Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@dm1 vsetko najlepsie k narodeninam 😵 a zaroven mam jednu otazku. Ked robis 3 kruhove poschodia aky priemer formy pouzivas na kazde poschodie.
Ja mam robit svadobnu ale len 2 poschodia a vybrali si formy s priemerom 28 a 20 cm. Maju mat 42 ludi, ale mne sa zda mala torta pre toko ludi. No trvanju na tom, ze to staci. Ved mne je to v podstate jedno len nech sa potom neskor nestazuju ze jej bolo malo.
@alex21 no ako kedy veru podla toho kolko kilove chcu ludia. Teraz tu pre seba s tymi orchidejkami som si robila malicku len 22-24 a 14 boli priemery. Ked som robila 3-poschodove tak som robila 30, 22 a 16 aj tento tyzden idem tak robit. Ono niekomu urobim 30-tku priemer a je im malo a to su len 10-ti a druhym staci len 20-tka lebo nie su moc na sladke. Ak to chcu len na oslave kazdemu kusok dat tak to im bude stacit. Zvacsa kazdy na oslave dostane este nejaku tu torticku
@dm1 ja viem, mozno im to naozaj bude stacit, len ja by som to nevedela na 42 kuskov ani rozkrajat. No a usudzujem asi podla seba, nas je vzdy len par a robim take torty pre nas ze to ani na velke oslavy neberu. Dokonca mama chce teraz na krstiny kde nas bude 10 dospelych a 4 deti tortu kde bude stvorec 32x32 a na to este srdce, co odhadujem asi na cca 8 kil 🤐 . Mne sa to zda uz vela ale zas viem ze my sme na sladke doslova zruty. 😝 A samozrejme ze ideme piect este niekolko druhov zakuskov 😅
Holky, nevíte opravdu o nějakém kefírovém korpusu, který bych mohla použít na třípatrový svatební?
baby prosim posielali ste niekedy marcipanovu tortu kurierom ? 🙂 potrebujem si nechat poslat specialnu tortu pre dcerku z Galanty do Kosic 😕
ahojte holky, mám na vás jeden asi stupidní dotaz: nedávno jsme s kamarádkou propadly dortovému šílenství 🙂 ale jediné, co nám zatím schází k "dokonalosti" je, že jsme nepřišly na to, jak docílit toho, aby podložka pod dortem ve finále byla čistá ☹ přesouváte na nějakou podložku až hotový dort? (to nám ale nejde, bo je to těžké jak s... ☹ anebo jak to řešíte??? díky moc za nějaké rady
Ahojte,
sme sa vo stvrtok vratili z dovolenky a hned ma ukecali na jednu tortu,tak tu je.Snazila som sa vsetko olaikovat,hadam som na nikoho nezabudla,same krasne torticky pribudaju 😵 😵 😵 .Ozaj, chcem sa VAs opytat,ako by ste robili otvoreny vrchnak na truhlici?Nejako si to neviem predstavit. Dakuuujem.
vsetkym vam dakujem 😉
@daducha krásna tortička 😵 aj všetkých ostatných, chvalabohu za možnosť "Páči sa mi" 😉
tuším @aliounuska spomínala,že truhlicový poklop robila z medového plátu, je to také tuhšie 😉
@lyenka tak to som teda neskusala, ale autom uz brali od nas do Kosic 🙂
@hobitkova ja mam podlozky obalene specialnym baliacim papierom, co sa da umyvat a vzdy si to pred potakovanim okolo torty umyjem 🙂
@daducha ja som poklop robila riadne z cesta a naplnila a pod to dala obaleny karton 🙂
ozaj baby prosim vas co ste uz robili orechovy korpus, potrebovala by som odskusany recept, lebo ten co robievam ja je velmi krehky a tento mi treba asi tuhsi, lebo ide na spodok trojposchodovej 🙂 dakujeeeem

a dakujem za like a gratulacie 😵