Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
babulky mam este na vas prosbu nemozte mi napisat rozdelenie kolko a kedy vam papaju deticky(hlavne tie ktore nekojite),kedy mliecko a kolko. lebo od zajtra ju chcem odstavit.ale doteraz mi robi to ze zje obed myslim ze dost a za pol hodku mi pyta mlieko.dakujem
@jenie123 idem ale neviem nevidim to u nej ruzovu,no ale skusime,uz som kupila jej ranajky chlebik bevit,maslo rajo klasicke a rajcinku(ja uz jej davam nemala ziadnu alergiu) bude mat prve ranajky poriadne 😀 neviem mam ted doma bebu to mi raz dosla krabica vzorka tak dam zatial to a potom musim kupit.snad mi neico poradia v lekarni 😉 boze mne uz mala spi isla spat o pol 8 a o 20 min uz prvykrat cucala.unavena bola som ju nevedela udrzat hore a to spala o 13-15 h.nechapem.dnes bude u nas zla noc tak vydufam budete dobre spat.rano bude vstavat asi o 4 ked sla tak skoro 😒
@basa23 no nasa uz v noci nechce mliecko,pije len vodu...a s tym zarabanim,no neviem,podla toho kolko ti asi v noci tvojeho vypije...nasa cez den vypije max.120ml ako na jedno pitie
@jenie123 dakujem 😀 no my nekojime,kojili sme asi 10dni
@basa23 inak to robi adka aj nam...ja jej davam rano 120ml mliecka,potom jej davam jogurt,potom zeleninku,potom mliecko-asi 90ml ked je hladna za 1,5-2hod,tak jej dam este presnidavku alebo ovocie a vecer kasicku...ono zacni s tym najslabsim a uvidis,my sme tiez este na 0 sunare,lebo ked sme skusali ked mala 5mesiacov sunar od 4.mesiaca,tak ju zapekalo...ale chceme ho zase skusit,lebo mi je po mliecko do 2hod hladna...a ake mliecko jej chces davat?
@basa23 Stellka zaspala o pol 9.. tak snad nebude rano vstavat o 6.. tak to ti velmi skoro zaspala, teda podla toho ako je zvyknuta.. 🙂 ja davam malej na ranajky jogurt.. davame ho skoro kazdy den, to jedinne jej najviac chuti.. do ostatneho len zobe.. tak budem ti drzat palecky, snad to pojde lahko.. Vivi ti uz pekne pije z flasky?
@julianka777 ked @basa23 odstavi, tak sa mi zda, ze ostavam jedinna.. No snad sa este nejaka kocka ozve.. 🙂
@jenie123 pije z flasky ale take cuckanie tak mas 30 ml denne tak aj preto to nevidim ruzovo no uvidime zajtra normalne sa toho dna bojim 😒 strasne skoro zaspala som zvedava kedy rano vstane 😉
@julianka777 netusim este mame doma BEBE co mi dosla vzorka,zajtra dostane to ale musim pak ist do lekarne nech mi nieco poradia lebo vobec netusim 😒
@basa23 ahoj tak podobne ako pise julianka777 sa stravuje moja mala 🙂 len viac mliecka chce rano 180ml a vecer ked ide spinkat 210ml ja davam nutrilon HA2 tak mi v porodke poradili a klop klop dobre to znasa,pozeram že aj tvoja Vivi je 18.6 😉 nech ti poradia v lekarni drzim palce aby sa rozcuckala 😀 😉
@jenie123 praveze ti zavidim ze kojis,ja by som bola rada keby este kojim,aj ked papame sunar,co je sa mi zda najlacnejsie mliecko,aj tak to ide dost do peniazkov..a ten pocit ked kojis,to je na nezaplatenie 😉
@basa23 ono sa skor popytaj lekarky,ak nemate v rodine ziadne alrgie,teda ty alebo manzel,tak nejake obycajne mliecko by vam malo stacit 🙂 my sme najskor davali bebu a to bol koniec sveta,mala sa mi nevedela vykakat,bolelo ju brusko,no hroza..ale to tiez zalezi od Vivi ktore jej bude chutit,je dost mozne ze najskor poskusate dost druhaov pokym jej prides na chut 😉
@marcovka aj my sme 18.6 😀
inak kocky noc ani neviem aka bola,vstaval priatel,ja som bola od tej teploty mrtva,teraz cakam kedy pride mamina pre adku a ja sa budem kurirovat..strasne hnusne pocasie mame prsi jak sproste 😒
dobre ranko
@julianka777 ja som aj rada, ze sa este stale kojime, my to mame v rodine 🙂 aj mamina ma dlho kojila.. len musim stellku oducit od casteho nocneho kojenia a bude to v pohode.. 🙂 to je super, ze ti pride mamina, aspon sa rychlejsie z toho dostanes.. a vdaka tomu pocasiu sa ti bude lepsie spat..
no a my noc.. do pol noci krasne spinkala.. potom do 2 vymyslala a do rana bola este 2 krat hore.. a vstavala 6:45
@basa23 aku ste mali noc? a som zvedava na prve ranne mliecko, ako to vivi zoberie..
@jenie123 ja som bola dost nestastna z toho,ze som kojila len 10dni...skoda ze som vtedy nemala dostatok informacii...ale tak pri druhom uz budem vediet 😉
@julianka777 pri druhom si to uzijes.. 🙂 a budes uz vediet..
dobre ranko
@marcovka jeej aj tvoja je 18.6.?sranda.Aj Julianky777 dcerka Andrejka je 18.6.uz sme tri 😉 dakujem za odpoved.uvidim ci vobec ju oducim od prsa alebo budeme tahat dalej lebo ona je velky zavislak.
@jenie123 moja uz ranajkuje ale nechcela byt v stolicke len chvilu tak tu lozi po byte a ju nahanam a davam jej do ust.UM mlieko zatial nic z flasky nie a trochu vypila z pohara.ona tie UM nechce.uz som mala aj Hami,Nutrilon nic sa u nas neujalo,to som vzdy otvorila a po mesiaci krabice vyhadzovala 😒 jaaj nevidim to ruzovo.som jej urobila chlieb uz zneho zjedla cez polku tak som zvedava.mi noc hrozna x krat hore no ale aspon ze vstavala o pol 7 nato ze sla spat o pol 8 😉 a vy ako?rano cucala asi 2min o pol 6 lebo som chcela nech este spi ale odvtedy nic teraz ranajkuje a trosku cucne UM z pohara ziadna slava no uvidime
@julianka777 mi uz sme mali vela druhov doma ale nikdy to nechcela len sa to vyhadzovalo aaach nevidim to ruzovo nechce mi UM len z pohara a troska ☹ ako Andrejke uz lepsie?
@basa23 no uvidis.. kamoska teraz odstavila a tiez ma junovciatko a mala vobec nic ani nezistila, ze nema prsko a ma UM.. skoncili z jedneho dna na druhy.. kazde dieta je uplne ine.. my noc celkom v pohode, az na to, ze od pol noci do 2 rana vymyslala.. ale inak fajn.. 🙂 my uz mame jogurt za sebou, spapala ho cely.. za hodinku dostane prsko a pojde spinkat.. ja som si teraz nachystala vodicku do pohara a davame si takto tekutinky.. videla som v casopise mama a ja clanok : vymente flasu za poharik.. este si ho musim precitat.. 😀
@basa23 no sa asi viac natrapite..je to len o zvyku...no adka stale vykasliava,ale to aj ten sirup robi 🙂
@jenie123 vypila mi z pohara troska Um a ted som jej chcela dat uz len vodicku a nic uz mi nechce pohar mysli ze je tam asi mlieko 😒 mozno este budem kojit.ale tak ze doplnkove asi to nepojde uplne zo dna na den u nas ale postupne znizovat kojenia.zatial nepytala este prso tak uvidime.zjedla skoro cely krajec chĺeba kusok ostal 😉
@jenie123 ako kde uz niektory chodia na tie otazky...vcera som sla akurat s tehotnou susedov a ona je zhruba v 21 tyzdni jedna zenska sa jej pytala ci caka dvojicky, dalsia jej povedala ze sak ma ok brucho a ucky v skôlke sa jej pytali ze kedy buduci tyzden ide rodit... 🙂 a moje komplikacie - hroziaci potrat na zaciatku, pak tehotenska cukrovka a na konci predcasny pôrod...ale tak nastastie vsetko dopadlo ok...ale tak nebolo to az take strasne byvaju aj horsie...
@znamia ako ani mne to dako moc nechyba ja som povedala raz...len mam nervy na to ze u draheho nemame s malym ani trvaly pobyt a maly ma priezvisko po nom..
@julianka777 ja dufam ze to aj my niekde vychytame...bo co som kukala na nete tak 17 evri...a to je hodne...
@basa23 prijemnu zabavu pri odstavovani...nam to furt este nevyslo...ale uz mame skoro len raz za den...teraz sa dalo cez den uspat ked bolo pekne vonku ale dnes neviem ako...tak nezavidim...
dobre ranko baby ako môj krpan zaspal vcera o 22 a dnes sa zobudil az o 8 na papanie...normalne som nechapala....
@basa23 citam si tu teraz diskusiu ako odstavit od nocneho kojenie.. tak dufam, ze budem o nieco chytrejsia a v podstate asi aj tebe by stacilo, keby si dalej kojila, len v noci by ti vivi pekne spinkala bez mliecka a postupne by si odstavila aj cez den.. len asi bude problem, ze ti mala zaspava na prsku..
@matkaasebko no mozem ti tvojho maleho zavidiet a teda aj ten spanok.. 😀 😀 😀 ja som mala tiez tehotensku cukrovku, cukor som si musela merat kazdy den, ale dietu som drzat nemusela, lebo som malo priberala a doktorka na diabetologii mi stale hovorila, ze malo priberam, ze si mam viac dopriat, tak som sa im tam chodila len ukazovat.. 🙂 kamoske sa teraz narodila dcerka a ona mala problem s udrzanim plodu a musela si kazdy den pichat do brucha injekciu.. ☹
@jenie123 ja som si cukor musela merat po kazdom jedle, dieta jak svina 2 x za den inzulin...kazde dva tyzdne kontrola...nezavidim inekcie mne stacil inzulin do nohy...bolo to dost neprijemne...a este ja co som si nevedela predstavit ze pichnut nieco do seba....ale tak hlavne je ze maly bol ok...
@jenie123 u nas je zaspavanie na prsku stale denny problem uz vyse mesiaca sa ho snazim od toho oducit ale furt nist...ale som povedala 11 mesiacov a asik s tym seknem...hned a zaraz...
@matkaasebko az 17 e???preboha....inak aj ja som mala tehotensku cukrovku,ale nastastie uz je vsetko ok 🙂
@julianka777 hej az 17 co som ponachadzala na nete..a to je teda paradny rozdiel....ja som na kontrole po porode ani nebola dala som sestrickam glukomer a inzulin a ze ja ich uz vidiet ani nechcem..tak ja ani neviem ako na tom som...
@matkaasebko a pritom sme to ani nekupovali v akcii.....ja som bola po pol roku na kontrole radsej,aby som mala istotu a opät sa prezierala sladkostami 😀
@jenie123 inak mam dalsi dôvod ako mi môzes v tichosti zavidiet... 🙂 dnes idem zajednat uz konecne dovolenku...sice nas to vynde 320 evri ale uz aj z benzinom a dialnicnymi napol s mojou maminou...sa tesim len je to o dost vacsi skrt cez rozpocet ako som ratala...a to tam neni este strava atd...a to mame nasetrenych len 450 e...normalne mam z toho deprese...bo som ratala ze nas to vynde o polovicu menej...

@angie267 dakujeeem 🙂
@basa23 tak ides predsa odstavovat.. budem ti drzat palce a potom mi das radu.. snad sa vam noci upravia.. ja tu nasu budem musiet najskor naucit na flasu.. ake mliecko jej chces davat?
@julianka777 tak sa rychlo vykurirujte.. fuuuj cibulovy sirup, ten od malicka neznasam.. ☹
baby a chcem sa spytat, este tu niektora koji?