Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@kuriatko33 ,jééj,super,pekný je a aj malý v ňom 🙂
@kuriatko33 potom daj prosím nejaké foto buď tu alebo na fb, aké sú zatiaľ pocity?
@kuriatko33 krásny
@kuriatko33 Veru je krasny a tvoj syncek aky tam vyzera velky 😵 🙂
Mame za sebou kupel, para taka, ze by sa dala krajat, plno soplikov vytieklo a uz spinka v kociku. Obvolala som si lekarne, kde maju ten eukaliptovy olej a dala ho kupit. 😉 Dakujem @zojec
@adamala ja robim malej kase sama.. ovsenu, pohankovu, ryzovu, prosovu.. 🙂 ale ak by si chcela cistu ale instantu bez akychkolvek pridavkov, predavaju v DM, pod znackou Alnatura.. je ovsena, psenova (prosova) a 3 zrnna.. akurat vcera som to tam bola nastudovat 😉 ochucujem ovocim, bud susenym tak isto z DM, alebo cerstvym. jablko , banan 😉 skus malemu kupit tu instantnu prosovu, ta je zarucene bezlepkova, alebo kup ryzove vlocky.. 100% ryzovu instantnu som v nasich obchodoch nevidela, alebo kukuricnu polentu.. 😉 a uvidis ako ju bude znasat.. vsetky tie instantne hami, nestle a neviem este ake su sladene a prichutene kadecim moznym :( zbytocne
aj ja so prestala davat DAnkovi tie ochutene kase, su velmi sladke a neviem, mozno ho bolelo aj brusko. Teraz mu robim UM a ryzove vlocky, iba 2 lyzicky na trosku zahustenia. myslim, ze mu to brusko lepsie stravi... 🙂
@zojec No tu Alnaturu som kupila ale mali len ovsenu a ta obsahuje lepok sa pise, tak som nenasla ziadnu bezlepkovu a ked som si myslela ze ano tak som doma zistila ze lepok.
Hej aj ja som mu tak davala ze nastruhala jablcko tam alebo banan atd, idem kupit susene slivky lebo sa nemohol vytoto dneska,taky maly kusocek tvrdy chudak tlacil 5min to sa mu este nestalo, prvy krat , to iste s tej blbej sunarky bezmiecnej.
No a davam bezmiecne len s vodou vobec mu to s mliekom nechuti neviem preco, a davas kase na vecer ci rano? rozmyslam ze dam len rano a vecer len mliecko, okolo 5hod nejaku ovocnu presnidavku a radsej kase nie asi mu to je tazke na zaludok.
A ako robis tu vlastnu kasu ryzovu ,prosovu ak sa mozem opytat asi to znie blbo ale fakt neviem .
@mojalili No to som aj ja davala ako take trosku zahustit mliecko hej? ked jednu noc spi super a potom ma zas prdky, tazko sa to odhaduje z coho,ale myslim ze kase...experimentuje s kasami lebo si myslim ze mu ta ryzova nestaci ale asi robim blbost ako mi radite.
Ta ryzova je najlahsie stravitelna, a ani ochutene nebudem davat radsej tam dam ja sama ovocie. A na veceru do davas?
neviem ci ma papat viacej,ale rano chce vzdy mliecko prve a potom o hodinku hodinku a pol mu dam tu kasu cistu s vodou ale vela nespapa ,tieto tu mu moc nechutia ..ide spinka o hodku na to a okolo 1hod obed, potom hodinku na to mliecko pyta, a potom okolo 5hodine ovocnu vyzivu tu BIO bez cukru z DM , no a vecer som chcela ze dam kasu nech neni hladny ale urobilo to uplny opak ,spal horsie lebo ho bolelo brusko ,naduvalo ho a aj sa mu ckalo . Tak staci ak dam len miecko vecer? cize pije mliecko 4x ale tak max 150ml,niekedy necha tak 30ml ,niekedy vypije tych 150ml, kolko tebe vypije maly ?
neje to malo potom? on je taky valibuk ako tvoj malinky,ziadne tintatko. Pyta si ,kuka na mna ked jem by si odkusol z barscoho asi :D ale jasne ze nedam.
ahojte baby, ja som zhrozena... http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/refle... 😢
@dzovana No toto som videla a ja s tymto uz bojujem dlho, ze ci ockovat alebo nie tpnem pri kazdom ockovani, davam vakciny oddelen na poziadanie, ja sa vyvarujem tej MMR vakcine co davaju v 18mes , to urcite nedam. Ale ostatne uz vlastne ma za sebou. Klop Klop ze mu nic nie je.
Nechapem cim ockuju tie deti ze su taketo pripady, dobre ze sa to dava do TV lebo lekari to vylucuje maloktori ti pripustia ze to moze uskodit.
@adamala ja som chcela takto oddialit pneumokoky... nepodarilo sa. Len co dat / nedat.. O tej MMR som pocula. Ked sa jej vyhnem, co mi hrozi? A ako sa jej najlepsie vyhnut? No musim o tomto viacej studovat a nazbierat si argumenty a pevne nervy.. Pocula som uz o ockovani kadeco, ale ked som zhliadla tento reflex ... ☹
ahojte
ten reflex som videla ked to vysielali -- STRASNEEEEE
@mojalili - ja som zacala ele davat pamycon - este len vcera vecer, rano a cez obed som kvapla, ale 50% uspech - normalne som neverila ... i ked vcera som asi 6 x odsavala vysavacom - ale ten pamycon neskutocne pomohl - klop klop
baby, peciem tortu, drzte palce, zatial je korpus 3 cm nad formou 😀 😀 😀
@dzovana Vies co ja zijem v Dubai vsak to asi vies,cize tam MMR nie je povinna a nie tie Pnemumokoky ak to je Rotavirus , netusim . Ale hepatitidu , tu TBC , hexa plus prevenar ma , ale dala som to oddialit len prve mal dohromady ale nemal chvalabohu ziadne reakcie ,raz mierne zvysenu teplotu vecer ale to tak vsetko. Klop Klop.
Ja na tuto temu debatujem s kamoskou co mam v Dubaii slovenku stale, a fakt nechceme dat MMR ,je to tam dobrovolne tak to aj vyuzijem a nedam a ak dam tak oddelene a ked bude mat 3r ,ale asi skor nedam vobec,ja mam kamosku co robi v skolke s autistickymi detmi a odtial vie od mamieciek ze MMR vobec nikdy by nedali ,vinia tuto vakciu z autizmu, ze odvtedy sa zacali risovat autisticke spravania u ich deti. Neviem, lekari zase vravia ze autizmus lekar vidi uz aj u maleho batolata ale normalny clovek nie,az okolo toho 1.5 si to vsimneme a v tomto obdobi sa dava MMR cize to takto vyvracuju.
Tak Boh vie ako to je fakt, je to strasne tazke rozhodovanie a mamickam to zatazuje to ze taketo veci su v TV a uz je coraz viacej ludi co su proti tomu a su vseliake hnutia po svete proti ockovaniu, vraj nejaka svedka robi 30r studie a zato ju farmaceuticke firmy a doktori nenavidia a sudia ju ,tusim to mam aj v mail od kamosky ale nekukala som to ,lebo by som bola uz uplne zblbnuta a vraj ked si to pozriet tak zaockovat si nedas ani psa.
Ak trvas na oddeleni vakcin tak proste zmen pediatricku , je vraj vela na Slovensku ktore to radi urobia.
@dzovana No moja je mladsia okolo 43r ale tiez mala otazky a naco a preco, a robila cecky okolo toho, ja ze lebo proste mam taku intuiciu a predsa ju to nic nestoji to oddialit ze neuznavam ked supnu 7vakcin naraz ved to logicky nemoze byt dobre, do takeho telicka maleho. Ak by povedala ze nie tak idem o dom dalej k inej lekarke , ale tej MMR sa bojim jak cert kriza a blbe je to ze neexistuje oddelena vakcina len v UK tusim ju davaju a neviem ako sa to objedna to moze len lekar asi tak to oddialim a dufam ze ked bude mat 3r maly tak uz budu oddelen vakciny .
Kamoska moja nedala vobec vakciny a zatial ju nikto neudal ,zalezi od pediatricky .
Ale uplne neockovat by som sa teda bala aku su tu na fore mamicky ze uplne proti tomu, sme zblbnuti z toho uz fakt,necudujem sa.
@adamala na kase si kupim ovsene vlocky, ryzove vlocky, pohankove vlocky, pšeno.. dam varit vodu ked vrie supnem tam sus. ovocie, dam vlocky a vypnem a necham napucat, potom to mixnem.. ale ak maly nema problem s vacsimi kuskami tak mu to sus. ovocie len pokrajaj.. moja je zasadne len riedke kase.. mixovane.. pšeno kupis v kauflande aj ryzove vlocky mavaju.. znacka marriana 🙂
@dzovana a ostatne.. k tomu ockovaniu.. myslim, ze teraz sa vsetci budu chciet hufne rozpravat s pediatrickami, takze si urcite nacvicia zarucene formulky ako to budu obhajovat.. kuknite si aj stranky: http://www.slobodavockovani.sk, alebo tu na MK je tema: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/
ja uz sa tym zaoberam dlhsie, vlastne od prvej hexy, ked malej vznikol ekzem.. 😠 😠
@adamala kazda pediatricka musi podat hlasenie o tom ze niekto neockoval, ak to neurobi tak jej hrozia strasne sankcie.. cize ci chce, ci nechce "udat" musi.. ale kym to urad nad zdr. starostlivostou zacne riesit, tak prejde riadne dlha doba.. max. mozna pokuta co mozes dostat je nieco cez 300€
@zojec Zojec moj maly ma zas alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a nabehla tiez po ockovani si myslim ja lekarka to vylucuje,homeopat povedal ze to je urcite z ockovania. Je to na nervy , tak to oddelujem ale homeopat ze vobec neockovat jasne ze lenze potom ako ho dam do skolky nezoberu ho ,je to fakt diskutabilne. Cize nepovinne nedavam a povinne davam ale oddelene.
Tak v Kauflande ok kuknem tie vlocky, diky za radu ja to tiez necham rozmocit to susene ovocie ,lebo maly vacsie kusky tiez vypluje. A susene ovocie davas ake? co mozem dat?
no mna urve ... uz sa aj hanbim pisat to, ale hanka ma zase 38.7 - mm chytil celo a zdala sa mu tepla ...kurňajs, ja uz nechapem, ved ani nikde nebola, ani u nas nikto nebol 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 ... zas bude zomreta a to ma zajtra oslavu ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@adamala ovocie davam, slivky, marhule, hrozienka, sem tam datle.. 🙂 vsetky inak v bio kvalite kupis aj v kauflande.. 😉 inak tam nie je bio policka, cize bio marhule najdes hned vedla normalnych.. a aj vsetko ostatne 😉 inak recept na kasu mam asi v prvom alebo v druhom clanocku v mojom fotoblogu 😉
@monky1 podla mna by si si mala obratit na nejakeho dobreho homeopata, alebo zaruceneho liecitela.. toto uz nie je celkom normalne.. neviem ci si nieco pocula o duchovnych pricinach nemocí... ja to teraz trosku citam.. moja laktacna ide bud. tyzden na kurz.. tak som velmi zvedava co donesie.. ale dava to zmysel http://www.dotykbylinky.sk/produkt/duchovne-pri...
@monky1 no ked to zatazis, tak sa to splaskne cele, ja by som to vyrastene (sopku) odrezala...🙂
Len ten PAmycon je na predpis, a lekari uz tam nie su.Uvidim do pondelka, ked to prejde, tak bude OK, ked nie, pojdem pre Pamycon 😉
BOZE MONKY, tiez to mate take vesele ako my.....zeby ten virus este mala v sebe? CHudatko malinke ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@zojec cize tie vlocky su normalne pre dospelakov hej? nie v detskom kutiku lebo ja jak koza som tam zhanala bio vyrobky ze to maju oddelene a nemali tak uz som mudrejsia ,diky moc kuknem ten recept v tvojom fotobloku. Co to je duchovne principy nemoci?idem ja kupit tie vlocky a ostatne. majte sa
mici111 prišlo to?
@zojec vdaka za link, snad vecer pozriem podrobnejsie, lebo je tam toho vela na studovanie 😉
dostala nurofen - uz neriskujem a necakam, aby zase nevybehli 40-ky 😖 ... zda sa, ze klesla ... a i ked mala 38,7, tak presne ako mojalili pisala - huba sa jej nezatvori 😀 😀 😀
@mojalili hm, kym si odpisala, tortu som prevratila a zatazila a vyzera byt fajn - cesto je pevne, nie take, ze pichnem prstom a stlaci sa az ku dnu 😀 , takze to nevadi
ozaj, mas skusenost so zelatinovym stuzovacom???? ja som s nim este nikdy nerobila a mam trochu pred nim respekt ... snad to nedomrvim 😕
@zojec ja som našla v kauflande instantnú bio ryžovú kašu a zloženie 100% ryža . Vyrába to firma Poex - česká . Ja inak malému tiež robím nemlične kaše len s vodou a dávam tam buď čerstvé alebo sušené ovocie. Ja som minule kúpila mliečnu kašu a malý sa išiel zadrhnúť za ňou , som mu musela 3x dorábať čo stále chcel. Ale však jasné , keď je tam plno cukru. Ešte sa takého sladkého v živote najedia , že až. a obzvlášť keď bude mať chute po mame 🙂
@mici111 pozri jaké tašky som objavila na ebay a za smiešne ceny
http://baby.shop.ebay.com/Diapering-/45455/i.ht....