Kam sa ukryť počas 3. svetovej vojny?
...Keby vypukla 3svetova? Vážne sa zamýšľam a veru neviem ktorým smerom ...letecký to už nepôjde si myslím, tak kde v Európe by nepadali jadrové hlavice?
A nie nestresujem, neplacem, nie som psychicky na dne😄
Len sa tak zamýšľam...
A aby som odpovedala na otázku: nešla by som nikam, ostala by som doma s rodinou. Treba byť s rodinou, priateľmi, susedmi a navzájom si pomáhať. A nebojte sa jadroveho konfliktu. Nikto nie je taky šialený ze by chcel znicit vacsinu tejto krasnej planety, co by z toho mal, keby tu nič nebolo.
@bzucabzz si tam nahadzala tolko statov .. ved to je na dlhu debatu. Co juhoslavia ? Este akoze aj za obciansku vojnu v Juhoslavii moze zapad ?
No , a presne toto je to co sa podarilo "anti-zapadu" - Rusku, rozsirit medzi ludi . "Za vsetko moze zapad". Krasne tym masiruju uz 10rocia verejnu mienku.
Preto aj teraz, ked oni napadli Ukrajinu, tak jasne, ako inac, cast ludi, ako zhypnotizovani, opakuju: vojnu sposobil zapad.
@bzucabzz toto milujem: "treba sa dovzdelavat" . Pekne tu historiu sledujem, precital som XY knih.
Konkretne ta Juhoslavia .. maju pekne bohatu historiu nenavisti medzi sebou , Srbi a Chorvati. To nie len 90.te roky.
Ukrajinci a Rusi. Rusi a Poliaci. Rozne kombinacie. Vojny, obcianske vojny, mensie ci vacsie genocidy.
Jaj, zabudol som. To zapad.
Mozete mi prosim uviest par zdrojov vasho vzdelavania sa v tejto teme ?
@bzucabzz nejako si neodpisala, z akych zdrojov to ty studujes.
Aktualna tema je inac aj Syria, aj ty uvadzas stat Syria.
Pozri videjko:
Teda ak to automaticky nezmietnes zo stola s tym, ze to su len zaplateni herci, ako byva klasikou u tych co cierno-bielo kydaju na zapad .. stylom ako zapad len vsade zle robi, a naopak Rusko maju za mieromilovnu krajinu ktora pomaha, siri mier, prosperitu.
@bzucabzz dalsia vec - ako teraz padol Assadov rezim, vo viacerych nemeckych mestach, alebo aj vo Viedni atd... ti syrski emigranti robili sprievody, oslavovali v uliciach. Zeby takto na viacerych miestach ludia oslavovali v uliciach, keby to bol nejaky dobry rezim ?
To mi pride ako to vsetko basnenie o dobrom Rusku, dobrom Putinovi, ktory spravne vedie svoju krajinu a rozvija, stara sa o ludi.... Ale v realite predsa len, aj Slovak s takym nazorom - je radsej v nejakej zapadnej krajine. Popri mnozstve emigrovanych Rusov.
No fakt teda .. akemu "vzdelavaniu" v tychto otazkach sa venujes, .. tie zdroje prosim ... ze ti vychadza ako je zapad = zlo ?
Mam troska take tusenie, ze cele "vzdelavanie" budu len nejake strucne internetove zdielacky, a par kratkych videi od ludi typu Blaha. Ale mozno sa mylim.

Aby bol mier, mal by byt priam pás neutrálnych štátov. A malo by tých neutrálnych štátov byt co najviac, ovela viac ako ich je teraz. (čize nepriklanajucich sa ani na jednu, ani na druhu stranu, lebo len to je ozajstna neutralita) a cim viac ich bude a bude tlacit na mierove rokovania, tak tym to bude lepsie. Vojna je zla ludia, je jedno kde, medzi kym, vzdy su obeťami ti obycajni ludia. Na oboch stranach konfliktu. Premýšľajte trošku.