Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@vera_vila 12 na obě.. a to jsem ještě okrájela dosta a vyhodila.. mám formu 26 nebo 28 ted nevím 😀 😀 😀 ale já dělám na jeden korpus ze 4 vajec a to rozkrojím na 3 díly.. ale ted jsem pekla na ten dřivej o korpus víc, jelikož mi to barevný trochu splasklo, tak jsem udělala jeden navíc a rozpůlila a jednu část dala na spod a druhou na vrch.. jinak dělám dvoupatrový z 8 vajec.. ale mám vajíčka domácí a ty jsou teda o něco větši než kupovaný
@vera_vila a nevieš mi poradiť či sa dá v nej urobiť aj penová torta?
moje masko bolo z 25 vajec na 5 plechov
Baby idem robiť prvú tortu, za ktoru mi zaplatia - je to pre bratovi svagrinu, tak nech ma neohovoria, že si veľa pytam -bude to cca 5 - 6 kg torta, orechovy korpus podľa bohusa, falošný parížsky krém, potiahnuta smartflexom, postavičky mickey mouse....rozmýšľam, že 25-30 eur, čo poviete?? veľa??
@alenv už jsem zkoušela snad 3 různé recepty na piškot a prostě nic... ať už to byl Bohušův nastavovaný, nebo jakýsi vyzkoušený z dortomanie (vše v jednom), tak ještě jeden, prostě co naliju na plech, to z něj vyklopím...
@vierkasteffi Myslím, že určitě
@jakelina já ty piškoty prostě neumím... Já mám tedy na dvě formy obdélník 29x23. Odpad bude z jednoho plechu tak 23x7 cm, ale už jsem dala 14 vajec a ještě potřebuju dopéct od každé barvy 1 plát, tak to vidím na bílý tak 3 vejce a kakaový 4 vejce...
@katy1979 já jsem dneska právě bohušův nedělala... Dělala jsem korpus, který jsem pekla synovi loni k narozeninám a připadal mi krásně vysoký a byl na pekáč ze 7 vajec. A nedělala jsem dnes ani na plech, ale do obdélníkové formy 29x23 cm. Korpus je vysoký možná tak 4 cm a kakaový 3 cm.
@lamps nadherna torticka
ja pridavam moju dnesnu, zajtra ete jednu a hotovo ;-0
@gabka32 já si ten vrchní dám karton obalený potr. folií a když potáhnu ten spodní, pak ten vrchní a ten vrchní položím už potažený na ten spodní a jak se dělá ozdobný kraj dole, tak se to krásně udrží na místě a přitom když ho podebereš nožem, tak jde snadno sundat vedle 😉
@vecernicci díky. a ten vrchni dáváš i s tím kartonem? nesjíždí to pak? ale zas když to plácnu na sebe jen tak, tak to asi držet bude, ale marcipán se slepí 😒
@79zuzana Zlatica mala peknú s dinos. - http://www.tortyodmamy.sk/zvieratka/dinosaurova-5
pekný deň dievčata - veruže dnes je piatok 13- toho a ja mám urobiť do rána 5 torty 😅 😅 😅 no to bude zaujímavé

@vierkasteffi měli jsme ji u rodičů, teď mám elektrickou, ale dělali jsem v plynové vánočku a většinou má problém v tom, že vzadu peče víc, než vpředu, spousta lidí dává ještě na dno kastrolek s vodou, aby prý to nebylo moc vysušené...