icon

Kamarátkam som požičala veci po bábätku a všetko mi vracajú pokazené

3. nov 2020

Co by ste spravili na mojom mieste?
Pri prvom dietati som si nakupila veci - kolisku, kresielko, hraciu deku, atd .... vsetko oblecenie som si odkladala pre pripadne druhe dieta. Medzitym ale dve kamosky mali postupne za sebou deti tak som im veci pozicala. Som si hovorila ze zbytocne to ja budem doma drzat ked to ony potrebuju. Teraz cakame druhe, kamoskam deti vyrastli a veci mi zacinaju vracat. Postupne objavujem na veciach chyby:
- koliska ma zaseknute take tlacitko takze sa nehojda. Manzel to pozeral a ze je tam nieco zlomene a jedine ako to vie “opravit” je ze koliska sa bude dat hojdat ale nie napevno zastavit.
- hojdacie kresielko malo zatecene baterky a ked sa mi vratilo tak nehralo a nevybrovalo, manzel to nejako vycistil tak je to uz ok a na nozickach este chybaju take silikonove protismykove zabrany (nevadi funkcnosti)
- hracia deka - jedna tycka derava takze som ju musela zasit aby vobec drzala na mieste, hracky na zavesenie chybaju pripadne maju neorginal zavesne kolieska takze sa tazko zachytavaju + podlozka co ma svietit a hrat tak z 3 svetielok svietia 2 a tiez len kedy sa im chce a podlozka vydava tahavu melodiu, obcas sa zasekne pripadne po spusteni nehra vobec
- monitor dychu - jedna koncovka je nalomena a drzi asi len silou vole, som ju tam musela zalepit pre istotu aby mi nevypadla
- oblecenie - to som cakala ze nosenim sa ponici, sem tam fliacik, dierka - ok chapem ale mne sa vratili doslova donicene veci (niektore) - napr nohavice s mega dierami na kolenach, teplakova suprava bez teplakov set ciapka/rukavice/sal bez rukavic, set ciapka a sveter - ciapku mam, sveter je neviem kde ...

Ked mi veci jedna vratila tak som ich nekontrolovala (co som mala poskladanu kolisku zlozit a skontrolovat? ) a rovno dala druhej kamoske takze teraz neviem ktora tie veci ponicila. Keby som toto tusila tak nepoziciam nic a moje druhe dieta bude mat sice pouzite (po surodencovi) veci ale v top stave. Takto mam pouzite a ponicene veci.... druha vec je ze po druhom dietati som mohla veci este predat ako funknce, teraz budem musiet ist pod cenu lebo na vsetkom je nieco zle takze v konecnom dosledku este dojdem aj o peniaze.
Ako sa hovori za dobrotu ... strasne ma to hneva lebo na veci vo vseobecnosti si davam pozor a chcela som len pomoct.

Neviem ci im mam vobec nieco hovorit, nechcem si ich pohnevat koli materialnym veciam (ano v konecnom dosledku su to len veci, hlavne ze sme zdravi .... ale ja som na tie veci musela zarobit peniaze, oni ich dostali pozicane zadarmo a teda riadne na tom usetrili ...) a hlavne nechcem ukazovat prstom ani na jednu lebo neviem ktora co donicila ...

Strana
z6
daneso
4. nov 2020

@zuzuliennka1 prepáč ale tie veci odovzdávali a mali požičané dospelé osoby neodovzdavali ich deti keď viem že deti niečo zničili tomu nezabránis staci ospravedlnenie a prípadný darček za ponicienie ja som to tak urobila 🙂 ... stále hovorím je to o ľuďoch ako s prenajímaním bytu za 10 rokov prenajímania bol iba jeden pár ktorý sa tam správal ako doma po ostatných sme upratovali maľovali a drhli 3 dni dvaja jednoizbový byt 🙂 Pekny deň 🙂

maminkasisa
4. nov 2020

este raz: nemala si poziciavat veci, ktore este budes potrebovat, alebo im povedat, ze aby na to davali velký pozor. A aj dieta dokaze znicit monitor dychu, o tom potom. Ja som ho mavala v kociku, ked spali vonku a alebo pri postielke v inej miestnosti, ked sa zobudili tak v kociku sa s nim hrali, kym som po nich vybehla a aj sa stalo, ze ho z toho kocika vyhodil. Potom som samozrejme davala monitor na ine miesto v kociku. A aj sedatka co mali a aj hracie deky, tiez odtrhli co sa dalo, ved sú to deti a aj 6mesacne vie kadeco odtrhnut. Veci nam maju služit a nie ich mat na ozdobu. To ak mam striehnut na vsetko co mali v rukach, aby sa tomu nahodou nieco nestalo, tak im to ani nedam. Mala si si veci hned pozriet, ked sa Ti vratili od jednej kamosky a videla by si, v akom su stave. Ked ta druha videla, ze ako vyzeraju, tak sa zariadila podla toho. Nikoho neobhajujem, ale uz sa to stalo a mala si to riesit hned, Ani nevies, ktora z nich to znicila. Aj mna by to hnevalo, ze sa Ti veci vratili v takom stave, ale ja by som ich nepoziciavala, az keby som ich nepotrebovala. Ja som darovala detsku postielku aj matrac, a teraz mi bratraneh caka babo, a tak som kamosku poprosila, ci ju este nahodou nema, zeby som ju chcela este posunut dalej. A si predstav, bola ochotna ju dat dalej, aj ked som jej ju darovala. Keby ju aj bola predala, bola to jej vec.

autor
4. nov 2020

@zuzuliennka1 monitor dychu mam taky ze ak je spravne dany do postielky (v krabici bol aj navod) tak dieta sa ku kablikom nema ako dostat

Veci boli v TOP stave - doslova ako nove po mojom dietati a vady ktore som popisala dieta nemalo ako spravit. Obe mi veci vratili ked mali deti cca pol roka - to sa dieta este ani neposadi, niektore maju este problem s otacanim a teda asi by sa patrilo ospravedlnit alebo povedat aspon nieco ked vraciam pozicane a nie je to v povodnom stave, nie zabalit a hrat mrtveho chrobaka ...

livka_
4. nov 2020

Prepac ale uz sest stranok tu opakujes vkuse to iste, tak sa vzchop a uz to tym dvom nicitelkam veci povedz. 🙏💁Pretoze to co v sebe potlacas a nas stale o zniceni utvrdzujes si tu ventilujes na zenach ktore ti radia.

autor
4. nov 2020

@livka_ dakujem za radu, to je to preco som vobec tuto temu zacala - dosla som si pre radu ako sa mam zachovat.

Ak si precitala vsetky strany tak si sa iste docitala ze nie vsetky mamicky s tym suhlasia, niektore sa cuduju co mi vlastne vadi ...

maryon1
4. nov 2020

Pozri, ak ťa stav vrátených vecí takto strašne hnevá /lebo hnevá, cítiť to z tvojich príspevkov/, tak sa jednoducho s kamoškami stretni, najlepšie s oboma naraz, a povedz im to, čo babám tu na koníku. jasné, že riskuješ, že nebudú už také dobré kamošky ako doteraz - ale tak dobré kamošky nevracajú zničené veci a ani bú k tomu. mala si ich konfrontovať hneď ako si rozbalila tie vrátené veci, a nie ich opravovať.

ladyvi
4. nov 2020

Jj ja si tiez myslim, ze tam chybalo to buuu. A aspon nejake nove oblecko pre deti alebo knihu pre teba ako odskodnenie. Pripadne 20eurovka do ruky. Proste gesto.

miriam11
4. nov 2020

Ja veci nepoziciavam, ale darujem. Nečakám a nechcem, aby mi veci vracali. Neriešim materiálne veci.

fem
4. nov 2020

ludia sa tak spravaju k veciam, co nie su ich. Pozehnaj ich napriek tomu vsetkemu, lebo zbytocne si budes nicit vlastnu psychiku. Asertivne bez hnevu povedz, ak nieco citis, s hnevom budes ublizovat len sama sebe. Osobne ked nieco dam niekomu, tak uz necakam akoby spat, beriem to ako "dobry skutok" Radsej dam ako poziciam. niekedy radsej darujem k predanemu ako len tak dam. Lebo ludia niekdy chcu veci , ktore nepotrebuju. Nikdy nezabudnem ako som stala s pamperskami premium zadarmo niekde a ten clovek ani neprisiel. Odvtedy mam jasnejsie svoje pravidla, a vazim si, ale ked nieco davam tak necakam spat je to lepsie.

zuzuliennka1
4. nov 2020

@daneso keby si citala cele, pochopis, ona si stale ide svoje, preco sa jej to vratilo take znicene, ked ona to po JEDNOM dietati mala ako nove 🤦🏼‍♀️ toto co nam tu vypisuje - si mala osobne z oci do oci vydiskutovat s tymi, ktorym to pozicala... to je jedina rada, ktoru jej tu opakujeme na 6 strankach a furt svoje.... za dobrotu na zobrotu v jej pripade, bohuzial, aspon zistila, ake ma “kamosky”

evaachesa
4. nov 2020

Inak je dosť možné že už o tom kamošky aj vedia ak sú tiež na MK 😁 možno sa v tom našli 😏

zuzuliennka1
4. nov 2020

@evaachesa tiez mi to akurat napadlo 😂😂

evaachesa
4. nov 2020

@zuzuliennka1 veru...tak 98% by som tomu kľudne dala 🤭 a veľa je tu takých konkrétnych príbehov že veľa krát mi to napadne ...aj keď to tu dá človek pod nickom alebo ako anonym, ešte to neznamená že ho ľudia nespoznajú a nedôvtipia sa že je to o nich 😀

daneso
4. nov 2020

@zuzuliennka1 máš pravdu necitala ale tak možno keď si prečíta viacej názorov sa jej uľaví 🙂

maja22
4. nov 2020

@luciannka83 ja som mojmu prvemu synovi kupila nejake veci pred 13 rokmi tu v bazari. Nosil teda nosene. Po nom jeho mladsi brat, potom tie veci mala pozicane moja sestra pre dve deti a teraz to nosi nas treti, dvojrocny. Takze daju sa veci zachovat. Nevadi, ze su sprate, ked drzia patenty a nie su viditelne flakate, na doma su dobre. Ale je pravda, ze sa nam nazbieralo strasne vela veci. Kupili sme, dostali darom a potom aj nejaki znami priniesli po svojich detoch - to bolo vo velkych vreciach a tak sa veci nielen zachovali, ale postupne aj vyhadzovali, take viditelne flakate alebo derave. Nastastie sme nic nemuseli vracat, to by bolo bez sance si to pamatat. Len raz som dostala, ze pozicane, to som nikdy nevytiahla z tasky a neobliekla, pre istotu.

maja22
4. nov 2020

Keby som bola taka strasne nahnevana ako ty, asi by som im obom povedala/napisala, ze teraz pozeras tie veci, co mali pozicane a si nemilo prekvapena, ze su takto a takto poskodene. A ze ti je luto, ze ta o tom neinfomovali same. Ze hlavu by si im neodtrhla, keby ti to povedali, takto ta to mrzi o to viac. V kazdom pripade su to len veci, nejde o zivot, tak to nejako skusis opravit, aj chapes, ze veci sa opotrebuvaju, ale im davas vediet, ze ta to trochu rozladilo. Proste slusne vyjadri svoje emocie, ulavi sa ti a ak ti tie kamosky za kamaratstvo stoja, tak na tom hadam vztahy nepadnu. Nejde o to pohnevat sa na cely zivot, len upozornit, ze si sklamana a bud sa ospravedlnia, alebo budu hadzat vinu jedna na druhu a to uz potom bude treba nejako ukocirovat, aby z toho nebol vacsi problem ako je.

andreatytler
4. nov 2020

Ako som povedala, mne pride cudne veci pre deti poziciavat s tym ze ich ocakavam spat v takom istom stave.
Teraz po 6 stranach diskusie mi tiez pride cudne ako ti vadia nazory, ktore su ine od tvojich a neustale sa snazich tich ludi presvecit o svojej pravde.

autor
4. nov 2020

@ladyvi - jedna z mala co to pochopila, jedno blbe buu by zmenilo moj cely pohlad na vec
@maryon1 veci som rozbalila par dni dozadu, ked mi ich vracali tal som ich nekontorlovala - ako pisem v uvodnom prispevku - to som mala poskladat kolisku ktoru mi vratila rozlozenu aby som zistila chybu?
@evaachesa nie su na mk...

obleckozaecko
4. nov 2020

Ja nechapem ako sa moze tato tema este stale riesit 🙈😂 Moj nazor co by som robila JA som napislala a tebe radim, aby si im to povedala lebo evidentne ta to zoziera. A nemusis znovu opakovat, ze ta to stalo peniaze a boli veci ako nove. Ja to chapem. Ale pre mna su to stale len veci. Ak ti ide o princip ako hovoris, ze to zatajili - tak potom im to ferovo povedz do oci. Ale rataj s tym, ze to mozno nepochopia dokonca popru 🤷🏻‍♀️ Ja tento pristup nechapem ale sme rozni a na tvojom mieste by som to riesila takto.

evaachesa
6. nov 2020

Pohlo sa to niekam? Hovorili ste spolu?

anonym_9debda
5. dec 2025
@zuzanka.zuzu

za túto tému som VEĽMI VĎAČNÁ lebo od nikoho nebudem chcieť NIČ.... kks aby sa dospelá žena takto opustila kvôli pár veciam 🙈 @ivana.natasha mala pravdu, strašne lipneš na veciach a fňukáš..... pozor aby si nezostala zatrpknutá lebo "sa ti stala krivda" ako tu jedna kočka spomínala, že jej mama už 40 rokov považuje za krivdu jedálenskú stoličku 🙄

ide ťa tu roztrhnúť od jedu, vadí ti všetko (hoci píšeš že nie), od monitora dychu až po "zašiť diery"...... tvoje dieťa je buď extrémne nehybné (buď rada, si výnimka, nie pravidlo) alebo proste žiješ v múzeu (a v tom prípade dieťa ľutujem, mala som také spolužiačky, ktoré sa rozplakali keď v škole uprostred roka natrhli obal zo zošita "lebo maminka im vynadá") 🤐

@zuzanka.zuzu dufam ze si nakupis veci za 300€, pozicias a vrati sa ti srot....a neber si to tak, su to len veci...

Strana
z6