K čomu je dobré zatepľovať márnicu?
Ahojte.
Taká blbá otázka, ale neviem kde a koho sa to spýtať 😁
U nás v dedine zateplujú márnicu. Na čo je to dobré zatepľovať márnicu, kde má byť zima? 😂 Neni lepšie namiesto toho kúpiť kvalitný mrazak?
To ja len tak zo zvedavosti.
😀 aby patológ nezamrzol
@modrykomik 🙂
V dedine je marnica? To som ešte nepočula,ešte tak v meste pri nemocnici, ale v dedine?
Nemyslíš náhodou dom smútku? A je normálne, že ten sa zatepluje, veď v zime je tam pri obradoch zima a opačne v lete horúco, teda pozostalým samozrejme.
Lebo obec na to dostala eurofondy
Kuri sa tam? Ak ano, tak preto. Ak nie, tak to vyznam nema. Ak nema zdroj tepla, tak zateplenie jej ochladenie iba spomali. Podobne to plati pre klimu v lete.
Este ma napadlo, ze niekedy je lacnejsie spravit novu fasadu s polystyrenom (akoze zateplenim). Bezne sa tak robia garaze, zahradne domceky ... Ale vtedy staci akakolvek hrubka co je momentalne v akcii (co kludne moze byt aj hrubsi).
Tak asi si sa tam este nikdy nebola pomodlit/ rozlucit. V chladnicke ma byt mrtvy nie pozostalī ked tam pridu na rozlucku. V mnohych sa v zime kuri- u nas elektrikou.( vies si predstavit ake to budu pálky).
@zuzinka888 my s a zazili pohreb v treskucich mrazoch. V tej obradnej sieni doslova mrzlo. Kým obrad skončil mali sme cencule pod nosom
@bambulka104 neviem, kolko obec stoji to zateplovanie domu smutku, ale chladiaci box pre zosnulych je celkom drahy. A nie som si ista, ci ho mate u vas na dedine. Skor ho maju v marnici, resp. na patologii v nemocnici, a potom este pohrebnictva.
Mrtveho (truhlu) dovezu z pohrebnictva do domu smutku obvykle az v den pohrebu. Takze tam vacsinou nebyva potreba mat chladiaci box.
@liusa82 veď o to predsa išlo
Aby nedochadzalo k unikom.
lebo asi aby ušetrili na kureni to že je to marnica neznamena že tam ma byť úplne zima.
@bambulka104 bola som na pohrebe manželovej babky na dedine...január vonku -12 stupňov..nebolo tam kúrenie.. obrad bol v skrátenej verzii pre zimu..a aj tak som myslela,že primrznem o lavičku a to som mala teplé gate pod nohavicami ,2 svetre,kabát.2 ponožky..

@bambulka104 aby tam v lete nebolo teplo? Ak myslis dom smutku, to nie je marnica a pozostali sa tam chodia rozlucit, cize v zime aby tam bolo teplo /nie v chladiacom boxe/ a v lete aby tam nebolo teplo.