Kam ísť počas rekonštrukcie bytu?
Milé maminky chcela by so sa poradiť 5 mája idem rekonštruovať byt žijem s rodičmy a s 5 ročnou dcérou a nemám ich kam na mesiac dať po prípade poradiť ako ste to riešili bo nikto mi nechce dat prenájom v bratislave iba na mesiac :(
tiež si myslím že najlepšia bude rodina su aj ubytovne ale pochybujem že by ťa tam vzali s dieťaťom väčšinou tam bývaju robotníci vela hluku a tak takže odporučam rodinu
Ahoj petroemka, čítam si tvoj status a hneď mi napadla situácia, ktorou si prešla moja sestra, keď sa rozhodla pre rekonštrukciu svojho bytu.. Na mesiac potrebovala nájsť dočasné bývanie pre seba a svoje dve deti. Prvá vec, ktorú urobila, bola, že oslovila všetkých známych s otázkou, či nevedia o nejakom dostupnom bývaní. Nakoniec sa ukázalo, že jej kamarátka mala byt, ktorý práve v tom čase stál prázdny, pretože čakali na začatie vlastnej rekonštrukcie. Možno by sa dalo niečo podobné skúsiť aj v tvojom prípade. Keďže nemala šťastie s krátkodobým prenájmom cez klasické inzeráty, skúsila sa pozrieť na platformy špecializujúce sa na krátkodobé prenájmy. Áno, môže to byť trochu drahšie, ale našla pár ponúk, ktoré boli ochotné ju ubytovať len na mesiac. Možno by stálo za to zvážiť aj takúto možnosť. Napokon sa sestra rozhodla pre kombináciu týchto riešení. Prvý týždeň strávila s deťmi u kamarátky a zvyšok mesiaca v krátkodobom prenájme, ktorý našla cez internet. Bolo to síce hektické a vyžadovalo to trochu logistického plánovania, ale nakoniec bolo super vidieť, ako sa jej podarilo preklenúť tento náročný čas. Neviem, či moja odpoveď pomôže, ale dúfam, že áno. Držím palce, aby si to dobre zvládla 🙂
@blackwednesday - diskusia je z r. 2015 😉

@petroemka - a koľko izieb má byt? Nedá sa to rekonštruovať za ich prítomnosti? Ak mám pravdu povedať, málokto má možnosť sťahovať sa preč z bytu počas rekonštrukcie... Pokiaľ nechceš platiť hotel, tak asi Vám tiež iné neostane, len ostať v byte. A nemáš nejakých súrodencov?