icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

basa23
24. máj 2012

ahojte baby mi sme spali ok mala vstavala o 8.normalne ma az boli hlava rano ked tak dlho spime tym ze idem okolo 10 spat a spat az do 8 😒
@jenie123 aaach to mi je luto tych vasich noci sa divim ma vsetky zubky a pekne nespinka, neviem ci to je co ju trapi ci ma zle sny alebo co 😒
@angie267

jenie123
24. máj 2012

@basa23 asi mala zly sen...lebo sa zobudila o 12 s placom a nechcela spat vo svojej izbe, tak som ju dala k nam a aj tak sa do rana stale budila a o 6 uz bola hore.. teraz uz spinka.. vy ste krasne spinkali.. aj ja chceeeem..

angie267
24. máj 2012

ahojte 😉 nasa noc tiez des a hruza, ale tak nam idu este zubky, este dva nam chybaju 😝 nici nechce spinkavat ani na obed ani vecer velmi tazko zaspava a vcera to bola katastrofa.
@jenie123 ozer sa aj za mna teda 😀 fakt neviem co stellke moze byt ked tak srasne zle spava, uz by bolo nacase keby sa to zmenilo.
@basa23 ach jaj to vase kakanie je teda trapenie, snad sa jej to casom upravi. u nas vcera neprsalo a tak som chcela ten dazd 😝
nasej sa vcera v noci muselo snivat a curani na zachod normalne hovorila zo sna ze chce curat bolo to zlate 🙂 a vcera sme boli cely den bez jedinej nehody krasne sa pytala, dnes zatial tiez len kako raz skoncilo v gatach ale to som bola aj rada lebo vcera nekakala cely den a uz ju to trapilo.
Ani teraz este nespi sa ju snazim prehovorit ale nechce skusam ju davat samu ma otvorene dvere a uz niekolkokrat vyliezla s postielky a nechce spat. 😠

jenie123
24. máj 2012

@angie267 chudatko, tie zubky jej davaju zabrat.. tiez sa vam to spanie pokazilo.. snad sa co najskor napravi..
baby, co davate krpcom na veceru? Ja neviem ci mi tak zle spinka, ze je hladna alebo ju boli brusko.. cakala som na zubky, tie su vonku a aj tak sa nezlepsila.. snad to nebude trvat do 3 rokov..

basa23
24. máj 2012

@jenie123 snad sa uz dockate krasnych noci uz by aj bolo nacase 😒
@angie267 sand sa to uz upravi, lebo uz ma to fakt nebavi uz som z toho na nervy ppomaly 😒
baby ale dnes som zaviedla kravske mlieko, skusam ze ci to nema aj z umeleho mlieka tak uvidime 😉

angie267
24. máj 2012

@jenie123 nasa papa vacsinou tie kase co zarabas do vody ja kupujem rozne druhy a prichute a niekedy ak ma nieco lahsie ako omacku napr. tak jej dam to zapije torsku mliecka potom v postielke uz. Snad sa vam to uz spravi ja som bola taka nespavala som do troch rokov 😒 nam sa to tiez riadne pokazilo som z toho zufala hlavne to zaspavanie.
@basa23 dobry napad s tym mliekom som zvedava aky bude vyledok.
ja idem teraz nakupit nemam plienky.

jaruska8
24. máj 2012

Ahojte, no tak Vám poviem, mne s zdá, že tá naša malá je extrémna, ona strašne dlho zadržiava to cikanie, rekord bol 5 hodín necikať. 😒 A potom potopa a na WC ostať ani za svet. 😒 Ja ja som trošku prchšia, som zvýšila hlas, však ale toto už nie je OK. Ani vodu nechce, normálne akoby si spojila, že pitie znamená cikanie. ☹ A zablokovanie sa, to sa ešte dá viac???? 😀

znamia
24. máj 2012

Helou babeny,
no ja ani tu plenu nedavam!!!! 😠
dnesny priklad:
hodina samostatnej hry s hrackami vo svojej izbe, bez rozbijania ci lozenia po nabytku, proste pekne na zemi, sice s vysypanymi vsetkymi hrackami, ale pokojne a bez otravovania maminy! uz som mala tusaka... ked konecne vysla von, taky smrad 😒 a ani nahodou sa nechala bez boja dat prebalit!!! 😠
no co s tym? ked nema plienku, tak krici ze ide kako a bud to vopred a stihneme alebo uz je na ceste alebo uz je hotovo, ale vzdy jej to je neprijemne a chodi nasiroko a nesadne si.
tu mi z postielky vykrikovala, ze ide cikat. pred kupanim v pohode, lebo vie, ze inak do vody nepojde (tak sme sa to za tie mesiace naucili). ona na 'povel' cika, ked musi, ked nemus povie nie, ale to potom musim 2x tak striehnut. po spanku som jej uz nedala plienku, ale gumene treningove gatky, ale podvecer ich precikala, ritka studena, rifle mokre, ale ona sa spokojne hra dalej 😠
@jaruska8 ja by som to nesilila, ak sa nechce vycikat a zadrziava. ja som si na zakladke takto vyrobila reflux oblicky(vracal sa mi spat moc do oblicky) a z toho su dalsie komplikacie ako zapal obliciek atd... ale urcite zadrziava? nie je to len taky dlhy cas u nej medzi cikanim? a dzus a ine vypije?
@jenie123 my jeme chlebik okolo 6.30-7 a o tej 7.30-8 mlieko, ktore niekedy ledva nacne a niekedy vypije 180ku. ona asi cez ten jej spanok riesi co nestihla cez den. nasi si tolko toho v spanku porozprava, ale spava uz lepsie, ale tie zadne stolicky stale nikde. a to bol 1.zub von presne na dvrseny 5-ty mesiac..
@angie267 krasne sa ti nici chytila, drzim palce 😵
@basa23 ach vy a to vase kakanie ☹ dufam, ze zaberie zmena mliecka, nech ju uz nemusis trapit cipkami.

jenie123
24. máj 2012

@basa23 nam kravske mliecko nepomohlo, odvtedy co sme presli na kravske, ma tvrdsiu stolicu.. kupovali sme aj to kravske z automatu.. po tom malu prehanalo par dni a potom opat stolica tvrda.. ale dufam, ze vam pomoze..
@angie267 to je super, ze Nici chutia tie kase.. Stellus ich uz nechce.. ked bola mensia, bolievalo ju z nich brusko, tak som chvilu prestala davat a uz mi ich potom nechcela..
@jaruska8 podla toho kolko vypije.. u nas ked mala malinko pije vydrzi.. raz dokonca vydrzala 8 hodin.. uz som bola z toho zufala.. ale zalezi kolko vypije.. niekedy cika kazdu hodinku a niekedy nepotrebuje pol dna..

jenie123
24. máj 2012

@znamia jeeeej.. Mia je mala opicka.. ked chce a musi sa vycika.. vobec ti tuto situaciu nezavidim a vobec neviem ako by som to riesila ja..

znamia
24. máj 2012

@jenie123 kamosky ma presviedcaju nechat jej plienku, jedna, ze mam vydrzat aspon tyzden a skusit znovu a druha, ze nech to na nu dojde samu. mama nas mala troch, ale tiez mi nevie poradit ☹ skusim tu vecernu odmenu, nanuk ci lizatko, ale neviem, ci pochopi. aj dnes som jej to opakovala, ale si citala ako to dopadlo 😠

angie267
24. máj 2012

@znamia ta tvoja mala je tvrdy oriesok teda fakt, neviem ani ja akoby som to riesila, len ked das spat plienku tiez neviem ci je to najlepsie budes musiet neskor zacinat odznovu, nasej aspon vadi ked sa pocika a ked sa pokaka tak pride pomaly s placom a chodi ako kacena. My mame teraz lepsie dni uz druhy den bez nehody ked neratam kako to nam nejde vobec a odkedy je bez plienky nema pravidelnu stolicu a kaka tvrdo.
@jenie123 som rada ze jej chutia stale aspon to mam poriesene vecera je hned 😝 zajtra pojdem na burzu detskeho oblecenia uz sa tesim ako nieco pokupim 🙂
@jaruska8 u nas tiez niekedy necika aj viac hodin faakt zalezi na tom ako casto pije uvidis ja by som este par dni vydrzala a mozno sa chyti nasa tiez cikala vsade kade chodila aj osem gatusi denne sme prali 😝

jaruska8
25. máj 2012

Čaute, no tak napr. dnes sa pocikala po hodine, vypila skoro 2 dl mlieka. A pije vodičku, čistú, teraz som jej ju zmiešala s jablkovou šťavou-100%nou, tak jej chutí, no nechcela som ju učiť na džúsy, kým mi pije obyč vodu. 🙂 Inak, ale aj ja vlastne veľa vydržím nepiť. Aj celú cestu do Chorvátska. 😀 A či zdržiava, keby ste videli tie pohyby, tak by ste pochopili. 😀 😀 😀 Normálne nohy k sebe a húpanie sa a na WC nič. 😒

jaruska8
25. máj 2012

@znamia Vieš prečo nám mamy nevedia poradiť???? Lebo napr. mňa mamina neodúčala, som ako 1,5 ročná šla k pani na stráženie, vtedy ešte nebola materská do 3 rokov, buď jasle alebo takto, čiže aspoň toto je asi výhoda. 😀 😀 😀 😀

jenie123
25. máj 2012

Ahojte baby.. Ako ste spinkali? My celkom fajn, dalo sa to.. Malu som odovzdala sestre a teraz sedim u zubarky.. 😉 a odtialto idem na chatu.. Normalne som revala, ked som davala malu sestre.. :(

angie267
25. máj 2012

ahojte 🙂 my sme spali konecne uz dobre tiez 🙂
@jenie123 to ti verim ze ti bolo smutno, ale smutok ta prejde a bude ti fajn aspon si oddychnes od malej trosku a bude ti zajtra navzacnejsia 😉 jaj zubarka.........a dobre sa zabavte na chate 😉
@jaruska8 no to dobre teda vies udrzat aspon vidis po kom to dieta je 😉 ale urcite pride aj uspech uvidis o par dni sa dostavi urcite.

basa23
25. máj 2012

ahojte kocky ja az ted mam cas na net dojst.boli sme nakupovat mala ma dnes meniny tak chystame aspon chlebicky na vecer.no mi sme mali noc veeeelmi zlu, mala od vecera sopli, teplotu ma len zvysenu, uvidim ked vstane.celu noc plakala lebo jej tiekli sopliky nemohkla spat no hruuza.dnes sme boli dat vybavit pas no konec na pasovom detsky kutik tolko deti 😀 inak baby mala pije uz druhy den to mliecko a kakala vcera vecer, aj dnes rano.normalne nechapem ci je to nahoda alebo co no uvidime 😀
@jenie123
@angie267
@znamia

jaruska8
25. máj 2012

@jenie123 revala by som určite aj ja, ale zato, taká chata. 😀 😀 😀 😀

angie267
25. máj 2012

@basa23 ahoj, juj co bude vivi chorucka? pas tiez budem musiet ist aj ja vybavit len tak sa mi nechce tam ist cakat tak dlho. Vsetko najlepsie malej k meninkam 🙂 no super ze kakala pekne snad to tak uz zostane to sa ukaze po par dnoch.

marcovka1
26. máj 2012

Ahojte,baby tak ja vam normalne zavidim ,ze ste bezplienkovy 😀 u nas je nocnik na paradu tak prach s neho zotieram 😎 je to fuska no neviem co si mam uz vymysliet ..aj ked je bez plienky a pocika sa tak nic hraje sa dalej vobec jej nevadi ,ze ma mokre gate 😢 citam ze aj stolicky mate niektore vonku mi ani naznak 😖

angie267
27. máj 2012

tu je teda tento vikend fakt mrtvo 😝 vonku je krasne tak si vsetky uzivame slniecka 🙂
@marcovka1 nasa jebez plienky ale sem tam sa poocika no kakat este nevie na zachod. Skus davat malu na zachod nasa tiez necchela na serbel takisto z neho len prach utieram tak ako ty. Tie posledne zadne stolicky nam tiez az teraz vysli ale len vrchne spodne zatial nie no ale vidiet ze to dlho nepotrva.

jenie123
27. máj 2012

Ahojte baby.. tak sa tu hlasim po vikende.. 🙂 dnes okolo 5 sme sa vratili.. bolo super.. 🙂 tolko slivovice som snad este nevypila a co sa cudujem, ani zle mi nebolo.. 🙂
@basa23 oneskorene prajeme Vivi krasne meninky.. ako ste oslavili? Jeeeej, dufam, ze Vivi nebude chora.. a super, ze lepsie kakala.. nech vam to ostane..
@angie267 aj ja musim pomaly pas vybavit.. a tiez sa mi do toho nechce.. ako ste stravili vikend?
@marcovka1 to je asi najhorsie, ked jej nevadi, ze je pocikana.. nasa ked sa pocika, tak place a chodi ako kacena.. 🙂 a mozno aj preto sa rychlo naucila na nocnik.. na zaciatku na nocniku nechcela sediet, tak som ju podplacala a nechavala som ju doma behat bez plienky, aby vedela, ake je to byt mokra a naucila sa.. ale u vas to bude ine, ked jej to nevadi.. aj my uz mame vsetky zubky vonku.. 🙂
jeeeeeej baby.. doma som nasla na malej kliesta.. vytiahli sme ho von, ale mam obavy.. chcela som ju dat zaockovat, ale zabudla som na to a teraz je uz neskoro.. asi zajtra zbehnem k doktorke, nech jej to radsej kukne.. ma to teraz zapalene.. uz mali vase deti kliesta..bojim sa ho.. :(

jenie123
28. máj 2012

dobre ranko baby.. Ako ste spinkali? My celkom fajn.. Ale za tie 2 dni sa mi nechcela uspat sama a robila sceny.. Nakoniec sama zaspala az o pol 10.. ☹ dnes skocim k doktorke s tym kliestom.. Len tak pre istotu.. vobec neviem co varit.. ☹

angie267
28. máj 2012

@jenie123 nasa uz konecne tiez sama zaspava len musim jej nechat otvorene dvere a potom pekne zaspi konecne sme sa znovu k tomu vratili. My sme boli v sobotu na den deti tu u nas v dedine to bolo, mala sa mi tam ale strasne bala lebo tam boli hasici a policajti pustali sireny a toho sa ona strasne boji tak krasne aspon sedela v kociku 😝 v nedelu sme boli pozriet pri rieke morave prechadzali sme sa tam bol to prijemny den, tiez sa obavam tych kliestov kedze chodime dost casto do prirody, zatial nici este nemala. Ja si zvyknem doniest a uz aj simi mala par krat. To zvykne zostat par dni zacervenane ale malo by to zmiznut. No pre tvoj pokoj bude dobre ak skocis tej doky. Ja dnes nevarim mame zo vcera, ale skusim ti poradit palacinky, francuzske, alebo iba len spagety napriklad.

basa23
28. máj 2012

@jenie123
@angie267 ahojte kocky ja len tak na rychlo.sme zas v nemocnici.mame opat recidivu obstrukcna bronchitida.ma uz ide picnut tu

jaruska8
28. máj 2012

Ahojte baby, tak u nás po týždni utierania cikaníc včera nastal zlom, malá mi pekne ide na WC a pišká tam aj kaká, to je čistá hlauz. 😀 😀 😀 Včera sa mi nepopiškala ani počas denného spánku, tak som jej dala aj dnes plienku preč, ale mala asi hlboký spánok, lebo sa zobudila na to, že si čurkla, tak jej ešte asi dám plienku zajtra, vraj tak týždeň by mali byť popoludní suché plienky, aby sa mohli dať preč poobede. Vy odpienkovaní ešte poobede dávate plienočku?? 🙂 jaja a haluz, predstavte si, že si dnes sama dala dole nohavičky a sadla si na nočník a piškala. 😀 😀 😀

jenie123
28. máj 2012

@angie267 tak ste mali kraaaasny vikend.. Ja som mala kliesta minuly rok prvy krat.. Doktorka jej to kukla a ma to pekne.. Len to mam sledovat.. Nakoniec som nic nevarila.. Cely den som bola u nasich.. Prisla sestra a chystali sme pre jej frajera k narodeninam tortu a chlebicky.. Domov som len prisla povesat pradlo.. 😉 som rada, ze ste sa vratili k samozaspavaniu..
@basa23 co to citam.. :( vy ste opat v nemocnici..? :( rychlo sa uzdravte.. Nasa dnes zacala soplit.. Dufam, ze jej to prejde..
@jaruska8 super.. Sikula je to.. Rychlo sa chytila.. ja som dennu plienku zobrala az ju mala 2 tyzdne suchu alebo som zabudla jej ju dat a nocnu som jej zobrala tiez po 2 tyzdnoch.. Presne za mesiac od zacatia odplienkovania, sme uz plienku nepotrebovali vobec.. Ale inak vela deti ma nocnu plienku este dlho..

angie267
28. máj 2012

@basa23 joj to mi je luto ze je malinka opat chorucka a ze ste v nemocke. Verim ti ze ti je tam na nic ja by som sa tam asi zblaznila. Nech sa da malinka rychlo dokopy a nech ste uz doma.
@jaruska8 no vidis ze sa lady prelomili, super tak gratulujem. Ja malej davam stale na spanok plienku aj na obedny ale zas nasa ju ma vzdy pocuranu. A to sme viac ako tri tyzdne ako tak odplienkovani. Je to individualne........
@jenie123 aspon jej to prezrela, ja mavam dost casto kliesta a uz sa mi stalo ze som mala az tri naraz 😒 tak si mala super den aspon si mala zabavu, ja som bola u nasich lialo u nas ako z krhle. A dnes sa mi podarilo zabit krta co mi sarapatil v zahrade uz som bola z neho zufala nie a nie ho vyhnat nicim vstko mi rozryl 😠 hajzel jeden a pritom to je take krasne stvorenie 😒

jenie123
28. máj 2012

@angie267 ako si ho dostala? Vidis a ako si vyberas kliestou? Citala som, ze uz by sa nemal kruzit, ale pinzetou vytrhnut.. A dnes mi doky hovorila, ze musim kruzit..

jenie123
29. máj 2012

Dobre ranko baby.. ako ste spinkali? My opat nic moc.. ale trapili ju sopliky.. co mate dnes v plane? My asi ostaneme doma.. :( idem nieco navarit.. vcera som dostala od nasich hovadzie na stave a spravim si k tomu slovensku ryzu.. 🙂
@angie267
@basa23 ako v nemocnici?