Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
dievcata ahojte co chvila privediem na svet tiez junove babatko mam na vas dve otazky.........chodili ste od kedy s babulkami na vychadzku pripadne tie co ste v rodinnom dome ci ste vyuzivali viac prve mesiace zahradu a druha kedze je teplo vyuzili ste niektora specialny kos na plienky pripadne ako ste tuto situaciu riesili, dakujem a zelam pekny horuci den Andy
@jenie123 dost rusne tak ako sa to vezme...mas tam aj kludne casti...a zalezi dost aj od toho ktroy termin chcete ist....pretoze ja myslim ze cez leto to bude vsade rusne...ale su to oblasti vhodne pre deti co sa tyka mora, ihrisk....a ako chcete byt ubytovany?vsecia spolu v jednom apartmane?so stravou ci bez stravy?
inak baby davajte nejake navrhy na veci co mi treba pobalit...nech nepozabudam.... 😀
@andysok ahoj nam hned v porodnici povedali ze treba chodit von...pak mi moja doktorka povedala ze v 600nedeli sa treba vyhybat cudzlim ludom ze by sme mali byt len doma ako kedysi...ale ze môzme chodit von len nikomu sa moc neukazovat atd....ale to sa nedalo...neukazat... 😀 byvali sme skoro stale vonku...akurat od tej 11 zhruba do 3 sme neboli...podla toho ake bolo slnko....je to najlepsie co môze byt ked su decka vonku...ci uz na dvore abo mimo neho....
@basa23 no mohli by sa to naucit.. 🙂
@andysok my sme isli von po tyzdni.. ale boli neskutocne horucavy, takze sme boli radsej doma.. von sme chodili bud rano do tej 10 a potom az po 5 i ked bolo stale horuco.. von sme chodievali kazdy den, na vzduchu bolo najlepsie.. 🙂 kos na plienky som nemala. plienky vzdy skoncili v normalnom kosi..
@matkaasebko no chceli by sme byt vsetci v jednom dome, teda nejakej vilke, kedze je nas dost, tak asi bude problem byt v jednom apartmane.. ale co som pozerala, tak bola vilka rozdelena na dve samostatne casti, tak take nieco by bolo super.. a tie kludnejsie casti budu asi bibione pineda, lido del sole, spiaggia a asi bez stravy, mozno by nebolo zle mat vlastnu zahradku s grilom.. 😀 a nezabudni plavky a kremy.. malemu aky mas kremik? ja mam doma 30, ale k moru bude asi najvhodnejsia 50, ze?
@jenie123 presne si odhadla vsetky casti.... 😀 hej 50 sme kupili v DM nejaky Sun Dance Kids...7 euri to stalo to neni az take strasne...ale aj tak bude prevazne vacsinu casu v tricku bo ked bude v mori tak bude mat na sebe kupaciu vestu a pod tou musi mat tricko bo by ho otlacila...ako som nestastna kukala som pocasie a skoro same dazde...ja dufam ze sa to vsetko zmeni....
@jenie123 hej k moru je vhodnejsi 50tka aj ja som kupila 50tku mi povedali v lekarni ze ak ideme k moru tak najlepsie ten najsilnejsi 😉
@andysok jeeeej dvojicky cakas gratulujem a vela zdravicka detickam aj tebe a hladky porod 🙂 mi sem chodili von tak po tyzdni ale ako pisali baby medzi tou 11 az 4 sme boli doma nakolko boli tepla strasne.vyhybali sme sa ludom ale samozrejme nakukali do kocika to sa nedalo povedat ze nie 🙂
@matkaasebko no aka som ja odbornicka.. 🙂 pocasie sa meni zo dna na den.. tak dufam, ze vam pocasie vyjde.. budem na vas moc myslit.. 🙂 ja teraz balim manzela, a uz si ta viem zivo predstavit ako vas ty balis na dovcu.. snad nieco najdem a pojdeme aj my.. a ty ides priamo do bibione, ci tiez do nejakej tichsej oblasti?
@basa23
@matkaasebko
@jenie123 dakujem dievcata...ja som sa pytala aj pre to ze ako sa to da zvladnut s kojenim pocas dna a vonku len je to asi ine pri dvojickach 😀 no ved uvidime co to bude .......este raz dakujem 😉
@jenie123 my ideme priamo...bo tam je jedna ubytovna kde sme boli a bola tam paradna terasa aj super vybavenie...nie az tak daleko od mora cca 300 m a dole hned pod nami je agentura a mame to aj kusok od diskontu...uz som pobalila plienky, plienky do vody, kremy, lieky, vyzivy, pasteky, obrusky, kupaciu vestu, olejcek tycinky do usi, kefu na vlasy...este dnes pobalim osusky, a pak zvysok uz asik piatok abo stvrtok...to bude esteš len zhon...aaaaaaaaaa....
@andysok urcite to bude z dvojickami ine, ale tak urcite si najdete svoj system...my sme s kojenim boli tak ze zhruba tie 3 hodky vydrzal takze to sme sa prechadzali a pak ked sa zobudil sli sme sa napapat a pak znova...pokial sa zobudil niekde dalej od domu tak sme dali cajik aby aspom domov vydrzal...ale po 2 mesiacoch nam zlate casy skoncili bo uz nespaval... 😀
Tahojte. Tak konečne prázninujem. Posledné dva týždne veru boli dosť kruté. Našťastie, všetko sme zvládli a ja už som Bc. Ale aj tak ma to začalo mrzieť, veľmi rada by som bola už Mgr. Keď si predstavím, že budem školu končiť zrovna keď bude mať Riško 3 roky a budem musieť ísť hneď do roboty, tak mi je to veľmi ľúto. Tak rada by som si ešte užila deti, keď budem na materskej. Žiaľ, nebude sa to dať, ani teraz popri škole, ani potom popri práci. No, neostáva nič iné, len si predĺžiť materskú ďalším dieťaťom 😀
My inak pohoda, Riško je na tom stále akosi rovnako. Pekne sedí, behá po štyroch aj sa postaví a chodí popri nábytku, ale len minimálne. A o samotnom chodení môžeme len snívať. Ale nevadí, raz sa to naučí. 😀 No, a ani o zube sa mu ešte ani nesníva 😀
ahojte,tak boli sme u doktorky a brala nam krvicku,vysledky este nevieme,tak som zvedava
@julianka777 prave som na teba myslela.. kolko mavala Adka teplotu? My sme o pol 2 prisli z vonka a mala sa mi zdala akasi horuca.. ma 39,5.. dala som jej nurofen a teraz pojde spinkat.. snad to rychlo klesne..
@andysok ja som kojila aj vonku, ked sme nestihli prist domov 🙂
@ludka_r nic si z toho nerob, ze nemate zubok, aspon sa este netrapite..
@ludka_r gratupujem ja idem nato od septembra uz si nedam odklad.no ani mi este nechodime vie spravit 10 krokov ale normlane vidim na nej strach 😒
@jenie123 chudatko Stellka aj vy uz teplotkujete 😒
@julianka777 snad budu vysledky ok daj pak vediet
@basa23 ona sa musi vzdy k niekomu pridat.. Takze ked Adka teplotkuje, tak ona musi tiez.. 🙂
@julianka777 neviem.. ale ani nejako dlho sme vonku neboli, mozno hodinku.. i ked to bolo v tom najvacsom teple.. aj som uvazovala, ci nema upal, ale to by asi aj zvracala.. teraz mi zaspala, poobede spat nechcela, strasne sa hnevala.. uz bola uplne unavena, som zvedava ci bude spinkat az do rana alebo si da o pol noci 3 hodinky pauzu..
sme s manzelom to uzavreli, ze nechcela, aby isiel prec, tak radsej dostala teploty, aby zostal doma.. 😀 ale manzel predsa len odisiel, tak dufam, ze to s malou zvladnem..
@jenie123 ono nemusi Stelka vracat,ked je prehriata,tak moze mat zvysenu teplotu...my zatial ok,ale neviem dokedy 😒 vidis,pekne to mala vymyslene s tatinom 😀
@julianka777 volala som svokre, je zdravotna sestricka a tiez mi hovorila, ze moze byt prehriata.. teraz ma opat 39,3.. dufam, ze to uz hore nepojde..
@jenie123 ono by jej mala klesat,ked tak otvor vetracku a prikry ju tenkou dekou alebo plienkou,my tak spavame teraz
ahojte dievcata,
sledujem, ze babatka su nam nejake chorucke ☹
no nam minulo tyzdnove zubne teploty ustupili, dalsie zuby samozrejme nikde-ved len mesiac ju trapia, a teraz sopliska az po bradu cely den, drazdivy kasel, co v nedelu ani jest nevedela a grcala z neho a dnes trochu pokasle uz len ked zaspava...
uz pochudla vsetko to, co minuly mesiac nabrala...
este ze nemame take hrozne horucavy, nam tu stale fuci a v dome je normalne na mikinu 🙂
tak ja zelam vsetkym drobcom skore uzdravenie, tym co idu na dovolenky, tak stastnu cestu a uzivajte aj za mna, my mame tohto roku akurat tak len maltu na plane... no a ja sa budem snazit aspon citat, ked uz pisat sa casovo moc neda 😅
@julianka777
@jenie123 Andrejke a stelke prajeme skore uzdravenie 😉 my sa zatial drzime, zubky nam dali pokoj mame dva 😝 uz sa tesime, ze prislo leto k nam 😅 teraz mame v kurze vylety na bicykli Nici sa to velmi paci 🙂
len neviem ako ju obliekat na noc, dala som jej pyzamko s dlhym rukavom aj cele slapy na nohach do vaku uz ju nedavam asi tyzden a je jej teplo, tak neviem.
@znamia jezis,to mi je luto,my sme mali tiez tie hnusne sopliska asi pred mesiacom a pol a eraz nejaky bacil..no,nech to uzprejde,aj vy sa skoro uzdravte
@angie267 dakujem 🙂my adke davame tricko s kratkym a kratasky,prikrijeme ju este tenkou dekou...lebu u nas je hrozne teplo
dobre ranko..
@julianka777 teplota nam klesna, momentalne mame 37,8, tak snad uz je dobre..
@znamia jeeej.. tak sa rychlo uzdravte..
@angie267 dakujeme.. 🙂 Stellka spava v overaly a prikryta neni nicim, ona vsetko skope.. 🙂
@basa23 ako ste spinkali? dufam, ze krasne.. mala mi o 6 zalomila a tak nejako sme sa budili az do rana s polhodinovymi prestavkami na odmeranie teploty.. a zobudila sa mi o 5:45.. Ale mna tak priserne boli hlava, na roztrhnutie.. ☹
a aby som nezabudla.. 😀 vsetkym detom prajem kraaasny dnik.. 🙂
@jenie123 tak to je super,hadam to bolo len to prehriatie,ono v tomto pocasi sa to lahko stane🙂
@angie267 Nic si z toho nerob,moj maly je na tom tak isto a nejak si z toho nelamem hlavu, kazde dieta je ine a jedneho dna predsa bude papat aj tuhu ci stavu z hrudkami, nemusi to sice mat uplne riedke taka konzistencia ako zemiakove pyre je ok ale ak sa to moc lepi tak ho napne niekedy, jedlo do ruky ma rad ale nemam pocit ze z toho vela zje, je to vsade naokolo a ked sa mu podari odkusnut tymi dasnami (nema ani jeden zub) tak velky kus a ho napne.Naucia sa, hlavne ze ti papa,mixuje a hotovo. Ja som bola taka iste mi mama vravela. 🙂 mame to v rodine aj s tymi zubami.
@basa23 Vies co som si vsimla na mojom adamovi,ze ked je uz po 20h a je stale hore tak zacne byt zivy, sa besnie ako hovorim 🙂 a tazsie zaspava , niekedy je hore aj do 22h 22.30h cize sa snazim ho dat spat pred 20h a vtedy spi 12hod . Ked ide neskor spat tak je stale hore o tej iste hodine, cize sa mu to neposunie ten spanok,len je potom taky mrzuty po hodinke ako sa zobudi a to je potom dost na nervy.
nebude nejake stretko? dojdem na SR na cele leto, tak ma to len tak zaujma.
@jenie123 aspon ze vam uz klesla snad uz dnes vam zmizne nadobro teplotka.musi si uzit den deti 😉 mi sme spali ok bola hore 2 krat takze super noc 😀 inak dnes aj mna boli hlava to bude asi pocasim.uz ste bez chlapa?
vsetkym kraaasny den a hlavne detickam krasny den deti 🙂
@adamala mne sa ju v poslednej dobe nedari spat uz pred 8.chodila tak spavat az do 8 mes odmala niekedy aj o pol 7 ale ted sa sama nastelovala ze ide okolo 9 a spi do 6.aj ked ide neskor aj tak spi do 6 hruruuza.jeej budes tu na slovensku ja by som bola za stretkoooo 😀
@basa23 @julianka777 tak opat mame 39.. ale ine priznaky choroby nema.. takze to budu asi zubky alebo to prehriatie.. uz mi konecne zaspinkala.. dufam, ze ked sa zobudi bude mat aspon o stupen menej..
@adamala @basa23 jeeee stretko, to by bolo fajn..

@jenie123 to dufam ze jej to uz ostane nastalo.ved uz predsa opice uz su velke uz by mohli spat celu noc 🙂