Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte...juuj tak to niektori mate uz tolko zubkov? my sme stale bezzuby 😀 😀, ale vecer sme asi hodinu plakali nemohli sme zaspat, ale potom uz bol klud...Ze by uz predsa boli nejake zubky na ceste? 🙂
@fatimuska pretoze ja som tak ci tak chcela kojit do roka maximalne, ale ako mu vyrastli zuby tak strasne hryzie a mam normalne chrasty, a uz mu aj tak nestaci moje mlieko...stale je cele noci hladny furt sa budi a to ze nespi nie je moc dobre ani prenho ani pre mna...bo on tomu spanku neda ani cez den...ale tak tuto noc sme sa zas len kojili, a o5 to iste asik 15 razy hore...rano dostal UM a bolo ale pak zas dostal sople takze sa odstavenie asik odklada na neurcito....
@jenie123 aj my mame pred spanim kasu tu mi zbasti ako keby nic cca 200 g a pak je este hladny....ved to ja som si myslela ze to bude lahke, ale pak som si uvedomila ze ved to dieta ma uz nikdy viac tak nebude potrebovat ako teraz, akurat ma pak bude potrebovat na to ze mama daj peniaze idem na zabavu....ale tak jednoducho je mi to luto ale tak co spravim ale bud. tyzden ideme na poradnu tak sa poradim tam s doktorkou co povie...
@basa23 u nas sa tiez flaska odmietala dlhooo...ale tak pak prisiel na to ze z nej potecie a bolo...alebo ci nam pomohlo to ze caj pije z poharika so sosakom a tak sa pak naucil aj flasku pouzivat...neviem ale pije...sice UM mi vypije max. 90 ml..ale tak lepsie ako nic...
@matulik284 Stella ma dva zubky.. ked isiel malej prvy ani som o tom nevedela, len bola cez den nervoznejsia a hop bol vonku, druhy sme uz citili riadne, plac, nervozita a o teraz cakam kazdym dnom dalsi. mne narastol prvy az v 14 mesiacoch.. Tak mate casu.. 🙂
@mape zavidim, krasne noci mate.. 🙂
@matkaasebko ja som malu tiez varovala, ked jej narastu zubky a zacne ma kusat, koncime.. 🙂 Ale vobec si to neviem predstavit.. Tie noci su strasne, ale najhorsie je, ze nie vsetky deti, ktore su na UM prespia celu noc.. a budia sa stale nadalej..
@jenie123 ved to ze budia...a u nas je takto aspom cicik jediny ukludnujuci prostriedok...poznam to a obavam sa toho...cim bude starsi tym to bude horsie...môj nazor, ja si neviem predstavit ze by som mala krpateho kojit do 3 rokov, mne to pride take zvlastne ako ja neodsudzujem tie co to robia ale jednoducho ja k nim nepatrim...ale ta bolest z pohryznutia je nenormalna...mne az slzy tecu, my sme s kojenim mali uz od zaciatku pantu vtedy to vyzeralo ze nebudem kojit vôbec ale chcela som tak som to dako ustala, ale uz co je moc to je moc...zas sa nemôzem nechat aj ja vynicit...a bohuzial jemu nemam ako vysvetlit ze hryzie ked to nerobi vedome...keby to robil vedome je to ine...ale sak uvidime mozno este nejaku dobu potiahneme...
@matkaasebko ale na druhu stranu maly ma skoro 10 mesiacov, ja si myslim, ze si pekne potiahla a dala si mu vsetko najlepsie, co si mu mohla dat.. A budem ti drzat palce, aby si bola jedna z tych, ktorym UM pomoze a drobec bude spinkat celu noc.. Ja som povodne chcela kojit aspon pol roka, potom som to potiahla na rok, ale tiez si neviem predstavit, ze ma bude mala tahat za tricko na pieskovisku v 2 ci 3 rokoch, mama daj didu.. 🙂
@jenie123 ja som to uz zazila raz...a bolo to hrozne smiesne...mala jej pekne chodila rozpravala iba prisla mama cici...a mama vytiahla na lavicke a dala...a vtedy som si povedala ze toto nie...ako ja si tiez myslim ze to najhorsie obdobie sme uz prekonali...chori sme neboli este ani raz,a ked sme mali nabeh tak cicik vyliecil, atb tiez ani raz...takze je to uzasne...nooo a uvidime ci sa nam podari do roka abo ee...skusim mozno este tak ze cez den a pak v noci UM...uvidime vplyv na spanok...
😀 😀 vyskusaj dat na noc UM a uvidis a popripade v noci prsko.. Ja som malej tiez skusala dat UM na noc, ale kedze ona flasku moc nechce, tak sme boli opat na materskom.. 🙂
@jenie123 a keby ju skusis ucit cez den na nu?mozno by si zvykla...ani toto moje nevedelo co s tym a pak sa naucil...on ani dudel nevie cmulat...on s flasky moc ani nesaje, on ju skôr hryzie a tak tecie... 🙂
@jenie123 no mala mi uz bastila brokolicovu plievku trosku skor 😉 tak jedla jak besna jej chutila.som jej tam trosku aj nadrobila vnutro z chlebika jej strasne to stym chutilo tolko co dnes zjedla este nezjedla nikdy mi 😀 hej predavaju tak tekvicu v hami musim aj ja kupit najprv ci jej vobec bude chutit.
u nas tak fuci ze neviem ci dens vybehnem vobec s malou von 😠
@matkaasebko ja sa hlavne bojim aby v lete mi pila ked maju byt tie horucavy.ale vsetci mi vravia ze ak bude smädna ze vypije z flasky.ona ted vypije ale tak 40 za cely den nic moc 😒
@basa23 tak hu uc pit pomaly z normalneho pohara...moj maly neznasa cistu vodu ale ked mu ju dam zo sialky tak pije ako dabel..:D oni by aj tak uz po roku mali pit iba z pohara nie flasky...
inak baby myslite ze môzu uz krpci jogurt tesco organic jahodovy?
@matkaasebko ked bola mensia tak sme jej kupili flasku s naustkom a pila krasne, z nicoho nic prestala chciet a od tej doby nic.. stale mam po ruke vodicku a ponukam.. vcera bolo dost teplo a vypila 20.. 🙂 no musime sa to nejako naucit.. davalo som jej vodicku aj z poharika, ale voda bola snad vsade, som malu musela stale prezliekat.. 🙂
@basa23 moja este spinka, dnes bude mat zeleninku s vlockami.. a ked to nebude chciet, vyskusam tu tekvicu.. 🙂 aj ja rozmyslam, ze dnes nepojdeme von, potrebujem nakupit, takze pockam az pride manzel z prace a vybehnem aj s malou autom len do obchodu a k babke..
@matkaasebko nepoznam ten jogurt, ale malej bezne kupujem ovocne jogurty, aj doky mi uz na zaciatku jogurtovania hovorila, ze kludne mozem davat malej ovocne smotanove jogurty, len aby mali dost tuku a nizsky datum spotreby..
@jenie123 ale cez den kojis vela krat??bo oni sa aj z toho napiju...ja som vcera cez den nekojila tak pil caj ako dabel...bo sme boli vonku a bolo teplo...a este aj po chrumkach mal sucho v puse...tak musel...
@jenie123 tento ma tuku 3,8 a datum spotreby je do 15.4...to je akoze nejaky bio jogurt...moze byt?bo my sme neni moc jogurtovy, lebo ja neviem aky davat tak radsej nedavam..akurat tak ten od hami s jahodami, ale ten mame tak raz za 2 tyzdne kedze stoji 1,30 E....
@matkaasebko bio jogurt som este nedavala.. Stella ma strasne rada jogurty, vacsinou kupujem zvolensky (ten ma okolo 7%tuku) a ked nie tak hociaky smotanovy.. Kamoska dava aj aktiviu, len tusim sem kocky pisali, ze aktiviu deti mozu az od 3 rokov.. tak neviem.. kojim aj cez den, ked mi nechce vodu, dam jej prsko.. Ale skusam najskor s vodickou.. Aky davas malemu cajik?
@jenie123 teraz mame momentalne sunarek granulovany na dobru noc..sice vôbec nema ucinok podla nazvu ale dobry je... ten mu berie aj mne celkom...jediny caj ktory nechcel bol hami abo hipp pre pohodovy den z toho tak grcal ze az...a co nevyskusas dat teda ovocnu stavu ked nechce caj?no tak vyskusame my dat dakedy jogurt kuknem aj ten zvolensky...nooo ideme my vonka lebo mi od rana este vôbec nespal tak sa ideme poprechadzat...
dievčata a tie jogurty ste neskušali čo nemusia byt v chladničke?take 4 v balení 😉
@basa23 tu tekvicu a fazulky som neskusala ani ja 🙂 veru som rada ze mi to pekne spapa 😀 a cajik jej davas?
@jenie123 tak to mas stastie ze kojis 😉 nasa tiez nechce vecer kasicky,skoro vobec
@matkaasebko tak to mi je ľúto, niekedy by som aj ja toho môjho najradšej,,,ale on je taký závislák, že si to neviem predstaviť
😀 😀 😀
Anička pije po prvý krát kyslé mlieko. A mamičke hovorí. "Mami tá krava bola asi po záruke!"
@marcovka poznam tie jogurty a kupujem, ale davam aj obycajne
@desmodka 🙂🙂
@matkaasebko mam doma tiez sunarku cucoriedkovu a jablkovu a nic.. mliecko je naj..🙂
@fatimuska a este mu to aj staci?bo mojmu krpcovi moje mlieko uz nestaci, uz mi to pripada ako keby ho mal len od smadu a na zaspatie a ukludnenie....aj my sme totalny zavislaci ale tak co uz narobime...trosku zvykat na mlieko si musi a mne si aspom cicky oddychnu..sak uvidime jak sa rozhodneme ci budeme pokracovat abo ee...ty planujes do kedy kojit?

dobre ranko
Ako tu citam tak deticky trapia zubky. Nasa ma 5 (tri dole a dva hore), pravdu povediac ani sme nevedeli, ze jej idu. Bola troska mrzuta ale to je aj ked je unavena.
Nasa tiez miluje brokolicu zo zaciatku mi ani nechcela prikrm ked tam nebola brokolica. Teraz uz papa pekne prikrm aj bez brokolice. Nechece prikrm ked je tam mrkva 😝
Nase noci tento tyzden v pohode. Zobudi sa dva krat napije a spi dalej. Jednu noc sme mali dokonca iba s jednym prebudenim 😵
S tou horcicou na prsia som sa zasmiala 😀 . Ked to ale pomaha tak super 😉 Dobre vediet keby trebalo 😅