icon

Kde máte psíka, keď ste v práci?

2. máj 2021

Ahojte.Chcela by som sa opýtať, že kde máte psíka ak musíte byť obaja v práci.Ako to riešite?

Strana
z3
lujza123
3. máj 2021

Prepáč ale hrozne to preháňas. Ved to je iba pes, nie kráľovské veličenstvo ktorému treba platiť sluhu za 50 eur na deň. Nájdi si študentku z okolia, dáš jej 5 - 10 eur za to ze okolo obeda ti príde vziať psa, vyvenči ho pol hodku a zanesie naspäť do bytu. Hotovka. Vide vás to 30 eur mesačne, zachvilu sa naučí byť sám aj 8 hodín. U nás v meste to robí jedna mladá kočka, so psami to vie, za 10 eur ti príde domov, psa vezme na dlhú prechádzku, vyhra sa sním, vyblázni, dá mu nazrat a pes unavený spokojný doma ľahne a drichme do večera. Jednorazovo na vyššiu taxu, keď chodí každý deň cena je aj polovičná.

Nehľadaj dôvody ako to nejde, milióny ľudí má psov a chodia do prace a zvládajú to, zvládnete to aj vy.

Bud rada ze mate prácu na 8 hodín, my chodievame úplne preč, na deň, dva ale aj týždeň. Riešime to zvieracou babysitterkou alebo vezmeme čokla so sebou. Spáva po hoteloch s nami, alebo v našej dodávke, cez deň s nami v práci.... a tiež to nieje kabelkova čivavka ale 40 kg uslintanej nežnosti.
Zvykol si, aj na to ze veľa cestuje, však by sme sa zbláznili pes aj my takto riešiť jedno sťahovanie ci každú hodinu jeho dňa aby bol niekto s nim

lujza123
3. máj 2021

A hotel pre psov neviem akú máš predstavu ale väčšinou to teda nieje hilton***** kde mu budú 8 hodín pilnikovat pazúry a škrabkat ho za ušami. Sú to koterce, každý pes zavretý v tom svojom celý deň, 2 x venčenie, 1 x žrádlo, ináč sú v kleci a štekajú... Pre dospelého psa OK ale šteňa sa ti tam zblázni.

Stena začať zvykať na samotu, riešiť to buďto študentkou na 1 vyvencenie, alebo si skúsiť dat inzerát, možno sa nájde niekto kto na voľný dvor, pripadne už svojho psa a vedela by si tam psa nechať cez den

autor
3. máj 2021

@simca06022011 My plot nemáme.Nikto tam plot nemá preto sa mohol dostať ku kostiam.My ho učíme aby fungoval tak isto ako mužov psík.Vedel kam môže a kam nemôže ísť.

Väčšinou sme tam boli len my a nikto iný v okolí.
Vždy sa pekne vyvenčil, akonáhle prišli susedia koniec behal k nim.Nie je zvyknutý na ľudí takže sa z nich teší.

Za tú sekundu čo ja pribehnem zožerie hoc čo, čo mu dajú.Musí sa naučiť, že to robiť nesmie.Nie je problém ak okolo nie sú ľudia.Oni tam porozhadzujú kosti a všeličo mu dajú.Od vtedy keď tam sú tak ho nepúšťam bez vôdzky.

V meste nemôže byť na voľno samozrejme.

Budeme meniť pobyt vždy keď príde dalšia vlna a musí si zvykať, že každý voľný čas bude inde.Tak ako si zvykol mužov psík.Jednoduchšie to mal vtedy v tom, že psík bol zvyknutý na byt lenže náš nie je zvyknutý na byt, ale na záhradu a na iné bývanie.Nie je zvyknutý na to, že odchádzame a, že bude sám.Korona bola jediná možnosť kedy si zobrať psíka pretože viem aký bol keď bol maličký.Nemohol by byť sám.

Teraz to určite nebude také ťažké.

Ale veď aj náš vie kde má cikať, ale stačilo mu otvoriť dvere a bol von.Vždy sa pekne pýta von, ale neviem ako sa bude správať sám kedže ani nebola možnosť ho nechať tak dlho samého.On je naučený oznámiť, že chce ísť von.

Tiež rozmýšľam, že mu ohraničíme priestor.Ostane mu dosť miesta aj na behanie.

Nič sme neplánovali.Zobrali sme si psíka.Vedeli sme, že budeme doma a potom nastúpime do práce.Nevedeli sme však, že budeme robiť celý týždeň v ten istý čas a on ešte nevydrží sám takže všetko pomaličky postupne.Mne osobne sa zdá byť veľa 8/11 hodín a muž tiež nemal nikdy takto psíka samého doma tak preto som si chcela prečítať, že či to tie psíky naozaj zvládajú alebo je to len teória.

Vyskúšame uvidíme 🙂

hors
3. máj 2021

Dievčatá prosím, vás ake mate kamery ja tiež premýšľam nad tým.Síce nase sú malo kedy doma same ale tak rada by som zosmirovala co robia keď sme mimo .

autor
3. máj 2021

@lujza123 Jasné ako zase 😂😂 nechcem pre neho wellness hotel len aby odrazu nebol úplne sám.
Nerobíme 8smičky len jednu zmenu, ale 2 zmeny a cez víkendy celodenky buď raz alebo dvakrát do mesiaca.

Chcem ho postupne naučiť, že musí vydržať aj sám a musí sa trochu ukľudniť.Ako myslím si, že by spal a mali by sme kameru aby som aspoň vedela, že kde čo poničil alebo ocikal.Nezničil však ešte nič odkedy je väčší.Dokusal stôl, ale kúpili sme mu drievko a kuše do neho.To mal možno 2 mesiace.

autor
3. máj 2021

@katulienkax Lenže moja sestra k tomu vzťah má a len sedí doma lebo nemá ani kamarátky a samozrejme, že by mi ho nevenčila zadarmo.
Môže si niečo zarobiť namiesto hrania sa na telefóne celé dni.
Neviem, pýtam sa maminy nech sa jej opýta.

Nech sa sestra rozhodne.

autor
3. máj 2021

Určite ho chcem naučiť aby si zvykal, že bude sám.Chcela som len vedieť, že ako dlho to trvalo alebo, že či sa veľa pocikávali.

Pri intervale v ktorých sa pýta von očakávam dosť mláčok a očakávam aj kňučanie.Neviem ako bude reagovať a toho sa bojím.

Možno sa pociká raz a bude kľudný.To ja už neviem, ale tak musíme ísť na to postupne nech vie, že sa vrátime.

nttnnt
3. máj 2021

v byte mala pristup vsade...nasa sice v pripade ze nie sme dlho doma chodi k babke na prazdniny poldenne :D alebo dojde dedko vyvencit..ale psik je este malicky mohol by sa naucit aj na podlozku alebo psi zachod v najnutnejsom pripade, ale ak bude starsi urcite vie vydrzat...napriklad znama ma pre yorka klasicky macaci zachod s tou podstielkou aj to je moznost

autor
3. máj 2021

@nttnnt Ja riešim len to kým je šteniatko.Teraz zažil veľa zmien 🙂.

Inak určite keď bude starší tak musí vydržať sám.

mladena
4. máj 2021

Ahoj, určite nie si sama v tom, veľa ľudí žijúcich v byte malo takto psíka odmalička, museli aj pracovať a prežili to, teraz mame šteniatko, zajtra bude mať tri mesiace 🙂 🙂 a žial tiež nebudeme vždy doma. Zatiaľ sme ju nechali 3 krát dlhšie samu, na nervy som z toho bola, že čo sa asi doma deje, dva razy sa nič nestalo, hrala sa so svojimi hračkami, tretí krat roztrhala takú gumu čo máme na stolíku, ale tá nam ani veľmi nechýba. Ďalej uvidíme. Myslím, že dôležité je, aby malo šteňa dostatok hračiek a žuvacích kostí a nemať príliš cenný nábytok 😀 Ciká snáď nonstop jedno či vonku či dnu 😀 Ale trocha už chápe, že vonku sa tomu tešíme a dnu nie 🙂 Vonku by som ale musela stanovať, aby to robila len tam. Treba to vydržať, aj predtým sme mali našu už staručkú ovčiačku v byte odmalička a keď ju teraz porovnám so šteniatkom až mi srdce puká ,bola to už taká nesmierna pohoda s ňou.....

nika523
4. máj 2021

Tiež sme sa presťahovali z domu do bytu a prvý mesiac to bola katastrofa naša fenka brechala a zavijala nikde sme nemohli ísť, mesiac k nej chodila mama lebo susedia sa sťažovali, teraz už nebrese ale s tým wc je to problém vydrží najviac 6 hodín takže ja si kvôli psovi nemôžem nájsť normálnu robotu robím len na 4 hod. takže ťa chápem a chápem že nechceš mať v byte všetko ocurane okakane, odkiaľ si? Skús dať inzerát že hľadáš niekoho kto sa postará o psa vo vašej neprítomnosti u nás v PO som raz hľadala a bolo tam za 6 e na deň myslím...

autor
4. máj 2021

Včera mi muž povedal, že ten nábytok má také nôžky 😂 takže sa to bude dať zmyť ak by náhodou.Ak sa pociká na zem tak naozaj len preto, že už to nevie udržať inak sa pýta a ideme s ním von.

Včera sme stretli jednu rodinku a mali to isté plemeno tak sme sa popýtali, že ako to zvládal ich psík tak, že sa pocikal asi 2krát.

Na 12 hodín si však už musíme niekoho zohnať aj muž hovorí, že 12 hodín pre psa je už jak za trest, že aj obličky trpia.8 max aj to mu príde veľa.

nika523
4. máj 2021

Áno 12 hodín je veľa aj pre dospelého psa

zdenaalexik
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3