Kde by ste deťom zakázali vstup?
Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?
Jemine, hypotetická otázka v diskusii, a niekto za tým vidí akoby sa to malo celoplošne uzákoniť 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja tiež NEZNÁŠAM nevychovane, rozmaznané decká a ich rodičov, ktorí ich nevedia alebo ani nechcú správne usmerniť.
A žasnem nad tým ako niekto vidí len seba a len svoj názor, že len ten je správny. A že verí v niečo čo si sám vykonštruované vo svojej hlavičke ("podľa mňa autorka nemá rada deti", "ťažko uveriteľné že pracuje s deťmi"...).
Nikto tu nebol urazany za iný názor, pokiaľ sám nešiel do extrémov, slepo neobhajoval svoj názor, a v podstate ani nečítal všetky komentáre a vytrha veci z kontextu, maže a mení svoje komentáre...
@mircalla Ty si riadne mnou posadnutá, veď si už stokrát odišla z tadiaľ, už neviem čo všetko si o sebe od teba neprečítam...😀 Gratulujem ti, ze si mohla mať dieťa bez problémov a hneď, že si neprišla o dieťa. Ale i napriek tomu nemáš právo sa do mňa opakovane obúvať. 🙂 Lebo hodnota mojej výpovede a príbehov je rovnako relevantna. Najmä ak s nimi pracujem, s takými deťmi ktoré by si ty psychicky nedala. 😉
A zážitkov mam ako každý človek a ano, vadilo mi ze cudzie dieťa mi vezme niečo začo som si zaplatila, či obťažuje iných bez toho aby rodič zasiahol. Ale zaujímavé, že riešiš mňa, pritom tu je 9 strán žien, ktoré majú rovnaké skúsenosti. To všetci si každý zážitok vymysleli?
@mircalla mne cudzie dieťa vylialo džús skoro na mňa, lebo som mu nedovolila mi ho zobrať, podotýkam naschvál ho na mňa sotilo. Lepšia reštaurácia. Matka prihluply úsmev, žiadne ospravedlnenie. V múzeu keď som tri deti vo veku cca 6 a 8 rokov napomenula s úsmevom a prstom na perách že psssst lebo som hovno rozumela výkladu, tak ignorácia. Ich rodičia do mňa, že čo si to dovoľujem.. mám pokračovať?
@mimka1402 Ty máš podľa mna problém sama so sebou. A veľký
@andrea1809 Aj tebe pekný deň,❤️ odporúčam čítať všetko a nie iba to, čo sa hodí.😊
@mimka1402 sama mám pol ročného syna ale mne osobne tiez vadia uvrieskane deti v reštaurácii alebo v kaviarni. Ak ideme niekam a malý kričí a je nervózny dojeme a odijdeme. A tiez ak ideme niekam s partnerom na noc bez syna kde si konečne môžeme vo dvojici oddýchnuť ma iritujú vreštiace deti a ešte viac ich rodičia ktorí to majú úplne na saláme. Ak vidím u rodiča aspoň snahu to dieťa ukľudniť a nasmerovať je to úplne niečo iné. Preto ak ideme niekam tak vyhľadávame hotely a podobne kde deti majú zakázané.
@mircalla autorka deti cielene nesleduje, opisuje situácie, keď deti svojim nevychovanym správaním obťažujú okolie zámerne a ich ignorantski rodičia toto správanie nijako nekoriguju. Sama píšeš, že ani tvoja dcéra nemá dovolené všetko. Keby sa postavila k autorke v reštaurácii pri jedení a ujedala jej z taniera, pričom by si videla, že je to autorke nepríjemné, nechala by si to tak? Alebo by si dcéru napomenula? Lebo o Tom sa tu celý čas rozpráva - že niektorí rodičia dovolia svojim deťom čokoľvek, lebo sú to deti a potom to tak aj vyzerá. Ako po našej poslednej návšteve kina. Taký bordel, čo po sebe niektorí s deťmi nechali. Boli sme jedni z mála, čo si po sebe upratali. Ostatní rodičia (až na pár výnimiek) absolútne nič, obaly po zemi (od ich deti), pukance, fľaše, poháre porozhadzované....
To, že autorke dieťa zobralo koláč sa predsa dalo vyriešiť jednoducho - matka dieťaťa jej mala kúpiť / objednať nový. Či aj ty niekam prídeš s dcérou a dovolíš jej vziať cudzím ľuďom čokoľvek z taniera a ešte to má byť považované dobre že nie za milé, lebo to vzalo dieťa? Dobre vedieť, nabudúce poviem dcére,že žiadny koláč nekupujeme, nech sa ponúkne od kohokoľvek v cukrárni, veď moja zlatá, ty si dieťa, ty máš všetko dovolené a ani platiť to nemusím. A áno, ak sa deti v múzeu / zámku či kdekoľvek kde je výklad od sprievodcu nevedia vypratať do kože, sú hlučné alebo pobehujú, je to obťažujúce pre celú skupinu a absolútne neúctivé voči tomu, čo robí výklad. Keď nie sú schopní usmerniť ich vlastní rodičia (,lebo sú zjavne na takéto správanie zvyknutí a pripadá im normálne), bola by som kľudne za to, aby ich sprievodca vykázal bez náhrady vstupného (aj keby sa to týkalo mojej dcéry). Vlastne počkať, ak by moja dcéra vyrušovala, sama by som prehliadku (predstavenie, či čokoľvek) ukončila a vyšla som s ňou von (čo som ak párkrát urobila) - to je empatia, to je nesebecke správanie - nepokazim predsa zážitok z prehliadky alebo predstavenia celej skupine len preto, že som si myslela, že dcéru to bude baviť, no namiesto toho sa nudila a vyrušovala ostatných. Empatia a nesebecke správanie nerovná sa tolerovanie nevychovaných detí. Tú sebeckosť a absolútne nulovú empatiu vidieť práve u rodičov, ktorí svojim deťom dovolia čokoľvek, aj svojim správaním obťažovať všetkých navôkol.
@livuska124 krásne napísané, a presne vidno že si rodič so slušným správaním, ktorý k tomu vedie aj svoje dieťa
@livuska124 Sklamem ta, to ani nahodou nie je nas pripad Len preto, ze to az tak strasne neriesim, neznamena, ze moje deti su z tejto katgorie. Smola, nie su. Len som neni tak strasne precitlivena. Skor mi vadia bezohladni dospeli. Vacsinou sa staram o seba a nemam potrebu mentorovat ine deti, pokial vyslovene niekoho neohrozuju.
@livuska124 Cize poviem to este raz pre menej chapave. Svojim detom zdaleka vsetko nedovolim a su slusne vychovane. Vedia co ano a co nie. A ano, samozrejme ich upozrnim, keby bolo treba. Ale prakticky nemusim, nic co tu bolo opisovane si NEDOVOLIA. Syn je vyslovene davany za priklad
Neriesim az tak druhych ako vy. Takze sa mi tu nesnaz daco podsuvat. Co ma dost podrazdilo na prispevku je to, ako detom nejakym sposobom vyhradit hodiny, kedy mozu kam ist
Prepac, to je vrchol za mna
@mimka1402 bežne aj na ihrisku vidím že deti robia zle a rodičia na terasa pijú kavu
Minule dieta stali pri hojdačke kričalo na mamu tá ho asi ani nepočula tak ho nemal kto dať na hojdačku
U nás je ihrisko tak že ďalej je kaviareň s terasou
Vecsinou deti behajú robia čo chcú a rodičia v nedohladne
@livuska124 na a máš to aj ty,aj keď napíšeš úplne slušný príspevok 😀🤣
@janai1 inak pravdu povediac, ja som túto tému tiež pochopila ako vtipnu, nie ako temu na zúrivé pohadanie.
@mircalla prečítaj si môj príspevok ešte raz. Nič ti nepodsuvam, písala som iba otázky na teba a svoje skúsenosti a hypotetické úvahy - v tej istej rovine je celá táto diskusia - hypotetickej. Nikde som ťa neurazila, tak si odpusť to "pre menej chápavé."
Mimochodom, také podniky už existujú, že majú obmedzené hodiny, kedy je vstup povolený iba dospelým (napr. spomínané wellnessy, či určité reštaurácie). Neviem, prečo s tým máš taký bytostný problém, že podnikateľ si vo SVOJOM "podniku" určí podmienky a to je vstup od 18rokov. Naopak, existujú aj vyslove baby friendly / family friendly podniky - tak asi keď mám dieťa, budem preferovať tie. Naopak, ak si chcem užiť romantiku pri sviečkach s manželom, budem hľadať reštauráciu, ktorá má večerné hodiny vyčlenené len pre dospelých. A vôbec by mi nevadilo, ak by si aj zoo, či zámok, múzeum, galéria a pod. určili, že v utorok 16-18 a sobotu 17-19 budú prehliadky len pre dospelých. Ostalo by stále dosť času aj pre rodiny s deťmi a tí, ktorí by si chceli vychutnať atmosféru bez detí, išli by tam v na to vyčlenených hodinách. Za mňa to vôbec nie je "vrchol." Normálne by som to akceptovala. Sú jednoducho udalosti, zážitky, podujatia, ktoré by si viacerí radi vychutnali v pokojnej atmosfére bez prítomnosti detí, to však absolútne neznamená, že sú to nejakí odľudi, ktorí deti neznášajú.
@livuska124 Prist s napadom, ze je VELA miest, kde by mali obmedzit vstup detom mi ako vtipne nepripada.
Vzhladom k tomu, ze deti maju urcitty rezim, najma tie mensie mi tieto obmedzenie od do nemaju deti pristup tiez nepridu ako skvela myslienka, ale ako nieco diskriminacne
V niecom ako restika, v poriadku, povedzme, neni problem. Uplne rozumiem, chcu su zachovat klientov, urcitu uroven, Ides do ine, mas na vyber.
Niekde ako zamok, co je aj pre deti (priklad Bojnice) je to dost ujete..
@livuska124 inak tieto hodiny len pre dospelých fungujú už roky rokuce, hlavne welnesy menšie a luxusnejšie to prevádzkujú už desať rokov dozadu si také pamätám, že deti len do 17 00 a večer welnes nudisticky, podáva sa proseco, takych spa je vela . To isté aj v Permone dolu celý welnes je myslím až od 15 rokov, človek si chce v tichu v spa oddýchnuť, deti majú dosť priestor v aqua parkoch.
Aj naposledy keď sme boli na večeru v takom chateu tak večer tam bol vstup až od 15 rokov myslím, ale tak to bolo také prostredie na Business večere alebo romantika pri sviečkach
@livuska124 A teda davam akcent na to VELA. Kebyze napise, ze su miesta, ci je par miest, tiez akceptujem. Ale aby som sla do turistickej atrakcie, mam tam este docestovat a teraz - no smola, teraz sa neda lebo pristup detom zakazany od 16-18, co ja viem.....dost blbe...Kedze nemas ani moznost volby. Ten hotel, restiku si vybrat vies....
A neviem do muzei a galerii som mensie deti nebrala, nebavi ich to. Bavi to teraz starsieho. Cize tu by som suhlasila, ze nie. Deti to nebavi, ak si to chcu rodicia pozriet, tak bez deti. Ale teda stale mam dojem, ze autorke vadia snad vsade a najradsej by im vyclenila hodiny, aby ona nebola vyrusovana
@janai1
@jana_eyre_2 Lebo to som aj takto zamýšľala, nenapadlo mi, že ak vysvetlím opakovane ako to myslím a, že aj to ze akým spôsobom píšem, že niekto to bude brať takto vyhrotene. Diskusia vznikla z nudy, lebo som si spomenula na kauzu v Cz, ohľadom jednej reštaurácie, nebol tam hlbší zmysel, kde by som mala potrebu podpísať petíciu na zákaz deti na verejnosti- zas vtip,pre menej chapavych . 😅
Mrzí ma kam to až šlo, lebo snažila som sa aby tu bola slušná diskusia... 😄
Cez víkend bol syn u babky tak sme sa išli že v pokoji najesť,do reštaurácie prišli spolu dve rodiny rodičia sa usadili za nás a deti stôl naproti ..deti bolo teda dosť ale rodičia boli hlučnejši,ani jesť mi nechutilo .
Deťom by som nezakazovala vstup nikde ale každého kto svojim správaním obťažuje okolie by som vyhodila bez mihnutia oka.
Ja by som práveže uvítala, keby bola v každom meste reštaurácia ako je napríklad v Prievidzi Dracik, pravidelne, keď ideme do Bojnic sa tam zastavíme s deťmi najesť a vyhrá sa tam aj naša 2 ročná, 4 ročný a aj 9 ročná... Keby bolo viac takýchto miest, tak by možno rodičia s nevychovanymi deťmi nechodili do reštaurácií, kde sa chcú ľudia v kľude najesť, na iné miesta nechodíme, tak pravidelne, aby som to nedokázala prežiť, keď stretneme nejaké nevycjovane dieťa... Samozrejme aj tie naše majú niekedy svoje dni a vtedy, keď napriek upozorneniam neprestanú blbnut, tak otočka a ide sa domov... Nebudem si predsa robiť hanbu
Čerstvá skúsenosť. Zaplatili sme vstupné do bane14€/osoba. V skupine dospelí a nenormálni rodičia s malými deťmi, ktoré vyrušovali, plakali, kričali, padali im ochranné prilby z hlavy...jeden otecko vyslovil dokonca námietku, že výklad trvá dlho a deti sa nudia. Najmenšie cca 2ročné dieťa po dlhom plači zaspalo matke na rukách, a tá chudera ho niesla na rukách vo vojnových podmienkach. Tma, čľapkanica, blato, koľajnice, nízky strop...hodinová prehliadka. Tak jej treba.
@zoja1234 to nechápem ani ja, a hlavne ma zaráža, že ich tam vôbec pustia dnu. Môj syn má 30rokov, je vysokofunkčný autista. Dlho sme sa chystali na tento výlet, tešil sa, nejaké veci si naštudoval...nič nepočul, a čo aj započul, nezvládol registrovať. Tento deň ma veľmi, veľmi rozčaroval. Večer syn dostal tabletku na upokojenie. Otras. Nasra tá som ešte teraz. Nie na tie deti, samozrejme
Pre mna najabsurdnejsie miesto, kde som videla rodicov s malym babatkom (v kociku, este ani nesedelo, cize tak max. pol roka), bolo Muzeum holokaustu v Seredi. Dietatko plakalo odusu cely cas a mamicku vobec nenapadlo vyjst s nim von, normalne si prezerala expoziciu ako nic. Ako kludne ma ukrizujte, ale ja by som striktne zakazala vstup s malymi detmi do aktrakcii typu podzemie, baňa, muzeum, ktorému nemajú sancu rozumieť a podobne. Lebo ludia stracaju akúkoľvek sudnost, neviem si fakt predstavit, co sa odohrava v hlave mamicky, ktora si rano povie: Je krasny slnecny den, kam by som tak dnes vzala moje parmesacne babatko? Do koncentraku! Akoze pardon, ale toto je fakt moc.
@jarmilaj to je to, co som predtym vytkla- slovensko vobec nema prisposobene kulturne pamiatky na detsku navstevnost. A toboz zahranicnu. Moje deti sa tak tesili na bojnicky zamok- sme zo zahranicia a s detmi mam nespocetne x-muzei v metropolach po a mimo eu, a aj kulturne pamiatky kade-tade prejdene. A mam ich 4 kusy od puberty po rocne baby. Pridem a ani preklad, ani pockat,aby som prelozila, niektorych to dokonca vyrusovalo, ze som detom prekladala (boli sme v pozadi), ani audioguide, ziadne vyfarbovacky ci "hladacky" po zamku atd., mala-velka trasa/okruh po zamku chybal. Keby niekoho pritlacilo v zamku, tak ma smolu, pusti do gati. Vobec sa nerata s postihnutymi - mali sme na obhliadke stareho pana, ktory sice normalne kracat vedel, ale schody boli zabijak-normalne som cakala, kedy ho vyvali ( ale bojnicky zamok chcel vidiet). Jednoducho, ked ludia pridu zo zahranicia, tak su v soku, ze so zahranicnymi turistami sa nerata a deti pod urcitou hranicou u nas nie su pripustene ku kulture a k spoznavaniu krajiny (s mojej skusenosti, su nase muzea stavane tak od 12r.+).
@vevesh ty si z opačného brehu😉.
Ja nesúhlasím!!!, aby malé deti išli na prehliadku bane spojenú s výkladom. Nemajú tam čo hľadať. Je tam tma, je to nebezpečné, a žiadny sprievodca nedokáže 2-4r. dieťaťu vysvetliť prečo a ako pracovali pod zemou v bani kone. Takéto deti majú mať iné aktivity, v bani rušia ostatných platiacich návštevníkov, ktorých výklad zaujíma. Ako chceš takéto múzeum prispôsobiť deťom?

@misiak7777 To opat tvrdis len ty. Ja take prihody vobec nemam. Nik mi nekradne kolace ani nic podobne. To len zakladatelka ich ma stovky. Zvlastne.