Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@miculienka Aj ja som dostala cvik od dr. - vola sa tusim "hojda, pajda", ale zatial mi zabori len nos do zeme. A momentalne ma trosku mrzi, ze este neslabikuje, tak uz mi klesa slovna zasoba, lebo cely den hovorim sposobom - de, ba, la, jaj. Onedlho sa zacnem bat intelektualnych tem na rozhovor 😀 Ale urcite zacne, uz nestresujem, lebo ked sa neotacal, som ho vzala neurologicke - uz by som to neurobila, v cakarni sedim ja so zdravym synom a deticky na vozikoch, len im zaberam miesto. A uz sa otaca o dusu.
Inak aj ja ho uz odnaucam papat v noci, zabera min ho pohladkat alebo vziat na ruky a spi dalej. Vodu mi odtlaca rukami, hoci cez den nema problem pit. Takze asi nie je ani hladny, ani smadny.
@zojec ahojček teraz je tusim ta tvoja sedacka za 120eur a za 200bodov za 100eur v bipe, skus ju tam mrknut ak mas cestu, vyplatí sa 🙂
@kuriatko33 už nie je, chcela som ju kúpiť, len som myslela, že mi príde iná, tak som zaváhala, iná asi nebude, tak kúpim drahšiu 😠
@kuriatko33 aha lebo u nás v hainburgu už nemajú, to je akcia len do vypredania zásob, ale na amazon. de je za 107, tak ju asi vezmem, neboli ste náhodou v babyone, že koľko stojí tam? ja som tam v sobotu bola a nespýtala sa 😕
@niga - chce sa uistiť , že si tam a potúliť, aj moja je taká , ale teraz je po chorobe, tak ju aj smädí viac , doháňa , no a slabikovanie - pred dvomi týždňami veselo kecala dookola - ťoťoťoťo , po chorobe to zabudla ale objavila nové - najnajnajnaj , tak aspoň niečo , ale inak jej ide len všelijaké hmkanie , uvidíme čo objaví ďalšie , inak ja tiež dookola ľapocem - mammama, tatatta, bababa , gagaga 😀 , ale sledujem jej reč veľmi , máme v rodine zlú skúsenosť , sestrin malý nerozprával do 2 rokov - len také slabiky , teraz v 3 rokoch mu prišli na to, že má zrastenú uzdičku pod jazykom - prerezali to - chodí k logopédke a učí sa znova rozprávať - zatiaľ celkom dobre , už povie celé slová - to je 2 mesiace po zákroku
@ellysa ty si bola v sobotu aj mi sme boli, skoda ze sme sa nestretli ☹ nepozerala som tam cenu, bo mi uz mame kupenu
@ellysa chodis aj do centra na nakupi pre malú ja zatial iba v schopingu, ale rozmyslala som ist pozriet niečo v centre, počula si o gutwein?
@ellysa - neskoro, to sú lekári v malom meste, kde kašlú na všetko, stále im dookola vraveli, že nech počkajú do 3 rokov 🙄 , posielali ich potom na kadejaké vyšetrenia - EEG , psychológ ..... potom išli sami k logopédke a tá na to prišla , hlavne , že lekárka im urobila z malého autistu 🙄 - preto že nehovoril , tak udala diagnózu
kto by sa chcel baviť s deťmi aj keď budú väčšie
Mna ide porazit, moj manzel nechape , ze deti lozia , kade tade ked sa to naucia, on si mysli, ze bude iba v ohradke 😖 , a svokra moja ho v tom podporila, ze aj jej deti sa v ohradke naucili, sediet a stavat sa na nohy, no povedzte co a ako im to mam vyhovorit?, manzel sa boji uskoprso o malu aby si len neublizila 😠 , tieto jeho nazory mi lezu totalne na nervy 🙄
@takyna - ja už som u nás doma rezignovala s tlčením mojich názorov do svokrinej hlavy, proste keď je tu, nech si robí s malou , hrajú sa a chodia 🙄 a sedia a iné veci čo ešte nepovažujem za vhodné, ale keď tu nie je, robím si po svojom , chlap je ale našťastie na mojej strane, čo sa týka názorov
@takyna - skús sa ich opýtať, či by sa im páčilo byť celý deň v klietke, dieťa potrebuje voľný pohyb, spoznávať svet okolo seba, tak sa rozvíjajú predsa psychomotorické danosti, musí si predsa ohmatať všetko možné a navyše si pri nej, tak sa jej nič nestane 😉
@miculienka takto to muzovi vysvetlujem, ale on je hotovy ked sa buchne, chorobne sa o nu boji 😖 , nemam silu sa s nim uz vadit 😝 , maminka mi uz nezije, svokra nie je zla , ale v tomto si nerozumieme, a este svokra ma podporu mojich dvoch svagrin, ktore maju 20 rocne deti
@takyna - to máš na figu , ja už mamu tiež nemám, švagriné mám tiež dve , ale tie sa aspoň roznia v názoroch - jedna je ako svokra , druhá je logopédka - robí s postihnutými deťmi - tak tá má iné názory , tá by sa ti tam hodila aby ich sfúkla , no už neviem , a býva s vami svokra ? muž je celý deň doma ?
@miculienka nie byvame sami, ale robim uz doma po troske ucto ja som ekonomka, svokra chodi malu opatrovat k nam, manzel je v robote nastastie 😝
@kuriatko33 uz je objednana sedacka.. 🙂 za 100€ XP? lebo je este SPS, tu som tiez nasla lacnejsiu.. no rozhodla som sa nakoniec pre XP a aj tato farba sa mi zapacila 😉 dost som prebludila net, a toto bolo najlacnejsie co som nasla.. ja velmi cestu po obchodoch nemam.. 🙂 ja som verna internetu a vdacim tomu kto ho vymyslel, lebo nakupovanie v obchode nie je velmi moje hobby.. radsej sa prejdem v prirode 😀
@weirdo no som zvedava cim prekvapi :D
@ellysa no spinkacik fajny, ale je to dost prplacka s tymi malymi castami 🙂
inak sa mi dnes mala po obede zgrcala, cakom prask, az cez nos jej islo :( neviem co sa stalo, nic nove nepapala, tak dufam, ze sa to uz nebude opakovat
@miculienka ved mu podhadzujem kadejake otvorene casopisy do zachodu, to je jeho studovna 😉 , asi mu to budem musiet fixkou vyznačiť 😉

@zojec Ty stale dostavas od manzela darceky 🙂 Uz viem koho dnes vecer budem mojmu manzelovi davat za priklad 😉