Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@reruna ja tak isto. Dala som do mrazaku,aby to bolo rychlejsie..len sa mi to polamalo..chcela som v celosti dat na zakusok,nakoniec som z toho povykrajovala srdiecka a poukladala. Ked rozpustas coko, davas do nej maslo,alebo olej?
baby vcera som skusila urobit tu podlozku pod tortu z kartonu, baliaceho papieru a potravinovej folie. ale vy ich mate take krasne rovne tie folie na tom, ako to robite? mne sa to stale na tom vlni a nieje to take krasne leskle rovne 🙄
@ellise napises mi prosim presny recept, taky som este nepocula. dakujem 🙂
@bzucinka2 krasne torty 🙂
@mrka2 hej ja, v pohode sa vieme dohodnut, ale upozornujem, ze je fakt tvrda, mozem odvazit kolko jej je ale cca 3 kg a mozme sa dohodnut 🙂 dakujem za pochvalu zirafky 🙂
@mizulienka dakujem 🙂
@mizulienka 150 g práškového cukru ( ale já dávám dle potřeby) 200 g hořké čokolády, 180 g MM, 1 lžička másla, 2 lžičky šlehačky, 1 lžičky likéru ( já nedávám)
nad párou rozpustíme čokoládu, přidáme MM a necháme rozpustit, přidáme máslo, šlehačku a promícháme, a potom jen přidáváme cukr až dostaneme tu správnou plastickou hmotu
@ellise presne na toto sa od rana chystam 😵 ale uz sa idem do toho naozaj pustit!
ale mam strasnu dilemu!!!! chcem spravit boky torty z mmf, na vrch poukladat jahody a zaliat zelatinou. chapete. akoze kosik s jahodami. jak mam spravit ten vrch aby mi nerozpustil to mmf nabokoch? 🤐 nad tymto rozmyslam uz dva dni 😖
baby, ktore ste robili s cokotransferom, kolko ste toho potrebovali na tortu a ako sa to vlastne pouziva, dakujem 🙂
@lusil2005 - ja som robila tak s cokoladou - dala som si cokoladu a jahody a ine ovocie som iba namacala do zelatiny a tak ukladala... 😉 ak by si tej zelatiny ale chcela viac, tak asi by som si urobila okraj z alobalu alebo to mala v tortovej forme a pod... dala ovocie, naliala zelatinu a po stuhnuti riesila MMF 🙂
@fukylove jasneeeee ved to najprv mozem namacat!!!! a uz stuhnute mi to nebude rozpustat mmf? ja som so zelatinou robila mozno raz v zivote takze vobec netusim ako sa to bude chovat 😕 najlepsie asi poukladat namocene ovocie v zelatine, nechat ztuhnut a potom riesit mmf ze? juj pomohla si mi, dakujem!!!!!!! <3
Holky, já se moc omlouvám, že vám sem lezu, ale neměly byste některá z vás odkaz na recept na bezmléčný dort? Malý ma 2 roky aalergii na BKM, nikdo mi ho nechce upéct, tak se budu muset zasnažit sama. Moc děkuju.
@vlastovka385 ja ked som mojej malej robila bezmliecne veci, namiesto mlieka som dala ryzove mlieko. a vsade kam islo maslo som dala heru. v ostatnych je tusim nejaka cast mlieka.
@dm1 tak toto asi nepochopim, ved ta orchidea vyzera ako uplne ziva, krasna 🙂

malou lžičku másla, a 3 lžičky šlehačky, když není tak mléko, někde jsem to vyčetla a jinak už nedělám