Kam sa vybrať na krásne a dostupné vianočné trhy?
Ahojte, kam chodievate na vianočné trhy? Chodievate na ne aj do zahraničia? Ktoré sú podľa vás najkrajšie a kde sa oplatí ak nechcem rozbiť celú výplatu? 🙂
Idem t.r. do Budapesti. Cenovo je to asi vsade cca rovnako drahe, ale ide o vylet a nejaky punc nezruinuje nikoho.
Dovolím si o sebe tvrdiť, že som znalec vianočných trhov, minimálne tých " hlavných európskych " a najviac ma nadchol Talin... Viedeň,Praha,Budapešť za mňa des a tlačenica, nemalo to žiadnu vianočnú atmosféru mimo vína v ruke a nejakého vianočného osvetlenia :D
Krakow a ak chces nieco "ine", tak skanzem v Roznove pod Radhostem
Krakow a ak chces nieco "ine", tak skanzem v Roznove pod Radhostem
@viestta sto ľudí sto chuti. Mne sa ten v Krakowe nepáčil, ale to sme boli v roku 2018. Mesto Krakow nádherne ale trhy slabé, zle zorganizované. To v Košiciach minulý rok sa mi oveľa viac páčil.
@petush21
Asi najviac sa mi páčilo v Wroclawy. V Prahe sme boli minulý rok a na moje prekvapenie neboli tam nejaké šialené ceny.
Dovolím si o sebe tvrdiť, že som znalec vianočných trhov, minimálne tých " hlavných európskych " a najviac ma nadchol Talin... Viedeň,Praha,Budapešť za mňa des a tlačenica, nemalo to žiadnu vianočnú atmosféru mimo vína v ruke a nejakého vianočného osvetlenia :D
@procrastique a co sa tyka atrakcii pre deti? Vies nejake miesto poradit?
mne sa pacilo Milano a ich vianocne trhy
@petush21 Všade sú krásne ak na Slovensku ak v zahraničí. Na Slovensku sa mi páči veľmi Trnava,Nitra aj Bratislava. Nádherná je Budapešť,,Viedeň, Praha aj Krakow..Ale naša srdcovečka vianočné Zakopané-Gubalówka 💕
@petush21 Podľa mňa všade sú nádherné keď je krásne historické centrum a ak nasneží tak to umocní tú vianočnú atmosféru ešte viac. Nám sa páčilo všade, proste tá atmosféra to je najviac. A viac menšie mestečká .Ale aj veľké samozrejme majú svoje čaro, len už ľudí je veľa. Budapest nám viac akl Viedeň. A trhy nás nezrujnovali,keďže ideme tam na punč a nie vždy tam jeme. Radšej si nájdeme niečo útulné v teple .
Ja odporúčam Viedeň, ale nie tie klasické pred Rathausom alebo na Stefansplatzi, kde je to prepchaté turistami. Mne osobne sa páčia vianočné trhy pred Belvederom (tam je vždy úžasná vianočná atmosféra, vystupujú tam zbory s vianočnými skladbami) alebo na Spittelbergu alebo na Karlsplatzi.
Brno!!!
Este to tu nik nespomenul, ale za mna jednoznacne Gyor. To mesto tym zije. Dokonca si tam vies dat zimnu zmrzlinu.
Boli sme v Prahe,Viedni,Krakove, Trnava,BB,Nr, Ba,Vroclav. Roky sa chystam do Budapesti a laka ma Milano a Malaga. Z vymenovanych je moja srdcovka Krakov.
Mne sa viac pacili v Brne ako v Prahe a potom asi najviac Budapest pri Bazilike, Vieden Schönbrunn a Karlsplatz, Salzburg a ak chces nieco uplne ine tak London, mas tam aj take ako WONDERLAND, same kolotoce 😀 ale predvianocna vyzdoba v celom meste bola Top 👍 ale pekne boli na Trafalgar Square. V Londyne rovno vybavis aj vianocne nakupy 😀
ked už spomínate trhy, dnes dávali vianočný stromček v Bratislave na Hlavnom námestí
my napr do Viedne na trhy chodime kvoli korculovaniu pred radnicou. to je uz x rokov top. hlavne korculovanie hore kopcom a potom aj dole kopcom ,⛸️⛸️⛸️
my napr do Viedne na trhy chodime kvoli korculovaniu pred radnicou. to je uz x rokov top. hlavne korculovanie hore kopcom a potom aj dole kopcom ,⛸️⛸️⛸️
@lucik194 aké sú tam ceny prosím ťa? Ideme tiež do Viedne. Tak že koľko si brať eur... To je ba námestí R... Neviem ten presný názov...sú tam aj restiky, kaviareň?
Ja idem tentokrát na otočku do Atén na vianočné trhy
@lucik194 aké sú tam ceny prosím ťa? Ideme tiež do Viedne. Tak že koľko si brať eur... To je ba námestí R... Neviem ten presný názov...sú tam aj restiky, kaviareň?
@anonym_cd9f76 no korcule vies aj pozicat kebyze nemate, ale inak my bravame vzdy svoje.
skrinky na odkladanie veci tam su. my inak len zoberieme velikansku tasku a tam nahadzeme topanky, to niekde nechame pod lavickou, vobec to neriesime, myslim odkladat veci do skriniek..... maly ruksak mam s dokladmi na sebe
cena korculovania neviem kolko bude tento rok, detto datum, to budeme riesit priebezne podla pocasia a volneho casu. minuly rok to pre rodinu tusim bolo okolo 30€ to korculovanie.
ceny jedla su ako vsade inde na trhoch, nie je to ale drahsie len kvoli tomu , ze je to pred radnicou.
chodime autom, parkujeme na ulici 300-400m od radnice, nie sme ochotni sa trepat s korculami vlakom.
Chodime kazdy rok, uz skor zo zotrvacnosti .
Teraz viac do mensich miest.
Najdrahsia bola Budapest, najplnsi Salzburg a naj sa mi pacilo Talianske Asti, aj najlepsie jedlo.
Punce vina su najlepsie v Bratislave a najhorsie ho Viedni.
.
Vsade byva krasne, ak je dobra spolocnost. Ale, k tej Prahe, chodte co najskor, inak je tam taka tlacenka, ze Karlov most stoji, to, znamena, ze stojis a nevies sa na krok pohnut, a ak sa pohnes, tak len tak, ze Ta dav nesie. Nekukas napravo, lebo nic nevidis, len more ludi. A to iste bolo od Karlovho mosta smerom do centra, samozrejme vecer, ked to je najkrajsie. My ideme teraz radsej hned zaciatkom, potom dame take male lokalne v Rakusku.

Chodime na trhy len do Viedne no tento krat dame na par dni Prahu a velmi sa tesim . Mne sa ale inak velmi pacili kedysi trhy v Krakove 🩷