icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
20. júl 2010

ahojte babulky.. citat spat samozrejme ze nestiham.. ☹ ale k poslednej strane...
@sportpark aj nasa mala ma presne 4050g, vcera sme boli v poradni... co nie je nejak vela.. ale pribera, a ja sa tesim.. 😉 boli sme aj na klbikoch, balime stale nasiroko do 3tieho mesiaca a potom sa uvidi.. inak aj vam sa stava ze zabudnete dat vigantol?? mne pravidelne aspon dva krat do tyzdna ☹ uz si ich aj davam na viditelne miesto tam kde vacsinou dojcim a nepomaha.. ☹

@mojalili aj my mavame casto take ucickovane dni.. 😉

flamenga
20. júl 2010

@sportpark 😲 roztrhnuté črievko? moje nervy.... no po tomto už asi nebudem mať na rúrku u nášho miláčika odvahu 😔

ellysa
20. júl 2010

ahojte, idem sa pochváliť v noci sme prespali naraz 7 hodín 🙂 , ale to asi preto, že včera mala zasa deň "nespím ani za svet" 😅
@sportpark tak vám to francúske mlieko nezabralo? My sme ho ani neskúsili
Olivia mi posledné dni nechce jesť, za celý dň spapá tak 300 - 400 ml mlieka, to sa mi zdá dosť málo a dnes máme dva mesiace, neviem či jej prestalo chutiť, či čo

mirka12011
20. júl 2010

@zojec vigantol ten nazov uz vie kazdy z nasej rodiny 😀 bo vzdy hovorim omg treba nam dat vigantol 😅 a kanavit davas?

flamenga
20. júl 2010

@zojec k tým kvapkám.... ja mám skôr problém, že ich nemám ako malému podať... keďže majú ísť do mliečka 😔 je to pre mňa každodenný boj a už od rána myslím len na to, ako mu ich dám..... nedokážem si totiž odsať dosť mlieka.... po prvé ma odsávanie úplne neznesiteľne bolí a po druhé vyjde kvapka 😖

zojec
20. júl 2010

@mirka12011 nie davam len vigantol... ak nezabudnem.. 😉 a minule mi mm pri otvarani polovicu vylial... 😉 tak to vyzera ako keby som jej davala 20kvapiek denne... 🙂

zojec
20. júl 2010

@flamenga a nedokrmujes? ved to mozes dat aj do UM a na lyzicku... ja jej niekedy kvapnem aj ked pije na prsniku, ked sa uz len tak hra z bradavkou..

mirka12011
20. júl 2010

@flamenga ja to robim tak ze mala saje mliecko mm da kvapky na lyzicku a este ked ma v pusinke mliecko jej tam tie kvapky da a hned sa prisaje a pije dalej cize asi tak ja tiez nevystiekam tak resp. nemam sancu bo mi neda prsnik 😅

mirka12011
20. júl 2010

@zojec no ten kanavit je vitamin dalsi co sa dava 2x za mesiac bola aj tu tema neviem ci to D vitamin ci aky je 😀
no pekne polovica v cudu 😝 ale doktorka predpise dalsie tak co 😉

zojec
20. júl 2010

@mirka12011 hej kanavit by mal byt vitamin K.. ale este nam ho dokina nepredpisala... snad nabuduce..

@flamenga ja si odstriekam trosku na lyzicku a tiez jej to supnem ked striedam prsniky, alebo po dopiti.. ona to pekne jazyckom vypapa z lyziciky.. ale ako som pisalal uz som jej to aj kvapla priamo do ust a prisala ju dalej.. 😉

flamenga
20. júl 2010

@zojec nie, plne kojím... mlieka je zatiaľ dosť, len ho proste neviem odsať 😠 😒 Už som skúšala aj tak (kojím cez klobúčiky), že malému vytiahnem klobúčik 😀 a ukradnem mlieko na lyžičku, keď v klobúčiku ostane.... ale to sa stáva málokedy 😠 😅

aj my dávame aj Kanavit... je to vitamín K.... raz do týždňa tri kvapky

sportpark
20. júl 2010

zojec...jasne aj mne sa to stane....tiez asi 2 x za týžden....ako lekár je super...fakt že hlavicka....ako s tou rurkou to nie je sranda....este pouzivam franuczke a potom asi nabehnem na to nutrilon ha este neviem......chcela som francuzke ale to nerobia HA...tak asi nutrilon.....

zojec
20. júl 2010

@flamenga tak skus tie kvapky kvapnut do klobucika ked tam bude mliecko.. 😉

mirka12011
20. júl 2010

@flamenga my davame raz za 2tt po 2kvapkach

flamenga
20. júl 2010

@mirka12011 tak to my máme nejako veľa toho kanavitu 😕 😖

mirka12011
20. júl 2010

@flamenga kazda doktorka inak niekto berie len raz za mesiac...

flamenga
20. júl 2010

@zojec dvakrát som to skúsila, dvakrát mi to malý vylial 😀 Nevadí.... veď my sa s tým nejako popasujeme... len je to pre mňa každodenná nočná mora.... 😒

ellysa
20. júl 2010

@sportpark a ako si teda spokojná s tým francúzskym? ja som kúpila AR lebo aj bebu papá AR a neviem, či ho mám skúsiť, v podstate nám to mliečko vyhovuje, len teraz nechce papať, vypije max tých 70 ml, v noci spala 7 hodín a vypila mi potom len 60 ml, tak neviem či skúsiť iné, či jej tá beba už nechutí, alebo má len také obdobie

tintinka1
20. júl 2010

@zojec tak to si s mojim manželom môžu podať ruky. Aj mne polovicu Vigantolu vylial. 🙂 🙂 🙂 Ja dávam tiež na malinkej lyžičke. Odsajem trošku mliečka a tam šupnem 2 kvapky.

mojalili
20. júl 2010

@flamenga aj my mame Kanavit 1x tyzdenne 2 kvapky 😉 , Vigantol nakvapam do ust a hned dam mliko za tym - prso...

vAnjelicek - konecne pekne spal, 20.oo- 1.oo- 3.30 a 7.OO. Len sa strasne natahuje, vetry nema, len nekakal od nedele...predtym aj 5x denne 😒 tlaci, tlaci a nic..... ako mu pomoctM 😕
KOLKO NEKAKAJU VaE DETICKY, AK NEMAJU PRAVIDELNU STOLICU?sme plnw kojeni...

tintinka1
20. júl 2010

@flamenga nám kázala doktorka prvý mesiac bábätka dávať Kanavit 1x za týždeň 1 kvapku a od druhého mesiaca dávať jednu kvapku 1x za mesiac do pol roka bábätka.

takyna
20. júl 2010

@zzz presne tak aj moja dievka, nevie zaspat chce cicik, puci sa pri nom, nevie sa uspat, lebo jej tecie mliecko a musi preglgat, reve, potom pusti cicik, a vzapati grcia 😖 , vcera sme mali akcne zaspavanie zase, po 4 hodinach konecne zalomila 😝 🙂
inak ahojte 🙂

fatimuska
20. júl 2010

@leveretka že môže ho začať trošku preháňať, ale zatiaľ ani raz nekakal🙂 ale sa mi zdá že je trošku plačlivý...alebo to je z kravského mlieka, asi mu vadí keď ho pijem

fatimuska
20. júl 2010

@cuki ty brďo a koľko vážil pri narodení?🙂

takyna
20. júl 2010

@mirka12011 aj ja davam viganton 2kvapky denne, a kanavit ten je na upravu krvneho obehu u deticiek 1kvapka raz tyzdenne

fatimuska
20. júl 2010

@mojalili ved máte 6 týždňov to je to keď rýchlo rastie, aj náš to mal, to je tá kríza🙂

fatimuska
20. júl 2010

@weiro to je tá 6 t kríza, za pár dní to pominie, to má aj mojalili a j zzz, ste rovnako rodili

ludka_r
20. júl 2010

@ellysa nechcem byť hnusná, ale mne tak krásne prespí Riško takmer každú noc. Cca o 22:00 sa napapá, potom zaspí a budú sa až okolo 5:00. Takže si vôbec nemôžem sťažovať. Včera ale mi spal 5 hodín vkuse cez deň, až som ho musela budiť, a potom to bolo v noci so spánkom horšie. Ale zas nie až také strašné, do tej piatej sa zobudil len raz.
Joj, dúfam, že som to nezariekla teraz.

@tintinka1 aj my tak dávame Kanavit, len nie do pol roka, ale počas kojenia. 😉
@mojalili mne malý teraz kakáva asi tak raz za tri dni. Myslím, že je to v pohode, lebo si pekne poprdkáva, aj keď preventívne bruško masírujem.

zojec
20. júl 2010

@fatimuska , @cuki... a ostatne mamicky malych slonikov.. ako to robite??? moja mala je na prsniku dost casto teda.. mliecka sa mi zda ze mam tiez dost.. a od narodenia pribrala len 700g.. uz bude mat 6 tyzdnov.. doktorka nas vcera aj tak pochvalila, ze sme sa pekne rozbehli s kojenim a aj vaha je primerana... nejak nestresujem, ze malo.. ale ak to ma byt dedicne tak moj mm bol valibuk ako maly a ja tiez... ja priberam teraz aj z pozretia na kolac.. 😉 moj mm uz minule hovoril.. nevymenili nam v tom centre embryjka?? 😀

takyna
20. júl 2010

Babule potrebujem poradit, co si varievate na obed?