Každý deň buchot a trepot od susedov
Bývame v meste v bytovke. Nad nami býva mladá rodina. Ako nie som ten typ, čo by chodil vyklopkavat a sťažovať sa ale už mám naozaj nervy. Ide o to, že to teraz vnímam viac, lebo som doma na rizikovom.
Nemáme žiadny konflikt ani nič, v podstate sa iba zdravíme. Maju malého syna, asi 1,5r. Ako to chápem, počujem všetko, ako sa hrajú, jasne, ze sem tam mu niečo spadne a tak. Ale každý večer, od cca pol 8 do cca 9 ako keby niečo ťahali po podlahe, ale to tak extrémne počuť, ako keby ťahali gauč z jednej strany na druhú a dookola. Ako mi cez to ani telku nepočujeme, musíme ju mať nahlas ako dôchodci. Niekedy je tento zvuk aj cez deň ale hlavne o tomto čase večer, kedy si už každý chce trochu oddýchnuť a fakt vypnúť.
Ten chlap chodí ako slon, to sa trasie celá bytovka. Stále proste trepot, stále.. My keď máme návštevu, tak tí nechápu..
Obydvaja pochádzajú z domu a je to teda riadne počuť, že absolútne nevedia, asi ako to počuť v bytovke.
Aby niekto začal ztrhávat obkladačky v kúpeľni v sobotu ráno o 7,tak to už je na mňa moc. Ako ja neviem ci som už ja ta zla, ale náš to tak naučili, že Di tej 9 by mal byť kľud. Neviem ako to riešiť, fakt nerada riešim takéto situácie, či mám im ísť už zaklopať alebo čo, ako ste vy riešili niečo podobné? Ďakujem
No, to je riziko života v spoločnosti. Výhod to má nespočet, ale žiaľ aj nevýhody. V paneláku počuť výťahy, hlasy z chodby, dupot po schodoch, práčky, sušičky, vŕtačky, dunenie nad sebou... Naši majú o poschodie vyššie susedov, čo každý večer asi hrajú petanque alebo čo 😂 v dome to sú zase kosačky, stavebné stroje, psy, kohúty, brutálne smrady z pálenia bordelu, na dedine rozhlas... Pri ceste hucia autá, pri trati vlaky, pri nemocnici sanitky, pre hasičoch ich sirény... Skrátka ľudské spoločenstvo robí hluk. Jediná možnosť vždy je ísť len za tým dotyčným a slušne vysvetliť, čo a ako.
tiez to riesim to iste.,ale s despelymi ludmi.Uz som mAajitelovi navrhla izolaciu a koberec,lebo tiez pocujem vsetko,este aj ako zapina blby kavovar rano .mne moj manzel namontoval repraky do stropu a ked buchaju,pustim si tam radio a mam ako tak klud.no horsie je to vecer po 20.00 ,na slak trafenie !!!ach bytovkovi zivot je hnus a masaker!!!
@haaadanka a tebe hovori nieco pojem, fajcia mi do bytu? nemyslim si, ze stoja pri byte a FAJCIA TI DO BYTU 😂 a ako sorry, su na VLASTNOM BALKONE, snad sa nebudu obmedzovat
@martinka150 ani moj maly 😂 nech si bucha od 6-22:00
@snazilka_bio_mamka Balkon nie je "ich" - ano, predava sa sice s bytom ale podla zakona patri medzi spolocne priestory bytoveho domu rovnako ako napr. chodba, schodisko, vytah. Ano, je to postavene na hlavu, ale takto to funguje a preto si vlastnici bytov mozu urcit pravidla - napr. ze musia mat jednotnu farbu, jednotne zabradlie, ze sa nemsie fajcit v spolocnych priestoroch - a to zahrna aj balkony.
Susedia si neuvedomuju ze robia bordel. Ked im zaklopes a slusne povies, ze byvas pod nimi a nemozes v noci ani pocut telku, pretoze je u nich ramus, tak to urcite pochopia. Hlavne tam chod vtedy ked je ten ramus, nie mimo toho. Pretoze casto si ludia nevedia spojit cinnost s hlukom. Ja som viac krat bola za susedmi a vzdy sa veci utisili.
1. pohovorit s nimi?
2. ak nepomoze - sluchatka. A o 23,00 zobrat nejaku metlu a skrabat s nou po plafone dobru polhodinu (nie klopkat, to je moc provokativne, take aby si lamali hlavu ze co je to za zvuk), alebo rano o 6,00. a podobne.
Inak ja som mala susedu, co cestovala na cele mesiace, a ked prisla domov, v noci, asi mala casovy posun, ona supla o tretej v noci prat, vyprala asi 4 varky za sebou... o tom , ako hlasno trtkala, ked sa stretla s chlapom ktory tam tiez byval, ani nehovorit. Ale kedze to bolo 1-2x za mesiac, proste toto som prezila, zvysok mesiaca bol svaty pokoj, teda az na cigarety, ktore zase hulil ten chlap. A nezhlahcovala by som to, lebo ked niekto vkuse fajci aj 60 za den, tak to je desne. V lete vypek, vnutri 30 stupnov v noci si ides konecne vyvetrat a smrad a smrad a smrad aj cez stupacku to islo.
Ked pride babo, moze to byt horsie. Samozrejme zalezi od dietata, ak bude kludne, mozu ho rusit, ak bude vela plakat, tak im to vratite aj s urokmi 🙂)
@lilitela nad tym suchanim/klopanim o stenu som uvazovala, ale zas si nechcem znicit plafon 😀
Inak ja byvam momentalne v dome a tu tiez nemame idealnych susedov ALE je to nas dom na nasom pozemku kde si mozeme robit co chceme. Ano vramci medziludskych vztahov sa snazime byt ohladuplni ale nikto nema pravo ti v tvojom dome na tvojom pozemku nieco zakazovat, nariadzovat alebo ta obmedzovat...
V byte to takto nefunguje, jednoducho tie priestory su spolocne a treba s tymi ludmi vychadzat a vzajomne sa prisposobovat.
@martinka150 ste fajčiar ? To je to najhoršie dostať prehúlených susedov. Čo fajčia v byte a na balkóne doslova stále. Ešte aj v noci. To sú susedia za trest. Za takých sme sa museli sťahovať. Cigaretové peklo od susedov. Smrdel nám od nich celý byt a vyvetrať ešte horšie. Prehúlení susedia čo si riadne nafajčia v byte, tak to druhému susedovi cez spoločnú stenu prejde. A húliť na balkóne od rána do večera ešte aj v noci, radosť mať takých susedov. Tiež mi nafajčiari by sme chceli mať otvorené okno, ísť na balkón. A nie žiť ako v bare za prehúlených, netolerantných susedov.

@alenamihal super napísané! Presne, aj my sme boli so sestrou tak vychovávane, presne o tom hovorím, uvedomovať si, že nebývam tu sami..