Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@tintinka1 hm.. co ortoped to iny nazor.. moja tiez nemala dovyvijane, a kazala nam balit nasiroko, .. v 3mesiacoch sme uz mali ok.. ono fakt lekari su individualni co sa tyka klbikov... ja by som z toho horor nerobila. 🙂 ak by to bolo velmi zle, tak by ti to povedali.. mojej sesternici mala, mala od 6 mesiacoch kvoli nevyvijajucim sa klbikom zafixovane nohy nasiroko sadrou na 2 mesiace, takze si myslim ze to balenie nasiroko s tym dost suvisi.. ale nechcem mudrovat 😉 ja balim nasiroko v latkovkach stale 😉
http://www.babyonline.cz/vyvoj-ditete/cviceni-a...
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
v tom druhom kukni nižšie , sú tam popísané cviky na nácvik lezenia 😉
@zojec tiez gratulujem aj zvalit kvet je vykon 🙂
inak vcera som robila tu sosovicovu pomazanku a aj posuch a malo to velky uspech, len som posuchoveho cesta musela vynechat olivy a susene rajciny bo by sa ten moj toho ani nedotkol ale llen s cibulou a lanovymi a sezamovymi semienkami chutilo 🙂
@chani, petko je šikovniček...ten bude z chlapcov chodiť prvý 🙂
inak mne ninuš pride k stolu alebo ku kreslu, chyti sa rukami a stavia sa.... a ked sa drži mna, stoji sama ako peťko... nie som z toho moc nadšená, ani štvornožkovať poriadne nevie, a stale sa stavia....nič nerobim, len ju chytám 😕
Jééééj, vy ste toho podpisali, ale zabudla som, komu mam na co reagovat, tak to zoberiem takto...
@monky1 Danko tiez nevedel spat na brusku, ale teraz tak mesiac sa mu dari a tak super zaspi......
1. aj vam tazko ide MK? hrozne zle sa mi natahuje, ostatne web stranky lepsie... 😕
2. My strasne skripeme zubami, mame uz riadne 4 ale to je neuveritelny skripot.... 😖
3. DNes som METODU USPAVVANIA vyuzila na poobedny spanok, lebo bolo 15.30 a on este nespal poobede...tak SUP do postielky, zakryla, pobozkala pohladkala...chytil mi rucku a bola som tam 2x a uz spi.....krasne nabok......
@monky1 ty si sa pytala, ci reve ked tam idem, hej, ako tur. JE pisane, ze ked place, mam tam zostat co najmenej...tak to tak praktizujem, a on potom zaspi.. 🙂
Inak uz riadne stvornozkujeme, ruky nohy....a co je horsie, ani to ho nebavi a stavia sa na nohy, ale este je skoro, nech pekne zostane na 4.... 🙂 🙂 🙂
Blaboce riadne, dnes ma gagaga.....a mama pozna, ked je zle...🙂 NO ma ukecanych rodicov, tak ma po kom kecat 🙂 😉
Dnes som si kupila farbu na steny, tak zajtra sa pustam malovat chodbu, lebo som ju pekne v tehotenstve dosrala, ked som sa snazila vylepsit stenu okolo vypinacov - ze je spinava - len farba zmenila svoju konzistenciu a farbu po 1/2 roku, tak su tam flaky 😒 😒 😒
baby, prave som už asi po tretíkrat úspešne použila uspávaciu metodu podla knižky....a fakt to funguje 🙂
len ja by som potrebovala nejakú metodu, aby sa mi dieťa nezobudilo v noci na 2 hodiny, a ak tak spraví, nech má aspon potrebu to rano dospať 🙄
@riska RIska, mne sa Danko obudil dnes o 4. hodine, teraz co???? nechat plakat? MM som poslala do detskej, zhodou okolnosti LILI spala u babky, a jednoducho som Danka nakrmila a nechala, nech zaspi sam. Sice zaspal o 5:20, okolo 20 minut fnukal, ale zabralo, zaspal do 7.30.....nemozem to vzdat veru....funguje to.
@riska @mojalili - tá moja sa posledne tiež zobudí o 3 v noci a potom sa mi buď budí ka ždú polho´dku alebo hoďku, alebo je hore 😒 , inak včera mi pekne zaspala sama v postieľke , len tuším jej pôjdu dáke zuby , nervózna je , všetko žuje a aj kakovala dnes už 2x - inak nezvykne - a to druhé kako bolo riedke a aj ritka jej očervenela , možno aj tým bude ten spánok na figu
aj mne ide MK na figu
@mojalili, ved ja som ju tiež nechala, nech zaspí..prvu hodinu je total živá, blaboce si, čumi na brušku, no potom sa ukludni, troška pomrnči....a chcela by spať, prehadzuje sa zo strany na stranu, ale sa jej nedá zaspať...potom už nervači, oči ma zavreté, ale nespí...ešte dalšiu hodinu to trvá, kým zaspí úplne....už neviem čo s nou, opakovalo sa to posledné 3 noci 🙄
@miculienka, aj nam idu zuby... ved skus, uvidiš 😉
@mojalili - som toto chcela, zhasínaš mu svetlo keď ho dáš do postieľky ?
@riska - asi dnes skúsime , uvidím ako bude , tebe cez deň malá spí ?
nám v 5 mesiaci povedali, že nemá ešte úplne vyvinuté jadierka, ale to povedali úplne všetkým, čo sme tam boli v tom istom veku🙂
@miculienka V izbicke je zhanuste, ale mame sklenene dvere a dolieha tam svetlo, tak je tam sero...
@weirdo Mam tie nakoleniky, ale sklzavaju sa dole stale, nesluzia tak ako by mali, nevydrzia na kolienkach.......ale chcela som to nasit na jedny pancusky, ze tie bude mat na doma a na plazenie a potom mu to nespadne..len som sa akosi k tomu este nedokopala....
co sa spanku tyka, petko uplne najradsej spi na boku, druha oblubena poloha chrbatik a obcas spi aj na brusku, ale to nie moc casto...bocek vitazi 🙂

@tintinka1 @ameanda my sme boli na konci 1.mesiaca na klbikoch a kazal nam prist resp sa objednat koncom 8meho mesiaca opat