Kam s otvoreným vínom a vaječným likérom?

chocholousek
16. feb 2018

Ahojte. Už som počul rôzne názory, že s otvoreným vínom rýchlo do chladničky a vzápätí ma niekto presviedčal, že tam sa pokazí a musí sa skladovať pri izbovej teplote. To isté s likérom. Ako je to všeobecne s alkoholom? Kde ho skladovať? Likér by vraj mal byť v chladničke až po otvorení, víno by naozaj malo zostať po otvorení mimo chladničky? Ako to je? Díky za rady.

tana85
16. feb 2018

Liker neviem, ale mame doma taku pumpicku s vrchnakom na vino. Da sa vrchnak cez ktory sa pumpou vysaje z flase vxduch, vrchnak to udrzi. Potom dam vino do chladnicky. Ale zase nie ze na tyzden, tak 2-3 dni najviac

janci05
16. feb 2018

Tak podľa mňa, všade kde sa dostane vzduch, (kyslík) tak to rýchlejšie podlieha skaze. U vín je to rýchlejšie, tak by som ich sklaladovala v chladničke a čo najrýchlejšie spotrebovala. Čo sa týka alkoholu a likérov, tak tie vydržia dlhšie, aj mimo chladničky, ale tiež by som ich radšej držala v chlade a ak by som ich nevypila, tak by som ich dala aspoň do nejakých dezertov.

jasminet
16. feb 2018

podla mna vinu velmi neprospeje chladenie, ohrievanie, chladenie - ani zatvorenemu a o to menej otvorenemu, takze chlad chlad chlad

damoska
1. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ak mám otvorený alkohol dám ho do chladničky na vino

bucko555
1. júl 2018

vino nestihnem skladovat otvorene nikde pretoze ho hned dopijem

12romi34
25. okt 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

tiež davame všetok alkohol do chladničky na vino, nemusí tam byt iba vinko.

essenceee
12. nov 2018

o chladničke na vino som nikdy nepočula. teda viem že su, su cih plne vinarničky, ale žeby sa davali aj do domacnosti?