Kam mám ísť študovať, keď chcem pracovať v manželskej poradni?

derilmn
11. dec 2013

Ahoj kocky... Mate aj vy taketo stavy, ked citite, ze vas vasa praca nenaplna a rozmyslate, co by ste chceli v zivote robit- aka praca by vas bavila ? Ja teda ano. Robim opatrovatelku v zahranici, no ale tuto pracu nechcem robit cely zivot 🙂 Mam este len 25 rokov, este by som mohla skusit nejaku skolu a robit nieco, co ma bavi a naplna... rozmyslam kde si viem samu seba predctavit... a mam to ... ze ma to skor nenapadlo 🙂 stale sa moji priatelia (aj baby aj chalani) so mnou radi porozpravali, ked mali problemy vo vztahoch. Neviem cim to je, ale aj vydate zeny a zenaty muzi sa mi zdoveruju. A ja sa aj rada s ludmi rozpravam, vypocujem ich a skusim im navrhnut riesenie, proste komunikujem a ukludnujem ludi v tomto. Tak ma napadlo, ze co by mi trebalo (aku skolu, kde na koho sa obratit) ak by som sa chcela venovat poradenstvu v partnerstve : manzelske poradenstvo a podobne... Neviete mi niekto poradit ? vopred dakujem :*

wena
11. dec 2013

Ak chceš pracovať v manželskej poradni mala by si vyštudovať psychológiu a potom si urobiť špecializačné štúdium (atestáciu) v poradenskej psychológii.

@derilmn

denkaajejdeti
12. dec 2013

@derilmn Tak ako píše wena, ale je problém nájsť si miesto a keď ho konečne nájdeš (nikto ti nezaručí, že sa dostaneš práve do manž.poradne, môžeš skončiť aj niekde úplne inde), tak ťa zloží na kolená plat (je to podobné ako s učiteľstvom, až na to, že učitelia majú svoje odbory, ktoré za nich lobujú zvýšenie tabuľkových platov, no psychológovia nie).
A nemalý rozdiel je počúvať problémy iných napr. 2-3 hodinky denne a iné 8 hodín denne.

xlucia
12. dec 2013

@derilmn este si pozri na internete co je to mediatorstvo 😉