Kam idú zvieratá po smrti?
Katolícke stanovisko, ak si správne pamätám, hovorí, že nie. Čo si myslíte vy? Idú zvieratá po smrti do neba, pekla a podobne?
@jirriss ja práveže sa mazlím s nimi pretože nikdy nevieš či tu zajtra nebudú. asi pred mesiacom susedov pes nám skoro zadusil mačiatko. možno mesiac malo. to keby si videla tú pohotovosť čo bola. bola som kúpiť piesok a keďže mama upratovala a umývala okná tak ja vonku, ona na okne a kecali sme a zrazu taký mňaukot, náš pes sa išiel zblázniť (je zvyknutý na mačky) ... otočila som sa a susedov pes mal v papuli naše mača vtedy som ani nerozmýšľala zvreskla som na ňu bežala som a vytrhla som mača z papule psa. Mačiatko vyzeralo že mu nič nie je takže som ho len upokojila že je dobre neboj sa. Kuslo ma keďže bolo zľaknuté. Upokojila som ho a pustila dole na zem. šla som dovnútra strašne sa mi triasla ruka, dala som si na to kostihoj obviazala a nedalo mi to, šla som sa pozrieť na čiči. sedel pod stolom a mal tak čudne nohy zadné. najprv šok, ptm som ho vzala dovnútra a moja mama to veterinárka mala byť kukla na neho pozrela a na bruchu mal normálne kusnuté od zuba. dala mu na to kostihoj, obviazala mu to no strašne mňaukal keďže tak už vôbec nechodil tak sme mu to dali dole. Dali sme ho na staré kreslo dali sme mu deku zakryli ho a šli sme do detskej ... keď som ho ptm videla jak sa trápi nevedel chodiť a prdstav si sám šiel na WC ... dotiahol tam zadné labky celý okakaný ale vliezol dnu vykakal sa, vycikal. tam mi ho bolo ľúto ako sa trápi no zvládol to. aj som plakala hovorla mu že neopováž sa umrieť. asi po týždni začal pekne dostupovať najprv na jednu a ptm na druhú labku a teraz je taký šinter že ani nevidno žeby mu dačo bolo. a myslím že ho zachránilo aj to, že papal a chodil na WC. našťastie mu nič neprekusla. Mňa len milo prekvapila reakcia nášho ročného špica ako začala skákať po bráne a štekať ako zmyslov zbavená ale ako som písala vtedy som nemylsle na to, že mi môže pes ublížiť šlo o mačiatko. inak sme ho samozrejme aj okúpali keďže mal okakanú labku dostával jesť all inclusive 🙂 teraz behá a nitko by nepovedal že mu niečo bolo ... behá, skáče, hrá sa 🙂
Zienky dakujem,uz je to prebolene,aj ked niekedy mi chyba ten jeho chapavy pohlad 🙂 Ineho psika zatial neplanujeme...Gabusovi sa nevyrovna v nasich ociach ziadny..mozno neskor..casom.....bol to izbovy pes..yorshirik...tak sme ho brali ako clena....a jasne,ze nam chyba......dakujem.
ahojte, nám včera zomrel psík, ktorého sme mali 6,5 roka 😢 je mi z toho strašne smutno, stalo sa to tak náhle. veľmi sme ju mali radi a je nám z toho všetkým hrozne. viem, že len čas vylieči ten smútok, no ja som dúfala, že s nami bude ešte dlho a zrazu sa stalo toto...keby som aspoň vedela, kam jej dušička odišla..môžem len veriť, že jej je teraz dobre
DO PEKLA URčITE NEJDU
No... Neverím síce v Boha, ale myslím si, že v prípade zvierat neexistuje niečo ako nebo a peklo. Ukáž mi jedno jediné zviera, ktoré by bolo zlé, pomstychtivé, zloprajné, arogantné, bezohľadné? Takí sú len ľudia. Zvieratá majú svoj systém, intuíciu, inštinkt, hierarchiu, stratégiu, schopnosti uniknúť, či plánovať po milióny rokov.
Určite máte mnohí z Vás doma psov, či mačky, alebo iné domáce zvieratá. Myslím si, že zvieratá musia ísť len do neba, alebo podobného priestoru, lebo to nikto z nás nevie 100%.
Booože...keby sa niektorí k ludom tak spravali ako ku zvieratám 🙂 ale k veci :
Pride Dežo za fararaom hovorí mu :
,, Pán farár zomrel mi psík, možete ho pochovať?,,
,, Ale Dežo...kde si to videl pochovávať psa!!!,,
Dežo zosmutnie a hovorí...
,,No, tak to je škoda...ja som chcel dat na faru nejake peniaze...,,
,, Jáááj Dežoooo, tak to si mal hned povedať že psík bol katolík.....!!!!
@sardinka333 a keby sa k niektorym psom spravali ako k zivym tvorom
@petraxy6
Kazda strata blizkeho ci uz osoby alebo zvierata s ktorym si prezil urcitu cast zivota zaboli. Viem to z vlastnej skusenosti a urcite nejsom sama. moj otec aj moja mama maju rakovinu a dnes mi umrela aj mija 12 rocna yorkshirka. Placem cely den cize teraz mi povedz ci moje smutenie za psom ktory mi bol najviac verny neni trapenie. Tak tiez by som bola najradsej keby si stastny behal v nebicku a pockal ma tam. Tak tu nedemotivuj ludi a skus ich aspon trosku povzbudit. Urcite na oplatku povzbudia aj oni teba a svet bude aspon o trosinku krajsi
@petraxy6 vsetko*zlo je vies odkial. Len hnusak a zly covek vie napisat ci ty. Ked ti odide najlepsi priatel aj ked zvieraci kvoli zlu cloveka tak je to ľ nasobna tragedia. A mne otec sposobil najvacsiu bolest na svete- Nezatrubil a videl, ze su tam...... š tyzdne nema toho co mohol zit a ja tiez nemam pracu a vobec nemam stastie v zivote . Stastna som bola ked mi priadol na kolenach aspon chvilku a aj o tu ma obral niekto ... velmi blizky... skusil by si t sam resp sama videla by si co budes pisat...
@dariana24 ahoj,chce to čas.neboj.ja som mala psíka,chýbali mu 3 týždne do jeho 18 narodenín.býval so mnou v izbe u našich,keď som sa vydala,išiel bývať s nami,ale nezvykol si.tak sa vrátil k našim.posledné dva rocky slepol a ohluchol.bola som s ním každý deň takmer 18 rokov,čím bol starší,tým som sa desila každého dňa keď odíde..myslela som ze odíde sám,že zaspí alebo tak ale nie☹ musela som spraviť to,že som ho dala uspinkat pretože dva dni pred smrťou mu ochrnuli zadné nozicky,strašne knucal keď som sa ho čo i len chytila..bolo to strašné,keď sme prišli k veterinárke tak sa akoby bránil...bolo to 20.4.2013,bola som 9.týždeň tehotná s druhým dieťaťom..mam ho pochovaného v záhrade.:'(
😎 😎 😎 😎
@kvetinka211 Náhodou som sa dostala k tejto komunikácii a chcem sa za autorku podakovať, ako krásne ste jej odpísali. Takéto myšlienky sú úplne normálne pre človeka, ktorý s láskou prežil dlhé roky ( a niekedy hoci krátky čas) so psíkom. A táto láska je jediná pravá, nefalšovaná. Nuž a napr. pani petraxy6 je sama odpoveďou na to, že pes je často lepší než človek. Pani vôbec nemusela odpovedať, keďže vidieť, že k zvieratám nemá absolútne žiadny vzťah (čo má samo osebe už veľkú výpovednú hodnotu) a ak má choré dieťa, je zrejme dosť frustrovaná. Nikto jej neberie právo na hnev, pretože žijeme v štáte, kde sa na pomoc chorým zvyčajne zložia dobrí ľudia a je to fajn, že takí ešte existujú. Len nechápem, načo písala. Za jej trápenie zakladateľka témy nemôže a opäť zopakujem,že na základe viacerých prisprostých reakcií "citovo založených mamičiek" na autorkinu otázku už nepochybujem, že psia čistá láska a oddanosť absolútne prevyšuje ľudskú zlobu a nenávisť. Veď si len, ženy, po sebe prečítajte, čo ste napísali.A vy máte byť zakladateľkami empatie a citov svojich detí? Volím za priateľa psa namiesto vás. A vy, milá babajaga, dúfam, že ste nejak s božou pomocou prekonali bolesť straty najvernejšieho priateľa, a možno už máte ďalšiu vernú dušičku po svojom boku. Aj ja verím, že toľko opravdickej lásky nemôže skončiť v tmavom hrobčeku a že tam v nebi pri Bohu sa s tými svojimi miláčiki opäť raz zídeme.
@babajaga idu tam kde aj ľudia, len ľudia sa smrti viac boja odkedy maju vacsiu inteligenciu preto potrebuju nejakú útechu v podobe neba a toho že smrťou všetko nekončí 🙂
Za dúhový most 🌈 aj moji sú určite tam 🥰
@babajaga nic take sa nikde nepise, v biblii je myslim napisane ze na drhom svete bude lev, alebo tiger s clovekom vedla seba, kazdy zivy tvor je duša a energia
@babajaga podľa Biblie zvieratá nemajú večný život, v nebi budú nové zvieratá, ja zvieratá hrozne milujem a je mi Ľúto, že v nebi neuvidím nášho zomrelého psíka a aj toho druhého
@esmera50 to je hlupost....ake nove zvierata? Kde to je v biblii? Vies zalezi ako si to clovek vysvetli, nikde nemas napisane ze zvierata co zomreli nejdu nikam, mali tu poslanie, citili lasku, aj oni su niekde....
@esmera50 to je hlupost....ake nove zvierata? Kde to je v biblii? Vies zalezi ako si to clovek vysvetli, nikde nemas napisane ze zvierata co zomreli nejdu nikam, mali tu poslanie, citili lasku, aj oni su niekde....
@lucinkaboz je to v Biblii, určite, duša zvierat sa vracia do zeme, kým duša ľudí ide do neba či do pekla, a v novom nebi budú aj nové zvieratká :D

@babajaga prečítaj si knihu od Marcela Vaneka: Nová cesta poznání - může se to stát i vám. Myslím, že v tejto knihe je fajn popísané ako vnímal autor (okrem iného) aj smrť svojho psíka. Marcel je duchovný učiteľ, možno ti to pomôže aj v inom.