Kde máme poslať list Ježiškovi?
Ahojte, máte skúsenosti s nejakou stránkou alebo adresou, kam poslať list Ježiškovi? A príde aj nejaká odpoveď alebo niečo? Ďakujem. Riešime to s malým prvýkrát tieto Vianoce, tak si nechám poradiť.
Poslať na Adresu "Ježiškovi 999 99", nezabudnúť tam uviesť svoju adresu. Najneskôr poslať do 15. Decembra. Môžete aj niečo nakresliť /naj obrázky idú na poštovu známku myslim/. Ježiško na listy odpovedá.
@enmery Áno, ježiško na listy odpovedá, ale sklame to dieťa natoľko, že tento rok radšej odpíšem sama a hodím si to do schránky, nech si to dieťa tam nájde a poteší sa. Lebo to, čo Ježiško odpíše je úplna hlúposť 🤣
@enmery Áno, ježiško na listy odpovedá, ale sklame to dieťa natoľko, že tento rok radšej odpíšem sama a hodím si to do schránky, nech si to dieťa tam nájde a poteší sa. Lebo to, čo Ježiško odpíše je úplna hlúposť 🤣
@anonym_9116c1 To je už druhá vec. Ona sa pýtala, ja som odpovedala.
Ako vyššie pani spomínala, tiež moji rodičia to tak robili, dokonca som mala vlastnú schránku na dverách, bola z kartónu (niekde mi ju kúpili) tam som hodila ja svoj list, potom “zmizol” a objavil sa ďalší list od Ježiska, ktorý napísali moji rodičia. Ale viem že som mala veľkú radosť z toho. Pride mi to milšie
Ako vyššie pani spomínala, tiež moji rodičia to tak robili, dokonca som mala vlastnú schránku na dverách, bola z kartónu (niekde mi ju kúpili) tam som hodila ja svoj list, potom “zmizol” a objavil sa ďalší list od Ježiska, ktorý napísali moji rodičia. Ale viem že som mala veľkú radosť z toho. Pride mi to milšie
@anonym_9fb559 jeeej to je pekné
@anonym_9116c1 co odpise? toto ma zaujalo :D
@deedol No ak nájdem ten list, teda asi som to minulý rok aj hneď šmarila do koša 🤣 nejaké blbosti tam, proste vo všeobecnosti vážne somariny. To radšej nech rodičia odpíšu, je to viac osobné, môžu tam napísať čokoľvek. Ja som aspoň dúfala, že list začne oslovením, napr. Milá Zuzka, ďakujem za tvoj list a blá blá blá, proste absolútne o ničom. A najlepšie bolo, že každé dieťa dostane darček v obálke. Áno, bol tam darček, jedna vytlačená A4 papiera na vymaľovanie 🤣 Akože ja vážne neočakávam od nikoho nič, ale myslela som si, že pre deti spravia toho trocha viac, moje dieťa, keďže už vie čítať (7 ročné) bolo veľmi sklamané. Tento rok jej odpíšem ja a aspoň v tom liste spomeniem tie darčeky, ktoré si želá, nech to má osobnejšie.
@anonym_9116c1 co odpise? toto ma zaujalo :D
@deedol veľmi pekne odpise v zmysle, že dostal jeho list, že ho teší ze bolo dieta dobre a ze nech nie je smutné keď nedostane úplne všetko čo si želá...veľmi pekný list...tie listy sú rovnaké pre všetky deti, nikto nemôže očakávať osobne oslovenie a spomenuté konkrétne dary...to by museli každý list písať pre konkrétne dieta..
@deedol No ak nájdem ten list, teda asi som to minulý rok aj hneď šmarila do koša 🤣 nejaké blbosti tam, proste vo všeobecnosti vážne somariny. To radšej nech rodičia odpíšu, je to viac osobné, môžu tam napísať čokoľvek. Ja som aspoň dúfala, že list začne oslovením, napr. Milá Zuzka, ďakujem za tvoj list a blá blá blá, proste absolútne o ničom. A najlepšie bolo, že každé dieťa dostane darček v obálke. Áno, bol tam darček, jedna vytlačená A4 papiera na vymaľovanie 🤣 Akože ja vážne neočakávam od nikoho nič, ale myslela som si, že pre deti spravia toho trocha viac, moje dieťa, keďže už vie čítať (7 ročné) bolo veľmi sklamané. Tento rok jej odpíšem ja a aspoň v tom liste spomeniem tie darčeky, ktoré si želá, nech to má osobnejšie.
@anonym_9116c1 No nehnevaj sa, ale očakávať, že bude niečo osobnejšie odpisovať tisícom detí a zdarma je ozaj sc-fi.
nemusíš posielať nikde, zadaj do chatGPT nejaké parametre a dostaneš list od Ježiška podľa svojich predstav 🙂
@anonym_9116c1 No nehnevaj sa, ale očakávať, že bude niečo osobnejšie odpisovať tisícom detí a zdarma je ozaj sc-fi.
@ada12345 Neočakávala som nič také,.stačilo, aby tam bolo spomenuté aspoň meno a to už mohli mať dopredu vytlačené aj s menami 😁 a pre Esmeradly a Kevinov tiež 😁 ja len píšem, že je to úplna hlúposť, podľa mňa. Je to môj názor a stojím si za ním.
@anonym_autor deťom som za Jeziska odpisovala sama
Je to veľmi pekná iniciatíva. Deti sa na to každoročne tešia. Ideme spolu na poštu, čakajú na odpoveď. Pre ne zážitok. Odpoveď je veľmi milá, rozumná, citame si ju. Oslovenie "milé dieťa". Pridajú pekne nálepky, pexeso k listu. A toto pre stovky detí. Ale niektorým ľuďom nevyhovies a nič im nie je dobré. Zariad sa...aj sama písať je cesta.
Ak zijes osamelo a skromne, mozes poslat mne na adresu. Sudolska ulica XXX Nitra 949 01, A ja tebe a tvojim detom darcek o ktory si zaziadate kupim a poslem. Treba dat adresu a nejaky komentar k tomu. XXX je tam podotykam nutne,
@anonym_autor Ahoj, na pošte majú každý rok pohľadnice pre Ježiška už s predtlačenou adresou, treba len napísať / nakresliť odkaz a nalepiť známku. Odpoveď s malým darčekom dostane každé dieťa, ktoré ju stihne odoslať do určitého dátumu. Tieto pohľadnice zvyknú brávať aj učiteľky pre celú triedu, s deťmi ich vyplnia, a potom spolu donesú na poštu, je to veľmi milé.
@ada12345 Neočakávala som nič také,.stačilo, aby tam bolo spomenuté aspoň meno a to už mohli mať dopredu vytlačené aj s menami 😁 a pre Esmeradly a Kevinov tiež 😁 ja len píšem, že je to úplna hlúposť, podľa mňa. Je to môj názor a stojím si za ním.
@anonym_9116c1 Minuly rok odpovedali na 122 888 listov/pohladnic. Ak si myslis, ze mali mat predvytlacene listy s random menami, tak no comment. Si najprv o tom nieco nastuduj. To ako to vnima tvoje dieta je odrazom toho aky postoj si k tomu zaujala ty ako rodic. Skromnost, vdacnost a vazenie si prace druhych ti asi moc nehovoria...
@anonym_9116c1 Minuly rok odpovedali na 122 888 listov/pohladnic. Ak si myslis, ze mali mat predvytlacene listy s random menami, tak no comment. Si najprv o tom nieco nastuduj. To ako to vnima tvoje dieta je odrazom toho aky postoj si k tomu zaujala ty ako rodic. Skromnost, vdacnost a vazenie si prace druhych ti asi moc nehovoria...
@anonym_a3cc49 Ešte niečo máš na srdci? Ja som len napísala, že je oveľa lepšie odpísať na list ako rodič ako táto trapošina s tou vianočnou poštou 😁 nemusíš zdieľať môj názor ale ani nesúď, keď nepoznáš.
@anonym_a3cc49 Ešte niečo máš na srdci? Ja som len napísala, že je oveľa lepšie odpísať na list ako rodič ako táto trapošina s tou vianočnou poštou 😁 nemusíš zdieľať môj názor ale ani nesúď, keď nepoznáš.
@anonym_9116c1 Kde ja sudim? Vypisujes tu nerealne ocakavania ked evidentne nemas predstavu ako to funguje. Keby si si to vopred nastudovala, tak take ocakavania pri pouziti zdraveho rozumu nemas. A este to vycitas niekomu, kto sluzbu poskytuje zdarma.
S poštou pre ježiška mám super zážitok. Pár rokov dozadu, drobec mohol mať tak dva tri roky, som videla na to reklamu. Šla som niečo posielať na poštu, tak som sa spýtala pri okienku, či mi vedia niečo bližšie o tom povedať. Chlapík za okienkom si ma premeral a že viete, ale to je pre deti. Som v tom momente nevedela ani čia som 😂
@anonym_autor Nikdy sme žiadny list nikam neposielali. Je to hlúposť. A čím ďalej, tým viac si rodičia nevedia sami poradiť. Vždy, keď boli deti malé, nakreslili, čo si želajú. Keď boli väčšie, napísali. List nechali na okne. A ráno si list Ježiško prevzal.
Ak zijes osamelo a skromne, mozes poslat mne na adresu. Sudolska ulica XXX Nitra 949 01, A ja tebe a tvojim detom darcek o ktory si zaziadate kupim a poslem. Treba dat adresu a nejaky komentar k tomu. XXX je tam podotykam nutne,
@anonym_e59557 krásne, držím palce. Ak chcete pomáhať, okrem iniciatívy 'Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok' je aj iniciatíva 'Vianočný zázrak' priamo darček pre seniorov v domovoch dôchodcov.
dnes som bola na poste a uz maju pohladnice 2025 k dispozicii...
@anonym_9116c1 s menami 🙈 kto by to triedil?
8rocnej ides odpisovat ako Jezisko?
@anonym_9116c1 Volakedy posielali pekne dary. Ja si pamatam cd s vianocnou rozpravkou,koledami a podobne. Netreba z toho robit dramu. Deti potesi aj taky list. Akoze co by si ocakavala,ze kazdemu osobne napise tutu mutu list? Niektore uz ozaj prehanate a robite z deti polobohov.
Nám posledné dva roky neprišlo vôbec nič. Posielali sme začiatkom decembra na Mikuláša.

Poslať na Adresu "Ježiškovi 999 99", nezabudnúť tam uviesť svoju adresu. Najneskôr poslať do 15. Decembra. Môžete aj niečo nakresliť /naj obrázky idú na poštovu známku myslim/. Ježiško na listy odpovedá.