa rano mi ukazoval teplomer -20,7 brrrrrr.
@jenie123 juuuuj to straaaasne boli ked zakopnes aj mne uz sa to stalo, no neviem ci to neni aj zlomene a ako teraz rano to mas?

angie267
11. feb 2012

@obycko to ti mozem poradit kupit kocik s vacsou vanickou, nam vanicka vydrzala do 8 mesiacov, takze celu zimu sme sa v nej vozili. Na to si daj pozor aby bola naozaj priestranna aj na dlzku aj sirku.

znamia
11. feb 2012

@jenie123 ja som si raz tak udrela malicek na ruke na modro-cierno a bol 'len' udrety, ale hojil sa 2 mesiace. asi by sa to bolo skor zhojilo zlomene, nez mi ta opuchnuta cernota zmizla 😒
@obycko ja mam vela kocikov 😅 kazdy na nieco ine. ak vsak chces len jeden, tak musis najma zvazit miesto v kufri auta, aby sa ti tam zmestil. kedze budes mat jesenne baby, ta asi nejaka jane by bola dobra. ja mam slalom pro 2009, mala nosi teraz velkost 92 a este z tej sportovej casti netrci. mam tam fusak kids zone od jane a este aj ked jej don pridam deku, tak ma stale vela miesta. je to jeden z najpriestornejsich kocikov. ak nechces trojkolku, pozri jane nomad. ale mala by si pozriet na fore temu kociky a tam si iste uz len z prispevkov urobis nazor 😉

znamia
11. feb 2012

@angie267 my sm prespali celucku noc vo svojej postielke 🙂 z casu na cas sa jej podari...

angie267
11. feb 2012

@znamia no super teda 😉

jenie123
11. feb 2012

ahojte kocky..
@angie267 no pekna zima.. Brrrrrr.. ☹ teda vy ste mali noc.. U nas bola noc dost podobna ako u vas.. A o 5 sa opat zobudila a ze rodicia vstavajte.. Nakoniec o 6 zaspala este na hodinku.. Myslim, ze to nemam zlomene, dnes to uz nemam ani opuchnute, ale cele je to modre a fialove.. 🙂
@znamia krasnu ste mali noc.. Nech vam to vydrzi.. Ja som si pred par rokmi mala vyvrtnuty clenok.. Cele opuchnute, modre, fialove, chodit som nevedela a zlomene som to nemala, ale bolelo to straaaaaasne..