Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@zlatat nadherne,fakt dokonale ako zive...no na tvojom mieste pytam urcite ved tie hrozne figurky v cukrarni uplne obycajne stoja cca 6eur,toto by potom malo aku hodnotu?nadhera 😉
@katulkaaaaaa dík, no tu na Sk by mi za to asi nikto nedal toľko peňazí, koľko by bola hodna 😖 , ale asi fakt začnem k torte účtovať aj za ozdoby - aj keď len nejakú symbolickú sumičku
@zlatat no tuto cukrarka co robi fakt krasnu pracu berie 9eur + doplatok za modelovanie...akoze ja by som to fakt zadara nerobila,mas zlate ruky tak sa neboj pytat...minimalne 3eura 🙂 alebo zvysit cenu za kilo,kamoska dalsia co dala teraz piect platila 12eur za kg,tak baby netreba sa bat pytat,ludia ked chcu krasnu pracu zaplatia 😉
@zlatat prekrasna kyticka som uz obdivovala na FB aj nejake dalsie dnes od inej kocky som naberala inspiracie ta ich ma tiez neskutocne! a co sa tyka dratkovanej vyzdoby mas pravdu tu na SK to nevedia ludia zaplatit lebo nevedia co je s tym roboty 😖 . Ale zase mna velmi bavia kvietky teda ak nie je tak vlhko ako naposledy ked sa mi vsetko rozpadalo 😝
@dm1
@katulkaaaaaa
@ikula2 holky máte pravdu - začnem brať "príplatky" za ozdoby - tak to bude hádam aj lepšie ako zvýšiť cenu za kilo, lebo torty sú rôzne, jedna je jednoduchá len s povedzme artistry vykrajovačkami a iná s náročnou kyticou.
Táto kytička bude darčekom, nie je na zákazku.
@dm1 ja mám v dome teraz takú hroznú vlhkosť, každý deň vyše 80%, ale vybabrala som s ňou, na kvietky používam Sugar florist pastu - je drahá jak šľak, ale oplatí sa hlavne v takomto počasí
Dievcata mam otazocku ked robite 3kg tortu kolko ratate, ze miniete masla aj s tym co davate pod potah. Dakujem
@ikula2 ja keď som zo začiatku robila plnky s maslom, tak do 3 kg torty mi vyšli cca 2 maslá plus puding z pol litra mlieka alebo 1 salko a puding alebo 1 nutela a puding z 250 ml
Teraz najnovšie robím tvarohovo-smotanové plnky, no nie každý takú plnku chce - veľa mojich zákazníkov chce klasiku s maslom 😒
ja robim zase iba maslove 😅 . Chceli odo mna do velkej svadobnej teraz v lete slahackovu a to som povedala ze nie som sa bala velka poschodovka, slahacka a este leto a cely den torta na stole som ich ukecala na klasiku 😝
@dm1 no dole by som sa aj ja bala slahackovej 🤐 ale do hornych poschodi by som asi dala. ja som sa bala aj pri tych promocnych - predsa len - ta tiramisu, tam je tiez len slahacka, stuzovac, piskoty a kava. a ta capica ma tak kilo. ale vystuzila som to pod nou, tak som bola kludnejsia 😅
@ikula2 je to drahsie, ale chystam sa vyskusat toto, vyslo by to tak na polovicu to mascarpone: http://kajman.net/recepty-na-zakusky/51-domaci-...
@mizulienka to su vsetky tie co uz poznate... mascarpone, slahackovo - jogurtovy, traseny... proste vsetko kde ide smotana a nie maslo.

@zlatat dokonalé nemám slov...