icon

Každý farár má iný názor na prijímanie?

8. nov 2024

Zijem s partnerom mimo rodneho mesta pol roka. Svadbu mame naplanovanu na jesen o 2 roky. A teraz kazdy mi hovori inac. Mozem chodit na prijimanie kedze spoved je zbytocna lebo by sme sa museli zobrat zajtra? Jeden farar mi hovori, ze nemozem ani jedno a druhy, ze je to ine ked uz mame termin, ze mozem chodit.. Prosim poradte mi 😏

Strana
z3
mircalla
10. nov 2024

@simona20201309 Suhlasim

simona20201309
10. nov 2024

@hendikep mňa netrápi svatokradez. Toto mi je úplne jedno kto si ide na oplatku kvôli Helenke a kto bez spovedi. Toto není moja kapusta.
Mne totálne vytáča to, že si myslíte že spovedou je všetko vyriešené. PO PROBLEME.... ze spoveď všetko spraví
Fras do toho koľko ľudí ostane ublizenych, ukrivdenych...sak sa vyspovedas že? Môžeš si ísť zas na tu svoju oplatku...
Fras do toho že si robila intrigy v práci, že si podviedla muža, že si odmietla pomoc starým ľuďom... sadnes si do búdky, odrecitujes kňazovi svoje a hotovo.
Toto iste plánuje autorka. Ako mne je úplne jedno ci spolu sexuju ci nie, v živote by som nečakala za svadbou, ale ak sa hrajú na veľkých kresťanov ktorí chcú chodiť na tie svoje hostie, tak potom nech dodržujú všetko tak ako im to morálka káže. Ale úplná klasika.... 2 roky si to odsexujem, síce na prijímanie nebudem chodiť. Tak sa vezmeme, vyspovedame a HOTOVO - a opäť sa budem tváriť ako matka predstavená... svatuškarka. Každú nedeľu v kostole na prijímani
Toto je vrchol celého pokryteckeho krestanstva.

bloger
10. nov 2024

@simona20201309 Nemáš v tomto celkom pravdu. No aj vtedy, keď sa nám odpustí hriech, následok (teda trest) zostáva. Síce nie večný (v pekle), ten sa odpúšťa spolu s hriechmi, ale časný (v očistci) zostáva. Preto treba robiť aj drobné obety, zadosťučinenie. Požiadať toho človeka o odpustenie napríklad. Zdá sa ti to pokrytecké lebo tomu správne nerozumieš. Teda nie nestačí si len sadnúť do búdky a niečo odrecitovať. Vždy sa treba snažiť spôsobenú škodu či krivdu napraviť. To je totiž podmienka platnej spovede. To už pokrytecké nie je či?

terezka1947
10. nov 2024

@simona20201309 ja rozumiem tvojmu rozhorčenie,ale o tomto kresťanstvo nie je ....

simona20201309
10. nov 2024

@terezka1947 viem, ale mnohí to takto berú.

simona20201309
10. nov 2024

@bloger tak by to malo byt. Škoda ze to tak nie je. Teda nie u každého.
Česť výnimkám.

hendikep
10. nov 2024

@simona20201309 kludni ten svoj hnev, vobec si nepochopila princip spovede, bolo to tu x krat spomenute, ze ak ide clovek na spoved musi mat uprimnu snahu polepsit sa. Druha vec je, ze na spoved moze ist ktokolvek… ak si myslis ze krestania to beru tak ze idem teraz cielene ublizovat, ved sa z toho vyspovedam… tak si na riadnom omyle. Je to hriech proti duchu svatemu, co je jeden z najhorsich hriechov btw. tzv. spoliehanie sa na Bozie milosrdenstvo… Cize uvazovat stylom, teraz urobim intrigu a vyspovedam sa z toho je pred Bohom hriechom samo o sebe.
Pozri sa… Ježiš vzal na seba naše hriechy, ( nie len krestanov ale vsetkych ) a jedine co chce od nas aby sme sa pokorili a uznali ze bez Jeho obety niet spasy… a napriek tomu je prave toto pokorenie sa najvacsim problemom… racsej ludia ukazuju na inych ( tak ako Ty napriklad) miesto toho aby sa pozreli na seba, ci su tak dokonali ze mozu sudit inych? Kazdy jeden clovek je hriesny, kazdy jeden… !

majus2323
10. nov 2024

@hendikep jasný a trefný komentár.

natalka13
10. nov 2024

@bloger jasne vlastne ziju na intraku= kazdy v inej izbe😂

natalka13
10. nov 2024

Zijes vo velkom hriechu a chces sa spovedat🙈 z toho hriechu?
Ani svadbu by si nemala mat v kostole.
V poslednom case si tu veriace kocky potrebuju svoje hriechy a nedodrziavanie prikazani ospravedlnovat same pred sebou a od kona ocakavaju potlapkanie po pleci.

bloger
11. nov 2024

@natalka13 To neviem nepísala, že žijú na intráku. V každom prípade sú taký čo to dodržujú. Pokiaľ majú správne zásady a kresťanskú výchovu.

natalka13
11. nov 2024

@bloger jasne su, kolko krestansky vychovanych takych je? 1%?

bloger
11. nov 2024

@natalka13 To neviem ale vdaka Bohu aj za to 1%. Je dokázané, že ak príde rozchod spôsobí to obrovskú bolesť. Preto patrí sex iba do manželstva. Ja viem, že je ťažké to mladým vysvetliť. Sú na túto tému mnohé prednášky.

simona20201309
11. nov 2024

@hendikep neviem prečo si myslíš že mám kľudnit svoj hnev? Prepáč, ale tie keci okolo toho, to sú len keci. Tak by to malo byt, áno. Bohužiaľ už podvedome je to v každom z vás. Ja viem ze vieš ze vedome sa to nemá robiť, ale ved vieš ze sa predsa vyspovedas, že?
Ja nepotrebujem, aby si ma tu teraz presviedčala o tom ze to tak nie je, ja by som bola radšej keby ma o tom presvedčili ľudia v mojom okolí svojim správaním.
Už som tu nie v jednej téme spomínala, že vždy som mala najviac ublíženie práve od takých, ktorý sedeli každý piatok, každú nedeľu v kostole a pravidelne chodili recitovat do búdky.
Najväčši zakeraci, falošní a zlí.
Prečo to tak je? Skus mi tento fenomén vysvetliť. A nie je to len môj názor.

hendikep
11. nov 2024

@simona20201309 nie nebudem Ta o nicom presviedcat, poprosim Ta len nehadzat vsetkych do jedneho vreca. Poznas len malu vzorku zo vsetkych krestanov a je to len Tvoj subjektivny pohlad na vec. Nepausalizuj ze vsetci krestania su taki… Je mi luto ze Ti bolo ublizene, poviem Ti len jednu jednoduchu vec ktorou sa snazim vo svojich vztahoch riadit ja, a ta je, je ze najviac miluje ten, ktoremu bolo najviac odpustene. Dokazem vela ludom tolerovat ich ludske slabosti prave preto, lebo som si vedoma vlastnej hriesnosti. Takto to bohuzial nevidi vela ludi modernej doby, vela ludi ma v sebe len pychu a pocit ze oni su “nieco viac”.
“ Mam pravo na stastie” ( ked sa chcem rozviest a mam deti )
“Mam pravo aby sa manzel so mnou rozpraval s uctou.” ( aj ked ja som sa s nim pred hodinou rozpravala ako s malym deckom ) atď.

Je oslobodzujuce priznat si slabost, a s laskou prijimat aj cudzie slabosti, lebo ano, vsetci sme na jednej lodi a rovni, aj ked niektori sa citia byt “rovnejsi” a ti spravidla vidia seba v lepsom svetle nez je realita. Ty sa neboj o pokrytcov, Boh vidí do srdca.

mironka
11. nov 2024

@viky7 toto riešime u nás doma aktuálne...

mironka
11. nov 2024

A ten druhý kňaz vie, že sa chcete brať,, už,, o dva roky?

simona20201309
11. nov 2024

@hendikep malú vzorku? Podľa toho ako sa to vezme. Nemusíš ma o nič prosiť. To z tvojho príspevku ide hnev. A typické poucovanie a pohorsovanie sa nad iným Názorom. Presne na takéto litanie som zvyknutá. Nemusíš mi už nič vysvetľovať a ani ty Nemusíš hádzať do jedného vreca všetkých modernych ludi😉

gagik
11. nov 2024

Ze za dva roky!!🙂)) ja ze za dva tyzdne…ved za dva roky sa moze stat a pravdepodobne aj stane milion veci,koli ktorym uz ani nemusíte byt spolu…

hendikep
11. nov 2024

@simona20201309 🤦‍♀️ tych modernych ludi si teda zabila, naco diskutovat s takym clovekom 🙂 ocividne mas s veriacimi nieco nevyriesene ze sa potrebujes vyvrsovat.. ked sa Ti tak dobre zije tak kludne pokracuj 😉

simona20201309
11. nov 2024

@hendikep ,,Takto to bohuzial nevidi vela ludi modernej doby, vela ludi ma v sebe len pychu a pocit ze oni su “nieco viac”."
Jasne, není o com.
Tiež si tu hodila do jedného vreca moderných ľudí ktorí si myslia o sebe ze sú niečo viac, či som to zle pochopila?
Môže.byt že.mam skreslené vnímanie, momentálne beriem trifed a ten dosť utlmuje 😀
Nie je to také vzájomne hádzanie do vriec?

maisynka
13. nov 2024

coooooo 😂😂😂😂

hendikep
13. nov 2024

@simona20201309 ludia modernej doby su vsetci ludia..( ja som napisala “vela ludi” modernej doby) Ty si to povedala akoby sa ludia delili na krestanov a modernych ludi :D

Strana
z3