icon

Každý môj deň vyzerá rovnako. Ako sa z toho dostanem?

7. jan 2022

Takmer každý moj deň vyzerá rovnako. Prespim aj 10h. Vstanem. Spravim len to čo musím a potom som znova zabalená v deke a ležím. Citim sa akokeby vyhoreno.

Začalo to tak, že mi v septembri zomrela moja najmilovanejsia osoba na svete. Nikto mi toto moje malé šťastie už nenahradí. Citim sa, že už nemám s kým plakať, s kým sa radovať a komu prerozprávať moj den bez toho aby ma sudil. Iba táto osoba to dokazala, ale je navzdy preč. Odvtedy sa mi este pokazilo pár vecí, čo ma udrziavalo v neprijemnom stave - keď zo mňa hovorí len ego. Som precitlivela, myslím si, že každý mi chce len zle a niekedy aj vybuchnem a spravim scény. Ale nebola som taká. 😭 Akokeby sa mi rozpadol moj zivot spred pol roka, v ktorom som bola šťastná.

Ide o to, že takýmto štýlom už nemôžem ďalej žiť. Je obdobie skúškoveho a musim sa donútiť učiť + je plno veci ktoré by som chcela v zivote este robit. A ja miesto toho lezim doma a ľutujem sa. Zazili ste niekto ten pocit? Mate nejake rady ako sa z toho dostať? Ku psychológovi ísť nechcem, ale možno mi pomôžu rady mudrejsich odo mna. 🥺

Strana
z2
deti95060810
7. jan 2022

to máš depresie... si bez chuti do života.

terezka1947
7. jan 2022

Pred stanicami mi zomrel otec,bolo to doma veľmi zle.
Chýbal všetkým. Som tiež bola v stave ako ty. Ráno som vstala a tešila sa na večer,že zaspím. Atď.
Ale povedala som si,že už len kvôli nemu sa vzchopim a štátnice urobím. Ťazko sa učili,ale...podarilo sa to.
Sú boje,kto.si človek musí vybojovať sám. A každému to trvá rozdielne dlho.
Daj si čas na smútok a nájdi si zmysel života. Lebo život pôjde ďalej.

loliki
7. jan 2022

Čo by si poradila Ty inému v podobnej situácii? Magnézium, B komplex, prechádzka v slnečnom počasí...

brembo
7. jan 2022

snaž sa sustredit mysel na drobnosti,čo práve robíš,čo budeš musiet urobit. Ten o koho si prišla,asi rodič by si neprial,aby si za ním smutila,ale žila a bola štastná. Tak si to snaž premietat v hlave. Pokus sa robit veci,ktoré si mala rada,alebo začni cvičit,ckod do prírody,rob veci,ktoré su pre teba pekné,alebo u nich nemyslíš na bolest. Snaž sa zamestnat svoj mozog,i len každodennými vecami.Strata rodiča nie je jednoduchá vec.

heidy222
7. jan 2022

Treba Si spisat Plan dna , kedy sa budem ucit, kedy pojdem na prechadzku, kedy budem meditovat, kedy upratovat atd a dodrziavat ho

autor
7. jan 2022

@deti95060810 Neviem ci su to az depresie. Skor by som povedala, ze smutok za stratenym stastim.

autor
7. jan 2022

@terezka1947 A v čom si si našla zmysel života?

autor
7. jan 2022

@loliki Beriem B-komplex často kvoli tomu, že mi praskaju pery v zime. Skusim pridať aj to magnézium a pokusit sa o prechádzky. Ďakujem.

autor
7. jan 2022

@brembo Noo vacsinou aj ked niekde som tak mi to malé detaily pripomenú. Napr. pesnicka v aute v radiu alebo nejaky predmet. Casto sa zabudnem a zavolám to meno nech sa pride na nieco pozriet a pod. ked som doma. A tiez mi je teraz ľúto kupovať niektoré super veci, kvoli tomu, že si poviem - " mala som to kúpiť skôr, velmi by sa z toho tesil" alebo aj zazitky, ze "toto by sa mu určite velmi pacilo ale uz to neprezije" 🥺

autor
7. jan 2022

@heidy222 Plan dna som skusala len bohuzial to na mna nefunguje nejak. Nemam disciplínu. Skôr robím veci narazovo. Trebárs ked uz sa odhodlam zacvičiť tak aj 2h alebo ked sa z nicoho nic rozhodnem učiť, tak sa ucim aj niekolko hodín.

monillia
7. jan 2022

Prečo nie psychológ,to nie je hanba a pomôže určite viac ako rady na MK

brembo
7. jan 2022

musíš sa naučit žit. Predstav si čo by sa mu páčilo,keby si to robila. Kup si niečo,čo by sa mu páčilo a i tebe sa to páči. Snaž sa nemysliet na to,že tu už nie je a nespájaj si všetky veci s ním a joho smrtou. Bud v spoločnosti priatelov,priateliek,kamarátov

terezka1947
7. jan 2022

Ty si musíš nájsť svoj zmysel. Každý musí mať ten svoj.
Verím tomu,že aj ty máš okolo dosť zmyslov života.

loliki
7. jan 2022

Super. Treba sa rozlúčiť. Napíš list, nakresli obraz, pridaj čo uznáš za vhodné, vysvetli, čo všetko musíš urobiť, vyžaluj sa, vyplač sa, objím sa, rozlúč sa v nádeji, že sa raz stretnete v nebi. Teraz urob každý deň jeden dobrý skutok.

138941
7. jan 2022

Dopraj si čas a možno je to impulz k tomu, aby si začala skúmať kto vlastne si a prečo si tu. Udalosti sa dejú a ich dianie neovplyvníš aj keď mnohí majú ten pocit. Nič sa nedeje náhodou. Tebe blízka osoba Ťa mala sprevádzať presne stanovené obdobie. Minulosť bola. Máš dve možnosti. Vrátiť sa v mysli do minulosti a spomínať na krásne časy, ktoré sa zmenili a pri tom trpieť (identifikuješ svoju osobu na základe príbehu ktorý sa udial a vytváraš ilúziu ktorá je nazývaná ego.). Druhá možnosť je, že prijmeš minulosť so všetkým ako je a do minulosti sa budeš v mysli vracať len za jediným účelom: skúsenosti nič iné. Minulosť bola. Nič s ňou viac neurobíš. Pokazilo sa ti potom pár vecí. To sú ďalšie výzvy, ktoré Ťa majú niekam nasmerovať. Ak sa dá nepripútavaj sa k ničomu. Všetko má len dočasnú povahu. Ľudia, veci, vzťahy. Nepýtaj sa prečo sa ti to deje, ale pýtaj sa čo sa mam z tejto životnej lekcie naučiť. Nepremýšľaj nad učením, sadni si a uč sa. Možno Ťa ešte budú prenasledovať myšlienky na blízku osobu, za každým sa snaž to uzavrieť. Je to minulosť. Pozoruj ako často tvoja myseľ skĺzne do minulosti. Venuj sa tu a teraz napríklad učeniu. Plná pozornosť účeniu. Dopraj si veci a činnosti ktorí máš rada a obmieňaj to. Neodporuj tomu čo je. Ležanie doma na gauči Ok, časté premýšľanie a ľutovanie sa určite nie. Neľutuj sa, to je ego. Nesúď sa, nehnevaj sa na seba že na to veľa myslíš. Prijatie "Aj to som ja" by mohlo pomôcť. Stretnutie s niekým, alebo s ľuďmi a porozprávanie sa o všedných veciach veľmi pomôže. Môžeš sa cítiť vyhoreno je to v poriadku. Možno Ťa čaká niečo krajšie čo si v tejto chvíli ani nedokážeš predstaviť. Ľadová voda je skvelý "lekár", ale to je možno veľa. Studená sprcha na začiatok (aspoň 30 sekúnd keď zvládneš ) urobí zázrak. Hľadaj pravdu, počúvaj, nehodnoť, nesúď, prechádzaj sa lesom, miluj, ŽI !!! Držim Ti palce. Všetci a aj ty vieš, že to zvládneš.

autor
8. jan 2022

@monillia Noo možno vseobecne to nie je hanba, ale u nas v rodine sa to tak este bohuzial stále berie. Takže viem, že keby tam idem tak zacnu ohovarat, ze blaznim. Určite niekedy tam pôjdem, ale az ked sa odstahujem a keďže mam este len 20 a som v prvom rocniku na vysokej tak to asi nebude tak skoro. Ale ktovie.

autor
8. jan 2022

@brembo Mas pravdu. Mam uplne naopak myslenie.

autor
8. jan 2022

@terezka1947 Noo odvtedy prešlo uz pol roka a este som ten zmysel nenašla. Vobec neviem ani kde hľadať.

monillia
8. jan 2022

Ale pokiaľ si dospelá o tom absolútne nikto nemusí vediet

monillia
8. jan 2022

Existuje aj občianske združenie Ipečko ktoré pomáha mladým v neľahkej situaci alebo prostredníctvom mailu či telefonatu

autor
8. jan 2022

@loliki Noo je pravda, ze nic take ako list alebo obraz som neskusala. Len som si poplakala v noci.

Najmustnejsie, ale je, ze nikomu inemu nechýba. Nechodil veľmi von, keďže mal problemy z nohami (jednu mal aj ochrnutu). Takze som s ním travila čas iba ja a mamka a sem tam rodina keď prišla. A mamka je s tým úplne v pohode. Že vraj aj tak už mu bolo ťažko a zbytočne by sa trapil keď žil.

brembo
8. jan 2022

Pokus sa nájst uspokojenia a radosti v drobnostiach a snaž sa nemyslit na to. Ked ti ho niečo pripomenie zvrát myšlienky iným smerom alebo skus rozmýšlat i nad hlupostou,čímkolvek,len nemysli nanho. Inak sa z toho nikdy nedostaneš. Skus si pozriet nejaké komédie,parodie,niečo veselé. Ano on by nechcel,aby si smutila,aby si bola smtná,neštastná. Skus zamestnat svoj mozog tým,čo práve robíš. A ked budeš sama,bude ti za ním smutno,tak sa vyplač. Skus mysliet i na to,že mu je už lepšie,že ho nič nebolí,že sa už netrápi.

autor
8. jan 2022

@138941 Ja viem, ze minulosť uz nezmenim, len mi nesmierne chýba v mojom zivote. Vzdy som mu hovorila ked ma niečo trápilo a vzdy sa so mnou tesil aj keď len na malickostiach. Mali sme aj dosť spoločných záľub, ktore sme robili spolu. A teraz takehoto cloveka uz v zivote nemám a to ma dosť trapi. Pride mi, že s inými to proste nie je ono.

Inak ty si čítal Sila prítomného okamihu? Príde mi, že tvoja teória je dosť podobná tomu. Je to veľmi dobrá kniha. Ked nie tak si nejaký psychológ? Ľadovu vodu mozno tiež skusim, ale znie to velmi neprijemne. 😄

autor
8. jan 2022

@monillia Tam som raz skúsala pisat v minulosti kvoli niecomu inemu a vzdy ma odkazali len na psychologa v mojom meste.

autor
8. jan 2022

@brembo Ďakujem za povzbudivé slová. ❤️ Noo urcite by nechcel, aby som sa trapila. Máš pravdu. Musím sa z toho konečne spamätať a ísť ďalej.

brembo
8. jan 2022

Naozaj nemáš za čo ďakovat. Každým dnom ked urobíš malilinký kročik vpred je bod pre Teba,Tvoju dušu. Pojde to pomali,ale postupne sa budeš cítit lepšie a lepšie. Držím ti palce a prajem ti vela štastia.

loliki
8. jan 2022

Pochopila som dobre, že Ti chýba otec?

brembo
8. jan 2022

tiež mi to tak višlo. Najprv som myslel na rodičov,potom priatela,ale to bude zrejme otec.

autor
10. jan 2022

Je to mladší brat mojej matky. Ale býval s nami už asi 8 rokov, keďže mal zdravotné postihnutie. V niečom mi nahradil otca a v niečom kamarátov, učil ma novym veciam ale neprikazoval, nezakazoval a hlavne vzdy ma vypocul. Každy den od svojich asi 11 rokov som travila s nim. Bol to veľmi dobrý a mudry clovek.

brembo
10. jan 2022

mysli na to,že je mu už lepšie. že sa už netrápi. Tiež mi minulý rok zomrel otec,ale život ide dalej,to už nikdy nezmeníš. i my raz pomynieme. Príroda to takto zatiadila a musíme to rešpektovat. Ked budeš stále smutit,neprivedieš ho spat,to už nejde. Ale ani on by nechcel,aby si bola neštastná a smutná.❤

Strana
z2