Karma je zdarma - veríte tomu?

26. jún 2022

casto sa stretávam konkrétne na tejto stránke s heslom "karma je zdarma" je to nejaka povera? alebo tomu naozaj verite? je tu niekto komu sa uz karma aj vratila ak teda tomu verite alebo poznate niekoho, komu sa to vratilo a teda urcite to karma bola? a ako sa vlastne vracia len tak ci trojnasobne? lebo ohladom toho som tiez pocula viacero moznosti....
ak sa uz zla karma vracia vracia sa aj ta pozitivna?

viestta
26. jún 2022

Myslím si, že 99 zo 100 co to používajú o karme nemá ani šajnu, ale znie to tak "IN" tak to pouzivaju

autor
26. jún 2022

@viestta a ty tomu veris? alebo si myslis ze je to blbost?

elizabet173
26. jún 2022

je to väčšinou len zbožné želanie toho, komu bolo ublížené. Hovorí si to napr. žena, ktorej manžel odišiel za inou, lebo jej to želá tiež. Sama dobre vieš, že to tak nefunguje

viestta
26. jún 2022

Keďže karma pochádza z hinduizmu a ja som čistý a presvedčený materiálista, tak aj karma aj boží súd aj všetky podobné ekvivalenty so zakladom v akomkoľvek náboženstve idú mimo mňa a neverím na nich.

sissy27
26. jún 2022

Za mňa to funguje celkom slušne - čo si všímam, vracia sa všetko, dobré aj zlé. V akej mierke to už neevidujem (a asi sa to ani nedá objektívne zhodnotiť).
Niekto to nazýva karma, niekto božie mlyny, niekto náhoda… pre mňa je to o tom, že čo dávaš to aj dostávaš. To ale neznamená, že máš cielene teraz robiť dobré skutky len aby sa ti to vrátilo v inej podobe. Len proste žiť tak a správať sa tak, aby si sa nemusela jedného dňa za seba hanbiť, to je celé.

marsmykkok
26. jún 2022

súhlas s @elizabet173 , zlé veci sa dejú každému v živote, ak sa udejú niekomu koho máš rada a považuješ ho za dobrého človeka môže ti byť ľúto, ak sa udejú človeku čo ti ublížil môžeš mať pocit že tam išlo o karmu a zožal čo zasial. Ale reálne to nie je tak, že dobrý človek bude zažívať len dobré veci a ten čo ubližuje a je zlý človek sa dočká zlých vecí.

maranta_leuconeura
26. jún 2022

Je to rovnake ako ,,na kazdu svinu sa vari voda", ,,co zasejes to zoznes", ,,zli ludia idu do pekla"... Jednoducho take povedacky, lebo realita, ze spravodlivost neexistuje, je kruta ;)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiwi3
26. jún 2022

ja ked to pocujem, tak citim pocit prenesenej trapnosti za toho, co to hovori/ pise. strasne blba rymovacka obsahovo aj formalne

0silvia0
26. jún 2022

v podstate to funguje, ide o vyvazenost v zivote. Ked posles do sveta nieco zle, tak sa ti to raz vrati. Ale neznasam toto slovne spojenie a mam na tieto 2 slova alergiu a z mojich ust to este nevyslo a nevyjde. V podstate je vsetko tak ako ma byt...

dusankomoj
26. jún 2022

Je to taká moderná verzia,toho čo naše babičky volali ,,božie mlyny melú pomaly,ale isto!"

autor
26. jún 2022

@dusankomoj ja viem co to je, len otazka je, ci veris ci to funguje, ci ozaj melu 🙂

autor
26. jún 2022

@zoro9836 😂

dusankomoj
26. jún 2022

Povedzme, že v niektorých prípadoch dúfam,že to tak funguje😉

solange7
26. jún 2022

Neznasam to slovne spojenie. Karma je zadarmo ked tak. Da sa to este pochopit tak, ze nejaky cech daruje stare karma. To vsak vacsina tych jednoduchych asi nepochopi.

ankare
26. jún 2022

Ano,.verím tomu. Čo vyzarujes, to aj priťahujes.

martinmmartin
26. jún 2022

Karma , Bozie mlyny a podobne hovadiny su ucelovo vymyslene aby jednoduchsi bez reptania a burenia znasali to co im ti co ich ovladaju nalozili.

cheeta
26. jún 2022

@ankare suhlasim. Tiež mi vysvetlenia lepšie sadnú cez "fyziku", dala som link na veľmi jednoduchý príklad. Platí na celom svete.

elizabet173
26. jún 2022

ale nemelú, veď sa rozhliadni okolo seba, sú ľudia, ktorí sa akoby narodili pod šťastnou hviezdou a naopak, niekto to má v živote veľmi ťažké, narodí sa mu postihnuté dieťa, príde o manžela, súčasne má chorých rodičov....toto primitívne slovné spojenie karma je zdarma je pre niektorých ľudí akoby barličkou na prekonávanie ťažkých životných skúšok.

nadazdi
26. jún 2022

Ja by som tu mohla do rana menovať veci na ktorých som sa smiala alebo som mudrovala a všetko sa mi vrátilo 😆 aj s úrokmi.. moj tatko zakopol a 2 dni nevedel chodiť.. ja že hahaha mantavy, do týždňa som bola na urgente 😅 moj muž 2 týždne dozadu sa smial kolegovi že druhýkrát zabudol peňaženku v restike že je retardovany.. tento týždeň mi píše pani, že našla peňaženku môjho muža 😅

lucinka1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
26. jún 2022

@elizabet173 a ty ako vies co sa v zivotoch ludi skutocne deje cely ich zivot? to ze nieco nejako vyzera neznamena nic. niekto moze trpiet uplne inym sposobom ako si predstavujes. toto je neskutocne povrchne tvrdenie.
Vidis len povrch nejaky vysek zo zivota a nie vsetko co ti ludia akoze pod stastnou hviezdou prezivaju.

salome123
26. jún 2022

@nadazdi presne.... Hlavne keď som skodoradostná tak sa mi to vráti ako bumerang 😀

akinom0077
26. jún 2022

neverim karme a po pravde to vrcholne neznasam ked sa ludia “ karmuju” v jedno kuse.

martinmmartin
26. jún 2022

Problem je ze za kazdym tvrdenim co akoze potvrdzuje karmu je milion situacii ktore sa staly a karmu priamo vyvracaju....tieto ale s graciou fanusikovia karmy prehliadaju

54tinka54
26. jún 2022

Karma je zdarma alebo čo dáš, to dostaneš.
A áno, myslím že to tak funguje.

gabrielkaa
26. jún 2022

Ano, platí staré slovenské porekadlo “ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva “

tomikejt
26. jún 2022

Nemám rada slovné spojenie karma je zdarma, ale všetci vieme čo sa tým myslí a ja vidím na sebe aj v okolí že to akosi funguje..

autor
26. jún 2022

a ak to tak funguje teda pre tie co si myslite ze hej lebo ja by som si zelala aby to fungovalo, ako je mozne ze taky meciar si travi dochodok v luxusnej vile, Ficko sa z kazdeho sudu vymani a furt ma nejake mlade ... / co pre nho asi symbolizuje stastie , a to su len teda zname pripady