icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
1. okt 2010

@babulina ani nestras.. :( a ako ju odnaucim? ona sa az trasie ked caka kym ho vytiahnem...

angie267
1. okt 2010

@zojec mame dve postielky, jednu dole v obyvacke a druhu v spalni, ale su mi na nic 😀 takze postielka nehrozi 😀 a zaspavame iba na prsku inak sa ani neda 😀 ale uz som si zvykla, takze OK 🙂

mici111
1. okt 2010

@zojec no teraz som skoncila maraton v uspavani..inak ako na prse alebo este na rukach nezaspi..ale vacsinou na cicke..dnes ani to nie..boze, neviem ako ju mam naucit samu zaspavat..a takto sa uspavame aj cez den..a este v kocari vonku mi zaspi..

babulina
1. okt 2010

@kuriatko33 - no tak az taka matka dokonala nie som, lebo natriasanie u nas docela fici 😀 ale na svoju obranu ze tak do polhodinky zaspava, inac klobuk dole ze to zvladas len tak ze do postielky das a haja haja 🙂

kajca50
1. okt 2010

ja som si uz vypocula , ze ako som stresovala s postielkou a michal vobec v nej nespi 😅

mici111
1. okt 2010

@babulina ja som za 🙂 no my nemame pravidelny rezim, zalezi kedy sa rano zobudi a podla toho spi cez cen..takze mne je tazko povedat teraz takto dopredu..ale budem sa snazit, aby sme prisli..

angie267
1. okt 2010

@kuriatko33 gratulujem si jedna z tych stastnejsich ked ti babatko zaspi samo 🙂 no len kazde dieta je ine 🙂

zojec
1. okt 2010

@angie267
@mici111 som rada ze nie som sama.. 😉 kuriatko33.. tak si to uzivaj.. mozno druhe uz bude ine a budes musiet ponatriasat 😉 ale drzim palec.. ja si neviem predstavit, ze by som malu nenatriasala a nemojkovala... je to moje vytuzene dieta a mozno uz ine ani mat nebudem.... tak si to uzivam 🙂 jedine co mi teraz zacalo trosku prekazat je to nocne dudkovanie.. ale to zacala len teraz ako jej ide ten zubok.. inak pred tym bola velmi dobre babatko...

mici111
1. okt 2010

@babulina boze tak to ti zavidim takyto rezim a hlavne tolko spanku cez den..my dame tak 3x po polhodke za cely den a sme vybaveny... ☹

kuriatko33
1. okt 2010

inak velky pozor babule, deti su metrosenzitvne, skuste prelozit postielku. mozu byt nejake rusive vlny kt im vadia...
mna obdivuju aky prístup sa mi podaril k malemu, aj kamosky co maju deti,že až pri druhom uz vedeli, ako na to
ved dietatku ukazujeme mi ten život ako sa žije, moj malý vie, že večer sa okupeme, napapáme, odgrgneme a ulozime do postielky, ja ho vzdy chvilku hladkam, dam mu dudlik plienocku, zhasnem, pustím mu nebicko a odídem prec, takto fungujeme 3 mesiace a zaspávame a vstavame obidvaja nad mieru spokojný 🙂

kajca50
1. okt 2010

@zojec aj ja som mala michala teda vytuzeneho a teraz si to riadne uzivam, pri kajke mi to akosi prefrnklo , clovek si to uvedomi az neskor

angie267
1. okt 2010

@zojec moje prve dieta bolo proste anjel, polozila do postielky a spala, napapala a spala, pohrala a zase spala 🙂

kuriatko33
1. okt 2010

@zojec aj ja malého pestujem a venujem sa mu. ved je dost casu na to cez den, v noci som sa mu vobec ani neprihovarala, dala napapat, prebalila a islo sa spat. a to tiez mame vytuzeneho synceka, ale myslim, že aj pre neho je to lepšie takto.

babulina
1. okt 2010

@zojec - skus ju od toho odnaucit cim skorej, viem ze to sa lahko hovori, sama viem ake to je tazke, ale este barborka je dost mala aby sa dala este zlomit, ja som tomaska odnaucovala dudlat prsnik tak ze som mu ho vytiahla z pusy a nachvilu mu strcila malicek do pusy a ostala prsnikom blizko aby citil vonu, a to cmulanie prsta som mu postupne skracovala, a teraz ked dokojim a vidim ze sa hra, tak mu prsnik vyberiem potom zase vratim ak sa vrati k jedeniu tak mu ho necham a ak nie tak vyberiem a ostanem pri nom lezat chvilku to sa ukludni a potom trosku ponatriasam a buva ako anjelik, xixi lahke nie? 😀 😀 😀

kuriatko33
1. okt 2010

samozrejme kazdy má svoj prístup, a svoje presvedčenie. najdolezitejsie je že svoje deticky lubime 🙂

weirdo
1. okt 2010

@kuriatko33 - hmmm, tak nesuhlasim rozhodne. Mne mala zaspava na prsku od narodenia (teda 3 tyzdne zaspavala po papani z flase). A co mam robit? Mam ju po napapani a naslednom zaspani zobudit a skusat uspavat "normalne"? Proste to prislo samo. Mimochodom, ked sme ju od mala dali vecer do postielky, rozcapila oci, zacala sa mrvit a sama nezaspala. Takze to neni o tom, ako si "to" naucis, ale o tom, ake dieta je. Niektore zaspavaju same, ine nie, niektore na prsku, ine tak nezaspia, niektore na rukach, ine o tom ani pocut ... moja mala teraz cez den skoro nic nezaspi a zvykla spavat vela ... nic nerobim inac, proste nepotrebuje tak spat. A vies mi teda poradit, ako ju donutit? Pochybujem, pretoze tak to proste teraz je ... takze nehovor hop, deti sa menia. Samozrejme Ti to prajem, je super, ako fungujete, ale myslim, ze je to dietatom a nie tym, ako si si "naucila". Keby Ti nespi, co urobis? Alebo moja teraz bojkotuje kocik. Ked tu citam, ako tu pisete, ze chodite von atd, tak mi je smutno, lebo my sedime cely den doma. Ale co mam robit? Nechat ju tam revat az tak, ze sa zajakava? Proste ma teraz take obdobie a i ked ma to mrzi, musime to nejako prezit a dufat, ze sa to zmeni. Takze deti su take a onake, niekto ma vacsie stastie, iny nie ... ale byt Tebou, nekritizujem nas ostatne, pretoze ked si v takej situacii nebola, nemozes to pochopit ... to, co mas doma, sa Ti zda samozrejme, ale to zdaleka nie je ...

zojec
1. okt 2010

@kuriatko33 my mame 1 postielku a 1 kolisku.. a teda nezabera nic.. :( postielka uz presla celu spalnu a nezabralo.. mas trosku pravdu, ze dietatku treba ukazat ten rezim, ale nie kazde je take spokojne a akceptuje to.. kazde je ine.. ale o tom by asi skor vedeli hovorit mamicky co maju viac deti.. ja len viem, ze nedokazem nechat svoje dieta revat viac ako hodinu... to uz je potom rev ako by ju z koze drali.. a poplakat ju necham.. neskacem hned

mici111
1. okt 2010

@weirdo uplne s tebou suhlasim..vo vsetkom..ako keby som citala o svojej Sarinke..a tiez vo vsetkom, o zaspavani na prsniku, o nespani cez den, o plakani v kociku... 😉

zojec
1. okt 2010

@weirdo my mame asi rovnake dieta.. 😀 moja bojkotuje kocik od narodenia.. esteze vynasli satku.. inak by som aj ja sedela len doma na zadku... lebo s uvrestanym kocikom to je ako za trest..sa citim ako krkavcia mater 😠

mici111
1. okt 2010

skusala som naucit malu zaspavat samu v postielke, ale ked po DVOCH HODINACH placu nezaspala, tak som to vzdala..proste asi este nie je pripravena sama zaspavat...

babulina
1. okt 2010

@zojec -tak to mas pravdu ze kazde dieta je ine, u nas to je neskonale vidno, ninka ta bola v noci hore zo dve zo tri hodiny, pravidelne stavala 4.30, tomasko ten je spavec celu noc prespi resp nakoji sa hned zaspi, a potiahne takto az do 7.30, ninka je usmievacik od narodenia, tomasko je vazny chlapec, ninka bola pasivna a tomasko hrozny zvedavec a kopec takychto odlisnosti sa najde, aj ked vyzorovo su verne kopie len tak zo srandy pohladam jednu fotku kde su uplne rovnaki

zojec
1. okt 2010

@mici111 tych "naklonovanych" deti tu bude asi viac 😀 ale poviem vam, ze mi odlahlo ze v tom nie som sama.. 😀

angie267
1. okt 2010

@weirdo vystizne si to ponala, suhlasim s tebou, mam dve deti a kazde je uplne ine.....

zojec
1. okt 2010

@babulina skusim zajtra ten trik s prstom, ale uz vidim tu kyslu tvar.. toto som skusala s cumlikom.. ako keby som jej tam strcila kyslu uhorku 😀

weirdo
1. okt 2010

@mici111
@zojec - tak predsa je este niekto taky? 😀 . My mame Manducu, ale ona by furt pozerala dopredu, tak aj tam je po case unudena ... v novembri idem 2x k Dr., jeden krat troska mimo mesta, som zvedava, ako to poriesim 😀 . Ja som uz aj premyslala, ako to zaspavanie na prsniku zastavit, ale ako pisem, zaspinka tam a hotovo. Cez den spi vo velkej posteli a v noci v postielke. Aspon to 😅

weirdo
1. okt 2010

@angie267 - proste sa nedaju deti nalinajkovat 😉

babulina
1. okt 2010

porovnajte, nie su identicki???

weirdo
1. okt 2010

@babulina - wow, tomu hovorim podoba 😵

babulina
1. okt 2010

@zojec - u nas zabralo ked som mu oprela brusko prsta o vrchne podnebie, ved vyskusaj nic za to nedas, daj potom vediet co barborka na to 🙂

zojec
1. okt 2010

@babulina panecku.. to je fakt podoba.. 🙂 ako vajce vajcu sa podobaju.. akurat tomasko ma trosku vacsie licka 🙂
@weirdo mne v satke skoro vzdy zaspi.. a dopredu sa nikdy nenosila, tak nevie co to je... len moj mm ju po dome zvykne nosit na rukach dopredu... ked sa nedivam... 🙂