icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
22. jan 2011

@miculienka 😀 aj ja

miculienka
22. jan 2011

@zojec - tak dík za konzultáciu , už som sa uistila, už len zohnať vhodnú látku a stroj a ušiť, vidím to tak o dva mesiace 😀

miculienka
22. jan 2011

@zojec - čistá robota , vieš čo kúpiš, vieš čo urobíš, a aj ušetríš 😉

miculienka
22. jan 2011

som zabudla, to je tapeta len na jednom kúsku steny, za tv, inak mám steny žlto - kávovej kombinácie , tak asi žlté tie vankúše , hm ?

ellysa
22. jan 2011

@zojec pomoooooooooooc varím šošovicu na pomazánku, v recepte píšeš aj že tam idú ovsené vločky a potom už tam nie je že čo s nimi, baby mne chlap sľúbil, že do nového bytu sa aj ten stroj zmestí, tak sa teším
@miculienka krásna tapeta,len keď môj tapety nechce, ale už vyberám farby a aj z toho som mimo

miculienka
22. jan 2011

@ellysa - to poznám , v septembri sme maľovali , výberom farieb som strávila kopu času a nakoniec som aj tak netrafila, to čo som presne chcela 😒 , no čo už , najlepšie ísť rovno do obchodu kde majú katalógy a nechať sa inšpirovať

ellysa
22. jan 2011

@miculienka no niečo mi hovor, tento starý byt máme taký veľmi farebný, sýte farby, ale už sa mi to nejak prejedlo a teraz zasa chcem niečo neutrálne, malej do izby asi nejakú staroružovú, alebo fialkovú, do obývačku asi niečo hnedé, pieskové-vanilka, biela káva, kuchyňa to isté a spálňu neviem, ja som chcela levanduľu ale môj že ani za svet, chodba asi nejaká svetlo žltá, pozerám vzorkovník na www.dulux.sk,. tak kľudne poraďte budem rada

weirdo
22. jan 2011

@ellysa - by som poradila, ale my sme z tych farebnejsich 😀
Obyvacku mame taku okrovu ci ako to nazvat, taka jemna bezova. Codba oranzova, spalna je total tehlova farba, ale tmava, kuchyna slabo-zlta a 1 ta najvolenjsia stena zltozelena, skor zelenkasta (otvarala som pretlak rajcinovy a bolo vymalovane 😀) a malej sme detsku vymalovali na uuuuuuuuuuuuzasnu fialovu 😵 .

weirdo
22. jan 2011

@ellysa - ale najhorsie je, ze aj tak malokedy to, co zostane na stene je to, co si clovek vyberie 😒

ellysa
22. jan 2011

@weirdo no to ste na tom podobne ako my teraz, chodba a WC-slniečkovo žlatá, spálňa-modrá, obývačka -total tmavo oranžová a kuchyňa, taká pekná jarná zelená, takže teraz potrebujem trochu zmenu, ale ja pravda, že bielu eee, mne sa predsalen farby zdajú také útulnejšie, aj keď len jemnunké

weirdo
22. jan 2011

@ellysa - tak potom to skus dokombinovat takymti tapetami, dnes je toho mrte. Alebo take tie malovky cez stenu, taky pas ... alebo my v kuchyni mame take samolepky kvetinky 2, v Baumaxe kupovane, take jednoduche, no trosku to ozivi. Je toho vela, co sa da vymysliet, priznam sa, ze som rada, ze taketo nemusim riesit, lebo rozhodovat sa, to je uf uf. A my zachod a kupelku dlazba a obklad zlto-modry 😉

ellysa
22. jan 2011

@weirdo no tapetu muž nechce, nálepky porozmýšľam, hlavne malej do izby a možno niečo aj do obyvky

inak musím sa posťažovať, že som zasa dnes stretla jedného debila Slováka v obchode, prišiel k pultu s mäsovými výrobkami a na predavačku po nemecky, že chce prager schinke, ona , že prosím a on znova prager schinke, ale už ziapal a ona, že prepáčte takú nemáme a on na ňu poslovnesky, že no tak čo čumíš p...a jedna, no som sa skoro od hanby prepadla ale stihla som mu povedať svoje ☹ ☹ ☹ ☹ ,takýto nám robia reklamu

weirdo
22. jan 2011

@ellysa - to je ubohe, takyto typek. Kedy sa my slovac zmenime ☹
A co si mu povedala, daj 😀

ellysa
22. jan 2011

@weirdo že keď s anevie správať, nech radšej ani z domu nevylieza 😝 , že takých ako on by mali držať v klietke v ZOO 😀

weirdo
22. jan 2011

@ellysa - 😀 😀 😀 ale mu padol hrebienok, co? 😀

ellysa
22. jan 2011

@weirdo no to neviem, ale skôr si myslím, že si stále myslel, že on je tam čávo, a ja som nejká frustrovaná mater, čo si tam na ňom vybíja zlosť 🙄

ellysa
22. jan 2011

pomazanka je hotová, mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

chani
22. jan 2011

@ellysa aku si robila? tu sosovicovu od zoji? 🙂

ellysa
22. jan 2011

@chani áno tú a naozaj je dobrá a hlavne super zdravá

chani
22. jan 2011

@ellysa ja ju planujem urobit zajtra, len este ten syr musim kupit, ina, mam vsetko, tak uvidime ako to pojde 🙂

miculienka
22. jan 2011

@ellysa - len keď budeš vyberať farby, tak aj podľa toho , či je v tej izbe dosť svetla, aby si ju zbytočne nestmavila, ja mám tak teraz v obývačke , , mám tú bielu kávu , čo píšeš, je síce svetlá tá farba, ale taká nevýrazná a úplne mi to izbu tak zosmutnilo a stmavilo , lebo tu mám balkón a tak mám okná dnu ponorené - málo svetla, jedine , že mi pasuje k tapete 😵 , alebo sa skús aj podľa feng šuej kuknúť, tam sú farby podľa svetových strán - že to pozitívne pôsobí 😉

fu a to čo bol za debil v tom obchode , to ako minule mm prišiel zhrozený, bral si pečivo a vedľa si bral nejaký chlapík a ešte jedna pani - nemala tú rukavicu ale sáčok na ruke a ten chlap jej povedal - pani a rukavice sú vám na p*ču, ako by to nebolo jedno , však to nechytala holými rukami

miculienka
22. jan 2011

práve mi písala kamoška , dnes porodila malého Samka 3kg 🙂

tintinka1
22. jan 2011

@mojalili teším sa s tebou , že na Dankovi tá metóda zaberá. Práve som 3x poklopala po stole aby som to nezariekla. 🙂 On bol určite až moc unavený a potom už nevedel zaspať aj keby chcel.
@zojec robila som ten posúch a je fantastickýýýýý 🙂 na obed som robila mäso na prírodno a zemiaky a muž si dal radšej k tomu ten posúch. No a zajtra idem robiť tú šošovicovú pomazánku. 😉

ellysa
22. jan 2011

@mojalili, tak ja som ndes podľa tvojho vzoru zasa dala 4. stenu na postieľku a poobede dala malú, že ideme vyskúšať metódu, muž s ňou vôbec nesúhlasí, ale nakoniec som ho uhovorila, že to aspoň skúsime...
no od toho ako som ju dala do postieľky, kým zaspala ubehla skoro hodina, ale z toho v nej 45 minút chodila a vyškierala sa, potom začala mrnčať, tak som po 3 minútach k nej išla, odišla to už začala ričať, a ona je v tom fakt dobrá (herecký výkon na oskara-akože derú ma z kože), tak som k nej znova prišla položila ju, strašný rev spustila ale potom sa uložila a zaspala...
ale je to naozaj hrozná metóda a susedia si musia myslieť že ju zaživa opekám, alebo čo 😕 , dúfam, že ju naučím spať kým odídeme z tohto vchodu a v novom nás nebudú poznať 😝

zojec
22. jan 2011

@ellysa jaaaaj uz asi neskoro.. xi xi.. ale potom v druhej sprave som pisala, ze vlocky su na zahustenie, ak je nahodou ta pomazanka velmi riedka , ale nie su nevyhnutne 😀 k tomu primitovovi v obchode, sa neda ani vyjadrit... mne sa tiez niekedy rozum zastava, ake individua sa to medzi nami pohybuju.. a aj takyto maju deti.. a bohuzial vo vacsine pripadov plati, ze primitiv plodi primitiva ☹
@tintinka1 to sa tesim, ze posuch chutil, ja ked ho upeciem, tak sa po nom len tak zaprasi 😉
drzim vam vsetkym palce, aby ste to s tou uspavacou metodou dotiahli do uspesneho konca 😉
a este k farbam v byte - dome.. ja som tiez radsej za pastelove farby.. 🙂 ja mam v kuchyni stenu za linkou hraskovo zelenu, a jedalno obyvacku jemnunko zelenkavu, halu a schodiste zlte, spalnu ruzovu, pracovnu kavovu a detsku zelenu.. 🙂 kupelnu hnedo smotanovy obklad.. to sa mi zdalo vhodnejsie, lebo ked by sa mi po 10 rokoch prestala pacit zelena, ruzova alebo ina farba, nemusela by som obijat cely obklad.. takto ju mozem ozivit, ruzovym uterakom, alebo jednou stenou.. 😉 inak pri vyberani farieb som sa riadila radou predavacky, ze na papieri je ta farba svetlejsia ako v skutocnosti, takze som vzdy vybrala o dva odtiene svetlejsiu aka sa mi v skutocnosti pacila.. a fakt to plati 🙂

bakatuska
22. jan 2011

@mojalili wau tak to asi naozaj funguje, len tak dalej 😉

@monky1 jasne ukaz aj tvojho tatosa 😀 a teda super ze idete na dovolenku. Mi chceme ist tiez niekam ale asi to bude tento rok Taliansko -no este sme sa nerozhodli. Hod link na tu vasu dovcu nech sa inspirujem 😉

mojalili
22. jan 2011

kočky , akurat sme sa vratili z vychadzky, LILI mala detsky kocik a ja Danka.

Prisla som k nej do izbicky a spytala sa, preco ma vonku oteplovacky, lebo viem, ze sme ich v meste nemali.....ona na to " KED TO TU MAM DRBNUTE A NEZMESTI SA TO TU" - skoro ma vystrelo....a to nema ani 5 rokov a ja nehresim...🙂

zojec
22. jan 2011

@mojalili 😀 sikovnica.. 🙂 xi xi
baby som v koncoch, vobec neviem co mam varit pre svagrovcov na veceru..to sa mi uz davno nestalo..

ellysa
22. jan 2011

@zojec ja som potom našla ten recept niekde na nete, tak tam to bolo napísané
inak práve som sa zaľúbila do šitých hajánkov a bábik, už chem strooooooooooooooooooj

deniskateniska
22. jan 2011

@ellysa ak nechces mat jednotvarne izby teda myslim farebne, tak skus toto velmi ozivy izbu .. myslim tie biele pasiky.. ze nie je komplet vsetko namalovane.. a este je krasne ked mas jednu tmavu stenu -vacsinou je to ta co je cela stena a ostatne su v slabsom odtieni.. alebo je este krasne moj bratranec to ma, podla nabytku - oni maju cierny gauc tak ma biele steny a len cierne pasiky s bielym vzorom po stenach.. nadhera - to je tapeta,teraz sa fakt da vsetko kupit 😉 drzim palce nech si spravne vyberies.. no ja mam zelenu obyvku, orandzovu kuchynu, zltu spalnu, cervenu kupelku a chodba bude fialkova.. 😉