Kde môžem nahlásiť nezodpovedného vodiča?
ahojte mam taku otazku je nieco také kde .môžem nahlásiť vodiča ktory v obytnej zone letel a este cez mláku z ktorej voda ospliechala mna aj syna? Dakujem
Resp ak vieš ŠPZ stále môžeš zavolať na policiu
@klarissa25 a potom? Byde cakat 30 minut na mieste aby to bolo tvrdenie proti tvrdeniu? Ci zavolaju kuklacov a cely patraciu hliadku? Pochybujem ze by to riesili. Ked vykradli ubytovnu kde byval manzel cez tyzden- prisla policia spisali co vsetki zmizlo celkova skoda cez 5.t vykradnutych 5 buniek. Tak su mysleli ze prehladaju izby alebo zoberu otlacky - policajti sa smiali ako idioti- za nemaju pozerat CSI- a podobne americke serialy. Po pol roku prisiel papier - ze pachatel neznamy. Autorka- ak by to bolo oznacene girdmne auto tak mozes zavolat do firmy - (a mozno sa aj tam zasmeju) a v lepsom pripade da majitel auta soferovi " kvapky" teda ak on sam nebol ten sofer.
Mozes zavolat na policiu, ak vies, ake to bolo auto, resp. ak si si zapamatala znacku. Ale neviem, ako sa to potom riesit, kde ho oni budu zhanat a ako sa to riesi.
No a ako mu to dokážeš? Povie, že nevedel, že je tam jama a mrzí ho to a vyriešené, akurát ty budeš na smiech.Akože ľudia sa riadne už nudia taketo kraviny riešiť, stalo sa možno omylom, niekedy sú také jamy o ktorých človek nevie, neumreli ste ja toto nepochopím túto Slovač
Teraz už nijak. Ak nemáš dôkaz, že nedodržal rýchlosť nemáš nič.
@zuzubb007 slovac? Vies o tom, ze v takom anglicku ti hrozi 6.000€ pokuta za toto- a je jedno, ze si jamu videla-nevidela. Mala si ako vodic predvidat a znizit rychlost.... a potom sa chceme porovnavat so zapadom🙄🙄🙄🙄
https://www.merkur.de/auto/richtig-teuer-fussga...
@zuzubb007 no keby si stala na mieste tej mamicky so synom? Ja nepochopim ludi ako ty a myslim si, ze by sme mali byt na Slovensku viac tolerantni. A ano je to problem ked niekto cez obytnu zonu jazdi ako blazon… Zial u nas sa taketo veci neriesia a aj mne sa to stalo, ze velmi prsalo a vodic ma este narocky ospliechal. Mal z toho dobru zabavu.
@cookie29 nemusia byt policajti, staci nahodne okolo iduci svedok. Ja viem o pripade, kde dany clovek "ospliechal" nezavisle 3 ludi, dostal pokutu 2000e (nie na sk..). Ale ono tiez zavisi aj, ako ospliechal- niektori hystercia aj pre par kvapiek. A niekde ich aj zaleje na komplet - v tejto situacii je to opravnene.
@pandorra keby som bola na mieste tej mamicky tak určite nebudem šaškovat a volať políciu, áno bola by som nasratá, ale ja zvyknem byť natlačena na konci chodníka, keď je mokro lebo predvídam, poviem si stalo sa čo teraz, určite by som nerobila debila zo seba, keď je veľká jama nemusí ani letieť vodic, tak ako čo chce kde nahlasovať, kokos správanie ako 80 ročny večne somrajuci dochodca
V nasom meste nabural opity chalan parkujuce auta. Ostal na mieste, lebo nebol schopny odist po svojich, policia ho osobne vytiahla opiteho z auta, priznal sa k cinu, zistilo sa skuskou, ze je opity.
Nasledne na druhy den vsetko odvolal, tvrdil, ze len nahodne zrovna sedel za volantom svojho stojaceho naburaneho auta, ktore mu skusil ktosi ukradnut, a ked mu s nim nabural, tak utiekol. On ho tak nasiel stojace, sadol si za volant a cakal na prichod policie. Priznanie k cinu mu bolo podsunute policajtami, ked na to zneuzili jeho vtedajsi stav rozoznat situaciu. Instrukcie mal od matky, ktora zburcovala nebesia i zem a pravnikov.
Kedze tam neboli kamery, zaver znel - pachatel neznamy. Vsetci poskodeni si museli opravy uplatnit z vlastnej poistky.
Takze aj jasny pripad uhras, ked nie je proti tebe rukolapny dokaz. Este mozes poskodenym hrozit, ze si budes ziadat uhradu ujmy na poskodeni dobreho mena. A vlastne im robis velkorysu laskavost, ze to neziadas.
Znamy maju takuto uzasnu skusenost so slovenskym pravom.
Mne sa toto stalo okolo r.2000 ako študentke v BB. Bol večer, odmäk, predtým kopa snehu, všade špinavé mláky. Zrazu okolo mňa auto nabehlo naschvál ku krajnici, voda z najhlbšej mláky striekala s tým špinavým snehom ponad mňa. Videla som, ako traja chalani, vezúci sa smerom do Podlavíc, sa ešte otočili na zadných sedadlách a vyrehotaní kukali, ako vyzerám. Na tvári blato, vlasy mokré ako zo sprchy s kúskami špiny. 🙂
@moonlight1210 neskutocne 🤦🏻♀️
Ja som tak išla na aute po brata čakal ma na zastávke a tiež ho tak ospliehal nejaký …bol premočený do nitky
Stane sa, mohol si nevšimnúť, mohla tam byť diera, mohol sa ponáhľať do nemocnice,... Alebo to mohol byť jednoducho chuj.
Ja osobne by som nič neriešila, pokiaľ nejde o život.
Môj manžel tak raz omylom ošpliechal jednu ženu na zastávke, lebo diera jak lusk pod mlákou. Urobil veľkú obchádzku, lebo sa tam nedalo otočiť, vrátil sa za ňou, ospravedlnil sa a hodil ju domov, nech celá mokrá sa neteperí autobusom.
A co chces riesit, to ze siel rychlo nedokazes a to ze ta ospliechal nie je trestne, len asi nezbadal.
Aj ja som raz asi splechla nejaku tetu, par metrov pred branou,kde som isla parkovat v meste. Dodnes netusim ako som ju splechla, no prisla mi vynadat teta riadne.
Nikdy ma nenapadlo nahlásiť na polícii. Mne sa to dosť často stáva. Raz ma jeden debil tak ospliechol autom že som bola cela mokra nohavice aj bundu .
@klarissa25 Dakujem mam spz
@larisa mne ide o to aky ta dotyčná aspon vedela ze sa ide pomalšie nájme ked su mláky. Som vodička a mna by velmi mrzelo keby som niekoho ospliechala preto davam velky pozor a predvidam dakujem všetkým za názor
fuuu skusit zavolat policajtov mozes ale ak nemas kamerove zaznamy alebo nezavisleho svedka co ti to dosvedci je to slovo proti slovu a policajti s tym nespravia nic ...
Vyhlaška o cestnej premavke hovori § 5 pismeno g. Ze vodic nesmie rozstrekovat blato a kaluze.

Tak to sa rieši hneď na mieste. Zapamatas si SPZ a zavoláš 158