icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
14. jan 2011

@bakatuska zemiak ako prvy 😉

julinka2787
14. jan 2011

@riska nie nie, bexička ostáva. toto druhé bude len na cesty. taký auto kočík. 😀 bexa sa mi páči aj mi vo všetkom vyhovuje. len keď chcem zbaliť a na pár dní niekam ísť, tak mi zaberie trištvrte kufra v aute a veci musia na zadné sedačky. a to tam už bude Tatianka, takže niečo skladnejšie. 😉

monky1
14. jan 2011

@bakatuska ja tiez najprv len so zemiakom a potom som jej k tomu pridala aj masko ... je to mnamka 😉

@zojec ano, obohacuju 😠 .. minule sedela na zachode a tak zavalušila, ze som nevedela ci sa mam smiat, ci plakat 😀
a vcera dp telefonu sa jej tiez podarilo nieco povedat, ale to ju opravoval uz aj mm
snazim sa ju odmalicka viest tak, aby sme neskor nemuseli odstranovat nespisovne slova, som zastanca toho, ze ako si to osvoji, tak to bude poutivat, minim. aspom v pisomnom prejave pri stylizacii
dari sa mi to, dokonca aj ona uz opravuje svokru, svagrinu, aj tatka obcas, ale ten sa uz pri mne trosku vyskolil 😀 😀 vies, my sme z vychodu a tu je bezne zameno tota, toten, tote namiesto táto, tento, tieto, my nechodime DO babky ale K babke a take podobne somarinky, ale mne osobne tie slova z jej ust STRASNE REZU USI ... u ostatnych mi to nevadi, ale pri nej neskutocne
...vcera som sa jej pytala co prave robi a ona na to, ze pozera na mačku ako žre!!!!!!!!! no ma skoro vyvratilo od smiechu
... mm ju hned upozornoval, ze nie žre, ale žerie ... vzdy pride trosku "pokazena" .. ci "popsuta"??? 😀 😀 😀 😀

zojec
14. jan 2011

@monky1 no viem o com hovoris .. ja mam muza z vychodu 😀 minule sme boli v KK na prechadzke, stretol nejakych spoluziakov, a mu povedali, ze teda uz nie je vychodňar, bo uz po stredoslovensky zatahuje 😀 az bol z toho mm smutny 😉 mne strasne reze usi ten prizvuk.. moja svagrina je na to expert..

bakatuska
14. jan 2011

@zojec
@monky1 a aky pomer ste to robili? 1:1? ci radsej viac zemiaku? ja som pri malej nikedy cervenu repu nedavala? 😉

zojec
14. jan 2011

@bakatuska trosku viac zemiaku 😉 ale nie ovela

bakatuska
14. jan 2011

@monky1 no co chces ved z nej bude riadna vychodniarka 😀 v nasom pripade zahoracka 😀 😀 😀

deniskateniska
14. jan 2011

ahojte tak ja len novinky, vcera sme dali palcek do pusy 😀 a dnes sa otocil s pomocou na brusko a sla som na wc a pridem a ten na chrbatiku a mame pokusy o lozenie 😀 😀 take mini ale su 😀 😀 tak sa vyteskujem 😀

miculienka
14. jan 2011

ahojte, tak moja malá je chorá, od tretej do rána 7 sme nespali - už čosi asi začínalo, a ráno kašeľ, taký vlhký a ťažšie sa jej dýcha, baby poraďte, čo na to ? neviem sa dnes dostať k dokimu, mm je v robote a ja som už nešoférovala asi 5 rokov - nemám odvahu sadnúť za volant - a s dieťaťom už vôbec - peši je to ďaleko v susednej dedine 🙄 , kým by som tam došla , tak dokiho tam už nieje

piacere
14. jan 2011

ahojte 🙂

prosím vás, riešim množstvo zeleninového príkrmu na obed... a v téme príkrmy mi jedna baba napísala, že plná dávka je 150-250mg... no ten náš posledný týždeň spraská 260-300ml 😅 Je to veľa? Neviem si predstaviť, že by som mu to znížila... po 200ml ešte stále otvára pusu ako vtáčatko... 😨

zojec
14. jan 2011

@piacere no je to trosku dost... moja papa rano 100ml a na obed 100ml... a potom len mliecko.. ja jej zatial viac nedavam.. aj ked rano na kasu by otvarala usta hadam aj kebyze jej davam 300ml 😉 ona sa ale dorazi este mlieckom

piacere
14. jan 2011

@zojec ale vy sa ešte kojíte, že? My sme na Nutrilone od dvoch mesiacov a u malého by mi neprešiel fígeľ, že 200ml zeleninky a potom šup mliečko 😅 Prešiel na Nutrilon HA2 a veľmi mu nechutí... Ja mu dávam príkrm len na obed (zeleninka alebo zeleninka-mäsko) a poobede buď čisté ovocie (ale to veľmi nechce, spapá max. 90ml, aj to musí mať chuť) alebo mu robím kašu (ryžovú, teraz aj tú prosovú, ale veľký úspech nemala) a do nej mu dávam ovocie... kašu mi spapá cca 120-150ml, ako kedy... a zvyšok len mliečko 😕

zojec
14. jan 2011

@piacere 🙂 no u nekojenych deti je to ine.. to neviem.. to som nestudovala.. 😉 ale 300g je na jeden krat je celkom dost.. to uz je porcia aj pre dospelaka 😉

zojec
14. jan 2011

@miculienka ak ma soplik odsavat, odsavat, odsavat...

monky1
14. jan 2011

@piacere joj, ja neporadim, my sa tiez kojime 😒

@zojec chudatko manzel ... obcas mu zatiahni po vychodniarsky, nech sa citi byt aspon trosku vychodniarom, hehe
ani ja nepouzivam velmi vych. prizvuk, teda snazim sa a vraj sa mi to celkom dari 😉
a torta fajn, len nebola potahovana, ako bolo povodne v plane, ale urobila som slahackovu potahovku 😀 😀 😀 , lebo som skusala novu hmotu a sa mi to fest trhalo 😠 😠 😠 ... ale vyuzila som to - su z nej mandlovo-kokosove gulky - ako kokosove kmene ... mm uz vo velkom koštuje 😀 😀

monky1
14. jan 2011

@miculienka ano, odsavat a snad fenistil 😒 😒 😒 ... pri suchom kasli nam krasne zabral stoptusin sirup, ale na vlhky neviem

monky1
14. jan 2011

rano sme dali ovsenu kasu so slivkou a uz je vonku 😵 😵 😵 😵 😵 😵

miculienka
14. jan 2011

@zojec @monky1 - mohla sa podľa vás nakaziť od otca, ten je chorý, chodil tu kašľjúc celý týždeń,

a mám odsávať aj keď jej z nosa nič netečie ani tam sopeľ nevidím ?

niga
14. jan 2011

Ahojte, stiham vas citat, ale uz napisat je problem a mam toho dost. Stretko konickariek (ze ake slovo som vymyslela 🙂 ) vyzeralo super.
Predvcerom maly strasne vracal, trikrat sme sa vsetci traja prezliekali. Pred tyzdnom tiez vracal, myslela som, ze zo zapaleneho hrdla, ale omyl, jednoznacne z brokolice. Neviem ci to je z postrekov, doteraz mal len nasu zeleninu. Vcera mal maso, bude masozravec. Dnes mu dam spenat, s cim mu ho mam dat? Vecer som zatial prestala davat kasu, v noci bol aj tak hladny, tak aby som ho nezatazovala. Mam len ovsenu a prosovu. Prosim Vas, kde ste zohnali ryzovu nemliecnu bez cukru (surne ju zajtra potrebujem, aby ju dal mm malemu) alebo ryzove vlocky?
Predvcerom spal doobednajsi spanok 10,00-13,45, vcera spal 1,5 hod za cely den, poobede bol hore vkuse 6 hodin, moj cestny clen klubu lenivcov prisiel na to, ze sa da s telom hybat, co ten stvara, ja len cumim.
Viem, vela som napisala a vy chudatka to musite citat. 🙂 papa

monky1
14. jan 2011

@miculienka podla mna mohla
skus jej kvapnut do nosteka nejaku morsku vodu - napr. Libenar (i ked kamoska mi tvrdi, ze je velmi slaby, jej malickej - 3 tyzdne vobec soplik neuvolnil, chvali si Physiomer baby)
skus nieco kvapnut, mozno sa uvolni a odsajes, ked nie, neodsavaj

zojec
14. jan 2011

@niga ryzove vlocky som zohnala v zdravej vyzive.. zvyknu tam mavat aj neochutene kase.. teda zomlete zrna na jemno..

miculienka
14. jan 2011

@monky1 - len musím počkať kým pôjde mm z roboty a všetko kúpi , nemám doma nič, niekde síce mám nejaké morské kvapky do nosa, idem pohľadať, niekde som čítala, že niekto riedi aj soľ s vodou a to vstrekujú do nosa , len neviem aký pomer , teraz zaspala bobuľa malá

miculienka
14. jan 2011

@zojec - prosím ťa , tie pohánkové vločky treba najskôr namočiť a lebo to treba povariť ?

zojec
14. jan 2011

@miculienka niekto strieka aj MM... skus.. 😉

miculienka
14. jan 2011

@niga - ja som včera videla ryžové vločky aj v coop jednote a aj v DM

zojec
14. jan 2011

@miculienka najrychlejsie dat do vriacej vody, 3x pomisat na platnicke a je 😉 ja potom davam mixovat so susenym ovocim, take nemixovane najemno nechce, natahuje ju.. musi tobyt redsie a uplne hladke,, vsetko jedlo.. inak nechce

monky1
14. jan 2011

@niga ja davam spenat so zemiakom a do toho odstriekam mlieko - zjemni to chut, inak malej neberie, najmä ked neodhadnem mnozstvo spenatu a prezeniem to
ryzove vlocky mi mm kupil tusim v Kauflande ... al. DM.ku??? teraz neviem - ale tam maju ten sortiment 😉

zojec
14. jan 2011

ono to bude v kazdom meste ine.. ja som nezohnala ani v dm ani v kauflande. boli vypredane prave 🙂 a do jednoty nechodim, neznasam ten obchod.. 😀

miculienka
14. jan 2011

@zojec - vďaka, jasné, pomixovať, moja zatiaľ tiež nič nechce čo je tuhšie, tiež ju naťahuje, iba také tekutejšie má rada

@miculienka @zojec - ďakujem za rady , idem niečo naštudovať, čo má chlop kúpiť v lekárni

miculienka
14. jan 2011

@zojec - úplne jednota to nebola - TERNO , ale to je to isté, ale majú tam bio kútik 😉