icon

Kde a kedy môžem sledovať polárnu žiaru?

elenajezova
Včera o 13:02

Prosím vás, ak máte niekto tu aplikáciu na sledovanie polárnej žiary, bude ešte viditeľná aj tuto noc a pripadne kedy? Ďakujem. Ja som juvsice videla takú krásnu aj v máji 2024, aj teraz v Nórsku v Tromsø, ale vždy si ju rada znovu pozriem.

anonym_429f2d
Včera o 13:08

Sleduj predpovede KP indexu a keď to začne stúpať, sleduj vhodnú webkameru a keď sa objaví na kamere ideš von.

lintu
Včera o 13:37

Vraj to nebola taka ta prava polarna ziara. A sance ze sa dneska zopakuje su male. Tak pisu na fb ti co sa tvaria ze sa vyznaju (hvezdarne, lovci,...).

anonym_429f2d
Včera o 15:01
@lintu

Vraj to nebola taka ta prava polarna ziara. A sance ze sa dneska zopakuje su male. Tak pisu na fb ti co sa tvaria ze sa vyznaju (hvezdarne, lovci,...).

@lintu v čom nemala byť pravá? z čoho je tá falošná?

anonym_429f2d
Včera o 15:17

@elenajezova situácia nie je pokojná o 13:48 bola ďalšia silná geomagnetická búrka úrovne G3, včera v noci bolo G4

elenajezova
autor
Včera o 15:40

Ako mohla nebyť pravá. To nechápem...

lintu
Včera o 16:06

Napriklad tu... Prve co mi teraz vybehlo na stene. O niecom podobnom sa rozpravalo uz vcera. Tiez je to pre mna nova info.

maranco
Včera o 16:33

Aká je šanca na pozorovanie dnes?

Dobrou správou je, že šanca na pozorovanie polárnej žiary existuje aj dnes po západe slnka. Hoci rýchlosť aj množstvo nabitých častíc postupne klesajú, geomagnetická aktivita ešte úplne neutíchla.

V súčasnosti však nie je možné s istotou povedať, či bude polárna žiara viditeľná aj voľným okom, alebo len prostredníctvom fotoaparátov s dlhšou expozíciou.

Zároveň platí, že geomagnetické podmienky sa môžu rýchlo upokojiť a preto zostáva dnešné pozorovanie neisté.
https://www.imeteo.sk/spravy/uvidime-polarnu-zi...

anonym_4b54f9
Včera o 16:37

@elenajezova Ak si na FB, tak je tam skupina Severe Weather Slovakia o.z., tí podávajú veľmi erudované a aktuálne informácie, kukni...

maranco
Včera o 17:43

Už sa začína niečo približovať.