icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

desmodka
10. apr 2011

@jenie123 no ja som uz ponukala 4x cicku a to spi od 19:40 😠 inak u nas lepsie spal ked si pospal aj cez den viac, no ale ako ho mam donutit spat a este pomohlo, ked som uprostred noci na neho nahucala, ze uz by mohol prestat a tak spal aj 2,5 hod. v kuse 😀 potom

a nas porod skoncil akutnym cisarskym

jenie123
10. apr 2011

@desmodka kolko ti spava cez den? my tak 4 hodinky. ale na druhej stranke, ake je krasne, ked nas potrebuju, sme pre nich momentalne najdolezitejsi ludia.. 🙂

desmodka
10. apr 2011

@jenie123 dnes spal nieco cez dve hodiny, lebo som s nim chodila po vonku, doma mi tolko neda (niekedy ano) doma tak max hodinu... my mame len jeden spanok 😠

basa23
10. apr 2011

@julianka777 no sestricky na niektore mam aj ja zle spomienky 😠
@jenie123 aj hej ale az za takych 6 rokov dovtedy sa snad spamätam 😒 to ti zavidim,nech aj druhy mas taky dobry 😉
@miculienka presne aj ja som sa roztrhla koplet,jeej tych nitiek bolo,ja som tiez dlho nevedela sediet zhruba 2 a pol mesiaca myslim.ja som pri siti viac vrieskala ako pri porode.aj an zachod som sa bala.uz mi hrozili cipkami ze ak nepojdem 😠

mape
10. apr 2011

Ahojte, my sme sa dnes boli fotit pod vodou. Uz sa neviem dockat fotociek. Mala bola super vobec neplakala. Potapali sme sa tri krat za sebou.
@angie267 krasna fotocka

Citam, ze rozoberate porody. Ja som rodila 28 hodin bez epi. Mala som gas&air a dalli mi injekciu od bolesti, ktora vyprchala po 4 hodinach. Mala sa narodila o pol siestej rano a o stvrtej poobede sme boli doma. Boliet ma uz nic nebolelo iba som bola straaasne unavena. Rodit by som isla kludne zase, ale urcite pockame aspon tri roky.

@julianka777 gratulujem k prvym krocikom

jenie123
10. apr 2011

@desmodka ja sa desim jedneho spanku.. nastastie mame este dva.. doobeda da 3 hodinky a poobede hodinku.. u nas je to opacne, ak sme doma (teda na balkone) spinka krasne a ked sme vonku malicko, vsetko ju budi.. ☹
@basa23 aj ja som bola dost rozthrnuta, sitie bolo z celeho porodu to najhorsie, som skoro utiekla zo stola.. Ale rychlo som sa dala dokopy..
@mape vobec si neviem predstavit tak rychlo byt doma.. Sice 4 dni su celkom dost, ale par hodin po porode. Ako si to zvladala ako prvorodicka?

miculienka
10. apr 2011

@basa23 - tak sme si to odtrpeli , ja som pri tlačení ani muk nepovedala , zato šitie som odbliakala 😅 , no a záchod som navštevovala len s čípkom dosť dlho, ach jaj , ako dobre, že je to už za nami a veselo si sedkáme na ritkách 😵 a tešíme sa s drobčekov 🙂 😵 😵

mape
10. apr 2011

@jenie123 mozem povedat, ze som bola v pohode. mm bol so mnou doma dva tyzdne tak mi pomohol. Tu maju muzi po narodeni dietata platenu dvojtyzdnovu matersku. Mala sa pekne prisala uz v nemocnici takze s kojenim v pohode. Prvu noc spala dobre tak som sa aj vyspala.

Verim Vam vsetkym, ze to sitie musela byt hroza. Toho som sa bala viac ako porodu a ked mi oznamili, ze sa sitie nekona tak som sa potesila.
Uz je to vsetko za nami tak sa uz len musime tesit z tych nasich pokladikov.

basa23
11. apr 2011

@miculienka tak to hej,ja som hned po porode mala pocit ze uz si na zadok nikdy nesadnem 😀
@jenie123 chvalabohu je to uz za nami 😉
presne porody su uz za nami uz si len pekne uzivajme nasich krpcov 😉

dobre ranko,
no mi noc o 50 % lepsia bola hore 4 krat.no este to vstavanie zlepsit aspon o 7 nie o 5 50 😀 malej som dala vecer banan asi polku zjedla a lepsie spala neviem ci to bola nahoda alebo nie 😉

jenie123
11. apr 2011

@basa23 super, gratulujem. tak nasa noc, o 8 pekne zaspala v postielke bez kriku a prvy krat sa zobudila o pol noci, potom bola asi 5 krat na prsku, ale aj tak to bol uspech.. 🙂 vacsinou je do pol noci 2- 3 krat hore.. mozno to pomohlo, uvidime nabuduce.. 🙂
vecer som malej rozpravala rozpravku a normalne sa hanbim, ze skoro ziadnu neviem a pozabudala.. ☹ no mam co dohanat

julianka777
11. apr 2011

@basa23 no ja by som mala porod aj v pohode,keby ma namiesto inekcii od bolesti nenadopovali nejakymi oblbovakmy...som si ani neuvedomovala ze som porodila a ked mi priatel ukazal malu tak som nevnimala 😠
@mape ahoj 🙂 dakujem pekne,ja som tiez rozmyslala nad tym plavanim 😉

basa23
11. apr 2011

@jenie123 gratulujem k noci uz nech su len lepsie 😉 si malej davala vcer nieco papat ked ti lepsie spinkala?fuu mo ja tiez veru uz ziadnu si nepamätam.skor su knizky z toho precitam 😀
@julianka777 boze ty lekari su hlavu oblbovaky pri porode 😠

julianka777
11. apr 2011

@basa23 ja som tiez potom nadavala jak pohan,priatel tam plakal od dojatia a ja som sa ostala divat a normalne mi ani nedochadzalo ze sa mi dcerka narodila...a ked uz som ju mala na izbe,tak v jednu noc mi strasne plakala astrasne jej sramotilo v brusku,tak som zastavila sestricky z novorodeneckeho,nech sa na nu kuknu...ze to jej len travy,ja vravim ako jej moze travit,ked jedla neviem kedy a ja som este nekojila...ze si mam ist lahnut ju to prejde... 😠 no tak celu noc mi adka plakala,take nervy som mala 😠 😠 😠

julianka777
11. apr 2011

@jenie123 ahoj,tak to ste mali fajn noc,ja som priatela vyhodila do druhej izby,nech sa chuda konecne vyspi 🙂 a malu som si dala ku sebe na postel,no a nic moc,stale sme boli hore,som ani nestihla zaspat ☹ ale minule mi mamina vravela ze nech jej tiez presitam vecer pred spanim nejaku rozpravku,ja som na tom tak isto ako ty,tiez neviem ziadnu naspamät... 😒 budem musiet vziat od mamini nejaku 😀

melkina
11. apr 2011

@basa23 staviame domček vo Viničnom za Pezinkom 🙂 už sa velmi tešíme keď tam budeme 😉

@miculienka jasne, ja som odhodlana, aj teraz s tým kojením vydržať 🙂 som rada, že aj vaši drobci nespia super, lebo ja co mam maminy v okolí (nekoja síce), ale prespia im už davno celu noc.... 😠 a s tym štvornožkovaním....moj malý to iste...stale ide dozadu a dopredu ani za svet 😀 on tam kam chce sa skor poposuva ako sedi 😀 chodím tu aj ja po štyroch, aby som mu ukazala, co vlastne po nom chcem, ale zatial nedosiel na to, že to ide aj dopredu 😀

basa23
11. apr 2011

@melkina poznam chodievala som tam 😉 take nech uz ste coby dup v novom 😀
@julianka777to mi je luto. niektore sestricky by mali robit na inom oddeleni a nie na novorodeneckom.ja som mala podobnu skusenost.mi sme mali problem s prisatim na prso,nevedela sa prisat,stale spinkala za den bola hore asi 2 hodinky aj to je vela.som chodila pytat mlieko lebo som este nemala vtedy.az na 2-3 den som mala.potom mi povedali ze uz mi nedaju ze mam skusit kojit,tak som kojila,mala jedla z prsa(ale pravda bola asi ina)potom mi jednu noc ceeeelu prerevala a rano dojde doktorka ze je dehydrovana musela byt na infuzkach.schudla z 3720 na 3200 g co bolo dost.takze otras personal 😠 😠

jenie123
11. apr 2011

@basa23 spravila som jej ovsennu kasu so zemiakmi a mrkvou, ochutila petrzlenovou vnatkou a bazalkou.. a tak jej to hltala, dost toho spapala potom to zapila prskom a bolo.. 🙂
@julianka777 tak to ma mrzi s tym porodom.. ☹ ja som rodila plne vedoma a so vsetkymi bolestami a malu som pocula hned od zaciatku.. a aj ja som mala problem s jednou sestrickou z novorodeneckeho, som sa tam s nou stale vyhadovala.. Ale aby ti nechali malu celu noc plakat, ved ti mohli dat zatial mliecko, nez ti nabehne.. Mala zaspava po tme, tak asi z citania nebude nic a to mam dost rozpravkovych kniziek, budem sa ich musiet naucit.. 🙂

jenie123
11. apr 2011

@melkina 🙂 aj ja som malej ukazovala stvornozkovat, dokonca som citala cviky ako dietatko naucit svornozkovat, a aj tak zacala sama.. Ked ti uz ide dozadu, bude to uz len chvilka a pojde dopredu..

basa23
11. apr 2011

@jenie123 tak sa dobre napapa a pekne spinkala 😉 ja mam aj tak u moje pocit ze sa budi hladom 😒

jenie123
11. apr 2011

@basa23 treba asi vyskusat vsetko a ked nezaberie, budeme sa ceconit.. 🙂 mozno to bola nahoda, uvidime dnes, nieco dobre jej zasa uvarim a urcite dam info, ako to dopadlo.. 😀

basa23
11. apr 2011

@jenie123 no som zvedava ci to bola nahoda ale nie.ale myslim ze nie sa dobre napapkala 😀

jenie123
11. apr 2011

co dnes varis malej? vcera som dala malej tu tekvicu.. bolo to od hami tekvica s morcacim maskom a spapala vsetko, dost jej to chutilo, mne teda nie, ale malej viezlo.. 🙂

matkaasebko
11. apr 2011

@basa23 porod nezavidim....a chlapi sa budu stazovat ake to maju tazke....

u nas noc asik taka ze sme dali o 20:30 kasu - 21:45 po dlhom ukecavani zaspal, o 00:30 vypil UM a pak o 6 zacal pytat cici...takze my uplne super...som taka vyspata az ten pocit nepoznam... 🙂
inak viete co?mna tu na dedine okydava (ake tam je i/y) cela ulica ze nedavam malemu nic jest, resp. ze mu nic nedovolim lebo sme boli minule na navsteve u susedy a ta mu nukala bebe kekse a brumika a ja som povedala ze mu to nedam...aj keby mohol ale podla mna ma na to cas...tak teraz ma uz baby klebetne rozoberaju...ze ony ked mali deti tak uz v takomto veku jedli vsetko a tak...pritom hovoria ako keby bol maly podvyziveny a to nie je...jaaaaj ...a inak dobre ranko...ja mam tento tyzden dovolenku 😀 bo moja mamina ma tak bude byvat s malym... 🙂 asi si viete predstavit ako sa tesim... 🙂

matkaasebko
11. apr 2011

@jenie123 aj my sme mali vcera tekvicu ale bez maska so zltkom a UM, my dnes budeme na vyzivach bo bude u babiny...a tam sa my neste varit....

jenie123
11. apr 2011

@matkaasebko no kraaaasne noc.. nepocuvaj ich, u nas je to podobne.. A hlavne ked pride svokra ci jej sestra a davaju malej cokoladku, no jasne, na nu ma este kopu casu.. Mala ju dostane, ale z mliecka.. 🙂 🙂 🙂 nepocuvaj ich, malemu davas vsetko potrebne a zbytocnosti nepotrebuje.. a tekvicu si kupovala? ja ju tu v okoli nemozem nikde zohnat..

matkaasebko
11. apr 2011

@jenie123 svokra mala v mrazaku...uz som mu ju chcela dat mesiac len mi ju zakazala vybrat bo ze ju vybere az ked pride jej nevesta... 🙂 v bille si kukala tam vacsinou mavaju....ale tak teraz moc tej zeleniny neni na vyber...abo mrazena ci taka nie je?

jenie123
11. apr 2011

@matkaasebko my sme z maleho mesta, tu tazko zozenies aj brokolicu.. 🙂 ale ked som sa pozerala v tescu ci kauflande, nula bodov.. vidis skusim billu, tam by mali mat lepsi vyber.. 🙂 mrazenu som ani nepozerala.. dam si to za domacu ulohu.. 🙂

matkaasebko
11. apr 2011

@jenie123 my sme o trochen vacsi ako vy...ale ziadna slava tiez... 😒 ja som malemu davala doteraz len mrazenu zeleninu bo sa mi to zdalo byt zdravsie ako kupovana umelo vyhnana, ale uz hadam skusim aj kupovanu sak uz je pekne celkom tak uz nebude dufam taka...sice ono je to asik cert abo diabol....ci ta abo ta...mas malo roboty ked si este aj domace ulohy davas? 😀

jenie123
11. apr 2011

🙂 aj ja si myslim, ze mrazena je zdravsia, aspon doteraz, cez leto a na jesen to bude ine.. uz len cakam, ked pojde mala spinkat a ja sa vrhnem do upratovania aj navarit nieco treba.. ulohu si necham az do obchodu.. 🙂

matkaasebko
11. apr 2011

@jenie123 krpan ryyyyyebfxcc c xcv xx by mi uz aj chcel spat ale nemôze o pol ide k babine a mamina korculovat...tak sedime za kompom a tukyv mi tuyx yy