Kde kúpim obuv na širšiu nohu?
Prosím o radu, v ktorom obuvníctve predávajú topánky so širšou špičkou??? Prešla som CCC, Deichmann, Sportisimo, ... Ďakujem za každú radu 😉
@simsalabim tak skus presne tie. Uplne inu znacku, uplne inu podrazku si skusala.
z tenisiek maju top strihy new balance, kolekcia 574, su siroke okolo prstov a pohodlne ako papuce
@simsalabim niektore modely su s dost hrubou podrazkou
@boba111 hladaj iba obuv typu BAREFOOT v špecializovanych eshopoch
@simsalabim ja nosím bf, ale v zime mám problém. Je v ich od zeme strašná zima. S hrubou podrážkou by mi vyhovovali. Detské DDstep majú taký kompromis. Možno sa zmestis do ich veľkosti.
@hubka51 no, drahé určite sú. Ak bol niekto doteraz na topánkach z ccc, Deichmann, takže ceny sa určite nevyrovnajú. A ak niekto prejde na bf a potrebuje obuv aj do práce, niečo elegantnejšie...také belenka sú teda fakt drahé. Pricom suma za topánky sa nerovná životnosti topánky.
A sandále za 50€ je dosť.
@simsalabim A neskusala si bf s nejakou vlozkou? Su aj gelove vlozky. To by nestacilo na tlmenie?
@zuzanaete no, ja mám asi nastavený štandard dakde inde. Pretože, podľa.mna topánky drahé sú. Ja nosím komplet BF ale píšem to pre niekoho, kto možno nie. Pri bf to je tak, ak človek raz začne, už si iné nekúpi. Autorka spomína lacné obchody. Takze v porovnaní s nimi sú drahé. Ja viem, že sa používajú kvalitne materiály ale nemajú takú životnosť, ktorá zodpovedá sume
@boba111 ahoj, za mna najsirsi vyber (nebarefoot) topanok na siroku nohu najdes na Asos.com. Ja si tam kupujem vsetko od lodiciek az po zimne topanky, staci nastavit do filtra "wide fit". Je to britsky eshop, takze vyskusat sa neda, no dorucenie maju rychle, zdarma a takisto aj vratenie mas zdarma. Ja som si neraz objednala aj pat parov topanok s tym, ze som si nechala len jedny alebo aj ziadne. Najradsej mam ich vlastnu znacku Asos wide fit, ale najdes tam cokolvek, je to take zoskupenie znaciek ako u nas napr. About you.
ĎAKUJEM VÁM KRASNE .-)
Zdravim, nepodarilo sa nahodou niekomu objavit obuv, ktora by mala siroku špičku s dostatkom miesta na prsty ako ma barefoot , ale zaroven ma klasicku podrazku? Skusam prve bf cizmy a ta tenka podrazka mi ozaj nevyhovuje, bolia ma paty a krize, sirka pri prstoch je uzasna, ale ta tenka podrážka je nevhodna...
@nikaikadominika bf je taky siroky pojem ako "benzinove auto" a "drevena skrina". Kazda znacka bf obuvi ma svoju hrubku podrazky a aj v ramci znacky zavisi od modelu k modelu. Ktore konkretne mas ty? Napadaju mi dve moznosti. Bud si kupit bf obuv s hrubsou podrazkou alebo s vyberatelnou vlozkou a das si tam hrubsiu.
Inak co sa tyka tvojich problemov, mas ich preto, lebo mas nespravny stereotyp chodze. Dupes na paty, preto ta bolia. Zle naslapujes ale bezna obuv ti to tlmi a tak to kryje. Porozmyslaj, ci nechces popracovat aj na sebe a spravnej chodzi, nez len tlmit nasledky makkou podrazkou. To hovorim ako niekto, kto sa tiez musrl odnaucit blbo chodit 🙂
@evkamotka to su zaujimave informacie, takze froddo a protetika maju hrubsiu podrazku, lepsie tlmiacu narazy? Mne sa este osvedcil Bata, rad s podrazkou Flotactive, ktora je hrubsia a vraj do mesta na tvrde povrchy.
@evkamotka vdaka za názor, ano mam samozrejme zdravot.problemy, viem,ze haluxy a ploche nohy mi nevznikli len tak pre nic za nic...momentalne riesim hrudnu chrbticu a hypermobilitu, chodim k fyzio...cvicim...uvedomujem si,ze aj chodzu mam pokazenu zlymi stereotypmi...ale neviem ako tu chodzu napravit, zatial som sa nedopatrala k nejakemu rozumnemu napadu na to, ako zmenit stereoptyp chodze 😀 vies mi nieco poradit? Ako spravne doslapovat na nohy atd...
@evkamotka samozrejme, uplne suhlasim...
Ja mam sole runner, su to moje prve, nemam s tym zatial skusenosti...ale bohužiaľ, az po kupe som.sa docitala,ze existuju viacere druhy bf, hrubky podrazok atd...preto zhanam dalsie nazory a skusenosti...dakujem za info,ze be lenka je napr.velmi tenucka, uz apson viem,ze tieto nie su vhodne pre mna...viete minporadit,ktore by boli take najhrubsie? Citala som barebarics...mate skusenost?
@mamadievcatiek Klingel už nepôsobí na Slovensku.
@simsalabim tie bata s flotactive ale nebudu barefoot
@simsalabim mne froddo pride doslova moc hrube na to, ze je to stale 100% barefoot. Ale pozor, froddo ti zase moze byt uzke/siroke, na iny priehlavok a podobne. To nie je len o hladani hrubsej podrazky. Najjednoduchšie je asi kupit si do tych co ti sedia v inych parametroch vlozky
@nikaikadominika ja si kupujem len zopar znaciek, ktore sedia mne. Najlepšie je skocit do dobre vybavenej bf obuvi a poskusat alebo si pohladat hrubku podrazky na eshopoch. Tiez plati co som pisala vyssie simsalabim, nejde len o hladanie hrubsej podrazky, ta topanka musi sediet aj v inych parametroch. Plus necakaj, ze ked ide o bf, najdes nejaku super hrubu, to pojde o rozdiel v milimetroch, doslova
@evkamotka v popise pisu, ze su barefoot ("Vďaka novej technológii podošvy FlotActiv môžete barefoot tenisky nosiť pohodlne aj v meste na tvrdom povrchu. Flexibilná podrážka so špeciálnymi gumovými lamelami vnútri zaisťuje vysokú pružnosť a mäkkosť došľapu."). Mne ide hlavne o tvar topanky, mam problemove chodidla a diagnozu na ne a obycajnu obuv uz viac-menej nemozem nosit. A hoci tieto nie su uplne ako "naboso", narazy tlmiaca podrazka mi absolutne vyhovuje, ja potrebujem makksi doslap (a tvar topanky kopirujuci chodidlo). Mam aj ine barefooty (balerinky na slavnostne udalosti, lodicky uz nedokazem nosit) a v nich mi vyslovene vadi tvrdost doslapu, hoci to potrebny cas prezijem, nie je to, bohuzial, na kazdodenne nosenie. V mojej situacii som rada, ked vobec nieco mozem bez bolesti obut a nejaky vysoky priehlavok a podobne ma netrapi.
@simsalabim dakujem za tip s tym flotactiv, skusim vyskusat na predajni a uvidim...
@nikaikadominika ja mam tieto https://www.bata.com/sk/damske-kozene-barefoot-... a 2 dalsie druhy v roznych farebnych variacich s touto podrazkou. Nepisu ten popis pri kazdych, ale vidim (a citim) na nich, ze su to oni. Ako hovorim, mam aj od ineho vyrobcu, ale mne pri nich vadi tvrdost doslapu...na zdrave chodila to mozno nevadi, ale ja take bohuzial, nemam. Tieto mi maximalne vyhovuju.
@simsalabim ano,tieto som.nasla na stranke...prosim vas a maju aj nejak formovanu stielku vo vnutri? Ci len rovna bez klenby?

@hipuska čo znamená neskutočne drahé?Aj ja som si to myslela pred par rokmi.Teraz už je viacero značiek takže aj tie ceny sa už kľudne vyrovnajú " obyčajným" značkám.Teda minimálne zimné.Za letné sandále tiež niesom ochotná dať 50 a viac eur