icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

miculienka
10. apr 2011

@melkina - ahooj kočka, ty si tu teda dááááááááááááááááááávno nebola 🙂

basa23
10. apr 2011

@melkina tak to aj ja zaavidim 😀 ja neviem ani zuby nevidim ze by jej sli,sopliky nema nic nechaaapem ani jednu noc za 9 pomaly uz 10 mesiacov neda mi spat 😠 niekedy uz som taak mrzuta nanu az ma to mrzi ale niekedy uz fakt nevladzem nebyt muza ze mi tak pomoze tak neviem 😉

basa23
10. apr 2011

@matkaasebko jeeej to by som nezvladla po sebe tak deti.obdivujem take maminy 😉 a osobne este som sa z porodu nespamätala ☹ boze u nas tak fuci to neni mozne.aj u Vas tak fuka?v roku asi seknem skojenim potom si neviem predstavit tie noci 😠

jenie123
10. apr 2011

ahojte kocky.. tak konecne som sa sem dostala, rano sme boli plavat a nejako dnes nestiham.. 🙂 Teraz drahy uspava dcerku.. tak si vas idem rychlo precitat.. 🙂
@basa23 tato noc v pohode.. bola asi 6 krat hore a o pol noci sa zobudila a bola mokra.. nemala ani plnu plienku, len chrbatik mokry, tak sme sa museli prezliect a prebalit, nastastie zaspinkala.. a podarilo sa mi ju opat oklamat asi 2 krat a prsko si nedala moja zavislacka.. 🙂 No vobec nezavidim noc.. Raz z toho deti vyrastu.. aj u nas fuka, chcela som sa ist s malou vyvencit a akosi sa mi do toho vetra nechce.. Teraz mi kamoska radila dat malej na veceru normalne jedlo.. ja malu na veceru len kojim.. Co davate drobcom na veceru?

basa23
10. apr 2011

@jenie123 jeej muz ti uspava malu,zlate 😀 v kociku?lebo moj by ju inak neuspal len v kociku 😉 jeej chodite plavat ja som sa k tomu este nedostala aj som rozmyslala ale neviem samej sa mi nechce moc 😒 no ja malu vecer len kojim,tiez jej nedavam normalne jedlo na veceru.skus mozno naozaj sa zasyti a bude lepsie spinkat.ja som len raz skusila kasu a zjedla dost a nezabrala.na tu moju nic neplati 😒 ked vyskusas daj vediet ci zabralo 😀
vcera som mojej dala dudel a normalne dudlovala po 6 mesiacoch odmietania tak musim skusit aj v noci ju oklamat 😉

jenie123
10. apr 2011

@basa23 hej v kociku na balkone.. 🙂 aj doobeda ju uspal.. 🙂 ja by som mala problem ju uspat v postielke cez den.. chodime tam cela rodinka, teda vsetci traja.. 🙂 len dnes sa mi zdala studena voda, chudatka deturence boli modre.. v skupine je nas 6 a 5 deti aj s nami sme odisli sa zohriat do sauny.. 🙂 dufam, ze nabuduce uz to bude v pohode a to malu otuzujeme, doma sa kupe v 32 stupnovej vode, pre mna je studena a mala v pohode.. Z ovocnej kase ju bolelo brusko a mali sme spanok o nicom.. skusim vymysliet nieco ine.. mozno zemiakovu kasu alebo zeleninkovu polievku.. gratulujem k dudlovaniu.. 🙂 vyskusaj a uvidis.. Mala zacala cumel vyhadzovat, ked jej ho dam a ona chce prso tak ho odhodi a ja ho potom musim hladat.. tam mam pri sebe 5 nahradnych.. 🙂

basa23
10. apr 2011

@jenie123 ja ju uspim na prsku a potom dam do postielky alebo niekedy do kocika ako kedy.ale dlhsie vydrzi v kociku 😉 ja som jej nedavala ovocne sa mi zdaju dost sladke davala som jej ryzovu kasu ale väcsinou som ju ja dojedala 😀 ja ani neviem v akej stupnovej ju kupeme naposledy manzel upiekol jej teplomer v trube tak sme potom ani nekupovali,tak uz len tak od ruky aku napusti len skusime 😉 no len dufam ze to dudlovanie bude aj v noci ucinne nie len cez den.moc ju ale nechcem ucit na dudel ani nemozem lebo manzel je strasny lebo vidi 3 rocne deti s dudlom a len pinda sa mu to nelubi sa boji aby aj mala nedudlovala ked bude mat 3 roky 😀

julianka777
10. apr 2011

ahojte dievcence 😉 Andrejka uz vie spravit 3-4 kroky sama 😀 😀

fatimuska
10. apr 2011

@julianka777 gratulujeme

matkaasebko
10. apr 2011

@basa23 ja som na tom tiez podobne vidim nemocnicu a nohy sa mi klepu ako malemu decku...hrôza a pritom som mala velmi lahky pôrod....aj u nas fuka cely den ale aj tak sme sedeli na dvore sak slniecko svietilo....a mozno ked osdstavime tak budu noci len lepsie...dufajme a verme v to... 🙂

@jenie123 ktoru veceru myslis? 😉 u nas ich je totizto viac...o taktomto casej abo skôr mame chleba, pak pred spanim kasu a este to dorazime cicikom...a teraz posledne dva dni sme mali miesto kase UM, bo som robila pokusy kedy bude lepsie spat...ale na nic som neprisla...

@julianka777 vy ste ake sikovne... 🙂 prijemnu zabavu pri nahanackach... 😝

melkina
10. apr 2011

@miculienka ja vas len sem tam narychlo prečítam...;) ako sa máte ? ;)

@basa23 ja čo pozerám na deti vo svojom okolí, tak takto zle omnoho častejšie spinkaju v noci kojene detičky...tak možno aj tým 🙂 tak neboj, ked dokojime, tak sa vyspime 😀 ja som každé moje baby kojila cca 2 roky....tak to sa asi tak skoro ešte nevyspím 😀 mne ani nema s malým kto pomoct velmi, tato chodí do prace a odtial robiť na domček...takže s malým to je všetko na mne ... 🙄 ale ja sa s ním snažím pospať aspon cez den trošku a to mi trošku pomáha 🙂
Inak malý má už od januára sople pomaličky nonstop....pauza par dní a zase...aj teraz, už mi je z toho doplaču....zakaždým to samozrejme chytim od neho....je strašne potivy, tak nevie či ho ofúkne ....lekárka to pripisovala stale zúbkom, ale momentálne nam podla mna žiadne nelezu, tak ja už fakt neviem.... 😒
@julianka777 andrejke gratulujem, velka šikovnica je 😉 super.... 😉

jenie123
10. apr 2011

@julianka777 gratujujeeem a tiez sa chcem pochvalit, neviem co je dnes vo vzduchu, ale nasa tiez urobila sama 2, 3 krociky, normalne mi slzy vyskocili a dnes prvy krat ukazala tap tap a pa pa.. 🙂 normalne som nechapala, ale inak je cely den uplakana, to tie zubky.. ☹
@matkaasebko no myslela som tu poslednu pred spanim okrem prska na uspanie.. 🙂 tak som malej urobila ovsenu kasu so zemiakom a mrkvou a vseeetko mi spapala, teraz sa tlaci prskom.. som zvedava na noc..
@melkina chudatko maly, ale to je dost dlho soplikovy, nemoze to byt na nieco alergia?

angie267
10. apr 2011

@jenie123 ahoj citam, ze si bola plavat, aj my sme dnes boli, ale nechapala som tu studenu vodu brrrrrrr 😒 chudatka male, nasa sa cela klepala......

angie267
10. apr 2011

@julianka777 nooo tak to je uz dobry pokrok......gratulujem k prvym krocikom 🙂

julianka777
10. apr 2011

@fatimuska
@matkaasebko
@melkina dakujem dievcence 😉 sme ostali s tatinom pekne prekvapeny,lebo doteraz sa dost bala a zrazu🙂
@jenie123 dakujem 🙂 nasa vie zatial iba pa pa,ukazat aka je velka a to je vsetko,inak tatino ju uci tuk-tuk 😀

julianka777
10. apr 2011

@angie267 dakujeme 😀 😀 naozaj velke prekvapenie pre nas 🙂 Adka si to urcite ani neuvedomila ze ide sama 😀

angie267
10. apr 2011

no to nasa Nici si dava dobry pozor ci ju niekto drzi, inak nespravi ani krok 🙂 ale teda mozem povedat, ze musim mat oci aj zo zadu ako stvornozkuje a vsaade sa postavi........

jenie123
10. apr 2011

@angie267 videla som ta tam.. 🙂 aj ja som bola prekvapena a budete pokracovat v dalsom kurze? my urcite, musime zdokonalit potapanie.. 🙂 aj ja musim davat na malu pozor, vsade sa stavia a pusta sa.. no, uz to bude len horsie.. 🙂
@julianka777 my sme to dokonca natacali na kameru.. lenze sme ju natacali kvoli dzavotaniu a ona sa otocila a vykrocila si.. 🙂

julianka777
10. apr 2011

@jenie123 jejo🙂 je to nadherna pamiatka 😉

melkina
10. apr 2011

@jenie123 hm aj ja som myslela ci to nie je alergia...ale mal aj teplotu a to by pri alergii nebolo....a sopliky prechadzaju takymi tymi fazami, ze su vodove, žlté trochu a biele huste...tak vraj asi nie alergia....davam mu preistotu aj fenistil.... 😒

angie267
10. apr 2011

@jenie123 mohla si ma oslovit ked si ma videla 🙂 neviem este sa rozhodujem, nabuduce idem este a potom sa uvidi 🙂 foto nam vysla dokladam ju 😀

basa23
10. apr 2011

@matkaasebko no ja som mala strasny porod,hroza.v skratke lebo to by bolo na knihu 😒 .3 dni kontrakcie 72 hodin som nespala,o7 na salu porod az o 13 50 h,epiduralka kazdu pol hodku mi davali co ucinky odchadzali,chodili sa namna vsetci pozerat asi 20 doktorov a sestier sa tam pri mne vystriedalo,hadky lekarov som zazila medzi sebou co sa hadali,a ked prislo k porodu po 3 dnoch nespanku som nevladala ani tlacit,tak sa doktor namna hodil malej zlomili klucnu kost,tlacila som ju 50 min a potom ma hodinu sili ☹ fuu
@julianka777 gratulujem 😀
@melkina jeej to mi je luto,tak dlho sopliky.moja tiez mava ale tak 2 tyzdne viac nie.chudatko male 😒 jeej pekne si vydrzala kojit fuu to ja neviem ci pri nej psychicky vydrzim.jeej kde stavate domcek?aj ja chceeeeem 😀
jeeeej aj ja chcem nasa vsade stoji ide okolo sedacky ale krok sama nieee ☹

jenie123
10. apr 2011

@angie267 ty si sa tam rozpravala s nejakou kockou, ale usmievala som sa na teba.. 🙂 jeeeeeeee, krasna fotka.. 🙂 🙂 🙂 dufam, ze aj my budeme mat taku.. Nici, je kraaaasnucka.. 🙂

julianka777
10. apr 2011

@basa23 dakujeme 😀 ako citam tak si si odzila pri porode..ja nemam tiez dobre spomienky na porod,ale skor z dovodu pristupu sestriciek 😠

desmodka
10. apr 2011

@jenie123 to budenie sa v noci vobec nezavisi od jedla, ja som aj malemu davala kasicky na noc a spal tak isto hrozne, ono to je o tom ze si potrebuju podudkat, pomojkat, citit nas....

jenie123
10. apr 2011

@basa23 tak to bol porod.. no vobec nezavidim.. ☹ ☹ ☹ po takom niecom aj rozmyslas nad dalsim dietatkom? Ja som mala ukazkovy a o tyzden som mohla ist rodit este raz.. 🙂

miculienka
10. apr 2011

@melkina - hm, je to náročné v noci s tým dojčením , my sme na tom tiež tak , cuckáme a potom chvíľu pospíme, potom zas , ale tak čo by sme našim pokladom nedali , my sme ok , len plazenie nám nejde , stále len dozadu a to vždy končí revom , lebo nejde tam kde by chcela , každým dňom čakám, že sa pohne konečne dopredu , hádam zajtra na 10mesiačikoviny sa to podarí 🙂 a vy okrem tých soplíkov ako ? bobáčik malý, to musí byť aj preňho otravné

miculienka
10. apr 2011

@basa23 - fujha , to sme rovnako nevládali tlačiť , ja som síce netrpela tak dlho do pôrodu , len celú noc , po mne sa tiež váľali , bolo pri mne asi 6 ľudí , každý vravel niečo iné , a tiež asi po 3/4 hodine zo mňa malú nasilu vytlačili , samozrejme aj napriek nástrihu som sa dotrhala na franforce a tiež ma šili dobrú hodinu, bolesť ako sviňa , vrieskala som ako besná na to jeden zo zašívajúcich dr. povedal - nech si pokričí , potom mi to tam všetko spuchlo , dávali mi tam ľad a antibiotiká , dva mesiace som si poriadne nesadla a tých cverničiek čo zo mňa potom išlo 😖 😖

jenie123
10. apr 2011

@desmodka ono to je dietatom, ale na skusku dam vsetko.. 🙂 kazdu chvilku cakam, ze sa mala zobudi.. je to moj cecon 🙂

angie267
10. apr 2011

@jenie123 ano chodime spolu s kamoskou, dakujem 🙂 urcite budete mat taku tiez 😵 😵

bavite sa tu o porodoch, tak ja som mala tiez ukazkovy ako @jenie123

@basa23 fuuuuha tak to teda nezavidim......