Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@dm1 Danka a aku mas tu formu, taku istu ako mam ja?
@mizulienka jj presne aspon 8 cm rozdiel aby sa aj na boky nieco zmestilo a presne to ma podla tyhc rozmerov co pisala 😉
formu na perly mam inu silikonku nie tuto ale podstata by mala byt ta ista prebytocnu hmotu odstarnit aby zostali len tie perly
@katulkaaaaaa ja mám presne túto, len v modrej farbe http://www.webareal.sk/vsetkopretorty-sk/eshop/...
a s mliečnym, no robilo sa mi celkom dobre, len som musela dať vela kukuričného sirupu lebo sa mi to trhalo...tiež sa mi to lepilo, lebo som to trocha prehnala s vodou, ale dala som ešte trocha suš.mlieka dala do fólie do chladničky a na druhý deň bolo celkom fajn
@dadka212 a este mi prezrad ako sa pouziva tato abeceda ide to s nou lahko?ja mam tuto a niesom nejako extra spokojna 😒
http://www.cukrarskepotreby.eu/predaj/1079/Abec...
@mizulienka ďakujem, ja som začala mávať tuším viac objednávok cez týždeň 😀
@mia1111 je pekna nic uz netreba 🙂
baby mam akurat doma nove cislo novy cas pre zeny...a su tam super ovocne torty,nieco na odlahcenie od marcipanu,fakt krasne hned budem cez vikend skusat 😉
@katulkaaaaaa ja vyvalkám hmotu úplne natenučko nechám chvílku odpičinúť nech nelepí a cez fóliu vykrajujem písmeno zostane na fólii to čo tam nepatrí dám preč špáradlom a písmeno odtlačím na tortu ešte keď je na fólii...
@mizulienka mne teraz napadlo, že takto vysokú mám tortu keď robím tú punčovú mramorovú. Nechcú punčovú? Ja robím len tú, v rodine sa idú zblázniť. A tá super drží, žiaden krém sa netopí, som s ňou spokojná.
@vlada111 to je ktora torta prosim ta,nemas nejaky link na postup?puncovu som zatial nerobila,cez vikend maju prist znamy bude nas 10 dospelych a tusim 5 deti 😀 by som vyskusala 🙂
@vlada111 myslis tu svadobnu? nie, puncovu nechcu, oni chcu vyslovene nieco lahke, dohodli sme sa na spodok tvarohovy s lesnym ovocim a vrch tu slahackovu s bielou cokinou, mascarpone a malinami 🙂
oni chcu iba taku 5 kg tortu, a to tiez neviem, ci sa trafim, ked spodok dam 30 a vrch nejakych 20...myslite, ze hej?
@mia1111 krasna je, akoze prva potahovana 😕 fakt velmi pekna, cista, krasna 🙂
@mizulienka no ako saja poznam tak pri dvoch poschodiach by som sa ja do 5kg netrafila.
@mizulienka ja mam od moniky to lano. ten prebytok ja tiez zrezavam nozikom
@mizulienka no s maslovou plnkou by si sa isto netrafila mala byt okolo 8kg ale tieto plnky su lahsie tak neviem
@katulkaaaaaa - ďakujem 😉
@gabika11 - Ďakujeeeem... no stále rozmýšľam, či nie je až moc jednoduchá 😀 .
@zuzana124 - ďakujem... tak asi už to nejdem viac zdobiť 😉
@mizulienka - no prvá, aj som sa toho bála a nakoniec potiahnutie bolo na tom asi to najľahšie 🙂 . A ďakujem 😵
@mizulienka luci ja co som robila tuto spodok 24 vrch 16...vazila 4,2kg...plnka parizsky krem falos.cesto orechove...ja si myslim ze je tak fakt o tom ake cesto robis,kolko das muky,je mozne ze ja mam take ,,lahke" torty?dokopy som pouzila 13vajec...a kamoska volala ze torta bola fantasticka,ze uz si dava piect len u mna veeelmi ma to potesilo🙂
@katulkaaaaaa to mas OK aj mne ty to tak nejako vyslo ale mizulienka chce dat az 30 a 20 a to je rozdiel a vyssie takze zo 4 platov by mala urcite okolo tych 8 ak by bola maslova samozrejme

@vlada111 no snad ano, ale stejně to musím poslat a uvidím co mi řekne.
@zuzana124 já jsme věděla, že není tvoje, jenom jsem ti to schvalovala, že je krásná. Určitě se ti taky tak povede. A jak vyztužuješ takové vysoké dorty???