Kde nájsť aktuálne poštové podmienky?
Dobrý deň prajem.
Prosím Vás, kde nájdem nejaké oficiálne informácie o novinkách pošty, ktoré sú teraz v procese a už aj platia? Nikde nemôžem nič nájsť, z každej strany počúvam iné neoverené informácie a celkom komické, že sa mi tomu ani nechce veriť.
Ďakujem pekne.
@kris_tin257 aktivovať na čítanie/písanie listov vieš aj starý OP, stačí ísť osobne na oddelenie dokladov a zadať si nové heslo, so starým pred 20.6.2021 nevieš iba podpisovať, vtedy máš nárok na bezplatnú výmenu
Môžeš aktivovať aj aplikáciu https://ep.slovensko.sk/ nemusíš potom používať čítačku a OP.
Keď ti poštárka začne posielať email a SMS tak nemusíš ísť domov po žltý lístok, ale ak si vonku v meste zbehneš cestou aj na poštu.
Ak budeš riešiť doklady urob si rezerváciu nech tam dlho nečakáš https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/... a naraz viac dokladov (aj pre deti) vyber službu viac dokladov (to je na jednu rezerváciu max 4 doklady)
@maranco ďakujem, pôjdem tam s dcérou keď jej bude končiť pas, nebude mať ešte 3 roky čiže čakať nebudeme vôbec 😊 potom si to celé spustím dovtedy dúfam že nič nepríde a ak príde čo už 🤷
A hlavnú poštu nemáme v meste, ale v časti kde vôbec nechodím, čiže nie je šanca že mám cestu okolo. Skôr keď niečo príde tak sa s tým rozlúčim alebo poriešim to mimo pošty
k chce prist posta este aj o poslednych platiacich zakaznikov, hor sa do toho...uz aj tak maju vysoky pokles trzieb....seky aj sipo sa presunuli na IB u vacsiny ludi...posty takmer zivaju prazdnotou...
@elanor ja som nastúpila po materskej s vedenie ktore je momentálne je bohužiaľ zle v nasom obvode neviem ako je v inychh take správanie nebolo a to som zazila niekolko vedeni pred materskou....sťažujú sa ze nie su ludia ale nezamyslia sa preco nie su.....tto ako zákazníkov len vytocia vzdy ;) ale my zamestnanci za "okienkom " nic nemozeme aj ked povieme veduce na poradach tak sa tvaria ze nas nepocuvaju ;) bohužiaľ taka je realita
@zuzkaa1991 to je asi vsade. U nas (obchod) to iste. Niet ludi, nema kto robit, miesto toho aby ludi nabrali, tak akurat len pridavaju a pridavaju tym chudakom co ostali. Akoze ok, chvilu sa to da potiahnut, s naivnou predstavou, ze ved na chvilu, tyzden, dva, max.mesiac, nez prijmu novych, potom si ich zaucime a bude. A ono ejhe - tudne z nudle.
Za posledne 2 mesiace dalo vypoved min. dalsich 5 ludi, som jedna z nich, lebo uz mam toho akurat tak dost. o par dni mi konci vypovedna doba, a myslis, ze nasli niekoho na moje miesto? Take velke onake. Presunuli tam kolegynu z ineho odd., lebo uz to hori, tak nech to aspon trosku vie aj niekto iny, s tym, ze ale bude samozrejme robit okrem toho aj ine oddelenia, a jasne, ze chudera len skace z miesta na miesto, lebo tam treba, hnetam treba a furt cosi insie. Uprimne? Mne uz je to u ... vies kde...
A to samozrejme sa upozornuje uz dlho, ze halo, niet ludi, minule aj bol daky pokec s vedenim, a ked sa niekto aj oficialne ozval, ze akoze sorry, ludia chodia znechuteni do roboty, lebo makaju jak fredky na 2-3 miestach za 3 ludi, ze nas je malo, tak akurat riaditel danu osobu zdrbal pod ciernu zem, nahucal, navrieskal, co si to dovoluje, jeho vyssia nadriadela sa len kukala jak tela na nove vrata, jej nadriadeny ani brvou nepohol, a ostatni bezni zamestnanci sklopili usi a viac ani necekli. Takze tak... Ciste divadlo. Ale hlavne, ze na FB, Insta a kde kade sa firma prezentuje ako naj zamestnavatel, a aki su uzasni na zmestnancov a pi..viny. Realita uplne mimo. Internet znesie vela, na sockach to vyzera super. A to je hlavne - zdanie. To ze zdieraju ludi? No co...
Aj mne sa to stalo, že mi to nezobrali ako list 2 .triedy, a balíček bol malý 150 g. Vraj keď to obsahuje tovar, už to musia brať ako balík. Išla som do druhej dediny a tam nemali problém .... 🤷🏽♀️
Dnes som rozprávala s vedúcou pošty u nás v meste a bohužial, je to pravda, vraj od nového roka budú vyššie ceny a upravené podmienky posielania listov a balíkov, ale že to v polke decembra alebo tak nejako má už byť oficiálne aj na stránke pošty, že zatiaľ sa riadia podmienkami, ktoré sú teraz, takže vraj si treba otvoriť ústa na poštách, ktoré k tomuto kroku pristúpili skôr ako od januára a nenechať sa "oklamať" ale trvať na tom, že podmienka je do 2kg a rozmery aké sú uvedené na ich stránke a vziať vám to musia.
Takže ľudia, ozvite sa ak vám balíky nechcu vziať, lebo musia podľa aktuálnych podmienok pošty a nie, že oni si na každej pošte určujú svoje podmienky.
@earlgrey presne tak - nové podmienky a nový cenník budú v platnosti od 1.1.2025 a v listovej zásielke sa už nebude môcť posielať nič, čo je "tovar"

Vcera som posielala vec v krabici od topanok ako listovu zasielku 2.triedou obycajne do 500g (1.60€) a nekomentovala to nijako. Zatial to splnalo vahovu kategoriu, aj rozmery. Kym to maju v aktualnom cenniku takto, tak co sa ozyvaju???