Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mizulienka mně se taky líbí, nic z netopýra na ní nevidím 😉
@irriss upec korpus a napln v sobotu, cez noc nechaj v chladnicke a v nedelu ozdob. alebo ked bude oslava hned rano, cele to posun o jeden den, cize zacni uz v piatok. marschmallow hmotu si priprav vtedy ked uz pojdes potahovat tortu. vtedy je najlepsia. ale v pohode vydrzi ta hmota aj tyzdne v chladnicke. len ju musis dobre zabalit do igelitu alebo stretchovej folie aby neobschla.
@jakelina
a jeste mi porad, prosim..cetla jsem to testo z mashmallow...co to znamena potrit cerou..promin asi hloupe otazky, ale uz se potim jen to vyslovuju a tak bych si prala neco te moji princezne vytvorit ☹
ps. a barvy? tady jsem nesehnala nic..jen pry maji v cukrarne ale tam mi ji neprodaji , chteji, abych si u nich objednala dort..☹
@irriss ked mam tortu na piatok alebo sobotu, robim si v priebehu tyzdna, ale takuto figurku si mozem kludne urobit aj ovela viac dopredu, hmota sa nepokazi, takze v pohode mozes uskladnit.
@irriss vypadá to zložito ale mne sa to podarilo na 1x nie je to nič zložité, len ako budeš rozpúšťať cukríky tak je dobré pár krát vytiahnut z mikrovlnky a premiešať...
a cera neviem to vysvetliť je to stužený tuk, dáva sa to aj do polevy na rozriedenie čokolády...určite tam u vás niečo podobné je...to si len potieraš ruky aby sa ti hmota nelepila na ruky keď budeš miešať
@jakelina
internetovy ohbchod je, ale domnivala jsem se, ze sezenu zakladni potreby (na muj 1. dort takto delany) v normalnim obchode s oddelenim dortu..v Praze jsem si vsimla, ze jsou potrebne pomucky.. 🙂
ted uz je na e-shop pozde..bohuzel uz je stanovene pevne datum jak oslavy tak meho porodu pred 12ti lety😉-neda se posunout to ani to..😉
@irriss ano mozes tam zamiesat kakao alebo niekto dava aj rozpustenu cokoladu.
@mizulienka a to se mi tedy nerozpadne, nezvlacni to? mela jsem strach, aby se nestalo to, co se zvejkou, kdyz pridas ke zvykani cokoladu, zvejka se rozpadne... 😉

@lusil2005
ano v LIdl