icon

Kam idú Slovania po smrti?

12. sep 2022

Väčšina ľudí verí v nebo a anjelov, mňa zaujíma kam podľa ľudí, ktorí veria v starých slovanských bohov ide duša po smrti. Aj som čosi čítala,ale všetko je to také chaotické, že som nepochopila ani prd. Viete niekto?

Strana
z2
jaga18
12. sep 2022

No ja si myslím, že idú k Mokoši, Matke zeme. Kľudne mi napíš súkromne, nastudujem si to 😉 Nie ze by dom tomu verila, ale mám ešte niekde poznámky k európskym pohanskym nabozenstvam.

roja01
12. sep 2022

Slovania po smrti idu tam co aj ine rasy.
My sme osobnosti s dusou. Pocas zivota sa maju zjednotit, splynut. To sa da iba rozvijanim duchovneho zivota. To je nasa praca tu na tomto svete. Ak sa to podari, duchovny svet nas prijme (raj). Ak sa to nestane, osobnost sa stava subosobnostou nabalenou na dusi, ktora sa reinkarnuje s novou osobnostou. Preto sa napriklad male deti spravaju niekedy podivne. Ich osobnost este nie je rozvinuta, ale subosobnost, ktora je "nabalena" na ich dusi sa z poslednych sil snazi prejavit. Ako sa detska osobnost vyvija, medzi 5-7r. prebra riadenie svojho zivota.

euka210
12. sep 2022

Mimo temy...moj manzel riesil kraliky co chovame a normalne si pisal s niekym z univerzity, asi polnoh.Nitry, aj literaturu si od nich kupil...uz tie VS studie co pisu po vyskumoch.

kamatopo
13. sep 2022

@roja01 asi máš v niečom pravdu. Ja som to pozorovala na mojej dcére...a potom mi jedna známa čo sa venuje takýmto veciam povedala že je to veľmi stará duša. Len by som chcela vedieť čo som ja keď zabudnem úplne všetko😂😂😂aj čo som chcela v obchode

gab
13. sep 2022

ak mas cas (lebo toho je naozaj vela) a este si to nevidela, je tu par videi o Slovanoch, zvykoch a pod.
https://www.youtube.com/c/PRIZNAKYTRANSFORMACE/...

https://www.youtube.com/watch?v=q2lw9Gje12A

aj nejakych par clankov
https://dazbogovivnuci.estranky.sk/clanky/rodno...

roja01
13. sep 2022

@kamatopo, tvoje zabudanie v obchode nema s tvojou osobnostou nic spolocne 😀.
Osobnost, ktora sa mimochodom nenechadza v mozgu, nie je priamo spojena s dusou, ktora si vsetko pamata. Tvoja osobnost dostava informacie cez vedomie a podla toho, do coho vkladas pozornost sa bud priblizuje, alebo vzdaluje dusi. Nasim cielom tu na Zemi je, aby sa osobnost stretla s dusou. Ak clovek dava pozornost iba materialnym veciam, podlieha negativnym emociam, atp. od duse sa vzdaluje. Najlepsou cestou, ako sa pustit spravnym smerom je naucit sa laske (nie tej partnerskej, ale hlboko ludskej, vzajomnej). Keby sme sa milovali navzajom, cely svet by sa zmenil. K skeptikom mam len jednu pozmamku, treba zacat od seba (aj ekologia je postavena na sebadiscipline).

simca06022011
13. sep 2022

Co som citala, tak je to rôzne. Niektore zaujímavé (napr. Niekde bolo zjednodusene, ze dusa odlieta so stahovavymi vtakmi na jesen na jar nejak inak odchadzala ak zomrel v zime, inde ze nejaky boh slovansky je akýsi sprievidca dusi... Neviem kam). Tu sa tazko skúma v co Slovania verili ked o tom neexistujú jednoznačne dokazy ako v neskorsich dobach... Plus naozaj velka oblasť to bola kde zili Slovania, tak vsade nieco ine mali. Mozeme len hadat 😁

agajka22
13. sep 2022

idu k morene bohyni smrti a telo sa spalilo nepochovavali do zeme

dorothee
14. sep 2022

No mali by v skole lepsie vyucovat citanie s porozumenim 🤦🏻‍♀️ Uplne zrozumitelne napisana otazka a odpovede od vsevediacich uplne od veci 😕

Strana
z2