icon

Kadenie s kadidlom

pawli712
26. sep 2016

Ahojte baby, aky mate nazor na kadenie domu s kadidlom ? Takym tym co ma pre mna je to smrad ako to cim sa kadi v kostole ? Mam 22mesacnu dceru, myslite ze to moze dychat ? Aj ked do kostola chodia aj deti, ale mne to napriklad smrdi...pytam sa len tak, na vase nazory 🙂 ci by vam vadilo kebyze je dieta v takejto zadymenej miestnosti...dufam ze to nevyznelo nejak zle to ako som to napisala :D dakujem

libawet
26. sep 2016

@pawli712 mne tento zápach vadí, pripomína mi pohreb, pre mňa je to neznesiteľný zápach a doma by som ho nezniesla. Mne vadia po čase aj zapálené rôzne vonné tyčinky, takže ani tie už nezapaľujem. Najlepší je čistý vzduch a časté vetranie.

sissy27
26. sep 2016

@pawli712 a že som tak smelá, aký má význam zasmradiť si celý byt a ešte aj pri malom dieťati? 😅

myskahryzka
26. sep 2016

Ahoj. Ak mas na mysli, ci kadidlo skodi, tak nie. Teda ak hovorime o Boswelii.

sintra
26. sep 2016

ja som na kadidlo alergicka, okamzite zacnem brutalne slzit, kychat a vsetko ma stipe, nemozem ani parfumy kde je ako zlozka. Inak, co sa tyka procesu, neviem, mne osobne to pride zbytocne, proste je to obrad, symbol, na ucinky neverim. Ale k veci: dieta to prezit asi prezije.

janinah
26. sep 2016

Zrejme sa jedná o vysvätenie domu,kde sa používa kadildo. Za prvé- je to dosť málo kadidla a ten dym sa rýchlo vyvetrá a za druhé- dieťa môže byť tých pár minút na dvore.Zdravotne toto nie je závadné.Takže netreba robiť somára z komára.

bubulka722
26. sep 2016

No čo už ľudí nenápadne... Je plno chemie a tu sa rieši dym z kadidla. Su dve roviny. 1. Buď v Boha veriš a pokladaš za dôležité dať si vysvetiť dom alebo 2. Berieš to len ako tradíciu a hladaš dovody prečo nie.

janinah
26. sep 2016

@bubulka722 asi tak...a ešte jedna vec- buď je to jej dom a vtedy tam nijaké kadidlo nemusí prísť,ak to ona ako majiteľ si neželá alebo je to dom niekoho iného a vtedy si tam majiteľ môže pozvať aj kráľa olomouckých syrečkov a ona musí "držať hubu a krok" 😉

siska53
26. sep 2016

@pawli712 preco? Nejaka ocista? My pouzivame nie vonne sviecky,ale difuzery s roznymi olejmi a ano,aj to kadidlo. Cez tento sposob je to jemnejsie. Oleje striedame.
Ak by mali ist o ten "kostolny" sposob..neviem..ako jednorazovka pre vysvatenie z nejakych dovod ..domu by som to este pochopila (ale aj vyvetrala).

sunny8
27. sep 2016