Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@cestovatelkaandrea ale keby si zohnala,ze korenie do pernikov, tak to mozes pouzit, das tam tak od oka lyzycku, alebo 2 a je to, ja to tak robim,ked nemam prasok kypriaci do pernika
SOS moc vás prosím o radu, chtěla bych se zeptat, jak - čím děláte černé okraje na postavičkách? Mám udělat kittynku, ale nevím jak to doladit s těmi černými obrysy ☹
@misulenka9 tenkým štetcom a čiernou farbou zriedenou s alkoholom
@zlatat děkuji za super rychlou odpověď 🙂 😉
Ahojte kočky ,prečítala som si len pár posledných prípevkov ,a neviem presne aké ozoby riešite ,ale v obchodoch sú fak príšerne drahé a to nehovorím ,koľko je s tý práce...no ľudia si v dnešnej dobe nevedia ceniť čas ktorý nato vynaložíme...a tiež meteriál...ja som robila iba jednu kvázi ozdobu, mala som zákazku na tortičku ,ale chceli ju nakoniec 6 dni dopredu čo sa mi moc nepozdávalo ,tak ta pani nakoniec poriešila situáciu tak ,že si tortičku upiekla sama a ja som jej na ňu podľa priemeru spravila marcipánový vrch...prikladám foto ,za tento vršok (priemer 31 cm a váha cca 0,40 kg ) som si pýtala 10 € a pani sa to zdalo málo, takže moja skúsenosť bola dobrá... 🙂
@dajna11 tak to malo patriť tebe ,až teraz som dočítala...
@pristela zlatino, ja na teba dnom i nocou myslim!!!! :-* tie amerikace netusim, pozriem v lidli ked zajtra pojdem. dnes som ich nevidela ale ani som ich nehladala... netusim aku ma ten marcos farbu, ale tak ked niekto chce marcipan, musi ratat s tym ze biely nieje. oki, zajtra uvidim co mi povedia ti maturanti a teda dam vediet. keby ho chceli, tak ako sa teda rozdelime? staci vam kazdej 3 kila, alebo zoberiem dve tie vedra a budeme mat po 6 kil? ja sa prisposobim, @zlatat tiez pisala ze by aj 6 kil zobrala, tak este ci aj ty a @katy1979 sa vyjadrite 😀
baby ja som raz kupovala tie ozdoby a veru pisane jedle a nedalo sa to jest takze som sa rozhodla robit uz len doma ale ja som novacik a jednu max dve torty za rok.dnes som konecne zacala robit na tej bezlepkovej na nedelu a mam akurat urobene usi este mi ich treba namalovat gelovkou na cierno ak to zaschne tak ok ak ne tak ne nejdem sa s tym babrit aj tie usi som musela zbuchat za 5 minut co deti skriekali. A rozhodla som sa robit babovkove cesto bez muky namiesto nej dam solamil . A plnka ovocna marhulova alebo broskynova so zlatym klasom a maslom .dufam ze sa to bude dat jest.

@dajna11 to je dobré - no moja, bude to piplačka, tak si to fakt daj riadne zaplatiť