Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@basa23 no veru bola vynikajuca,adku ju spraskala na jeden sup...som jej s tym aj pomohla,nedalo sa ododlat 😀
@znamia mozes ak chces ja som myslela ze ti stiahne celu flasu 4-5 krat denne u nas kasa ostane niekedy za dve lyzicky a niekedy polovica ako kedy ale na vecer vzdy stiahne min. 200ml menej malokedy to by musel mat na obed aj polievku aj druhe vtedy vynechavame olovrant a rovno vecera max. dostane do rucky piskotku a cajik 🙂 ma starsne rad polievky a rezance ani nehovorim 😀 lebo u nas ide flasa len dvakrat rano a vecer 😉 a zvysok dna klasika strava
@jenie123 tak som rada ze som neni jedina kto nebrzdi...:D ja som susedov plot nabrala...mali sme ist zajtra zas korculovat ale sak tu je teraz burka a leje...bohvie ci to do zajtra poschne...ak by bolo mokro ani nepojdem lebo sa zrubem ani neviem ako....
@basa23 konecne mame nieco co blava nema... 😀 dnes som maleho ucila cez den zaspavat bez ciciku, po 3 hodinovom boji sme to s mojou maminou vzdali a dostal cicik...uz bol totalne ze unaveny, ale ani za pana...to je strasne s tymi malymi zavislakmi....
@julianka777 ha aj ja som jej uchmatla vtedy z polievocky ale samozrejme ja som si ju dochutila ja mam rada korenene jedla 😉
@matkaasebko haaaa 😀 jeeej po 3 hod boji ty brdo na to by som nemala nervy 😒 no to bude ja si to ani predstavi neviem jak ich to oducit ale co mam z okolia kamaratky to skoro kazde kojene dieta je naucene tak zaspavat.musime dufat ze same zacne odmietat cicik 😉 lebo inak neviem.......
@basa23 🙂 ja korenene moc nemusim 🙂
dievcence poctivo hlasim ze krupicka mala u nas uspech 🙂 Adka ju spraskala ani neviem ako 😀
@julianka777 aj si ju nejako ochutila?
@jenie123 ano,popucila som jej tam bananik
@julianka777 ahoj, prosim ta ako si spravila malej tu krupicu?
@angie267 ahoj,robila som ju normalne ako ked si sama robim....dala som si 150ml UM-my mame sunar,dala som varit mliecko a ked vrelo tak som tam dala asi 2-3lyzicce krupice a ked to trosku vychladlo,tak som jej tam pomackala bananik 🙂
@julianka777 som nevedela, ze sa moze v UM uvarit krupica, super vyskusam aj ja zajtra, len musim kupit UM, lebo uz urcite by som tolko neodstriekala, ale v materskom by to asi aj tak neslo. velka vdaka 🙂
a chcem sa spytat mixujete babatkam stravu? lebo ja ano inak mi to nechce, napina ju z toho a este jej to musim redsie spravit 😒 vymyselnik moj maly 😅
@angie267 no ako nemalo by sa,lebo varenim sa stracaju nejake vitaminy,ale ked sa nad tym tak zamyslim,tak raz za cas to neuskodi 🙂 no my este sem-tam rozmixujeme,ale spapa uz aj vacsie kusky
@julianka777 pardon ze vstupujem, ale ved UM sa nema varit 😅
@angie267 a nie ste uz velky na mixovanie? my nemixujeme od cca 6.mesiaca 😉
ahojte.mali sme dnes poradnu mame 9280g .neurologia v poriadku.chem sa spytat kolko um vam deti vypiju?maly pije ran 180 ml poobede 180 vecer 210 ked mu dam menej place ako tur on este obed zapije bez toho sa jeduje len neviem ci to neni prilis.nas jedalnicek.rano UM 180 potom desiata vyzivka alebo voocie nastruhane alebo jogurt alebo ovsene vlocky s ovocim potom obed za tyn mlieko potom este olovrant vacsinou ovocie alebo vyzivka a na veceru najprv trochu kase alebo ovsenej a za tym este mleiko.neviem ci sa moc neprejeda ma teraz obrovsky apetit ked nedostane tak je cely dom hore nohami ked niekto pri nom je tak vykrikuje ham aj sa rozplace.nechcem aby mal obezitu.dakujem za rady.odkedy som zaviedla pred vecernym mliekom troxhu ienho tak spi celu noc akurat palce zo sna ale to uz som si zvykla predtym pil vecer kasu alebo mlieko a o tertej uz bol hore hladny .
@lenocka84 viem ze by sa nemalo koli tomu,ze sa znehodnotia vitaminy,ale vzhaldom na to,ze jej nerobievam krupicku kazdy den,tak jej to vobec neublizi 😉
@lenocka84 tak kazde dieta je v podstate ine, niektorym netreba vobec mixovat a zasa inym treba 🙂 no ponukam jej stale kusky, ale ona odmieta teraz to neriesim, podla mna sama pride na to, ze to tak lepsie chuti 🙂 a este je v tom jeden hacik, nema ani jeden zubok takze ani nic nepokuse 🙂
@julianka777 tiez si myslim, ze obcas je to v poriadku 😉
@sofinka2009 je riadny papkac teda 🙂 my sa po zobudeni kojime potom desiata ovocie alebo jogurt, nasleduje spanok + prso, obed teda neskorsi cca o 15 hod. zelenina, maso, vecera kasa + prso 😝 😝 v noci dvakrat prso 😝
@angie267 ja malej uz nemixujem stravu,ale tak je pravda uz ma 6 zubov 😀 ale presne mala nema este zubky a casom pride nato a bude papat aj nemixovane.napriklad ryzu mi je asi hodinu dnes to vzdala po 2 lyzickach ju to nebavilo tolko prezuvat 😉
@sofinka2009 ked ti pyta papat tak mu daj,to mi vravela aj lekarka.casom to vybeha to neznamena ze bude hned obezny ja som bola jak buk velka a teraz nie.aj moja je buchta a casom to urcite vybeha 😉
@sofinka2009
nasa ma nadranom asi 150 um, okolo 8mej toast alebo kasu s vyzivou (ak nemame cas na jej samopapanie), nejake ovocie o 2h, vareny obed, ovo alebo vyziva a za tym par kukucervov alebo burizon alebo baby keks. okolo 3tej mlieko, cca 5tej jog alebo vyziva alebo chlieb, podla toho co jedla cez den a o 7mej kasa v um. to je skoro vsetko, az na to co si vydranka ked my jeme.
Dobre ranko 😉
no mi tuto noc lepsia bola hore 4 krat.a zas mala vecer banana a hned lepsie spala u nas je ten banan zazracny 😀 ,jakmile dostane nieco ine na veceru tak sa budi.no ale zase vstavala o 6 a to sla spat az o 9,lebo ona chodi inak spavat o 8.ona je nastelovana na 6 aj ked ide neskor spat vzdy vstane rovnaky cas ja to nechapem jak to to dieta vie 😉
@basa23 ahoj 🙂 u nas to iste,chodieva spavat okolo 8-9 a rano okolo 6-pol 7 je uz hore...a to ze sa x-krat zobudi neni na nej ani vidiet
@julianka777 presne vyspate jak rybicky a mi aaach 😉
@basa23 mi ani nehvor,vlacie sa to uz skoro pol roka 😒 no co uz,musime vydrzat 🙂 aspon ze nam drobci robia taku radost,ze na ten nedostatok spanku aj zabudneme 😀 co budes dnes kuchtit malickej?ja este vobec netusim
@julianka777 @basa23 dobre ranko baby.. u nas bola noc zasa o nicom.. stale bola hore, ale vecer som jej nedala nic.. asi jej spravim to po com mi tak krasne spinkala.. presne ako hovoris @julianka777 staci ak sa na mna mala usmeje a uz ani neviem, ze som nespala.. dnes je mala uz od rana nejaka nervozna, dufam, ze je to ten dalsi zubok..
@basa23 ako sak to keby tu nebola moja mamina tak ja s nim tolko tiez nebojujem...ale tak chcela ho pestovat tak mala dôvod.... 🙂 my sme sa celkom vecer uz naucili bez cici...vcera sa tak dako krutil po nas po posteli az zaspal...aka som bola...
u nas noc fajna raz hore na UM a od 5 do 7:15 prisaty na mne...to som sa odtrhla a od vtedy sme hore...ale viete co???my zaciname konecne hlaskovat... 😀 vieme povedat baba vava, mozno raz pridem na rad aj ja mama.... 😀
@julianka777 presne maju stastie ze ten usmev ich vykupi 😀 fu este neviem presne.zvazujem bud urobim zemiakovu polievku,karfilovo-brokolicovu alebo mrkvovu s ryzou.vyskusam este som ich nerobila a mala ma najradsej polievky.tu su recepty ak by ste chceli.
zemiakova - 1 stredne velky zemiak,1°stredne velka mrkva,1 maly petrzlen, 200 ml dojc.vody,2-3 kvapky oliv.oleja,1 vareny zltok. Zeleninu uvarite vo vode do mäkka.Do vriacej polievky vmiesame rozdrobeny zltok a par kvapiek oleja.
karfilovo-brokolicova-2 ruzice brokolice,1 ruzicka karfiolu,1 zemiak,kusok poru,250 ml dojc.vody,100 ml dojcen.alebo materskeho mlieka,2-3 kvap.oliv.oleja,petrzlenova vnat.Brokolicu a karfiol na mensie csti a spolu so zemiakom a porom uvarte do mäkka.Uvareny zemiak rozmixujte a rozmiesajte ho s mliekom.Vlozte do polievky a takto zahustenu polievku varte este par minut.Na zaver olej a petrzlenovu vnat.
Mrkvova s ryzou-1 velka mrkva,1 caj lyz.ryze,30é ml vody, petrzlenova vnat,par kvapiek oleja
Mrkvu na male kusky,uvarime do polomäkka.potom pridajte umytu ryzu a dovarte.uvarenu polievku dochutit posekanou petrzlenovou vnatou a olejom.pred podanim rozmixujte alebo roztlacte vidlickou.namiesto ryze moze ist aj cestovina.
@jenie123 to mi je luto ze zas taka noc,asi jej musim davat aj veceru potom ti lepsie spinka.jasne napisem.
brokolicova pol-3 ruzicky brokolice,kusok mrkvy,1 zemiak,stipka mlet.rasce,2dl doj.vody,trosku petrzlenovej vnatky.
zemiak,brokolicu a mrkvu uvarime spolu s troskom mletej rasce.ked je zelenina hotova rozmixuj,par kvapiek oleja oliv. a petzlenovej vnatky.

@julianka777 to som rada 😀 aj mala sa po nej oblizovala,musim jej urobit este lebo dnes mi rizoto odmietla 😒