Kde je najteplejšie leto, ktoré neustále hlásia?
Možno sa niekto vyzná, možno mi niekto bude vedieť vysvetliť, ako tomu rozumieť. Už roky pocuvam v médiách, aké nesmierne horúčavy mame, ako sú namerané historický najvyššie teploty - myslím na Slovensku, nielen celosvetovo. Ale ako to merajú, že najteplejšie, keď očividne toto nie je najteplejšie leto???
???? tak neviem jul sme mali riadne teply... a ano, este raz pisem, opakujem sa, hodne vsade prsi...a skor ako podrbany bazen by ma trapila uroda, nakolko lznicena uroda je vaznejsi problem.
@pribinak ludom uz prsi v hlavach.
@qwert87 neboj sa, ani u nas v BA nie je ziadne teple leto. Ako tu uz niekto pisal, kratase si decka obliekli tusim posledny junovy tyzden. Necele 3 tyzdne bolo v juli teplo, samozrejme, ze do toho fucal vietor. 21.7. sa to pokaslalo a odvtedy je zima a leje. Nechapem, co tu niektore pisu o teplom lete v BA.
@bublinka1426 Easy to solve ….treba dáždnik 😁😁😁
@bublinka1426 nepotrebujem ísť bývať do BA. Píšem len, že toto leto a celkovo cely rok sa teplotne vymyká priemeru tu u nás. Pamätám si predchádzajúce roky, otec si robí zápisky o znáške medu, počasi, tak to ma čierne na bielom.
@pribinak super rada, čakala som kto to skor napíše. Odovzdam aj všetkým ostatným na severe, hlavne tým záhradkárom a hospodarom 👍
@qwert87 tam ide nie len o vcely. a ano lutujem kazdeho kto je zavisly od pocasia.
@qwert87 ja úplne chápem, o com píšeš. Ale tak vidíš, sú tu pravidelne prispievateľky, ktoré esre aj pri téme o počasí sa potrebujú odbavovat 🤷♀️
Ale ved to pisu kazdy rok, ze sa mame pripravit na najteplejsie leto a rovnako kazdu zimu, ze bude extremne chladna 🙈
Za mna radsej takto, da sa fungovat aj cez den, a aspon je voda. Minuly rok bolo extremne horuce leto (2 tyzdne teploty nad 35 na zapade) a vyse mesiaca nespadla ani kvapka.
@pribinak áno má...je mi jasne, že teplotne nemôžme porovnávať nejakú Oravu či Kysuce s Bratislavou, to ani nikde nepíšem. Píšem a stále len opakujem, že toto leto je zatiaľ u nás chladné ako aj celá jar v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi. Letné oblečenie majú deti viac v skrini ako na sebe. To sa mi ešte nestalo a len mamou som 7 rokov. Takže už dlho takto nebolo. Plus ocova včelárska kronika mi to potvrdzuje
@ullala od polky augusta sa ma oteplit.
Že počasie v tomto roku nie je OK, pochopí hlavne ten, kto sadí alebo má včely. Ako píšu dievčatá vyššie - medu nie je, veľmi skoro kvitli kvety a potom pomrzli, ešte sa nestalo, že mi včelár povedal, že nemá med ani pre seba. Áno, chladná jar, dlho sa nedalo sadiť...potom dažde...následne chladný jún. Teraz zase len dažde, všetko praská - paradajky, arónia, čučoriedky...premnožený slimáci, čo obžerú papriku, cukety, tekvice, melóny, kapustu .... Ostatní, ktorí píšu, že počasie je OK si neuvedomujú, že keď sa neurodí, za prvé bude nedostatok a za druhé zase len vyššie ceny potravín... A celkovo, je chladné počasie na júl, v minulom roku sme už jedli naše melóny, teraz niektoré ešte ani nezarodili. Toto nevypadá na globálne oteplovanie...
@monitka80 ale globalne oteplovanie nie je len o oteplovani, ale aj o extremoch v pocasi a castych vykyvoch...presne to sa deje zial :(
@bublinka1426 si niečo pozri o chemtrails a potom sa môžeme baviť o výkyvoch počasia, viac sa k tomu nebudem vyjadrovať
treba si asi zvykať že tu bude bývať počasie ako v Anglicku.Letá nič moc a zimy tiež nič moc upršané,zablatené a sem tam poprašok niečoho bieleho
@monitka80 ideme konspirovat. to sa mi naozaj nechce. uz ani voda nie je vodou ani vzduch vzduchom a tie hormony v potravinach...to je na dlho ...
@liusa82 uz o tom davno hovoria ze stredne pasmo uz nebude tym cim bolo. a ze naozaj sa to bude viac podobat Uk pocasiu.zima nie je zimou a leto nie letom
takze delenie na 4 rocne obdo casom zjavne zaniknu
Ja to vnimam uplne rovnako. A keď si pamatam tak ako deti sme uz na veľkú noc boli opalene od slnka a nosili kratase a teraz? Posledné roky na velku noc este riadna kosa. A cez letne prazdniny bolo nonstop teplo a sem tam sprchlo ale bolo teplo a nie že sa ochladi o 10-15 stupňov ako teraz.
@dadus_ka presne. Ale tak vidíš, dostala som múdru odpoveď, že to sa mi len zdá 😊 Ako rozumiem, že aj počasie sa môže meniť, že nie každý rok je rovnaky, ale naozaj mi nesedia tie predpovede a očakávania s realitou. A úplne to vidím v mojej záhrade a v ovocnom sade, že nieco nefunguje. V tomto prípade počasie... A aj keď to takto možno z mojich príspevkov nevyzerá, posledné, čo by ma trápilo, je bazén. A asi nám potrvá dlhšie zvyknúť si, že leto nie je letom a zima zimou...
Ja si pamätám, že minulý rok som nemala čím polievať záhradu lebo skoro vyschla rieka. Toto počasie je podľa mňa extrém a už z toho chytám depresiu 😑
@dominikamacakova a min rok si depresiu nemala? sucho tiez nie je vyhra....
@dominikamacakova áno, u nás to bolo rovnaké. Čerpadlo sme mali nonstop v studni a polievali sme do zbláznenia... Tento rok brutal, vody všade strašne veľa. Som na jednej strane rada, sucho je väčšie zlo, ale na druhej strane toto už tiež nie je nič moc...
@bublinka1426 depresívna nálada je skôr z upršaného počasia ako zo slnka 🤔

@ullala od utorka to ide hore a zajtra nemá pršať cely deň