Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mojalili ono to prejde ... skus si vsimnut ci nehryzka ked sa chce hrat, alebo ked mu nejde mliecko tak ako chce 😀 my sme takto hryzkali asi 2 tyzdne a potom to ustalo 😉
babule vy tu riesite kociky.. ja som maximalne spokojna s mojim sportiakom bumbleride indie.. vanicka bola trosku mala, ale toto je paradne priestranne.. mne sa golface nepacia.. tento moj ma jedinu nevyhodu, ze je poskladany do nasho auta trosku velky.. ale to by bol aj golfac pri peugeote 207.. :( inak sa rychlo a prakticky sklada..
@ellysa ahojček chcem sa spýtat na tie suchariky, kupila som ich damkovi aj tie piskotki od milupi, chcem sa ta spitat, že ci sa toho nebojis ked je to lepok? podla noveho som citala ze detom na UM by sa mal podat medzi 6-7 mesiacom . skusala som a malemu chutilo aj aj, u nas na SK to tusim ani neni ☹
a este ze kedy kupis malej aptamil 2HA? ako dlho ho roztapas?
mas skusenost s kasami? mi tu od milupi ha mi malý nechcel vobec ☹
juj ked o golfacoch ja slintam nad bugaboo, je to neskutocne otacacie sedadlo aj do uplneho lahu sa to dá dat, strastne ma to zaujalo a tatinko mi ho slubil, ale az na jar ked bude malý vacsi 🙂
ale je dost drahý zda sa mi ze od 500eur
@kuriatko33 no ja jej dávam tak jeden za deň, tak sa toho nebojím a už má Oliv 6 mesiacov,tak snáď môžeme, podľa mňa im to neublíži.
S aptamil nemám skúsnosti, my sme na bebe akašičku som jej teraz kúpila prvý krát a to od babylove vanilkovú a chutí jej veľmi 🙂
@kuriatko33 tak to je teda moc 😒
@babulina
a to si ako dosiahla, ze ti tak zaspava?
a spolupracuje aj cez den?
lebo my na noc problem so spanim nemame, ale cez den, to je ina peripetia
jedine v kociku a ked sme vonku na prechadzke, takze ja sa denne prechadzam tak 3-4 hod (rozdelene na dopoludnie a popoludnie), a prechadzat sa musim, lebo ked zastavim, tak na mna kukaju male kukadla
@kuriatko33 no a po bee som aj ja slintala, ale keďže riešiem nové bývanie, tak si ich aj pekne utriem 🙂
Kočky, snažim sa najst plno stranok o prikrmovani, ved som z toho jelen..... VIem, ze sa pridava na obed po zeleninke po 3 -4 dnoch, mrkva, zemiak, brokolica, karfiol malemu nechuti, spenat, tekvica, cukina a masko - to malemu tiez nechuti....a potom co? Viem, ze cestoviny ci veci z muky sa mozu na konci 7. mesiaca ked sme kojeny....TAKZE PAPAME JEDNO JEDLO DENNE a my na noc kasa.....ryzova....
Kedy mozem pridat druhe jedlo, napr na olovrant ovocie? ja ho teda kojim stale, ale nevydrzi ani 2 hodiny to pije 20 minut v kuse, mam mlieka plno, az ma bolia prsia, tak znasobil mliecko v nich tym neustalym pitim.....
@ameanda a co robis ked prsi? ja som teda dnes von nebola.. cely den tu leje ako z krhly.. :( ja tym novym modernym kocikom neviem prist na chut.. stokke aj bugaboo ma teda vobec neoslovili, su maximalne neprakticke.. :( kolieska male , nie do snehu ani do terenu, ulozna plocha pre dieta tiez mala.. a este mi pripadaju take chladne.. :( ale vsak kazda mame nejaky vkus.. 😉 ja by som za taky kocik nedala ani 20€ nie to este 1000 😉
@ameanda My mame zase opacny problem. Cez den ked je unaveny, tak mu dam cicnut, vlozim do kocika, co mame na doma (sportiak jane powertrack) a tam do minuty zaspi..... v noci je to horsie. Aj ked mame kasu,budi sa rovnako....o 24hodine alebo o 1 hodine a po 3 hodinach stale, po 5 hodine alebo 6.hodine je uz vyspaty a musim ist hore s nim sa hrat alebo kecat, inak by pobudil cely dom 😒
@mojalili jedno jedlo denne mu bohate staci.. kym prestriedas vsetku zeleninu ( 3 dni zavadzas novy prikrm ) tak bude mat aj 8 mesiacov a to uz budes moct davat aj lepok 😉 aj cervenu sosovicu, ryzu, pseno.... dietatu nevedi, ked mu davas jednostrannu stravu, on ma zatial vsetky ziviny v mliecku a ked ho ms dost nie je o com.. podla mna aj kasa je zbytocna.. ja vas zeny co mate mliecko nechapem, preco uz prikrmujete.. nejak mi to nejde do hlavy.. ved deti sa este najedia do konca zivota kadecoho dost..
@ameanda - ked uz vidim ze cucka len naprazdno tak ho odpojim, lahnem si vedla neho a chytim za rucky a najprv som som ho hladkavala po chrbatiku ked mrncal tak trosku drgala do neho aby ho akoze hojdalo, prve dva tri dni boli kriticke, ale potom v pohode teraz uz sam nastrci rucicky 😉
cez den je to o trosku horsie lebo mi to kazi ninka ked vystraja tak nam to trva dlhsie ale uz celkom to pochopil ze to ma zmysel si schrupnut aj cez den, len este musim mu nejako vysvetlit ze aj dlhsie ako hodinku, hodinku a pol sa da buvat 😀 , to bude step 2 😎
@zojec Kasu mu zarabam do mojho mliecka, pretoze nevydrzi ani 2 hodiny, jednoducho mu to nestaci, na odporucenie doktora som zacala s ryzovou kasou nemliecnou. Keby ma aj v noci sosal kazde dve hodiny, tak to mozem s kojenim zachvilku zabalit, co ma tak kuse a mam total rozkusane bradavky, tak som rada, ze sa mi aspon pocas noci hoja. 😉
S lepkovymi vecami chcem pockat do konca 7. mesiaca, tak ako sa to vsade pise a s tymi prikrmami to nechcem unahlit, len som sa pytala.
Lili bola kojena 3 mesiace len a akosi si to obdobie uz vobec nepamatam ☹
@zojec -my tiez asi pomaly a isto prejde na prikrmy, dovod - tomasik splna vsetky predpoklady na prikrmovanie - vaha nad 6kg, zdvojnasobena porodna vaha,jedava viac ako 10-12krat denne, vydrzi v polosede, zaujem je enormny o jedlo druhych, a plus pre mna asi najvacsi dovod ja uz nestiham pri ninke tolko resp tak casto kojit aj ked mlieka mam pozehnane
a este nasla som jeden zaujimavy clanok, ze deti v 5mes su najchylnejsie ochutnut prikrmy ochotnejsie nez deti v 6mes, a po ninke co sme bojovali snad do roka a pol uz urobim fakt cokolvek len aby to bolo lepsie 😔
@zojec
momentalne som u nasich na Orave a tu bolo celkom pekne pocko, teda neprsalo, tak tie dve prechadzky v poho
ked prsi, tak kapucna na hlavu a nepremokava bunda a ide sa 🙂
je to sice niekedy odrzku a vtedy sme vonku kratsie, potom sa ho snazim doma oklamat, ze mu otvorim okno a tvarime sa, ze sme vonku 🙂 ale je to povacsine o minutach, co sa zobudi a je komplet po spanku
preto si budem musiet nieco vymysliet na zaspavanie doma pocas dna
@mojalili
mne na noc spinka ukazkovo (az sa cudujem), spi uz o 18tej a taha a taha a taha 🙂 dnes napr. do 5tej, potom sa napapame a spinka dalej asi do 7mej / pol 8mej
no, ale co potom chcem od neho pocas dna, ked sa vlastne v noci vyspi aj za den, ze 🙂
@babulina
hmm... skusim pocas dna nejaku vhodnu polohu, presne aj my tu mame problem "hluku"
doma som s nim uplne sama a tolko hluku ako tu vytvorit nedokazem, takze sa mu dost tazko cez den spi, ked sa okolo nieco deje, ved co keby mu nieco nahodou uslo... 🙂

@angie267 Nicol tak krasne sama sedka uz??? 😕 super, parada, na toto sa i ja tesim, pretoze sa potom lepsie prehra,ked bude sam sediet.....ale ktovie, kedy to bude... 😒
SOm kocky rada, ze tu debatujete o golfacoch. Mam JANE POWERTRACK sportak, ale chcem este nejake golface, aby sa dali i muzovi do auta....
Pri LILI som mala, kupila som po jednom dietati, ale uz su znicene...LIli si dala zalezat 🙂 TEraz chcem pekne nove, aby boli pevne a lahke...tie Peg Perego sa mi pacia... 😉
Kocky, dnes sme boli v nemocnici na neurologii, chodime na 1/4 rocne kontroly,pretoze sme mali po porode deformovanu hlavicku a aj 😉 krvnu zrazeninu na hlave. Doktorka sa cudovala, aky je velmi velky. 🙂
@babulina Danko mi zaspi pri jedeni, ale som rada, lebo tie nocne zaspavania boli strasne, 2 hodiny na rukach, tak aspon takto.
Kocky, mna tak strasne bolia prsia, co mi ich maly kuse tymi dvomi zubami 😠 😠 😠