Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@jakelina ja si najprv rozslaham puding aby bol jemny a bud si v inej miske zaslaham maslo a potom pridavam puding, alebo rozmiesam len trocha masla a pridam puding a zbytok masla pridavam postupne podla potreby, ale aj mne sa uz parkrat stalo,z e s ami zrazil, ale to preto, ze osm sa moc ponahlala, a puding alebo maslo boli kazde inej teploty ytak preto, ked su obe dlhsie odlozene na linke tak maju rovnaku teplotu a vyslahaju sa pekne, a ked sa uz zrazia tak ich premiesam ponornym mixerom a vecsinou sa to pekne vymiesa potom.
@mizulienka ano pozuivam zase ten novy extra cokoladovy a do toho cokoladu a maslo 😉
@mia114 mnam ja mam taku chut na sladke, ze az 😕 co si mam urobit tortu? 😀
@monika_123 a kedy mozme zacat objednavat?
chcem sa spytat, funky abecedu budes mat? dakujem
@mrka2 @vinka - ďakujem za rady. ja ich vlastne nemaľujem, leb oslabo vidím, radšej spravím očká z hmoty. No keď som napríklad robila toho medviká, čo je pr i lineke s am istále deforomoval, tak som to niekoľkokrát robila, tú hlavičku.
@ada9557 - nádherné torty
@reruna - ano, ale takmer som to nestihla. 😒 jedna spolužiačka mi trochu pomohla, lebo mám slabý zrak.
Ahojte, čítam tu aké krémy robíte do tortičiek vy, ja som sem už raz dávala tento: 1,5 dcl mlieka, 1 bal. vanil. cukru, 1-2 žĺtky, lyžica hladkej múky, 180g masla, 100 g cukru. Do odmeraného mlieka dám žĺtky, múku asi tretinu cukru, vanil. cukor, dobre rozmixujem a vlejem do ostatného horúceho mlieka. Uvarím hustý krém a dobre ho vychladím. Potom si vymiešam čerstvé maslo so zvyšným cukrom a po troške doň vmiešavam vychladnutý krém. Všetko spolu vymiešam a plním tortu. Zatiaľ sa mi ešte ani raz nezgrcol. Dávala som ho aj pod MMF a bolo to dobré a chuťovo je tiež veľmi dobrý. 😉
Byla jsem dnes v Kauflandu a koupila nějaké jejich bonbony v akci - Katy Mallow za 19,90- je to taková směs barev, ale třeba na hnědou je to dobré a levné. Je to velké balení 250 g.
Tak kdo je používáte nakupte si. 😉 😉
@monika_123 no tak ja si pockam teda az na tie krajky nebudem teraz objednavat 😉
A ještě jsem zapomněla na sýr Eidam plátky 45 % za 10.40 balíčkovaný 10 deka. Pro ty co pečou slané dorty, to je myslím dost dobrá cena.
@monika_123 no akurát gerbery zháňam, tak sa teším, určite daj vedieť keď sa bude dať objednávať 😉 a samozrejme aj iné potrebné veci objednám 😀
@monika_123 ja napr. pouzivam aj tekute farby tusim je tam slovensky vyrobca a som velmi spokojna, len je vacsinou problem zohnat nikdy nemaju skladom, ale tiez pouzivam wilton mas pekne vecicky v obchode
@monika_123 ja tiez pouzivam Wilton gelovky... (teda dnes prvy krat.. 😉 ) no a u teba si robim zalusk na tu sadu kostic.. 😉
chcem sa opytat, ked davate okolo torty trubicky, ako sa prilepia?drzi to?
@tortelinka drzia na kreme ktorym su boky potrete
baby, super pomocky na potahovku 😉 kuknite
http://www.nomiland.sk/Shop/Vytvarne-potreby--V...
http://www.nomiland.sk/Shop/Vytvarne-potreby--V...

@mia114 a ty zašleháváš máslo do pudinku nebo pudink do másla??? Já jsem na ten pudinkový pako, skoro vždycky se mi srazí. Zašlehávám do našlehaného másla pudink.