icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
20. dec 2010

@bealondyn no a potesim ta, po 30tke to bude letiet brutalne.. strasne :( este rychlejsie ako po 20tke.. 😨

bealondyn
20. dec 2010

@julinka2787 vsetko naj Tatianke k 6.mesiacikom a @ellysa vsetko naj Olivuske k 7.mesiacikom, ale to letiii
inak nasa mala tiez spava polku noci s nami, ked ju uz neviem rychlo uspat, vacsinou okolo 4 rano, tak ide k nam, dovtedy je u seba v postielke, tak sa ako tak vyspim, lebo ked je s nami, tak som v jednej polohe a rano som cela dolamana. 😖 ale je to mile, ked sa medzi nami zobudi, zacne blabotat a stuchat do nas, nech vstavame. 😀 a tiez spinka tak, ze nas drzi za ruky, zlaticko... 😵

bealondyn
20. dec 2010

@zojec nestras! 😲 drahy sa ma pyta, ze co to chcem pod stromcek, tak mu asi poviem, ze nejake omladzovacie kremiky. 😀 😀 😝

chani
20. dec 2010

@julinka2787
@ellysa
dievcata, vsetko naj vasim kocenam malym k mesacnikovym vyrocnikom 😀

mici111
20. dec 2010

@mojalili jeeeeeeejda aky je podareny 😵 😵 a ako sa sustredi na tu rucicku 🙂 no musim zacat uz aj saru nieco take ucit..
@babulina @ellysa a baby, nie je este skoro na znakovanie???

ameanda
20. dec 2010

@lenocka84
tak 7x, mozno 8x, zriedkavo aj 10x!... podla toho ako casto si vypytal
asi som to zle napisala, my to kojenie mame aj vramci prikrmov alebo s prikrmami, takze ja ratam 5-6 jedal denne
po obednom prikrme maleho este dokojim, lebo povacsine chce a z prikrmu zje tak 100-120ml
kasicka, ktoru mu robim, to je tych 60ml + dokojim ak chce
takze okrem toho mame este samotne 3-4 kojenia; podla ziadosti a potreby
a nezda sa mi to nejak privela, niekedy si len tak cucne a uz nechce - povacsine dopoludnia; obed, veceru taha poriadne, ma okolo 9kg a 75 cm a pre mna je dolezite, ze je spokojny

lenocka84
20. dec 2010

@ameanda ale preco prikrmujes ked kojis? a podla mnozstva uz dlhsie, podla veku by ste mali tak max 1-2tyzdne

ameanda
20. dec 2010

@lenocka84
my sme zacali na zaciatku 6teho mesiaca na odporucenie doktorky polievockami
asi videla, ze maly uz tak nepriberal, tak preco nie
povodne som si tiez myslela, ze prikrmovat zacnem od ukonceneho 6teho mesiaca, ani o den skor
maly bol, ale evidentne pripraveny

a je mi luto, ked sa niekto do teba navaza, to co ja robim je s dobrym vedomim a svedomim a neriesim, co si o tom myslia druhi
riadim sa tym, co si ziada maly a nie tabulkami a vsetkymi rozumnymi clankami (aj tak sa povacsine roznia); hoci rady a iste usmernenia urcite beriem, ved by som absolutne nevedela co sa moze/nesmie/musi....

lenocka84
20. dec 2010

@ameanda a uz mate 9kg? pekne
mna dr zjazdila ze maly ma nadvahu ked ma 9,6kg a ma 8m, len u nas je to zle ze ma 8m fyzicky, ale narodil sa o 6tt skor
takze akoby mal 6,5mesiaca
a to je na UM a casto citam ze 6m a cca 9kg, aj pri kojenych detoch

ameanda
20. dec 2010

@mojalili
aj my to s ruckou robime 🙂
my sa mame "len tak" 🙂

ameanda
20. dec 2010

@lenocka84
no z takej doktorky ako mas ty by som si tazku hlavu nerobila
ze tazka nadvaha....
tych okolo 9kg mame uz cca mesiac (8,6kg sme mali pred vyse mesiacom a nezda sa mi, ze odvtedy extra pribral)
a ja som rada, ze malemu chuti, viac by som sa trapila, keby som donho musela jedlo rvat nasilu

ameanda
20. dec 2010

@takyna
fiiiha... ticha zavist, ze si nasla odhodlanie zacat s cvicenim a lahsou stravou 🙂
ja sa utesujem, ze novorocne predsavzatie 🙂

lenocka84
20. dec 2010

@ameanda ani nerobim, verim ze ked zacne lobzovat poje to dole

ameanda
20. dec 2010

@chani
asi sme boli v roznych porodniciah 🙂
lebo mne maly spal v noci 7 hod vkuse a ja som ho chcela budit, sestricky mi zakazali, ved on sa zobudi, ked bude hladny 🙂
a pri odchode z nemocnice sme mali + par gramov v porovnani s porodonou vahou

lenocka84
20. dec 2010

@ameanda aj v tej kde som bola ja budili deticky na papanie
a max do 4hod sa pri novorodencovi odporuca aby nejedol. preto ste nemali moc nabratu vahu

ameanda
20. dec 2010

@ellysa
to pocuvam aj od nasich, ze ako sa mi maly mazninka a chce byt len pri mne
ale nevadi, ved ajtak je stale so mnou, tak s kym by mal chciet byt 🙂
tiez s nami obcas spava, podla toho aku ma noc; vtedy sa vobec nevyspim, ale zato maly ma dobry den, tak co prenho neurobim, ze?
tu mierne vyhriatu ruru by som tipla na 150 stupnov 🙂

ameanda
20. dec 2010

@lenocka84
presne, tiez si vravim, ze len co bude lozit, on vsetko vybeha a ked nie, ja ho budem nahanat 🙂
ale myslim, ze to bude skor opacne a on ma prinuti
no tie nemocnice, to je tiez kapitola, v kazdej je to inak
a este som chcela: Vsetko najlepsie Patkovi! je zlaty baculo

ameanda
20. dec 2010

@zojec
si ma potesila, ze po 30ke to zacne letiet este rychlejsie
aj ked je pravda, maly sa mi narodil par dni pred mojou 30kou a je pre mna neuveritelne, ze odvtedy uz ubehlo vyse pol roka
mozno nam to tie deticky zrychluju 🙂 pri malom ani neviem ako rychlo prejde den, povacsine pri vecernom ukladani si uvedomim - dalsi hezky den za nama

lenocka84
20. dec 2010

@ameanda dakujeme, je to slniecko

ellysa
20. dec 2010

@ameanda no veru ja sa idem napočúvať ako svokra položila a tam boli a ona sa s nimi neprplala, položila do postieľky a robila svoje, verím tomu, že ričali ale tak vtedy bolo zaužívané, že deti sa majú nechať vyrevať... 😒
tak šmalcové koláčiky napečené, celkom dobré sú. ak bude niekto chcieť dám recept

ameanda
20. dec 2010

@ellysa
aj moja svokra mala deti, ktore sa same vyhrali 🙂
kludne hod recept, aj ked ja mam uz asi 7 druhov spravenych... a aby sme to zjedli, tak som draheho dnes nabalila krabickou do prace a planujem tak robit do Vianoc 😉

zojec
20. dec 2010

@ellysa 😀 😀 😀 som sa pobavila.. moja mama mala tiez take deti.. teda aspon mna.. 🙂 ale zas tomu verim.. ja som taka leniva doteraz 😀 😀 so segrou to bolo horsie.. ta bola vsade.. a asi aj moja mala taka bude.. inak spi uz viac ako dve hodiny.. normalne odpadavam z nej.. ani neviem co skor.. xi xi.. tak sedim za netom.. 😀

ellysa
20. dec 2010

15 dkg bravčovej domácej masti vymiešať s 20 dkg práškového cukru, pridať 6 dkg kakaa, vanilkový cukor, 15 dkg hladkéj múky. Z cesta formovať malé guľky, do stredu zapichnúť kúsok orecha a piecť v mierne vyhriatej rúre -ja som to robila prvý krát v živote, to sú mužove obľúbené z detstva, ale celkom dobré

bealondyn
20. dec 2010

😀 moja mama ma tiez vzdy hlasky, ze my sme ani neplakali, ani negrckali, naraz vzdy spinkali s brachacmi a tak....a to je medzi mnou a mladsim bratom rozdiel 14mesiacov a medzi nim a najmladsim 1,5 roka. 😀 😀 podla mna si to uz tie nase maminy vobec nepamataju! 😝

zojec
20. dec 2010

@bealondyn ja si tiez myslim... ze nepamataju 🙂 ved ani ja sa uz nepamatam co bolo pred pol rokom 🙂

hori
20. dec 2010

@ellysa @zojec ja som bola pre moju mamu tiez idealne babo, vraj od 6 tyzdnov som spavala celu noc, ze ma len raz nechali vyrevat a potom ani nevedeli, ze ma maju, tak som bola tichucko... no brrr, to museli byt brutal metody, ked som tak rezignovala... 😒
moja Luci spi v noci dobre, ale cez den je to des... stale sa jej musim venovat, inak reve... dnes som robila zeleninku zase na cely tyzden... musim to robit, ked je hore, lebo by som ju inak mixerom zobudila... posadila som ju do kresielka vedla seba, reku, ze bude na mna pekne pozerat... no mas ho vidiet... vsetky hracky pozahadzovala na zem a strasne sa jedovala, ze ju neberiem na ruky...
teraz spi a kedze v nasom byte sa musi chodit po spickach, tak radsej nic nerobim a sedim za netom... 🙂

ellysa
20. dec 2010

@hori ja som tiež bola ukážkové dieťa, spala som celú noc od narodeia, môj muž to isté, naša malá je zasa cez deň dobrá ale tie noci...ale tiež sa jej musím non stop venovať, dnes som miešala cesto a ona samozrejme doplazila za mnou a tmolila sa mi okolo nôh presne ako mačka,za chvíľu som si uvedomila, že je nejak ticho, baby a ona sa hrala a obžúvala smetár s metličkou, ma skoro švihlo, bol za košom a ona ho vyhrabala, včera tak porozťahovala všetky papiere čo boli v koši na spálenie, no stále mi je v pätách a musím sa sňou hrať nedajbože niekde idem iba spiští a už počujem ako sa plazí za mnou a keď ma nájde hneď mi chytí nohu oboma rukami a musím ju zobrať aby videla, čo robím, alebo príde ku mne a ťahá ma za tepláky, je to môj tieň.

ellysa
20. dec 2010

a inak som ju ani ju nepochválila, že má prvú party za sebou, sme boli na oslave u kamaráta, v domienke že malá tam zaspí v očíku, ste to mali vidieť ruka hore a robila šaška až do pol dvanástej

zzz
20. dec 2010

@kuriatko33 dakujem som vobec nevedela ze uz posielaju aj na sk,a dokonca aj next...no som ja ale dobre mimo...ale tesim sa veeelmi....

mojalili
20. dec 2010

@ellysa ELYYYYY - TO JE MOJA ZNACKA PARFEMU UZ 10 ROKOV A NIKDY VIAC INU NECHCEM 😀 😀 😀

Dnes som toto kupila pre Danka, http://www.malvik.sk/Vsetko-ku-kupaniu/sedadla-... mala som dokonca 15%zlavu a aj na zimny overal 15% zlava, super....

Milujem vyroky svokry, ktora mi stale hovori...nie, Danko je krasne babo, on krasne spinka.....jej deti spali od 6 tyzdnov celu noc... 😒