Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@kuriatko33 - no tak az taka matka dokonala nie som, lebo natriasanie u nas docela fici 😀 ale na svoju obranu ze tak do polhodinky zaspava, inac klobuk dole ze to zvladas len tak ze do postielky das a haja haja 🙂
ja som si uz vypocula , ze ako som stresovala s postielkou a michal vobec v nej nespi 😅
@kuriatko33 gratulujem si jedna z tych stastnejsich ked ti babatko zaspi samo 🙂 no len kazde dieta je ine 🙂
@angie267
@mici111 som rada ze nie som sama.. 😉 kuriatko33.. tak si to uzivaj.. mozno druhe uz bude ine a budes musiet ponatriasat 😉 ale drzim palec.. ja si neviem predstavit, ze by som malu nenatriasala a nemojkovala... je to moje vytuzene dieta a mozno uz ine ani mat nebudem.... tak si to uzivam 🙂 jedine co mi teraz zacalo trosku prekazat je to nocne dudkovanie.. ale to zacala len teraz ako jej ide ten zubok.. inak pred tym bola velmi dobre babatko...
inak velky pozor babule, deti su metrosenzitvne, skuste prelozit postielku. mozu byt nejake rusive vlny kt im vadia...
mna obdivuju aky prístup sa mi podaril k malemu, aj kamosky co maju deti,že až pri druhom uz vedeli, ako na to
ved dietatku ukazujeme mi ten život ako sa žije, moj malý vie, že večer sa okupeme, napapáme, odgrgneme a ulozime do postielky, ja ho vzdy chvilku hladkam, dam mu dudlik plienocku, zhasnem, pustím mu nebicko a odídem prec, takto fungujeme 3 mesiace a zaspávame a vstavame obidvaja nad mieru spokojný 🙂
@zojec aj ja malého pestujem a venujem sa mu. ved je dost casu na to cez den, v noci som sa mu vobec ani neprihovarala, dala napapat, prebalila a islo sa spat. a to tiez mame vytuzeneho synceka, ale myslim, že aj pre neho je to lepšie takto.
@zojec - skus ju od toho odnaucit cim skorej, viem ze to sa lahko hovori, sama viem ake to je tazke, ale este barborka je dost mala aby sa dala este zlomit, ja som tomaska odnaucovala dudlat prsnik tak ze som mu ho vytiahla z pusy a nachvilu mu strcila malicek do pusy a ostala prsnikom blizko aby citil vonu, a to cmulanie prsta som mu postupne skracovala, a teraz ked dokojim a vidim ze sa hra, tak mu prsnik vyberiem potom zase vratim ak sa vrati k jedeniu tak mu ho necham a ak nie tak vyberiem a ostanem pri nom lezat chvilku to sa ukludni a potom trosku ponatriasam a buva ako anjelik, xixi lahke nie? 😀 😀 😀
samozrejme kazdy má svoj prístup, a svoje presvedčenie. najdolezitejsie je že svoje deticky lubime 🙂
@kuriatko33 - hmmm, tak nesuhlasim rozhodne. Mne mala zaspava na prsku od narodenia (teda 3 tyzdne zaspavala po papani z flase). A co mam robit? Mam ju po napapani a naslednom zaspani zobudit a skusat uspavat "normalne"? Proste to prislo samo. Mimochodom, ked sme ju od mala dali vecer do postielky, rozcapila oci, zacala sa mrvit a sama nezaspala. Takze to neni o tom, ako si "to" naucis, ale o tom, ake dieta je. Niektore zaspavaju same, ine nie, niektore na prsku, ine tak nezaspia, niektore na rukach, ine o tom ani pocut ... moja mala teraz cez den skoro nic nezaspi a zvykla spavat vela ... nic nerobim inac, proste nepotrebuje tak spat. A vies mi teda poradit, ako ju donutit? Pochybujem, pretoze tak to proste teraz je ... takze nehovor hop, deti sa menia. Samozrejme Ti to prajem, je super, ako fungujete, ale myslim, ze je to dietatom a nie tym, ako si si "naucila". Keby Ti nespi, co urobis? Alebo moja teraz bojkotuje kocik. Ked tu citam, ako tu pisete, ze chodite von atd, tak mi je smutno, lebo my sedime cely den doma. Ale co mam robit? Nechat ju tam revat az tak, ze sa zajakava? Proste ma teraz take obdobie a i ked ma to mrzi, musime to nejako prezit a dufat, ze sa to zmeni. Takze deti su take a onake, niekto ma vacsie stastie, iny nie ... ale byt Tebou, nekritizujem nas ostatne, pretoze ked si v takej situacii nebola, nemozes to pochopit ... to, co mas doma, sa Ti zda samozrejme, ale to zdaleka nie je ...
@kuriatko33 my mame 1 postielku a 1 kolisku.. a teda nezabera nic.. :( postielka uz presla celu spalnu a nezabralo.. mas trosku pravdu, ze dietatku treba ukazat ten rezim, ale nie kazde je take spokojne a akceptuje to.. kazde je ine.. ale o tom by asi skor vedeli hovorit mamicky co maju viac deti.. ja len viem, ze nedokazem nechat svoje dieta revat viac ako hodinu... to uz je potom rev ako by ju z koze drali.. a poplakat ju necham.. neskacem hned
skusala som naucit malu zaspavat samu v postielke, ale ked po DVOCH HODINACH placu nezaspala, tak som to vzdala..proste asi este nie je pripravena sama zaspavat...
@zojec -tak to mas pravdu ze kazde dieta je ine, u nas to je neskonale vidno, ninka ta bola v noci hore zo dve zo tri hodiny, pravidelne stavala 4.30, tomasko ten je spavec celu noc prespi resp nakoji sa hned zaspi, a potiahne takto az do 7.30, ninka je usmievacik od narodenia, tomasko je vazny chlapec, ninka bola pasivna a tomasko hrozny zvedavec a kopec takychto odlisnosti sa najde, aj ked vyzorovo su verne kopie len tak zo srandy pohladam jednu fotku kde su uplne rovnaki
@mici111
@zojec - tak predsa je este niekto taky? 😀 . My mame Manducu, ale ona by furt pozerala dopredu, tak aj tam je po case unudena ... v novembri idem 2x k Dr., jeden krat troska mimo mesta, som zvedava, ako to poriesim 😀 . Ja som uz aj premyslala, ako to zaspavanie na prsniku zastavit, ale ako pisem, zaspinka tam a hotovo. Cez den spi vo velkej posteli a v noci v postielke. Aspon to 😅

@babulina ani nestras.. :( a ako ju odnaucim? ona sa az trasie ked caka kym ho vytiahnem...