icon

Kamarátka chce požičať peniaze

princeznasevera
27. apr 2020

Dievcence mam kamaratku ktroa je zo slabsich pomerov. Pracovala asi dva dni a vyhodili ju lebo prepustali kvoli korone. Uz dlhsiu dobu mi vypisuje ci jej nemozem poziciat peniaze. Moj partner s tym nesuhlasi pretoze si odomna pyta peniaze v kuse. Sice ich vrati ale az ked ju viac krat vyzvem ale nevie narabat s peniazmi. Strieda muzov jak ponozky to je jej vec ale je mi uz ozaj trapne navyse som jej povedala,ze sme zacali stavat a mame vela vydavkov no ona to potrebuje aby si mohla na poste nahlasit aby jej tam mohla chodit posta. Byva u otcovho brata aj s otcom.
Moj s tym nesuhlasi no ona tlaci,ze tie peniaze potrebuje. Ako jej to slusne no dat jasne najavo,ze nebudeme jej poziciavat?
Da sa vobec takeho cloveka zbavit?

Strana
z3
melynda
27. apr 2020

Pokiaľ nejde o nejakú veľkú sumu a mám tak by som požičala, ale samozrejme, že všetko má nejaké hranice a sú prípady kedy proste treba povedať nie. Bude to pre teba lepšie, keď sa to v živote naučíš 🙂

princeznasevera
autor
27. apr 2020

Takze povedala som jej ze jej nepoziciame a ona povedala,ze kim som si nenechala rozkazovat od mojho ako bolo dobre ze uplne ma zblbol

pieksamaki
28. apr 2020

@princeznasevera
To su vselijake vztahy.....takto sa dostane clovek na ulicu....ked nestoji na vlastnych nohach... ..

princeznasevera
autor
29. apr 2020

Tak dnes mi zas napisala ci jej nepoziciam aspon tych 5 eur

h2
29. apr 2020

@princeznasevera Začala som čítať, ale dostala som sa len po príspevok, kde píšeš, že sa jedná o 20 €. Ja teda nie som žiadna milionárka, ale ak by bola moja kamoška na tom tak, že odo mňa pýta 20€, tak by som jej ich nepožičala, ale rovno darovala. S tým, že to má odo mňa napríklad na najbližšie narodeniny a vracať to nemusí. (Samozrejme, ak by to nebolo každý mesiac. Ale aj tak by som kamoške požičala.)

h2
29. apr 2020

@princeznasevera Prosím Ťa, daj mi kontakt na tú Tvoju kamošku, ja jej tých 5€ pošlem. 🤦🏻‍♀️

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
h2
29. apr 2020

@perdulka7 No ale píše, že kamoška peniaze vždy vráti. Ja by som požičala. Človek, ktorý aj po odmietnutí ďalej prosí aspoň o 5 eur, musí byť zúfalý. ☹️

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
h2
29. apr 2020

@perdulka7 Ale tu ide o 5 €. Človek, ktorý nemá ani 5 €, ich neminie na cigy a alkohol, lebo tipujem, že nemá čo jesť.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
h2
29. apr 2020

@perdulka7 OK, vidím, že si to budem musieť prečítať celé, možno potom naozaj zmením názor. (Ja som taká naivná idealistka totiž. 😀 )

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
amelia000
29. apr 2020

@princeznasevera juj ani cent by som jej nedala ani nepozicala...a jak to pokracuje? Dufam ze aj na tych 5e sj jej napisala ze nie 🙏🙏🙏 nedaj sa zlomit

Strana
z3