icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

piacere
4. feb 2011

@bealondyn náš spáva cez deň cca 3x po hodinke a niekedy aj tesne pred spánkom a spí celú noc... ono je to ako píšeš určite individuálne, každé dieťa má svoj režim, treba odsledovať.... Moja skúsenosť je taká, že čím viac spí cez deň, tým lepšie spí v noci.... Občas má také obdobia, že spinká cez deň 2-3x po pol hodinke a vtedy sa aj v noci často budí.... Ale náš je od narodenia strašný spachtoš.... 😨

kucierka24
4. feb 2011

@ludka_r ja tiez tak, polozila som do postieľky a potom ked plakal som mu dala cumel a zase prec...Niekedy mi to manzel porusi ked si s nim ide pospat, tak ho da na postel, ale nie je to tak casto aby si odvykol... 🙂

puhinka
4. feb 2011

@stelika ,nie mm,ale ja som chcela čierny kočík,je nádherný,tiež som myslela na to leto,ale ja na neho užijem niečo biele 🙂
ale aj nad červeným som uvažovala,ale mm hneď,že to jak buzna bude vypadať v červenom,hlavne,že on má červené auto...mal...teraz má biele 🙂
@stelika ,nekúpila si ho v auparku?
@kucierka24 ,mne Igorko spí denne 3 hodky dokopy a zdá sa mi to v poriadku,veď už má 7 mesiacou 🙂 veľký chlap 🙂
@majjka0806 ,ja dávam olej malému na tváričku,johnsons 🙂 krásne voní a malý sa mi pekne nastaví,keď vidí,že ho idem natrieť 🙂
@lenocka84 ,krásna je 🙂 myslím ta podložka 🙂
@majjka0806 ,ja jednoducho,proste ho nechám v postieľke a idem tam,iba ak neznesiteľne plače,dám mu cumlík...zopakujem to pár krát a nakoniec zaspí...a najlepšie je aj tak dieťa unaviť,hrať sa s ním až do únavy...koľko krát mi normálne pri hraní odkvecol 🙂
@ludka_r aj ja som dieťa naučila na cumlík a podľa mňa na tom nič nieje...rozčulovalo ma v pôrodnici,že mi to nechceli dovoliť a potom si spravil cumlík z mojej didi a to je chujovina ...

ellysa
4. feb 2011

@bealondyn aj naša mala na poradni v 8m 8300 g, podľa mňa nie je tučná je hlavne dlhá 75 cm

ellysa
4. feb 2011

my sme sa vrátili po dvoj hodinovej prechádzke, celý čas spala, ale sa jej nečudujem včera mala rozhodený spánok ani noc nič moc, už ráno len ziapala, tak sme vyrazili...
aj mňa vie muž nikedy poriadne vytočiť, buď keď frflr, že je bordel, ale samozrejme mi nepomáha upratovať, alebo najviac ma vytočí, keď ohŕňa nos nad tým, čo je navarené, to ma ide rozhodiť

ludka_r
4. feb 2011

@kucierka24 ja som si zas Riška naučila tak okolo tretej v noci, keď sa zobudí na kojenie, dať k sebe do postele a už ho tam nechať. Ale keď sa niekedy preberie a začne ma šticovať, alebo chytať za tvár, tak po položím znovu do postieľky a on nemá problém sa aj v noci hrať 😀 Len pár krát sa nám stalo, že mi musel spať na bruchu, keď som ja ležala na chrbte, ale to je najčastejšie, keď spíme u svokry.

@puhinka mne sa presne toto stalo s prvým synom. Pôvodne som pri ňom cumel nechcela používať, ale spravil si už v pôrodnici z prsníka cumlík, tak mi ho musel chlap doniesť. Bála som sa odnaúčania, ale nebolo nič ľahšie. Keď mal rok a pol, išla som k našim na víkend a cumle som zabudla doma. Nový, ktorý som mu kúpila nechcel, a tak sa s plačom zaspával bez cumľa. No a kým sme prišli domov, od cumľa sa už aj odnaučil 😀 Tak dúfam, že to takto bezbolestne bude aj pri Riškovi.

ludka_r
4. feb 2011

Kočky, niektoré z Vás som požiadala na FB o priateľstvo, i keď mám trochu guláš ktorá je ktorá 😀

riska
4. feb 2011

@ludka_r, ved sa zorientuješ 🙂

ja som uplne mrtva, zasa zla noc, v jednom kuse mrnčala, o pol 2 sa postavila a hrozne plakala, len na ruky..... po 6 už bola hore..aj teraz počujem, ako sa v spanku stale prehadzuje, mrnči
myslite, že ked budu mať viac ako rok, už budu spať celú noc a bez zobudenia???? 😝

miculienka
4. feb 2011

@fatimuska - robím aj knižnicu , ale v rámci zamestnania v škole - školská knižnica , ako slovenčinárke mi ju zavesili na krk , ale ku knižnici nemám žiadnu špeci školu , ja som študovala v BB na UMB FHV predmety RJ - Vv - Sjl , prečo sa pýtaš moja ? ty si tiež knihovník ?

riska
4. feb 2011

@lenocka84, ako dávaš paťkovi papať rohlik? daš mu ho celý do ruky alebo pokrájaš? ja mam nejakú fobiu dať jej rohlik, bojim sa, aby jej nezabehlo
a ty napíšeš, že paťko ho spapal celý 😀

miculienka
4. feb 2011

@ludka_r - mňa spoznáš , mám tú istú fotku 😉

miculienka
4. feb 2011

idem vás babky dočítať , noc bola zasa strašná - krížia sa mi oči 😒

stelika
4. feb 2011

@puhinka nie nie ja mam do auparku moooc vela km 😀 kupila som ho u nas v PP 😀 ale aj moj mal taky nazor ze ci je buzna, ale on viac nie je dom ako je kedze jazdi na MKD 😠 takze o takych veciach rozhodujem viac menej sama síce sa ho opýtam na nazor, ale urobim si po svojom 😀

miculienka
4. feb 2011

@riska - počuj , tie naše sú rovnako staré a rovnako nespia , čo sa dohodli ? ja som tiež ko , malá teraz tiež spí ale furt hádže nohami a vrtí sa ako na rošte , v noci robila to isté ale pridala aj mrnčanie a plač , už som jej kukala aj zuby , či náhodou nejdú , ale figa borová , už druhý týždeň spí takto zle, mňa už pomaly odvezú , už som ako zombík

fatimuska
4. feb 2011

@ludka_r ja som tam Eva Drozdová Ulbricht

lenocka84
4. feb 2011

@riska obcas aj do riky, ak ho chcem zabavit
ak ho ma jest narezem na kolieska, natriem maslom a tie kolieska na 4ks rozrezem a krmim ho.

ellysa
4. feb 2011

baby aj vám sa zdá, že čím sú staršie tie deti, tým sú akési precitlivejšie? malá v kuse mrnčí, keď sa jej niečo nezdá, teraz som jej brala fľaštičku a potiahla som ju za vlasy nechtiac, no taký rev, niečo sa jej znepáči a hneď začne pišťať, vykrikovať mamamama, ja neviem, čo idem mať takého umrnčaného zúrivca doma?

ludka_r
4. feb 2011

@fatimuska už ťa mám 😉

@miculienka teba som hneď spoznala. Inak, to máš super, že robíš v knižnici. Mňa tam vždy lákalo pracovať. Slovenčina, to je moje, aj knihy, čítanie, písanie a všetko okolo toho. Kiežby sa mi niekedy podarilo nájsť nejakú prácu, ktorá by okolo toho aspoň trochu chodila 😒

ellysa
4. feb 2011

@lenocka84 a spapá už pekne kúsky? ja stále mixujem, ale už by som mala prestať, lebo mi nebude chcieť papať kúsky,a masielko obyčajné, či nejaké tie rama, flora?...

miculienka
4. feb 2011

@ludka_r - keby boli deťúrence v škole lepšie , tak mám svoju robotu strašne rada, ale keď ma vytočia , chodím domov bez chuti do života , s tou knižnicou je to fajn , to rada robím , ale vyučovať nejakú besnú bandu 😝 - lebo máme aj také triedy 🙄
@ellysa - moja je tiež taká nedotklivka, tiež hneď plače a nervuje sa tiež 😒

fatimuska
4. feb 2011

@miculienka áno som, študovala som v BA ŠKIŠ🙂(škola knihovníckych a informačných štúdií)🙂, ale som pracovala len v Univerzitnej knižnici ale ako asistent riaditeľov

fatimuska
4. feb 2011

@ellysa s tým varením, tak ľudia čo u nás jedia si pýtajú recepty....a on pod chvíľou,,,,a tot nie.. atot nie....kopla bych ho, ale vie, čím ma vie vytočiť, čím menej mu ukážem čo na mňa pôsobí asi tým lepšie🙂)

fatimuska
4. feb 2011

@ellysa ja dávam mu rožtek do ruky...už si vie pekne odhryznúť, najmä striedku,a maslo obyčajné..ale len máličko zo žĺtkom, skoro vôbec mu nehutí nič sladké, skôr zeleninka..ale už nemixujem, nechávam maličké kúsky..brokolica, karfiol, alebo roztlačím vydličkou..už má 4 1/2 zuba, tak nech ich používa

lenocka84
4. feb 2011

@ellysa obycajne, vacsinou kupim na salasi, cerstve, ale ked nie tak aj kupne. ale nie rastlinne tuky 😉
a kusky papa pekne nato ze nema zuby, aj cestovinky si pekne rozzuzle, vlastne vsetko, aj bananik, mu davam lyzickou take kusky,a v pohode.

ellysa
4. feb 2011

no tak už viem, čo bola taká upišťaná, chcela spť, sa inak čudujem, lebo o 10.30 sme prišli z prechádzky a dve hodiny von spala a pred jednou už zasa tuhá 😨

hori
4. feb 2011

@miculienka len tak od veci... jeeeej, aj ja som studovala na FHV UMB v BB... odbor Sj -D... 🙂

hori
4. feb 2011

xaxa, kocky, poviem vam moju skusenost s dennym spanim mojej malej... ona potiahne nic moc 2 x po hodinke a pol, ale normalne sa obavam, ked spi dlhsie, lebo raz predpoludnim spala 2 a pol hodiny a ja som sa vytesovala (a zaroven cudovala), ze co tak dlho spi a ona sa mi vtedy zobudila s horuckou... 😒
a vcera predpoludnim spala 3 hodiny, tak som nabehla do spalne rovno s teplomerom, ale nastastie nic... 🙂

monky1
4. feb 2011

jaj baby, nedavno sme sa vratili zo skolky a dala som sa do reci s jednou mamickou, kt. tiez vybera syna v case obeda a zhodli sme sa, ze jedna Hankina ucitelka je trubka ..... vsetkym ucitelkam v MŠ v tejto teme sa tymto ospravedlnujem, ak tu nejaka je, ale ta nasa je fakt TRUBKA 😠

uz minule mi dvihla adrenalin, este si aj usta na mna otvori, sfukne ma ako male decko - asi preto, ze tak mlado vyzeram 😀 😀 😀 😀... ale i tak.... teraz som si dovolila mat vlastny nazor, tak to ste mali vidiet ako krivo namna pozera
a presne to iste mi hovorila jedna mamicka, vraj jej maly ani nechce rano do triedy ist, ked je tam ona, aj ina mamina sa mi stazovala, ze jej dievcatko doma hovorilo, ze na nu ta uc. v skolke krici, ze ci aj na Hanku - na nasu nastastie nie
...zacinam mat z nej traumu 😀 😀 😀 😀

monky1
4. feb 2011

prepacte, vy o spani a ja tak trochu odveci 🙂

ameanda
4. feb 2011

@kucierka24
@amima
my mame opacny problem
maly spi 1hod dopoludnia a druhu popoludni a bola by som rada, keby potiahol aj dlhsie
kedysi spaval tak ako pisete vy a aj noci spaval viac, teraz spi menej cez den a takisto aj v noci
ja by som ho nechala, keby chcel viac spat